Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2104
  • 2105
  • 2106
  • 2107
  • 2108
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#42101 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 20 March 2019 - 06:16 PM

Vezi postareablack_cat, la 20 March 2019 - 03:58 PM, a spus:

In plus , cu pasaportul canadian probabil ca stii si tu, cand intri in europa trebuie sa stai la ghiseul de cetateni non-EU unde te intreaba unde mergi, de ce, cat stai?, cu cel romanesc la ghiseul de cetateni EU, nu te mai intreaba nimeni nimic, deci treci mult mai repede prin vama, mai ales daca esti in tranzit prin vreun aeroport si te grabesti sa prinzi alt avion .

Inca nu am doua pasapoarte, dar urmeaza, dar am si eu o intrebare- daca ies din state/Canada cu pasaportul american/canadian- nu ar trebui sa intru in Europa cu acelasi pasaport? Ca ies dintr-o tara si merg undeva- in alta tara unde mi se pune o stampila ca am intrat. Altfel ar parea ca dispar in ceata..
Adica - merg in Romania acolo intru cu pasaportul cu care am iesit din tara adoptiva - iar mai apoi daca vreau sa am o vacanta locala, in Euripa, pot calatori cu pasaportul romanesc Imagine postata
Mare "imbarligaceala". Cred ca cetatenia dubla e si buna dar si ne-buna.

Vezi postareaAdriana, la 20 March 2019 - 04:21 PM, a spus:

:rolleyes:ci ma inervati la faza asta
chiar si daca lucrezi pentru stat?
eu inca as mai avea un pas de facut pe chestia asta ca sa merg mai sus, cind s-o ivi ocazia si daca s-o ivi -_- si mi-e lehamite de cereri stampile asteptare si timpenii de-astea :((

Diploma din Romania m-a ajutat si nu m-a ajutat foarte tare. A trebuit sa ii fac o echivalare si a iesit un "bachelor of science" - mi-a fost ciuda ca nu mi-au recunoscut masteratul.
Dar unde lucrez am avut o ascensiuna rapida si cred ca as mai avea loc sa cresc daca nu as avea familie si viata personala.

#42102 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 March 2019 - 06:23 PM

Multumesc ptr raspunsuri,mi se pare f interesant sa msi stii cate ceva de prin alte parti.
Avem niste prieteni plecati in Canada de 18 ani, ingineri amandoi, si si-au echivalat scolile facand iar cursuri la facultate in Canada
Acum lucreaza ca ingineri,ea hidrotehnician la o statie de epurare a apei si el ing mecanic la o fabrica de roboti industriali. Dar au mai facut scoala acolo.

#42103 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,586
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 20 March 2019 - 06:27 PM

Vezi postareaWowerful, la 20 March 2019 - 06:16 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 20 March 2019 - 03:58 PM, a spus:

In plus , cu pasaportul canadian probabil ca stii si tu, cand intri in europa trebuie sa stai la ghiseul de cetateni non-EU unde te intreaba unde mergi, de ce, cat stai?, cu cel romanesc la ghiseul de cetateni EU, nu te mai intreaba nimeni nimic, deci treci mult mai repede prin vama, mai ales daca esti in tranzit prin vreun aeroport si te grabesti sa prinzi alt avion .

Inca nu am doua pasapoarte, dar urmeaza, dar am si eu o intrebare- daca ies din state/Canada cu pasaportul american/canadian- nu ar trebui sa intru in Europa cu acelasi pasaport? Ca ies dintr-o tara si merg undeva- in alta tara unde mi se pune o stampila ca am intrat. Altfel ar parea ca dispar in ceata..
Adica - merg in Romania acolo intru cu pasaportul cu care am iesit din tara adoptiva - iar mai apoi daca vreau sa am o vacanta locala, in Euripa, pot calatori cu pasaportul romanesc Imagine postata
Mare "imbarligaceala". Cred ca cetatenia dubla e si buna dar si ne-buna.

Vezi postareaAdriana, la 20 March 2019 - 04:21 PM, a spus:

:rolleyes:ci ma inervati la faza asta
chiar si daca lucrezi pentru stat?
eu inca as mai avea un pas de facut pe chestia asta ca sa merg mai sus, cind s-o ivi ocazia si daca s-o ivi -_- si mi-e lehamite de cereri stampile asteptare si timpenii de-astea :((

Diploma din Romania m-a ajutat si nu m-a ajutat foarte tare. A trebuit sa ii fac o echivalare si a iesit un "bachelor of science" - mi-a fost ciuda ca nu mi-au recunoscut masteratul.
Dar unde lucrez am avut o ascensiuna rapida si cred ca as mai avea loc sa cresc daca nu as avea familie si viata personala.

Nu se mai pune stampila in pasaport in primul rand. Nu stiu in state cum e , in Canada sigur nu . Din Canada in state si inapoi am fost cu masina, tot fara stampile. Apoi da, eu ies din Canada cu pasaport canadian si intru in Europa cu pasport romanesc si nu e nimic ilegal sau in neregula. De fapt asta am aflat-o de la un vames German pentru ca si eu credeam ca si tine ca trebuie sa folosesc acelasi pasaport. Si crede-ma ca am facut treaba asta de mai multe ori, pentru ca am mai zis, am stat din 2014 in 2017 in europa dar veneam cel putin o data pe an in Canada unde era copilul . Bun eu ii zic copil, dar el are 25 de ani, sa nu credeti ca am lasat vreun minor pe acolo .

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 20 March 2019 - 06:31 PM

brain loading....please wait....

#42104 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 06:34 PM

Vezi postareablack_cat, la 20 March 2019 - 06:27 PM, a spus:

Nu se mai pune stampila in pasaport in primul rand. Nu stiu in state cum e , in Canada sigur nu . Din Canada in state si inapoi am fost cu masina, tot fara stampile. Apoi da, eu ies din Canada cu pasaport canadian si intru in Europa cu pasport romanesc si nu e nimic ilegal sau in neregula. De fapt asta am aflat-o de la un vames German pentru ca si eu credeam ca si tine ca trebuie sa folosesc acelasi pasaport.

Aha, multumesc de lamuriri! Chiar eram nedumerita de cum functioneaza treaba asta ca nu vedeam avantajele de a cara 2 pasapoarte :rolleyes:
Am stampile pe pasaport, dar calatoresc cu pasaportul romanesc. In Canada ultima data am mers doar cu cardul de rezidenta permanenta.

#42105 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 March 2019 - 06:34 PM

in Canada e o lege noua (de vreun an?) ca trebuie sa re-intri in Canada cu acelasi pasaport cu care ai iesit

#42106 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 06:38 PM

Vezi postareaDexter, la 20 March 2019 - 06:34 PM, a spus:

in Canada e o lege noua (de vreun an?) ca trebuie sa re-intri in Canada cu acelasi pasaport cu care ai iesit

Pai eu ies si intru in Canada cu pasaportul canadian. In Europa circul doar cu cel romanesc. Daca am scris ceva aiurea si v-am confuzat imi cer scuze. Ca am prins ca gresisem undeva dar am schimbat.

#42107 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 06:45 PM

nu s-a inteles gresit am vrut sa scriu despre asta ca poate e la fel si in alte tari, deci nu lasati pasaportul acasa daca ati iesit cu el Imagine postata

#42108 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 06:48 PM

Vezi postareablack_cat, la 20 March 2019 - 06:38 PM, a spus:

Pai eu ies si intru in Canada cu pasaportul canadian. In Europa circul doar cu cel romanesc. Daca am scris ceva aiurea si v-am confuzat imi cer scuze. Ca am prins ca gresisem undeva dar am schimbat.

Poate sunt de vina si eu cu nedumeririle mele.

Cat despre US- chiar nu stiu cum e cu intratul/iesitul cu pasaport american. Insa eu daca incerc sa intru cu pasaportul romanesc, fara viza sau alt document care sa dovedeasca legalitatea mea pe teritoriul american, apoi nu intru in veci. De fapt nici nu ma lasa cei de la aeroport sa ma urc in avion.

#42109 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 06:52 PM

Vezi postareaDexter, la 20 March 2019 - 06:45 PM, a spus:

nu s-a inteles gresit am vrut sa scriu despre asta ca poate e la fel si in alte tari, deci nu lasati pasaportul acasa daca ati iesit cu el Imagine postata

Good point :rolleyes:

#42110 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 06:59 PM

Vezi postareaWowerful, la 20 March 2019 - 06:48 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 20 March 2019 - 06:38 PM, a spus:

Poate sunt de vina si eu cu nedumeririle mele.

Cat despre US- chiar nu stiu cum e cu intratul/iesitul cu pasaport american. Insa eu daca incerc sa intru cu pasaportul romanesc, fara viza sau alt document care sa dovedeasca legalitatea mea pe teritoriul american, apoi nu intru in veci. De fapt nici nu ma lasa cei de la aeroport sa ma urc in avion.

Inainte nici in Canada nu puteai intra doar cu pasaportul romanesc, trebuia card de rezident sau viza dupa caz. Acum de cand s-a dat drumul pentru romani chiar nu stiu cum e, cred ca ceva aplicatie tot trebuie facuta inainte de a putea calatori in Canada. Si da, si pentru Canada controlul pasapoartelor se face la poarta avionului, daca nu ai ce trebuie nu urci in avion .
Apropo Dex, stii ca din 2021 si cetatenii canadieni vor trebui sa aplice online si sa plateasca o taxa inainte de a putea calatori in Europa? Nu stiu cum va functiona chestia asta pentru cei cu cetatenie dubla, poate atunci vom avea un avantaj ? Sau poate dimpotriva face lururile si mai complicate? Om vedea .

https://globalnews.c...s-restrictions/

Si acum imi dau seama ca dupa toata discutia de la gramatica, eu tot aplicatie si a aplica am scris. Cerere si a face o cerere trebuia oare?

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 20 March 2019 - 07:03 PM

#42111 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,522
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2019 - 07:04 PM

Vezi postareablack_cat, la 20 March 2019 - 06:03 PM, a spus:

Majoritatea insa asteapta sa iasa la pensie, marea bucurie a unei slujbe la stat .

de ce? doar se iese la pensie si de la privati nu?
mamammmmaaa ce-mi amintesti, aici in anul in care m-am maritat eu, 95, 2 femei pe care le cunosc au iesit la pensie de la stat, aveau 40 de ani, nu mai tin minte citi ani de lucru trebuia sa ai, cre ca 15 si ceva
asta era o mare injustitie de fapt ala cre ca a fost ultimul an cind s-a mai putut
una dintre ele a facut al treilea copil dupa ce a iesit la pensie

faza cu cetatenia era si aici pina acu citiva ani si pe vremea mea, acu mi se pare ca e suficient sa fii cetatean UE si poti participa la concursuri
faza cu echivalarea am facut-o si eu dar in acel moment pentru acel concurs era suficienta diploma de liceu si cum era si mult mai usor de echivalat am facut-o pe aia
acu ca sa trec pe o anumita treapta mai sus tre musai concurs pentru care pina acu citiva ani era suficienta vechimea, pe care as avea-o, acu trebuie si facultate, pe care o am dar nu e echivalata. Sper ca acu tot cu UE sa fie mai simpla echivalarea, adica ar fi doar o formalitate daca am inteles bine, dar tre sa studiez bine problema si n-am nici timp nici chef

despre cit si cum se lucreaza la stat sint multe de spus, bazate evident pe experienta mea proprie si personala
si nu sint de acord cu generalizarile ca nu's bune nicaieri :rolleyes:

#42112 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 07:15 PM

pensiile pentru cei care au lucrat la stat sunt foarte mari, de aia lumea nu pleaca la privat, sa nu piarda pensia

Nu stiam de taxa din 2021... va trebui sa imi refac pasaportul romanesc Imagine postata

#42113 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 07:21 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 March 2019 - 07:04 PM, a spus:

Majoritatea insa asteapta sa iasa la pensie, marea bucurie a unei slujbe la stat .

mamammmmaaa ce-mi amintesti, aici in anul in care m-am maritat eu, 95, 2 femei pe care le cunosc au iesit la pensie de la stat, aveau 40 de ani, nu mai tin minte citi ani de lucru trebuia sa ai, cre ca 15 si ceva
asta era o mare injustitie de fapt ala cre ca a fost ultimul an cind s-a mai putut

faza cu cetatenia era si aici pina acu citiva ani si pe vremea mea, acu mi se pare ca e suficient sa fii cetatean UE si poti participa la concursuri
faza cu echivalarea am facut-o si eu dar in acel moment pentru acel concurs era suficienta diploma de liceu si cum era si mult mai usor de echivalat am facut-o pe aia
acu ca sa trec pe o anumita treapta mai sus tre musai concurs pentru care pina acu citiva ani era suficienta vechimea, pe care as avea-o, acu trebuie si facultate, pe care o am dar nu e echivalata. Sper ca acu tot cu UE sa fie mai simpla echivalarea, adica ar fi doar o formalitate daca am inteles bine, dar tre sa studiez bine problema si n-am nici timp nici chef

despre cit si cum se lucreaza la stat sint multe de spus, bazate evident pe experienta mea proprie si personala

Corect! Eu cand am zis slujba la stat ma refeream strict la slujba la guvernul federal canadian ca despre ala vorbeam, nu la general. Si nici macar acolo nu e regula generala .

#42114 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 07:27 PM

Dar apropo de slujba la stat, vazusem o comedie Italiana, ceva cu un angajat la stat care, pentru a fi facut sa renunte la postul lui, este trimis undeva in nord sa studieze.....ursii polari? sau nu mai tin minte exact, insa stiu ca atat de spumoasa a fost comedia aia. Am vrut sa caut fimul sa il revad dar bine inteles ca nu mai stiu cum se numea. Iti suna ceva cunoscut din tot ce am baiguit eu aici?

#42115 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 March 2019 - 10:17 PM

Vezi postareablack_cat, la 20 March 2019 - 07:27 PM, a spus:

Dar apropo de slujba la stat, vazusem o comedie Italiana, ceva cu un angajat la stat care, pentru a fi facut sa renunte la postul lui, este trimis undeva in nord sa studieze.....ursii polari? sau nu mai tin minte exact, insa stiu ca atat de spumoasa a fost comedia aia. Am vrut sa caut fimul sa il revad dar bine inteles ca nu mai stiu cum se numea. Iti suna ceva cunoscut din tot ce am baiguit eu aici?

"Quo vado?" se numeste filmul.

#42116 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 11:20 PM

Vezi postareaany_annette, la 20 March 2019 - 10:17 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 20 March 2019 - 07:27 PM, a spus:

Asta e! Multumesc Any!

#42117 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 21 March 2019 - 10:23 AM

hello, hello! 8C la mine, nor si liniste!
aseara - quiz, stiti! la sfarsitul rundelor eram la baraj cu niste tinerei. se ridica astia micii, se ridica! bine, aveau peste 30 de ani, da' mici ptr noi, ca-s cat copiii nostri.
la baraj, prima intrebare o stim toti, a doua ce energie alimenteaza creierul si nervii? astia ai mei cica oxigenul.
io, care toata viata am stat bine cu teoriile despre slabit, si asta era una care ma consola cand o dadeam grav in bara, zic, nu, zaharul!
se lasa astia convinsi, scriem zahar, tinereii - pauza! in gandul meu, nici pe mine nu ma preocupau scuzele cu zahar cand eram ca voi...in fine!
prezentatorul: glucoza!
pai bine, ma, cum naiba n-am zis eu glucoza si tot la zahar ma gandesc, asta o sa-mi manance viata pana la urma!
urmatoarea intrebare ce artist/trupa canta beautiful stranger?
pai sa fiti voi sanatosi cu muzicile voastre, ca noi n-am nimerit nicio intrebare de gen, gudbai!
cica madona canta, pas! nu mi-a placut niciodata, mai ales de cand s-a babit, da' se da tinerica (si penibila dupa parerea mea, da' asta chiar nu conteaza!)
deci tinereii ne-au dat-o la temelie si au castigat :rolleyes:
inca o data s-a dovedit ca zaharul nu e bun la nimic.

in alta ordine de idei, Adriana, daca voi n-aveti certificate de nastere, copiii n-au si ei un act-ceva? am si io niste idei fixe, csf, ncsf?

:((

#42118 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 21 March 2019 - 11:57 AM

Vezi postareaany_annette, la 20 March 2019 - 10:17 PM, a spus:

e o comedie utopica :rolleyes:

Vezi postareaDexter, la 20 March 2019 - 07:15 PM, a spus:

pensiile pentru cei care au lucrat la stat sunt foarte mari, de aia lumea nu pleaca la privat, sa nu piarda pensia

da? pai nu depinde de cit ai cotizat?
adica pe baza de salariu
iar aici, unele salarii de stat sint mult mai mici decit la privati
deci taman invers

#42119 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 21 March 2019 - 12:52 PM

Vezi postareamoatza, la 21 March 2019 - 10:23 AM, a spus:

in alta ordine de idei, Adriana, daca voi n-aveti certificate de nastere, copiii n-au si ei un act-ceva? am si io niste idei fixe, csf, ncsf?

ba nu-s fixe, mie imi place ca ne povestim unii despre altii si aflam chestii noi :lol:
cit e minor ca sa iasa in afara UE il treci pe pasaportul parintilor
altiminteri exista o "carta bianca" care e ca un buletin, pentru minori, valabila pentru iesitul in UE
si de la 15 ani are buletin ca cei mari
(precizez ca vorbesc de cetateni italieni si documente italiane)

#42120 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • LocationSibiu

Postat 21 March 2019 - 01:07 PM

Vezi postareamoatza, la 21 March 2019 - 10:23 AM, a spus:

...inca o data s-a dovedit ca zaharul nu e bun la nimic.
Ba e bun la gust. Imagine postata

La noi azi 5 grade dimineața, dar nu se mai simte ca -5, așa că a pornit, vitează, pe bicicletă. De fapt am început de ieri, doar raportul îl dau azi. Imagine postata

V-am tot citit dar n-am mai apucat să scriu. S-or mai liniști apele și mai vin și eu la povești. Până atunci vă pup. Imagine postata

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2104
  • 2105
  • 2106
  • 2107
  • 2108
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul