Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2065
  • 2066
  • 2067
  • 2068
  • 2069
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#41321 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 25 January 2019 - 07:17 PM

Vezi postareaWowerful, la 25 January 2019 - 04:00 PM, a spus:

Din păcate nu am scăpat. De pe la 3 noaptea se chinuie mititelul.
Asta este, sa văd cum îl conving sa se hidrateze, ca am mai avut noi un episod când era bebe și nu voia sa bea și am ajuns la perfuzie..

Încearcă să îi dai cîte o linguriță la cîteva minute, nu multă apă deodată, așa am primit și eu indicații și a funcționat.

#41322 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 January 2019 - 11:08 PM

Vezi postareamoatza, la 25 January 2019 - 08:36 AM, a spus:

North America, a trecut vaju'?

acum 2 seri au fost +7 și un vând cald de parcă venea primăvara, dacă nu erau bermudele ascunse cu hainele de vară mai că le scoteam la admirat stelele

#41323 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 January 2019 - 11:40 PM

Buna seara oameni buni!
Wow, imi pare tare rau ca ti s-a imbolnavit micutul, sper din inima sa se refaca rapid! Eu stau cu morcovul in fund ca in tara este o rafala puternica de gripa si exista din nefericite si victime...si copii, si mai in varsta si oameni in puterea varstei. Inca nu s-a declarat epidemie pentru ca am inteles de la Radio Iasi, pe care il consider o sursa cat se poate de viabila de informatie corecta, ca trebuie sa existre trei saptamani aceste conditii... Stau cu grija pentru nepoteii mei, unul din ei sta acasa, dar mama-sa e cu masca pentru ca e racita rau, celalalt a fost la gradinita, acum sta acasa si deocamdata e voios.

Va doresc din inima sa ramaneti sanatosi, ca asta chiar este cel mai cel lux in viata asta...
Aici sunt cam 0, 1 grad, insa, asa cum spunea si Alpha, e un iz de primavara in aer. Ador aerul asta cand a fost intr-adevar frig si zapada afara, insa pentru mine perioada e intodeauna corelata cu eliberarea polenului...cai respiratorii atacate, ochi mici si care ard, curg, stranut si stare de raceala, simptome tipice de febra fanului. Hate it! Imagine postata Insa, totusi, mi s-a remediat foarte mult de cand fac desensibilizare, yeay!

Hai sa va pun ceva mega interesant =)) Siteul este un produs al CNN-ului si are o gramada minirepoertaje mega interesante!

Italiencele, v-ati infruptat din delicatesa asta?
https://www.greatbig...se?playall=2145

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 25 January 2019 - 11:42 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#41324 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 26 January 2019 - 01:57 AM

Multumim de urari! S-a linistit dupa 6 ore de episoade de vomitat, apoi a fost letargic si a dormit iar dupa pranz a fost mai voios si a cerut mancare- ceva paine la toaster si cam atat.L-am scos si pe afara. Acum e cam moale- probablil oboseala si faptul ca nu a mancat mai nimic. Sper sa-si ia revansa maine.
Si am spalat la masini de cearceafuri si prosoape si pijamaleee! Adica 3, dar azi nu aveam asa ceva in program =))

#41325 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,524
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 January 2019 - 06:43 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 January 2019 - 11:40 PM, a spus:

Italiencele, v-ati infruptat din delicatesa asta?
https://www.greatbig...se?playall=2145

eu nu pentru ca singura data cind am fost in Sardegna am fost intr-un sat turistic
dar sora mea da

#41326 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 January 2019 - 07:30 PM

Branaza cu viermi,nu am servit inca.Nu am avut ocazia.
Never say never. =))

#41327 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 26 January 2019 - 08:55 PM

Eu acum aud de existenta ei.

#41328 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2019 - 09:15 PM

Eu am auzit de ea dar nu știu dacă as mânca. Doar sa nu știu 😂

#41329 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2019 - 09:18 PM

Nici eu nu stiam de ea, clar. Ma amuza ca a fost interzisa...la un moment dat or sa interzica si cafeaua Kopi Luwak Imagine postata

Dar, ati manca-o? Banuiesc ca e de fapt foarte buna...dar cand vezi viermisorii aia pe ea... in fine, se vorbeste cat mai intens desprereducerea productiei de carne la nivel global si inlocuit sursa aceasta de proteina cu una ideala, insectele. Daca aveti ocazia sa il gasiti cu subtitrare, va recomand din inima documentarul excelent - 10 miliarde, cum ii saturam pe toti? - 10 Milliarden - wie werden wir alle satt?

Vezi postareaWowerful, la 26 January 2019 - 09:15 PM, a spus:

Eu am auzit de ea dar nu știu dacă as mânca. Doar sa nu știu 😂

Cam asa ma gandeam si eu Imagine postata Dar...sa ne fereasca soarta de vreo foamete, ca nici prin cele mai scunse colturi ale mintii nu ne da ce am fi in stare sa mancam , de fapt...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#41330 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2019 - 11:04 PM

Pai pe la noi sunt batoane proteice facute din faina de greieri =))))

O idee pentru viitor- in loc de ferme de găini/ vite/ porci- ferme de insecte și alte minuni.

#41331 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 January 2019 - 11:36 PM

Vezi postareaWowerful, la 26 January 2019 - 11:04 PM, a spus:

Pai pe la noi sunt batoane proteice facute din faina de greieri :)))

O idee pentru viitor- in loc de ferme de găini/ vite/ porci- ferme de insecte și alte minuni.

=)) :) Eu nici nu vreau sa ma gandesc... ca eu,frun' baton de ala proteic de foame cred ca asi manca,mai ales sa nu stiu din ce e,dar domnul Geany cred ca s-ar impusca :) ..de mai multe ori =)) ... =)) =))

#41332 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 27 January 2019 - 12:26 AM

Pe-aici n-am vazut batoane de greieri, doar bomboane pe bat cu greieri si alte delicatese - am si cumparat, dar nu stiu de ce nu le-a mancat nimeni =)) :

Fisiere atasate

• Fisier atasat  s1.jpg (212.42K)
    Number of downloads: 1
  • Fisier atasat  s3.jpg (185.82K)
    Number of downloads: 0

#41333 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 27 January 2019 - 01:02 AM

Vai de capu' meu!
Lesin numai cand ma uit, iar tu Adi ai mai dat si bani pe ele =)) .

#41334 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,524
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2019 - 01:43 AM

Discutia e ceva mai complexa, ramine o brinza, larvele care inainte au fost oua au rolul de a ajuta a da acel gust puternic. Adica sint un ajutor, unii le maninca altii nu. In cazul asta sint un ajutor in obtinerea brinzei asteia, nu sint crescute pentru a fi mincate, nu's cum sa zic, sper ca se intelege ce vreau sa spun.

Exista si in zona asta o alta brinza facuta din resturi care incep sa fermenteze.
Dar asta e poveste mult mai interesanta de discutat la capitolul Brinzeturi =))

#41335 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 January 2019 - 05:28 PM

cum ma stați cu iarna și vâju?

la noi azi și mâine cică va ninge preț de 20 de cm iar pe miercuri vortexul polar se mută un pic la sud și scapă ceva aer rece spre noi. decât -35

#41336 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 27 January 2019 - 05:48 PM

Vezi postareaDexter, la 27 January 2019 - 05:28 PM, a spus:

cum ma stați cu iarna și vâju?

la noi azi și mâine cică va ninge preț de 20 de cm iar pe miercuri vortexul polar se mută un pic la sud și scapă ceva aer rece spre noi. decât -35

La noi soare si frumos =)) , vaju a trecut acum 15 minute.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  z01.JPG (3.76MB)
  • Fisier atasat  z02.JPG (3.93MB)

#41337 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2019 - 08:03 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 January 2019 - 01:43 AM, a spus:

Discutia e ceva mai complexa, ramine o brinza, larvele care inainte au fost oua au rolul de a ajuta a da acel gust puternic. Adica sint un ajutor, unii le maninca altii nu. In cazul asta sint un ajutor in obtinerea brinzei asteia, nu sint crescute pentru a fi mincate, nu's cum sa zic, sper ca se intelege ce vreau sa spun.

Exista si in zona asta o alta brinza facuta din resturi care incep sa fermenteze.
Dar asta e poveste mult mai interesanta de discutat la capitolul Brinzeturi :)

In cazul acesta, cand ai timp, povesteste-ne :)Eu am inteles ce vrei sa spui, doar ca din minireportaj nu se intelege daca larvele parasesc branza ori ba...cand o degusta oamenii...se lasa sa se inteleaga ca ar mai fi si ele pe acolo. Mbum, stim ca noi toti am ingurgitat volens-nolens larve de tot felul cand eram copii, dar, vorba lui Lilly, fara sa stim... Eu as gusta branza aia si cu vinul ala vascos pe care il au ei cred ca e o nebunie...
Wow si Adi: Sincer, le-as incerca! Ma scarbeste carnea de duzina din magazinul standard. Nu are nici in clin nici in maneca cu ce stim noi ca e carnea, cu gustul pe care il cunoastem. Eu sunt si de profil, lucrez in cursurile superioare cu tematici de genul si facem foarte mult research in domeniul productiei industriale de carne, a cresterii animalelor in masa...daca ma apuc sa va spun pe aici si sa va dau surse viabile si bine documentate , apai de destrama forumul...Cert e ca noi astia din civilizatiile vestice - US si Europa de Vest in speta, suntem spalati rau pe creier...si daca vine Armageddon-ul, pai cine e antrenat pentru supravietuire? Cu siguranta nu nemtii carora cam orice in afara de filet le pare suspect...Rar ii vezi ca iau potroace, organe, etc.

Stiu ca v-am mai spus, dar: adooooooor iarnaaaaaa! Imagine postataImagine postataImagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#41338 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,590
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 27 January 2019 - 08:12 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 January 2019 - 08:03 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 27 January 2019 - 01:43 AM, a spus:

Dar asta e poveste mult mai interesanta de discutat la capitolul Brinzeturi :)

In cazul acesta, cand ai timp, povesteste-ne :)Eu am inteles ce vrei sa spui, doar ca din minireportaj nu se intelege daca larvele parasesc branza ori ba...cand o degusta oamenii...se lasa sa se inteleaga ca ar mai fi si ele pe acolo. Mbum, stim ca noi toti am ingurgitat volens-nolens larve de tot felul cand eram copii, dar, vorba lui Lilly, fara sa stim... Eu as gusta branza aia si cu vinul ala vascos pe care il au ei cred ca e o nebunie...
Wow si Adi: Sincer, le-as incerca! Ma scarbeste carnea de duzina din magazinul standard. Nu are nici in clin nici in maneca cu ce stim noi ca e carnea, cu gustul pe care il cunoastem. Eu sunt si de profil, lucrez in cursurile superioare cu tematici de genul si facem foarte mult research in domeniul productiei industriale de carne, a cresterii animalelor in masa...daca ma apuc sa va spun pe aici si sa va dau surse viabile si bine documentate , apai de destrama forumul...Cert e ca noi astia din civilizatiile vestice - US si Europa de Vest in speta, suntem spalati rau pe creier...si daca vine Armageddon-ul, pai cine e antrenat pentru supravietuire? Cu siguranta nu nemtii carora cam orice in afara de filet le pare suspect...Rar ii vezi ca iau potroace, organe, etc.

Stiu ca v-am mai spus, dar: adooooooor iarnaaaaaa! Imagine postataImagine postataImagine postata

Atata vreme cat nu misca si nu fuge din farfurie si eu as incerca.
La faza cu armaghedonul cata dreptate iti dau. Am ajuns niste natii de snowflakes, daca sufli spre noi ne topim :( . Eu stiu niste tineri canadieni care numai daca vad pieptul de pui cu os cu tot in mancare, nu mai mananca, zau ca nu va mint.

PS; si la noi ninge iara si avem din nou avertizare de cadere masiva de zapada. Noroc ca orasul a curatat muntii de zapada care se adunasera pe marginea strazilor ca sa faca loc la alta zapada noua. Am fost insa ieri chiar in downtown -downtown unde , nu stiu de ce, inca nu au ridicat zapada, si e jaleeee, nu se poate merge nici pe jos nici calare, de parcat masina nici vorba.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 27 January 2019 - 08:15 PM

brain loading....please wait....

#41339 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2019 - 04:40 AM

Mda, nici la americanii de ii știu nu le place ficatul- ca sa nu mai zic cât de tare se stârnesc la toba-headcheese-. Faza comica e ca atunci când cer toba la supermarket, ăștia o caută pe la brânzeturi și apoi când le zic ca e carne, se oripilează.

Și de azi sun in vacanța! Am crezut ca nu ajung la destinație, atât ce s-a mai zguduit avionul, dar pana la urma am reușit. Declar un succes prima zi la caldura!i

Fisiere atasate

#41340 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2019 - 07:42 AM

Caraibe? Oriunde ai fi, sa iti priasca si sa te bucuri la maxim!
Uhm, why is it Monday again, ey?

De ce avem nevoie? De aceasta, ovcorz:
Fisier atasat  bdbe9080c1f4cb4f649a19f90a7b373e.jpg (67.54K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2065
  • 2066
  • 2067
  • 2068
  • 2069
  • Ultima »