Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2233
  • 2234
  • 2235
  • 2236
  • 2237
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#44681 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 February 2020 - 02:42 PM

Buna ! la noi intunericios,soare cucu-bau,doar 5 grade acum ,dar macar nu bate vantul(vb. tziganului' ''fie vremea cat de rea,numa' vantul sa nu bata'' :-* )Ale' super racit,dar ca sa vad partea plina a paharului,macar e fara febra sau frisoane,doar nas gat ;) ,i-am facut intr-o cescuta siropel din miere de albine cu zeama de lamaie,nu vreti sa stiti ce fetze-fetze' a facut ,precum bebe aia mici mici care gusta pt. prima oara lamaie :D

#44682 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 22 February 2020 - 03:51 PM

Salut! 25 de grade la Madrid! 🙄🤦‍♀️. Am iesit in hanorac si nu mai puteam de cald. Desi sunt cea mai friguroasa persoana, asta nu e normal...suntem totusi la jum lui februarie. Si nu mai ploua de vreo 3 luni...Migdalii sunt infloriti de vreo 3 saptamani.

Sf de saptamana placut sa aveti!
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#44683 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 22 February 2020 - 07:25 PM

'Na seara! O cafes din aia o rezerv pentru maine dimineata! Innorat azi la mine, mai iesea o raza de soare, dar rece totusi. Fetele din Italia, ce zic astia la tv ca e epidemie de coronavirus la voi? E chiar asa rau? Sunteti ok?

#44684 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 February 2020 - 09:56 PM

hello, suntem inca in 22.02.2020, glorioasa zi!

covid19 in Italia? nu prea m=am uitat la tv zilele astea...

Aceasta postare a fost editata de moatza: 22 February 2020 - 09:56 PM

#44685 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2020 - 10:18 PM

Vezi postareamoatza, la 22 February 2020 - 09:56 PM, a spus:

hello, suntem inca in 22.02.2020, glorioasa zi!

covid19 in Italia? nu prea m=am uitat la tv zilele astea...

60 de persoane infestate se pare :sad3: https://www.libertat...rusului-2891765 sa ne fereasca d-zeu de ce e mai rau,mereu mi-a fost frica de un cutremur devastator,de o mare calamitate naturala,de un razboi,iata ca acum apare un scenariu si mai malefic ,deci inca o data mi se confirma ipoteza ca atunci cand crezi ca le-ai vazut pe toate,vine una si mai si :sad3:

PS. Dau copy si paste din articol la ce am vrut sa spun ...Deci din Italia!

UPDATE: Numărul celor infectați cu coronavirusul a crescut la 60. Potrivit publicației la Reppublica, situația este următoarea: 46 persoane infectate în Lombardia, 11 în Veneto, 1 la Torino, 1 la Roma.
Citeşte întreaga ştire: Doi morți în Italia din cauza coronavirusului. Creștere alarmantă de la oră la oră a numărului de persoane infectate

Aceasta postare a fost editata de Geany: 22 February 2020 - 10:22 PM

#44686 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 February 2020 - 10:40 PM

Fete...nu va lasati prada scaremongering-ului , adica facutului asta de frica, propagat maxim de massmedia. Voi feriti-va si aveti grija sa ramaneti sanatoase. Virusul rapune pe cei slabiti /bolnavi deja. Mie imi miroase grav a lovitura politico-economica...
Si cele din Romania, aveti grija sa pastrati o igiena foarte stricta. Un barbat infestat, care a ingrijit intr-un spital din München o familie deja molipsita, a plecat la Resita la parinti si a dus virusul cu el. Acolo a inceput sa se manifeste si l-au trimis la spital la Timisoara. Asa ca, feriti-va si fiti vigilente, ca e Romania, Italia, egal unde. Virusul se raspandeste foarte repede , e adevarat, insa este fatal pentru oamenii deja bolnavi ori batrani, in timp ce gripa poate pune la pamant oameni sanatosi.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44687 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 22 February 2020 - 10:44 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 22 February 2020 - 10:40 PM, a spus:

Si cele din Romania, aveti grija sa pastrati o igiena foarte stricta.

:sad3:
ti se pare tie c-am avea noi o problema mai mare cu asta? numa' zic!

#44688 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2020 - 10:47 PM

F. Corect ce ai spus Laponel,dar indiferent de varsta poate ca o imunitate slabita/sau scazuta, poate face diferenta dintre viata si moarte ! ma gandesc eu,asa ,poate ma insel!

#44689 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2020 - 10:59 PM

Vezi postareamoatza, la 22 February 2020 - 10:44 PM, a spus:

Voi nu, dar in Bucuresti deja is multi paranoia...

Asa e Geany, ai dreptate. Tine-l la pat pe conasu Alex, si nu il lasa sa se zbenguie pe-afara. Sanatate maxima la baiat!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44690 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 22 February 2020 - 11:10 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 22 February 2020 - 10:59 PM, a spus:

Asa e Geany, ai dreptate. Tine-l la pat pe conasu Alex, si nu il lasa sa se zbenguie pe-afara. Sanatate maxima la baiat!

paranoia-i una si igiena alta. despre igiena era vorba.

#44691 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2020 - 11:11 PM

Daa!! nu trebuie sa-l tin eu draga mea,ca in trecut a avut o perioada in care iesea afara asa cum faceam si noi ca si copii,jucau fotbal,ascunselea' etc,acum i-a trecut si nu doar lui,vad ca nu mai e nici un copil pe afara :sad3: se vede treaba ca si la noi in cartier a castigat tehnologia' ,banuiesc ,ca toti sunt cu nasurile in telefoane si etc ,Ale' ar mai fi vrut ,ar mai fi iesit,dar daca nu mai are cu cine,mnah' ! :sad3:

#44692 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 23 February 2020 - 08:39 AM

Vezi postareamoatza, la 22 February 2020 - 11:10 PM, a spus:

Eu una, pentru ca merg des cu autobuz, ma spal mai des decat pana acum pe mainii, folosesc apoi si gel dezinfectant si uneori cand ajung la munca tot uit sa ma spal intai pe maini si dau cu mana pe fata sau ochi. Trebuie igiena sporita pentru ca sunt multi care nu iau igiena in serios, tusesc, scuipa pe jos sau isi sterg nasul cu mana apoi pun mana pe bara in autobuz asta ce am vazut Eu cu ochii mei si cred ca la asta de refera Lori cand spune de igiena stricta, nici intr-un caz ca am avea vreo problema cu ea.

Hai neatza! Sa avem o zi frumoasa!

#44693 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2020 - 09:41 AM

Aaaaa. Dar eu nu vorbeam despre igiena , ci despre igiena stricta. Ca, in acceptia mea, igiena-i una (fac curat, ma spal, etc. etc.) si, in caz de sezon cu virusi si bacterii din belsug, pe care le traiesc si experimentez de doua ori pe an, cel putin, prin natura meseriei, igiena stricta este cu totul alta.

Eu am o problema cu igiena stricta, da. Adica, nici dupa atatia ani de activitate intr-un colectiv de peste o mie de oameni , ca sa nu ii mai socotesc pe aia care nu sunt de-ai casei, sa zic asa, de la parinti la colaboratori de tot felul , nu m-am invatat sa tin o igiena stricta cand vine sezonul de raceli si gripa. Adica sa umblu cu dezinfectantul dupa mine , servetele antibacteriene ori alte din astea dupa ce am fost 90 minute intr-o clasa de 30 de oameni in care cel putin doi sunt atinsi maxim de raceala/gripa la stomac, adica pantecaraie si voma, si alti 5 sunt pe cale sa .

In conditiile unei epidemii respectiv ale unui virus gen Corona care se raspandeste cu viteza luminii, consider ca igiena stricta se delimiteaza clar de paranoia. Eu nu am timp nici sa ma spal pe maini daca am venit in contact cu copii raciti. Drept pentru care, de doua ori pe an zac cel putin doua saptamani cu amigdalita acuta , anghina, raceala, etc.
Cum spuneam, pentru mine sunt doua concepte diferite. Nu insinuam absolut nimic, Moatza Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44694 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2020 - 09:54 AM

Vezi postareamino, la 23 February 2020 - 08:39 AM, a spus:

Eu una, pentru ca merg des cu autobuz, ma spal mai des decat pana acum pe mainii, folosesc apoi si gel dezinfectant si uneori cand ajung la munca tot uit sa ma spal intai pe maini si dau cu mana pe fata sau ochi. Trebuie igiena sporita pentru ca sunt multi care nu iau igiena in serios, tusesc, scuipa pe jos sau isi sterg nasul cu mana apoi pun mana pe bara in autobuz asta ce am vazut Eu cu ochii mei si cred ca la asta de refera Lori cand spune de igiena stricta, nici intr-un caz ca am avea vreo problema cu ea.

Hai neatza! Sa avem o zi frumoasa!

Hai ca abia dupa ce am scris vazui si postul tau. Iegzact asa, Minoriciu!

Paranoia ar fi cand m-as urca in autobuz si incep sa frec cu dezinfectant bara de care ma tin, scaunul pe care stau, biletul pe care il cumpar Imagine postata Toate astea cu masca la gura, se subintelege...Chiar, cum ar fi sa ma duc la ore cu masca la gura? Imagine postata
Rad eu, dar acum realizez ca meseria mea nu este trecuta la categoria de meserii cu risc ridicat...si nici nu stiu daca legislatia ne prevede vreun drept de autoprotectie in caz de epidemii si alte pericole biochimice...Noi suntem disposable...daca-i tuna la vreunu ca are chef sa ne impuste, vine, ne impusca, ata ete. Ghinion de nesansa, Bibicule.

Am avut un caz acum vreo doi ani...un elev...vai mama, a fost singura data cand ma treceau fiori pe sira spinarii cand aveam ore la clasa aia, desi ii stiu dintr-a 5-a pe majoritatea, acum ei fiind intr-a noua si ne iubim grav si reciproc. Si era doar intr-a 7-a. Aici s-a introdus de cativa ani buni principiul incluziunii, adica in scoala de stat si clasele standard se preiau elevi cu handicapuri fizice, ceea ce nu este absolut nici o problema. Incluziunea se extinde insa si in cazul celor cu handicap psihic. Cei cu un grad mic de handicap psihic trebuie preluati de catre scoala de stat si nu trebuie sa mearga la cele speciale.

Pana una alta, stiti ceva, eu fara cafea nu mai zic ninic:Fisier atasat  23ed3175b831df6b6b41149fccb4b88e.jpg (45.07K)
Number of downloads: 0
Fisier atasat  90d480755ef3ce60461e78a172dea336.jpg (40.45K)
Number of downloads: 0
Buna dimineata la tot popporu! Gri, gri si iar gri. Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44695 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,515
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 February 2020 - 11:34 AM

aseara cind am scris nu se incarca pagina asa ca mi-am salvat ce scrisesem si il pun aici:

Vezi postareamino, la 22 February 2020 - 07:25 PM, a spus:

'Na seara! O cafes din aia o rezerv pentru maine dimineata! Innorat azi la mine, mai iesea o raza de soare, dar rece totusi. Fetele din Italia, ce zic astia la tv ca e epidemie de coronavirus la voi? E chiar asa rau? Sunteti ok?

incepe psihoza colectiva din pacate
intr-o localitate mica si un alt judet unde au aparut primele cazuri s-a recomandat sa nu iasa din casa si din localitate ca sa nu se extinda, in primele regiuni unde au aparut primele 2 cazuri la putere sint partide dintr-alea extremiste si au suspendat deja scoala si universitatea
weekendul asta si pina marti aici e carnaval deci aglomeratie de populatie masiva, dari aici scolile sint oricum in vacanta pina marti inclusiv
in seara asta aveam copiii adoptivi la cina care sint ingrijorati ca daca se inchide si politehnica ei nu pot da examenele
teoretic saptamina viitoare mai sint examene si cursurile incep de pe 2 martie
mai vedem miine ce se intimpla daca vor lua vreo hotarire in sensu asta ca cica rectorii erau prezenti la sedinta cu toti sefii din zona aici
cazul de la Torino e de fapt unul care a venit de linga Milano
gelul de spalat pe miini dezinfectant ori nu se gaseste ori costa de 50 de ori mai mult se pare pe Amazon, la fel mastile de pus pe fata
o prietena de la Londra zice ca si acolo au fost 9 cazuri pozitive din nu stiu citi carora li s-a facut analiza dar n-au inchis/izolat nimic nicaieri
aici la To niste timpiti au batut o femeie chineza pe strada din cauza virusului, din pacate cum se zice aici mama prostilor e mereu gravida

#44696 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2020 - 11:38 AM

Cata dreptate ai...si aici e carnaval, eu stau frumos acasica. E un vant de zboara toate peste tot, weekendul si furtuna aici.

Am auzit cocori pe cer...ce devreme se intorc.

Ma uit la un documentar despre una din cele mai fantastice si inspirationale femeie, dupa mine, Buffy Sainte-Marie, pe care am descoperit-o aici, pe topicul de muzica , nu mai stiu cine a postat, dar ii multumesc sincer si din inima!
Buffy este o amerindiana din Canada, actualmente 79 de ani.

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44697 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2020 - 11:41 AM

Imi pare nespus de rau de ce se intampla in Italia,si sorica mea cu cumnatelul si nepoteii sunt de langa Torino !

Despre igiena,e f. bine sa previi atat cat poti,dar asta nu e o garantie,printre altele parerea mea e ca cei mai infecti sunt banii si astia circula,suntem toti expusi si mai ales vanzatoarele ,caseritele de exemplu :sad3: cum spunea si Laponel' copiii in scoli si gradinite si cadrele didactice,personalul medical si bolnavii din spitale etc...eu nu cred ca e isterie,e realitatea din pacate :sad3:

#44698 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 23 February 2020 - 02:47 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 23 February 2020 - 09:41 AM, a spus:

Nu insinuam absolut nimic, Moatza Imagine postata

buey, Lori, io te cred, da' sa stii ca a sunat ca naiba!

hello, hello, bate vantul, uscat, soare cu nori, nu-mi place!
isterie cu virusul asta, nu stiu cum o fi de-adevaratelea, dar noua chiar ne-a stricat niste planuri. omu' zice ca e bine sa fim prudenti.
maine se intalneste cu o familie de chinezi cu care colaboram la firma, daca i-ati vedea...au un metru jumate fiecare, sunt firavi si par asa nevinovati! ne-au zis ca n-au fost acasa la ei de Anul Nou chinezesc :sad3:

#44699 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2020 - 03:01 PM

Vezi postareamoatza, la 23 February 2020 - 02:47 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 23 February 2020 - 09:41 AM, a spus:

Nu insinuam absolut nimic, Moatza Imagine postata

buey, Lori, io te cred, da' sa stii ca a sunat ca naiba!

hello, hello, bate vantul, uscat, soare cu nori, nu-mi place!
isterie cu virusul asta, nu stiu cum o fi de-adevaratelea, dar noua chiar ne-a stricat niste planuri. omu' zice ca e bine sa fim prudenti.
maine se intalneste cu o familie de chinezi cu care colaboram la firma, daca i-ati vedea...au un metru jumate fiecare, sunt firavi si par asa nevinovati! ne-au zis ca n-au fost acasa la ei de Anul Nou chinezesc :sad3:

Posibil, nu zic nu. Se stie ca scrisul pe net are dezavantajele lui si poate lasa loc la exprimari ori intelegeri eronate. Cert e ca nu am scris cu nici un fel de intentie sa jignesc pe cineva. Imagine postata Eu puneam accent pe faptul ca virusul a fost adus si in tara, culmea nu de cei care fusesera prin China ci, iaca, de catre un asistent medical care traieste si lucreaza in München...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44700 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 February 2020 - 06:22 PM

la noi au fost numai 3 cazuri confirmate (in toata tara) sot si sotie veniti din wuhan si o studenta. mi se pare remarcabil sa fie atit de putine cazuri dar am priceput ca la aeroporturi e un control foarte tapan
chiar ieri au declarat Guvernul ca s-au facut toti bine si nu mai sunt alte cazuri.. pe nu stiu citi canadieni care se aflau in carantina in China in zona focarului i-au adus cu un avion special si i-au tinut in carantina ( se pare ca la o baza militara)

Lori, copii bolnavi la scoala e un no-no, daca nu pentru ei, pentru ceilalati. o persoana bolnava de viroza e contagioasa si 7 zile...

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2233
  • 2234
  • 2235
  • 2236
  • 2237
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul