Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2235
  • 2236
  • 2237
  • 2238
  • 2239
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#44721 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,515
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 February 2020 - 11:23 PM

eu n-am auzit niciunde ca ar fugi cineva din Nord
sint zonele in care a aparut si din care nu se iese si nu se intra , cele rosii
cazul de la Palermo e al unei femei care s-a intors de la vacanta de la Venetia
si pentru mine e de neinteles de ce au cumparat faina sau pasta si sare
prevad ca peste citeva zile o sa arunce la gunoi o gramada de mincare care intre timp s-a stricat
stai linistita Any, cei care au murit sint toti batrini si au murit pentru ca aveau alte boli
incearca doar sa eviti locurile aglomerate daca esti ingrijorata
la reuniunea celor de la protectia civila au zis ca scolile care nu sint in zona rosie nu au de ce sa fie inchise deci acu se asteapta joi vineri sa vedem ce decizie vor lua

#44722 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 February 2020 - 12:39 AM

Ma refeream la studenti, persoane care lucreaza in invatamant, profesori, invatatori, toti cei care sunt din sud si lucreaza sau studiaza in nord, in zonele afectate, acolo unde s-au inchis scolile. Toti astia au venit in masa "acasa". Fara controale, din pura inconstienta, pentru ca ei considera ca e mai bine asa.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 26 February 2020 - 12:43 AM

#44723 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 February 2020 - 12:45 AM

De rest sunt la curent cu tot, m-am uitat mult la tv zilele astea, poate prea mult. Eu care de obicei daaaaca vad un telejurnal pe saptamana!

#44724 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 26 February 2020 - 08:51 AM

daca te-ai uitat aseara la Porta a Porta cei de meserie au explicat bine clar si frumos
desi eu nu il suport pe Vespa
nu stiam de cei care lucreaza in invatamint ca s-au intors acasa, stiu ca sint multi dar nu m-am gindit la ei
studentii nostri care n-aveau examene erau deja acasa, cunosc multi, dar de luni cind incep lectiile aici, daca nu se amina iar, vor veni sus jdemii de studenti de peste tot
oricum azi dimineata in Torino traficul era ca de obicei semn ca cei care au stat acasa 2 zile cu copiii azi s-au reintors la lucru

#44725 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 February 2020 - 02:08 PM

De vazut si distribuit, poate asa intelegem si nu ne mai panicam!

#44726 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 26 February 2020 - 06:02 PM

No panic ca viata tre sa mearga inainte, cum mi-a zis o prietena, n-or sa fie multi morti dar or sa fie o multime de pierderi economice.
Drept pentru care eu si Eataly v-am lasat mesaj aici :)
https://www.artaculi...post__p__259941

Vezi postareamino, la 26 February 2020 - 02:08 PM, a spus:

De vazut si distribuit, poate asa intelegem si nu ne mai panicam!

de ce sa va panicati daca nu exista nici un caz in Romania? :occasion14:
https://www.arcgis.c...423467b48e9ecf6

#44727 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 26 February 2020 - 07:09 PM

Foarte frumos Adriana si Eataly! Tare bine va sade! Sa va fie de bine intalnirea!

Au ajuns si ai mei cu bine in Romania. Au spus ca a fost brambureala pri aeroporturi. Ei au zburat prn Amsterdam - Bucuresti - Iasi. Inca nu stiu multe detalii dar e important ca acum sun la casuta lor.Pe la noi nu a ajuns inca panica dar se asteapta o eruptie a virusului. Cum o fi, asa o sa o luam.

#44728 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 26 February 2020 - 07:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 February 2020 - 06:02 PM, a spus:

de ce sa va panicati daca nu exista nici un caz in Romania? :occasion14:
https://www.arcgis.c...423467b48e9ecf6

Pentru ca unora le e frica sa nu le cada drobul de sare-n cap, conform poveștii, pentru ca sunt multe știri false si multi le cred, pentru ca vin microbuze cu persoane din Italia si nu sunt verificați la granița, unii deja încep sa faca cumparaturi de zici ca vine sfârșitul lumii. Pentru ca nu este incredere in sistemul sanitar, este inca un motiv.

#44729 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 26 February 2020 - 08:32 PM

Pai singurul lucru care se poate face la granita e controlul temperaturii corporale.
Tamponul nu da rezultat imediat deci e imposibil de controlat. Numarul mare de pozitivi de aici e dat de faptul ca au facut tamponul la stinga si la dreapta, de azi s-a decis sa se faca doar la cei care au simptome gripale.
Si chiar daca isi ia virusul o persoana sanatoasa ii trece ca orice gripa, cei care au murit erau toti batrini bolnavi. Pediatrii spun ca la copii simptomele sint usoare.

M-a intrebat o cunostinta din Romania cum e, daca merg la serviciu ca au aratat strazi pustii si rafturi goale.
Va garantez ca de azi traficul e acelasi din zile normale, la 18 am facut aceeasi coada in trafic ca in orice zi, e un pic mai redus dimineata din cauza faptului ca scolile inca sint inchise. M-am uitat din mersul masinii la toata lumea de pe strada si din autobuze care sint mai goale si n-am vazut de luni si pina azi nici o masca pe fata nimanui.

Sa zica si Eataly ca se plimba prin Torino de azi dimineata :occasion14:

Repet problema cea mai mare e pierderea economica, s-au anulat intilniri lumea nu mai ia avionul si compania ride in barba pentru ca zboara cu locuri libere de pe care a incasat banii, biletele alea reduse care nu permit schimbari acu se demonstreaza alegerea cea mai proasta. O multime de persoane au anulat rezervarile in multe zone si cei care acu au mult de pierdut sint hotelurile si restaurantele. Plus ca muzeele au fost inchise toata saptamina, zice acu telejurnalul ca muzeul egiptean de la Torino are o pierdere de 500.000 de €. Unele productii au incetat pentru citeva zile daca a fost vreun caz suspect si multe au reluat. S-a intensificat home workingul mai ales acolo unde era deja posibil si folosit.
A crescut mult si numarul cumparaturilor on line, eu le fac normal o data pe saptamina si azi m-au sunat sa ma anunte ca plata nu se mai face decit on line, cind eu am facut comanda inca nu era nebunia asta asa ca au zis ca mi-o livreaza si pe urma o sa ma anunte cum sa platesc, i-am zis tipei ca pot sa ma fac ca o modific ca sa rezulte facuta acum si mi-a zis sa n-o fac pentru ca pierd ziua si ora de livrare pentru ca sint extrem de aglomerati, deci punct in favoarea lui Esselunga :)

#44730 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 February 2020 - 11:22 PM

Nu m-am uiat Adriana, pt ca aseara chiar nu m-am uitat la nimic, am fost ko, direct la somn.
Azi am facut o multime de lucruri prin casa si chiar nu am urmarit nimic, m-am uitat de fapt la Mentana la telejurnal si ziceau de fetita de 8 ani care are virusul.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 26 February 2020 - 11:23 PM

#44731 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 February 2020 - 09:47 AM

avem si noi primul caz confirmat, un tanar care a intrat in contact cu un italian in varsta de 71 de ani.
ce mi se pare intrigant e ca italianul se simtea rau inca inainte de a veni in Romania. fusese la medicul lui de familie care ii daduse ceva tratament si permisiunea de a calatori. profesionisti sunt peste tot!
sa vedem acum cati mai sunt contaminati, ziceau la tv ca se lucreaza inca vreo 30 de probe.

Aceasta postare a fost editata de moatza: 27 February 2020 - 09:47 AM

#44732 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 27 February 2020 - 01:15 PM

Buna dimineata!
In sfarsit vad si eu un pic de soare Imagine postata, dar e frig. Am si uitat de cand ploua si bate vantu'

Ce nebunie, dom'le! Media este absolut criminala
Ieri am vazut pe FB un clip cu oameni care se luptau sa prinda branza la promotie la Lidl. Se intampla acu' cativa ani dar era prezentat ca fiind actual. Adica oamenii se bat pe branza din cauza panicii CV. Titluri pe prima pagina a ziarelor de parca vine apocalipsa...citesti articolul, concluzionezi ca mai e o persoana cu gripa te miri pe unde

Va dati seama ce s-ar intampla daca ar fi vorba de un virus serios?! Ne-am da in cap pe ulita

Da, Adriana, ai dreptate, pierderile economice vor fi semnificative
Mai in gluma, mai in serios am auzit ieri la radioImagine postata cea mai afectata companie in zona UK-IE e Diageo (Smirnoff, Guinness, Baileys, Jonnie Walker etc)- preconizeaza pierderi de sute de milioane in vanzari mai ales ca se anuleaza meciuri in turneul celor 6, oamenii nu se duc la pub sa consume
Aici nu e cazul....maine avem in program sa iesim la o consumatie si nu cred ca ne poate razgandi decat o catastrofa nucleara Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#44733 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • LocationZierikzee, NL

Postat 27 February 2020 - 01:33 PM

Fisier atasat  05C61D23-581B-4F1F-9C9F-CF5EC854E21C.jpeg (61.49K)
Number of downloads: 0
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#44734 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 27 February 2020 - 02:11 PM

Vezi postareaalpha, la 27 February 2020 - 01:15 PM, a spus:

UK-IE e Diageo (Smirnoff, Guinness, Baileys, Jonnie Walker etc)- preconizeaza pierderi de sute de milioane in vanzari mai ales ca se anuleaza meciuri in turneul celor 6, oamenii nu se duc la pub sa consume

confirm, am vazut ca intr-una din zonele rosii au lasat sa treaca camioanele care duceau mincare si nu cele cu bauturi alcoolice =))

#44735 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,582
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 27 February 2020 - 02:51 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 February 2020 - 02:11 PM, a spus:

Vezi postareaalpha, la 27 February 2020 - 01:15 PM, a spus:

UK-IE e Diageo (Smirnoff, Guinness, Baileys, Jonnie Walker etc)- preconizeaza pierderi de sute de milioane in vanzari mai ales ca se anuleaza meciuri in turneul celor 6, oamenii nu se duc la pub sa consume

confirm, am vazut ca intr-una din zonele rosii au lasat sa treaca camioanele care duceau mincare si nu cele cu bauturi alcoolice =))

E clar, lumea a facut stocuri gresite in zilele astea de panica :love7:

Aici a venit iarna, ninge de rupe .
Fisier atasat  IMG_20200227_135425_396.jpg (67.74K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  IMG_20200227_135411_983.jpg (151.75K)
Number of downloads: 0

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 27 February 2020 - 02:58 PM

brain loading....please wait....

#44736 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 February 2020 - 03:14 PM

Vezi postareablack_cat, la 27 February 2020 - 02:51 PM, a spus:

E clar, lumea a facut stocuri gresite in zilele astea de panica :hug:

Eu am 3 caserole de inghetata in congelator! Ceva nu-i in regula cu mine. =)) :love7:

Eu un singur lucru vreau: sa ploua(sa ploaie =)) ) ca nu ploua de doua luni si plamanii mei protesteaza!

#44737 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 February 2020 - 03:44 PM

Lilly, mi-ai adus aminte de profa mea de romana din gimnaziu, cea mai tare profa de romana evah! Atat am iubit-o si am adorat orele de romana, ca sa nu mai spun alea de gramatica, multumita ei Imagine postata
Doamna Ruxandra Strat era o doamna desavarsita mereu pusa la patru ace si asortata, data mereu perfect cu ruj, de un bun gust desavarsit si moldoveanca get beget, cu limba lata. Impecabil didact si pedagog. Si daca unu mai gresea cate o conjugare , ea facea , dar lejer si cu umor de erai pe sub banca de ras:
Sî plouî, mamî, sî plouî, nu sî pluai, cî gãina sî uoî, nu sî uai. Imagine postataImagine postataImagine postata

Am iubit-o si o iubesc in continuare maxim.

Vezi postareaEataly, la 27 February 2020 - 03:14 PM, a spus:

Eu am 3 caserole de inghetata in congelator! Ceva nu-i in regula cu mine. =)) :love7:
Eu un singur lucru vreau: sa ploua(sa ploaie =)) ) ca nu ploua de doua luni si plamanii mei protesteaza!

Hai o tura pe la mine Imagine postata

Ce Bacovia, ce Lacustra? Copii mici, zau!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44738 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 27 February 2020 - 03:47 PM

Vezi postareaEataly, la 27 February 2020 - 03:14 PM, a spus:

Mai cunosc eu pe unul...aseara barbatul meu mânca înghețată pe bancă, nu conta ca afara erau vreu 8-10 grade. Trece o familie pe langa noi si copilul saracu a facut ochii ca la melc cand a vazut ce manca omul meu, apoi s-a intors spre taica-su. Pe noi ne-a umflat rasul si ne-am zis ca sigur i-a cerut inghetata =))

Si eu vreau ploaie, sa curete atmosfera asta plina de praf. Se așează un strat așa gros de praf pe geamuri ca la o bura de ploaie se transforma in namol si jur ca le șterg la o 1-2 luni, geamurile.

#44739 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 February 2020 - 03:58 PM

:love7: Pff! parfum!! ...eu am cu 2 etaje mai sus vecini care intind afara pe sarme la balcon presuri mari,carpete,paturi mari etc din care curg/curge /scurge/siroiesc numa' zoaie din ele ,si nu din cand in cand ci aproape zi de zi,f. nesim' si obraznici rai de gura,sunt certati cu toti vecinii,degeaba le spui ca nu ai cu cine ,tot la ei vara siroieste non stop apa fie ca dau cu apa in balcon,fie ca au aer cond. care elimina apa astfel,nici la bucatarie nu e mai ok. tot de la ei,da cu cratita de apa pe pervaz,cica-l spala si curge mult in jos zoaie pe toate geamurile,+ arunca de la gem mancare ,resturi etc,caine mare super galagios etc.,de ani de zile .... =))

#44740 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 February 2020 - 04:09 PM

Aaaa!! am uitat sa va mai spun ceva ce ma tot tin sa va zic mai demult ...inca nu am despodobit bradul de craciun :hug: =)) ...si nu e din lene sau lipsa de timp ci ca eu si Ale' nu ne induram,tot il ducem pe domnul Geany' cu presul....''cica in w.e''..nush'inca, care w.e... :love7:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2235
  • 2236
  • 2237
  • 2238
  • 2239
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul