moatza, la 04 June 2019 - 10:24 AM, a spus:
hello, hello, aproape soare al mine, 23C
am avut o dimineata grea, ca am fost la analize, si astea-s cu stres ptr mine.
care stres m-a luat si azi, stiam io de ce: ca m-au intepat de 5 ori ca sa-mi ia sange!
la mine e putin diferit, adica am venele mai profunde (ca intreaga-mi fiinta, dealtfel si doar o asistenta priceputa nimereste din prima.
azi fu cu ghinion, adica am nimerit una cu bunavointa si mai putina stiinta, asa ca dupa ce m-a bortelit de 4 ori, m-a rugat sa nu ma supar si sa ma duc la un alt punct de lucru de-al clinicii, ca ea nu poate. am apreciat ca macar a recunoscut.
acolo, dupa ce mi-am expus temerea, m-a luat in primire o doamna hotarata care mi-a dat incredere doar prin felul ei de-a fi, fara presupuneri inutile cum c-as avea vreo problema.
m-a mangaiat putin pe incheietura, ca nu-mi suna bine palpat, a bagat acul si gata, a luat sange cat a vrut.
deci nu-s io cu dichis, sunt ele cu plictis, io-s doar o speciala care tb sa aiba de-a face numai cu profesionisti.
asa ca, pe aceasta cale, va anunt ca sunt bine-merci, ceva mai palida si mi-e frica sa beau apa ca sa nu fac precum tasnitoarea!
glorie, alea-alea!
Zoe, pai asa iti faci reclama? Eu la luat sange nu am nici o greata, am avut la injectii la viata mea ca deja sunt asa, un fel de hobby

Nu chiar.
Perioada de glorie a fost cand am stat in spital aproape doua luni si am facut la penicilina sa-mi ajunga pe viata.
Apoi,acum, mi se fac injectii destul de des, cateodata cu un ac...e din ala baban de intra adanc, pana in centrul centrului epicentrului...mi se supravegheaza pulsul etc. la injectii din astea, ma tine personalul de mana, ma mangaie , le e frica sa nu lesin pe-acolo si ma-nierveaza ca ma tin cu forta intinsa 10 minute ca le e frica sa ma lase sa plec imediat. Luatul sangelui e un fel de aduceti popcornul...din toate pe care le-am facut, cele mai afurisite injectii evah au fost cele pentru trombofilie, dupa ce am fost operata...bai cat pot ustura nenorocirile alea!
Dar...nici alea nu ma mai misca atat de tare dupa ce am ajuns de urgenta la spital si operata cat am clipit din ochi si o saptamana intreaga imi ieseau tuburi din mine...cea mai oribila senzatie e cand mi s-au scos drenele...greu de descris.
Parca v-am mai povestit de medicul rezident care mai avea putin si lesina ca nu imi gasea vena? Eu il intrebam daca se simte ok...
Geany, la 04 June 2019 - 12:24 PM, a spus:
Draga Moatzo'

..Eu in afara de vaccinurile obligatorii si nascut 2 copchii' normal,(fara cezariana) altceva nu stiu de medici, asa ca mi-e frica de mor de ace si toate alea
Azi la mine fu zi cu peripetii in felul urmator...Urma sa iasa domnul Geany din serviciu dupa doujpa' de ore si sa ne intalnim(ca la noi asa e,ma suna ,ne dam intalnire in statia de autobuz,ne pupam alea-alea

cine ne vede crede ca suntem amanti

) si sa facem cumparaciuni' sa decidem ce gatim azi ,si sa vina si mama la masa...Pff'!! ciu-ciu,la el s-au lungit treburile,mama a venit mai devreme,am cotrobait in congelator,mai aveam un pachet de carne de porc primita cadou de la un coleg de-al lui domnul Geany tocmai de la craciun ,porc crescut la tara in curte,dar carne grasa cu macra,de facut jumari,asa ca am scos ,l-am decongelat la microunde facut cuburi si azvarlit in ceaun
SAM_7781.JPG
Cas de oi
SAM_7782.JPG
Sfaramat si framantat cu sare
SAM_7783.JPG
facut mamaliguta si mujdei si imprietenit totul
SAM_7787.JPG
Ntzz'!

s-a intunericit total,negru-negru,tuna si fulgera de numa,asa ca mami' a fugit abea a apucat sa guste saracuta 2 jumarele fierbinti
Acu e soare si frumos

Iar vii cu atacuri din astea sub centura...
boni, la 04 June 2019 - 01:01 PM, a spus:
Mi-ai înseninat ziua!

Ai așa un dar de a spune lucrurile ... altfel.
La noi e tot
aprilie, adică ba plouă, ba e soare. Măcar nu mai e frig, așa că pentru grădină e bine, iar eu mă consolez că vom avea recoltă bogată.

Am cules deja ceapă verde, salată, spanac, usturoi verde. Și căpșuni, cu care am făcut
triflets. Dacă mai apuc ceva când ajung acasă pozez și pun la dulciuri.
Aaaaa, și am cules și coriandru frunze! Cred că am scris mai în urmă că așa de curioasă m-ați făcut cu discuția despre coriandru că mi-am plantat și eu. Și mi-a ieșit. Și l-am încercat. Îl ador!!! Prima combinație am făcut-o cu orez galben cu fructe de mare și ne-a plăcut mult de tot. Maia nu e foarte încantată dar îl acceptă. Nouă ne place extrem de mult.

Zghiuzmi? Bai, tu ai planta
pitrinjäl si nu ti-ai dat seama
moatza, la 04 June 2019 - 01:13 PM, a spus:
Adriana, la 04 June 2019 - 12:04 PM, a spus:
aici e o activitate probabil prost platita si lasata pe mina ucenicilor care saracii, nu intotdeauna au indeminarea necesara, pare un mizilic da' nu e deloc
la noi nu mai e o activitate prost platita, salariile personalului sanitar au fost marite considerabil, tocmai ca sa nu mai ia drumul strainatatii.
doar ca s-au marit salariile celor din sistemul sanitar public, iar cei din privat sunt la mana patronilor de clinici, de cabinete individuale, de laboratoare de analiza private, chiar si a medicilor de familie care sunt cabinete individuale care au contract cu Casa de Asigurari.
Doctorului meu de familie i-au plecat asistentele in spital tocmai din cauza salariului. El nu putea plati la nivelul celor din sistemul public.
Asa ca la privat situatia sta cam asa: majoritatea au colaborari cu doctorii din spitale, care iau salarii mari si de la stat si bani buni de la privat, iar personalul mediu e majoritar provenit din scolile private de asistenti medicali, care scot "meseriasi" pe banda.
Sotia unui salariat de la mine era croitoreasa la privat, a ramas fara job, a facut o scoala de asistenti si, cu ceva ajutor si un an de voluntariat ca infirmiera, a devenit asistenta in spital la urologie. Iar sotul altei colege a trebuit transportat urgent la Bucuresti ptr ca facuse blocaj renal si in spital nu a reusit asistenta de la UPU sa-i puna o sonda - cam asa stau lucrurile in sanatate, e cel mai deteriorat sector al vietii din Romania si, din pacate, mai devreme sau mai tarziu, toti ajungem acolo.
nici la privat nu stau grozav lucrurile, au fost mediatizate cateva cazuri de malpraxis grav, soldate chiar cu morti. Sunt conditii f bune, zambete si plecaciuni la tot pasul, preturi enorme ptr salariul mediu romanesc, dar iti spun de la inceput - cu semnatura! - ca daca lucrurile merg prost, ajungi tot la UPU la spitalele de stat - au fost destule cazuri.
asta cred ca mergea mai bine la topicul despre Romania,
nfine!
Pai chiar te poftesc