Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2063
  • 2064
  • 2065
  • 2066
  • 2067
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#41281 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 January 2019 - 10:16 PM

Sara buna la hangii!
Alpha, felicitari maxime pentru stranepotel, sa iti traiasca sanatos si fericit!
Eu ADOR iarna, zapada, gheturile, tot ce tine de... asa ca si eu ma inscriu la fanii pozelor voastre! Puneti ori de cate ori aveti ocazia!

Si la noi a fost azi neobisnuit de frig, ma rog, minus 6 grade acolo - o fi fost din cauza de eclipsa lunara. Am asteptat mai mult de 5 minute in masina sa se topeasca pojghita de gheata de pe interior pe parbriz :angryfire:))) Ma si gandeam: super, nu-i suficient ca ai lipsit o saptamana din cauza de virus, mai si ajungi cu intarziere ...nu am intarziat. Urasc sa intarzii!

Geany, eu cred ca tu un cheese cake vrei sa faci, ca se cam pupa cu conditiile tale Imagine postata

Mamaaa, Moatza, de ne nimeream amandoua pe langa ceaunul Geaninei cu jumari, ce mai ingionteala era, auleu! Dar, de ce nu mai poti manca gras si dulce? Ai bila rebelioasa? Ca io d-aia am, cred....cum mananc ceva mai gras, bang inapoi Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#41282 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 January 2019 - 10:17 PM

Vezi postareaany_annette, la 21 January 2019 - 09:57 PM, a spus:

Ti-a iesit foarte bine Geany, si eu fac oua cu suc de rosii, se mananca o gramada de paine.

Hi hi hi! stii ce-mi vine sa rad Anutz'?! cand am vazut reteta,era f. simpla,practic oul gatit in sosul de rosii,(intr-un inel ca sa-l pastreze cu forma rotunda perfecta),servit pe o felie de paine prajita..mi-am zis,asa o sa-l fac si eu..pff!! nu pot sa nu ma complic,eu tre' sa-i mai pun si usturoi si fulgi de ardei iute si rosmarin si masline si painica o fac crutoane si-i mai dau la sf. si cu branza iute de oi si cu patrunjel verde tocat :angryfire: pe principiul si marar si patrunjel si untura de catzel '' :violent6: de ce nu ma pot tine de o reteta pe care o vad?! nu stiu...e mai presus de mine :tongue3: :scratch:

#41283 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 January 2019 - 10:22 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 January 2019 - 10:16 PM, a spus:

Sara buna la hangii!
Alpha, felicitari maxime pentru stranepotel, sa iti traiasca sanatos si fericit!
Eu ADOR iarna, zapada, gheturile, tot ce tine de... asa ca si eu ma inscriu la fanii pozelor voastre! Puneti ori de cate ori aveti ocazia!

Si la noi a fost azi neobisnuit de frig, ma rog, minus 6 grade acolo - o fi fost din cauza de eclipsa lunara. Am asteptat mai mult de 5 minute in masina sa se topeasca pojghita de gheata de pe interior pe parbriz :)))) Ma si gandeam: super, nu-i suficient ca ai lipsit o saptamana din cauza de virus, mai si ajungi cu intarziere ...nu am intarziat. Urasc sa intarzii!

Geany, eu cred ca tu un cheese cake vrei sa faci, ca se cam pupa cu conditiile tale Imagine postata

Mamaaa, Moatza, de ne nimeream amandoua pe langa ceaunul Geaninei cu jumari, ce mai ingionteala era, auleu! Dar, de ce nu mai poti manca gras si dulce? Ai bila rebelioasa? Ca io d-aia am, cred....cum mananc ceva mai gras, bang inapoi Imagine postata

Nu Laponel ,stiu ce e cheese cakeul' eu vreau pasca maica,pasca cu aluat de cozonac cu branza si dulce si iute cu stafide amestecata cu oua,pasca mama ,pasca..deasta..asta e pasca mea de pastele care a trecut

Fisier atasat  SAM_4356.JPG (60.73K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  SAM_4359.JPG (50.67K)

#41284 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 21 January 2019 - 10:27 PM

Azi te domina partea criminala vaz eu...probabil din cauza de eclipsa lunara. Imagine postataImagine postataImagine postataMor incet si sigur!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#41285 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 January 2019 - 10:50 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 January 2019 - 10:27 PM, a spus:

Azi te domina partea criminala vaz eu...probabil din cauza de eclipsa lunara. Imagine postataImagine postataImagine postataMor incet si sigur!

Nuu draga mea,de data asta cel putin nu,nici o legatura ,partea cu porcul nu mi-a facut nici o placere,dar nu avusei incotro,va povestii cum fu de capatat si etc.oul in sos de rosii iar am povestit despre el si-si astepta randul inca de acum vreo 2 pagini in urma :) iar asta cu pasca inca de la craciun ma bantuie,dar ma abtinez eroic,sigur asi putea sa fac poale-n brau,sau trandafiri sau branzoaice(plicuri simple) difera doar forma,dar e mai mult aluat decat branza cum vreau eu,nici fara aluat deloc nu vreau :) ,mama tot face pasca fara aluat doar branza,eu gasesc ca daca nu-i prea painoasa si aluatul are rolul lui,vreau sa-l regasesc acolo ca si gust dar in cantitate justa,asa ca inghit in sec si mai aman dar nu stiu cat oi mai rezista,sa nu ziceti ca nu v-am amenintat =)) =))

#41286 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 January 2019 - 11:57 PM

ieri am ieșit cam 3 secunde afară (pe termomentrul meu -24, cu vântul -35) să localizez eclipsa de lună. am văzut-o și am înghețat intantaneu că am ieșit in tricou (in casă +25). nu așa se face? :)

pe mâncăruri nu le văd, nimic, nimic Imagine postata

#41287 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2019 - 12:10 AM

Vezi postareaDexter, la 21 January 2019 - 11:57 PM, a spus:

ieri am ieșit cam 3 secunde afară (pe termomentrul meu -24, cu vântul -35) să localizez eclipsa de lună. am văzut-o și am înghețat intantaneu că am ieșit in tricou (in casă +25). nu așa se face? :P

pe mâncăruri nu le văd, nimic, nimic Imagine postata

F. bine ca nu vezi draga Dex' crede-ma ca nu pierzi nimic ,cel putin din punctul meu de vedere :) ,despre eclipsa sau cand e luna plina toate se dau peste cap si cel mai frica si mai frica imi e de cutremur :) puteti sa radeti de mine cat vreti ca aveti dreptate =)) la noi e pacla nu se vede nici o luna doar -4 grade asa ca fata de ce e la voi e parfum! Seara minunata tuturor.dar ce zic eu?! somn pufos cu vise dulci =)) :)

#41288 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 22 January 2019 - 01:20 AM

Alpha, sa va traiasca, si multa sanatate mamicii, sa se refaca repede!

Bristena, ce fain in Maramu'!

Geany, cred si eu ca domnul tau a fost in extaz - dar vorba lui Dex n-am vazut nimic...

Mersi de idei, Daniella, sa vad ce pun in aplicare, va mai aduc eu aminte prin preajma evenimentulii, vorba aia, nu mai sunt decat 338 de zile pana la Craciun! (papuci cum sunt cei rosii, ultima poza, are si fiica-mea, doar ca-s gri :) ).

Azi am avut noroc ca dimineata ca m-a putut duce sotul la serviciu, dar mi-am luat izmene =)) la pachet ca am venit cu autobuzele, plus ca a trebuit sa ma opresc pe drum sa rezolv una-alta, asa ca parte din drum am venit pe jos. N-a fost nici pe departe atat de frig pe cat am crezut, probabil si din cauza ca nu a batut vantul.

#41289 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 22 January 2019 - 05:36 AM

Ajutooooor! Am dat cu ghiveciul cu aloe de pamant si s-a rupt o frunza :) - ce fac cu ea? Aproximativ o treime dinspre varf s-a rupt - e buna la ceva, alifie, doftorie, ori de mancat? Si ce fac cu frunza care a ramas in ghiveci? se va usca? Planta mai are vreo 7-8 frunze...

#41290 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2019 - 09:18 AM

Iti dai frumos cu parte suculenta pe piele , pe decolteu si lasi sa se absoarba. Imi pare rau ca ti s-a spart ghiveciul Imagine postata

Iti aduc repede o cafea, poate mai trece supararea! Imagine postata
Fisier atasat  tumblr_okylmsYPkU1th1qs9o1_640.jpg (89.5K)
Pentru cine mai doreste! Sa aveti o zi frumoasa!

Fisier atasat  47a40a524707704b697a937bcf4d31d5.jpg (56.33K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#41291 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 January 2019 - 09:20 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 January 2019 - 10:16 PM, a spus:

de ce nu mai poti manca gras si dulce? Ai bila rebelioasa?

no, nimic, pur si simplu mi s-au schimbat gusturile.
di rau, in mai rau, acum am pofta de painoase, de_astea =))

Vezi postareaadi_edi, la 22 January 2019 - 05:36 AM, a spus:

Ajutooooor!

eee, frunza rupta mai bine sa n-ai motive s-o folosesti, iar planta isi va reveni, stai linistita.

Dex, bravo, tu asa sa faci in continuare, plimbari in tricou la -30C :)

Giani, mai ai nitica rabdare, vine pastele acu-acu, peste vreo 3-4 ture de ninsoare.

#41292 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 January 2019 - 10:42 AM

Adi si picea are papucei, ca si cei din prima foto, dar roz.

planta de aloe, am citit ca e buna pt consum (intern/extern) doar dupa ce trece de 3 ani in etate.

Laponel, prima poza cu spuma de expresso este cremenala, am mai bagat 2 bucati numai dupa ce mi ai "aratat-o". Alea desenate cu flori imi plac sa le vad, dar nu-mi fac pofta, eu nu beau expresso cu adaosuri lapte/zahar, ci pur & fff scurt, crema.

Si la mine e la fel ca la moatza, nu mai pot manca dulciuri clasice pt ca mi se par lesinator de dulci, adica nu mai imi plac. Faina alba mi se pare bleah impreuna cu toate preparatele din ea, nu am in casa de f muuuulti ani, mai mananc din cand in cand in deplasare dar simt ca nu imi face bine la digestie sa mananc produse de acest fel. Grasimea am inceput la un moment dat, acum muuulti ani .. .uoaileu ce de ani, sa o indepartez din produsele din farfurie (Adica inclusiv de la o bucata de carne grasa... si am ramas asa ... Ani de zile nu am mancat slaninuta, jumari, mezeluri grase etc. pt ca nu am avut pofta deloc pt asa ceva.

Si eu poftesc de o vreme la fainoase din faina integrala, mi se par gustoase, dar asta a venit la multi ani de cand nu mai mancam faina/zahar/sare alba sau produse grase/fainoase. Banuiesc ca e doar o faza. Am citit si cred ca ar putea fi adevarat, anume ca problema cu diverse pofte sau cu foamea/pofta/gurmanderie permanenta este pe de-o parte (pe langa amintirile din subconstient) in legatura cu mineralele si vitaminele necesare corpului nostru, pe care nu le mai putem lua din fructe si legume (solul fiind secatuit, demineralizat, iar cele artificiale in borcan nu sunt compatibile si nu se asimileaza). Asa se explica de ce mancam pana stam ca un greiere ,iar dupa o ora tot am mai ciuguli cate ceva ... corpul desi am bagat pana am umplut vagoanele tot nu primeste nutrientii de care are nevoie. Una din sursele de unde le mai putem lua in forma care se asimileaza este sarea naturala fara conservanti si orice alte adaosuri, mai ales acele saruri bogate in zeci de saruri minerale (Himalaya, Hawai, Cipru etc). Mai sunt si alte surse, gen alge de mare si altele. Din pacate noi am fost invatati sa nu mai ascultam ce doreste corpul, am pierdut instinctele de felul acesta din copilarie cand am fost indopati pana la ultimul dumicat din farfurie pt ca asa e frumos si alte puncte de vedere cum ca daca mananci te inzdravenesti/esti sanatos.

Dex, vreau si eu reteta de supa de alge. Mie nu imi plac algele la gust, sa-mi spui si ce fel de alge folosesti si daca tie iti plac cu adevarat sau le mananci doar pt motive de sanatate. F bine te calesti! =))

La noi , nu s-a vazut eclipsa pt ca era inorat si cer paclos.

Acum vreme motzoasa, temp -1 grad C si maximele la pranz vor ajunge la +1. Joi, vineri si sambata se anunta ploaie, duminca ninsoare. Dar se mai incalzeste, maine, 6 grade max.

O zi minunata, hangite! :)

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 22 January 2019 - 10:45 AM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#41293 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2019 - 11:02 AM

Buna! la noi ninge marunt si des de nu poti tine ochii deschisi ca bate si vant,-4 grade temperatura resimtita -8 zice meteoblue,pe sub stratul asta pudrat de zapada fina e gheatza oglinda,patinuar,am fost doar pana la magazinasul meu si fuguta inapoi in casa la caldurica,ca nu e de iesit... :)

Moatzo,nu cred ca mai astept pastele sa o comit :)

In rest o zi minunatat tuturor! =)) =))

#41294 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 22 January 2019 - 11:03 AM

Vezi postareaDaniella, la 21 January 2019 - 08:02 PM, a spus:

Bristena asa multa si frumoasa zapada e la tine? Woaw! 😎

Dani, n.am vazut la fata locului, anul asta am "sarit" peste sarbatorile petrecute acasa

Vezi postareaadi_edi, la 22 January 2019 - 01:20 AM, a spus:

Bristena, ce fain in Maramu'!

Da, e frumos, foarte frumos... inca
fiica dacilor

#41295 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2019 - 11:39 AM

:) http://www.youtube.c...h?v=cs1CbiYuCoo..ma dau pe net!..nu e bine! :)

=)) =))

#41296 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 22 January 2019 - 01:40 PM

Vezi postareaGeany, la 22 January 2019 - 11:39 AM, a spus:

nu e bine! =))

nu, nu e bine, au prea multa umplutura :)

#41297 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2019 - 01:50 PM

Vezi postareamoatza, la 22 January 2019 - 01:40 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 22 January 2019 - 11:39 AM, a spus:

nu e bine! :)

nu, nu e bine, au prea multa umplutura =))

Yap'! :) pana una alta facui iar si din nou =)) fro' 2 clatite,ca eu cand nu am stare nu am stare asta ie' :)

#41298 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 23 January 2019 - 01:06 PM

Multumesc de urari ! Imagine postata
Mama si bebe sunt acasa, sanatosi si fericiti
Nepotu-meu radiaza! Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#41299 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 January 2019 - 07:51 PM

A venit si la noi!!!! :)

Fisier atasat  20190123_184919.jpg (218.82K)

#41300 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 23 January 2019 - 08:47 PM

Si la noi a nins ieri, azi deja a disparut in mare parte. Noi pe site nu putem pune filmulete, doar poze de-ale noastre nu? Ca va aratam cum fulguieste...
So, time foooooor:
Vin fiert, anyone?
Fisier atasat  aac6ca5eb339f0abca7566550bb54acc.jpg (73.21K)
Si o prajitura cu prune:Fisier atasat  f9808c4bcc42f38802bbdcbf34628f91.jpg (171.51K)

Dom'ne, nu-i asa ca pe forumul asta era un topic cu oale si tingiri, ori am visat io? E cazul sa ma impacientez (mai mult decat o fac deja)? Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2063
  • 2064
  • 2065
  • 2066
  • 2067
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou