Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2237
  • 2238
  • 2239
  • 2240
  • 2241
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#44761 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 March 2020 - 10:28 PM

:pupic: bune alegeri!

si noi am fost ieri la un client chinez, parea vesel, volubil...

#44762 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,515
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 March 2020 - 01:22 AM

chestia e ca in zilele noastre cind unu are gripa in loc sa stea in casa sa ii treaca merge la serviciu si peste tot ca acu tre sa fim eficienti h24 si nu tre sa ne doboare nimica si nu putem pierde timpul sa fim bolnavi

in cazul virusului de acum mai mult ca inainte ar trebui ca lumea sa fie constienta sa stea acasa si sa ii treaca
preventiv toate autoritatile au luat masurile astea drastice de a inchide o multime de chestii de teama contaminarii
salonul auto de la Geneva, in conditiile in care nu mi se pare din cite stiu sa fi fost vreun pozitiv in Elvetia a fost anulat, asta are o implicatie enorma la nivel economic, si pentru persoanele care se misca si lucreaza in acele zile dar si pentru afacerile care se leaga
a fost aminat salonul de mobila de la Milano, altul de cosmetice mi se pare la Paris
mie chestia asta mi se pare mult mai grava decit mortii
nu's daca ma fac inteleasa
mastile sint pentru cine e bolnav sa nu raspindeasca virusul sau pentru cine are sistem imunitar slabit si daca l-ar lua ar avea mult mai multe probleme decit o persoana sanatoasa, si tre sa fie alea cu filtru care si el are o durata limitata, sau alea chirurgicale

#44763 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,582
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 02 March 2020 - 08:58 AM

Vezi postareaAdriana, la 02 March 2020 - 01:22 AM, a spus:

chestia e ca in zilele noastre cind unu are gripa in loc sa stea in casa sa ii treaca merge la serviciu si peste tot ca acu tre sa fim eficienti h24 si nu tre sa ne doboare nimica si nu putem pierde timpul sa fim bolnavi

in cazul virusului de acum mai mult ca inainte ar trebui ca lumea sa fie constienta sa stea acasa si sa ii treaca
preventiv toate autoritatile au luat masurile astea drastice de a inchide o multime de chestii de teama contaminarii
salonul auto de la Geneva, in conditiile in care nu mi se pare din cite stiu sa fi fost vreun pozitiv in Elvetia a fost anulat, asta are o implicatie enorma la nivel economic, si pentru persoanele care se misca si lucreaza in acele zile dar si pentru afacerile care se leaga
a fost aminat salonul de mobila de la Milano, altul de cosmetice mi se pare la Paris
mie chestia asta mi se pare mult mai grava decit mortii
nu's daca ma fac inteleasa
mastile sint pentru cine e bolnav sa nu raspindeasca virusul sau pentru cine are sistem imunitar slabit si daca l-ar lua ar avea mult mai multe probleme decit o persoana sanatoasa, si tre sa fie alea cu filtru care si el are o durata limitata, sau alea chirurgicale

Sint total de acord, oamenii trebuie sa invete sa fie mai disciplinati! In Luxembourg traiesc foarte multi expati, din toate colturile lumii si cum a fost perioada carnavalului si a vacantelor scolare foarte multa lume a fost plecata din tara. Toate companiile au trimis e-mailuri angajatilor ca cei care se intorc din zone de risc sa se auto-carantinizeze timp de 2 saptamani iar daca prezinta simptome sa sune la un nr de telefon. Unii au facut-o, altii nu. Intr-unu din cazuri o femeie a stat acasa in carantina insaaaa... a mers de 2 ori pe saptamana la gymul companiei.
Elvetia avea ieri, din cate am citit, 24 de cazuri confirmate.De ieri seara are si Luxembourg primul caz. Astea le stiu nu pentru ca am facut o obsesie din a urmari numarul cazurilor ci pentru ca imi apar pe telefon si citesc doar titul articolelor. Insa recunosc ca si mie implicatiile economice si incertitudinea asta despre cat va dura si cum se va termina aceasta criza, imi dau anxietate.
Dar show must go on. Va doresc o saptamana cat mai buna si un martie pe cat se poate de lipsit de evenimente neplacute!
brain loading....please wait....

#44764 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,515
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 March 2020 - 09:59 AM

black te ador :pupic:

#44765 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 02 March 2020 - 10:16 AM

Neatza!

Fisiere atasate

#44766 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 02 March 2020 - 01:08 PM

Buna dimineata!

S-a inchis un liceu in Dublin pt 2 saptamani. Un elev este bolnav, COV pozitiv, a fost in excursie in Italia si au inchis scoala preventiv
Acu' cine stie cati vor sta acasa?!
Nu ma ingrijoreaza epidemia....mare lucru nu pot face. Incerc sa am grija de mine cat se poate de bine si le-am spus acelasi lucru celorlati din familie
Ma ingrijoreaza altele - sper sa nu se inchida scoala tocmai acum. Antonia e in anul de bacalaureat, n-ar fi tocmai bine
Cateva magazine din oras care importau din China se vor inchide pentru o perioada, angajatii si economia locala vor fi afectate
Daca se inchide cumva granita intre USA si Canada, va afecta direct economia familiei

Masca e inutila daca nu esti infectat, daca esti infectat e bine s-o porti ca sa nu raspandesti virusul

Deocamdata nu vad nici un semn de panica. Am fost la cumparaturi vineri, era absolut la fel ca in saptamanile dinainte, n-am vazut nici o schimbare
Vineri seara am iesit in oras, toate localurile erau pline. Lumea-si vede de treaba
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#44767 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 02 March 2020 - 03:42 PM

Buna dimineata! Un weekend cam rece dar de azi se mai incalzeste.

Pe mine ma irita panica asta. Stiu - e nasol virusul asta si nu vrem sa il raspandim dar totusi...La noi ar fi cativa sub observatie dar pana in prezent nimeni in statul NY nu a testat pozitiv. Dar la Costco cica nu mai aveau apa peste weekend si la nu stiu ce supermarket asiatic nu se dau mai mult de 2 pungi de orez de client. Asa am auzit de la o colega de serviciu.

Mda! Om trai si om vedea.
Pana atunci o saptamana buna sa avem si o primavara frumoasa ( desi mai avem aproape o luna pana la primavara :pupic: ).

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 02 March 2020 - 03:43 PM

#44768 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 02 March 2020 - 05:38 PM

Dupa-amiaza buna! Imagine postata

Eu nu cred ca purtatul mastii este chiar inutil...Vineri am fost la medicul meu de familie si de cum am facut un pas in dispensar, mi-au dat o masca sa mi-o pun (niciodata nu s-a intamplat asta, si gripe au fost de toate). Cum am intrat la medic, primul lucru care l-a facut a fost sa-si puna masca...Daca chiar atat de inutila este, de ce primul lucru pe care il fac este sa isi puna o masca? Eu am mai fost cu gripa si temperatura la dra mea si nu si-a pus masca niciodata cand m-a consultat...
Eu recunosc, sunt dintre cei care nu au nimic, si totusi imi pun masca in metrou si umblu cu dezinfectant in geanta. Pentru ca nu vreau sa imi stranute cineva in fata, nici sa tuseasca langa mine. Pentru ca locuiesc cu o persoana trasplantata, fara imunitate pe care un coronavirus ar baga-o in spital in cel mai fericit caz. Pentru ca eu, la randul meu nu mai am o sanatate chiar de fier si daca putem prevenii ceva, de ce nu?

In Spania, desi sunt undeva la 70 de cazuri, nu lipseste nimic la supermarket, mai putin dezinfectantul, nu sunt cozi, nu s-a inchis nimic.
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#44769 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 March 2020 - 06:23 AM

Nebunie si scaremongering la greu si in Germania, motiv pentru care am fugit ieri in Olanda ...da' mai bine stateam eu frumos acasa ca mi-a sarit o pietricica pe parbriz si mi l-a crapat. Si taman ce ma mai dialogam eu cu fata mea (masinica adica Imagine postata): Ia uite, fatah, am scapat noi pana acum cu parbrizul intact, zi si tuh. Bang ieri pe autostrada, am auzit, m-am uitat, totul super. Am parcat, am plecat in treaba mea si cand revin si ma urc in masina imi sare crapatura-n ochi. Damn!!!

Aseara venira niste musafiri, le pun un pahar de vin in niste pahare mai speciale, mai altfel, unul din cele doua seturi pe care inca le mai aveam complete...eh, acu mai am doar unu complet. Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44770 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 03 March 2020 - 08:19 AM

Neatza! Lori draga, cioburile aduc fericire si alunga necazurile...asa ca duca-se pe pustii problemele! In alta ordine de idei visez mult si prost si ma trezesc obosita. Sa bag o cafea si sa trec la munca!

Am uitat sa spun, aseara m-a prins o ploaie adevărată, a turnat cu găleata cel putin la inceput, apoi s-a încetinit dar ma bucur ca s-au mai spalat strazile de praf.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de mino: 03 March 2020 - 08:37 AM

#44771 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 03 March 2020 - 11:50 AM

"Surgical masks, meanwhile, are designed to keep droplets and splatter from passing from a person's mouth to nearby surfaces or people. So they're primarily meant as a physical barrier to keep healthcare providers or sick people from spreading their own mouth-borne germs to patients.The fit of a surgical mask is far looser than an N95 respirator, with openings around the edges.Many people do not wear either type of face mask properly, however — wearers often move the masks to the side to touch their faces throughout the day, breaking the barrier that the mask is supposed to create. This makes the protection ineffective."
"N95 respirators filter out most airborne particles from the surrounding air, preventing wearers from breathing in particles down to 0.3 microns in diameter. These types of masks are often used when air quality is poor due to wildfire smoke or pollution, and they're designed to fit tightly against one's face.When worn correctly, N95 respirators block out at least 95% of small airborne particles. So the respirators can filter out some droplets carrying coronavirus. The coronavirus itself measures between .05 and 0.2 microns in diameter, according to a recent article in The Lancet."

In mijloacele de transport in comun sau in locuri publice / aglomeratii, daca un purtator tuseste sau stranuta si nu-si acopera gura, stropii de saliva calatoresc 6-8metri. Daca ai nasul si gura acoperite iti poate intra-n ochi, se poate opri pe o bara pe care o atingi apoi cu mana si mai tarziu iti pui mana la gura, ochi, nas. Daca persoana isi acopera gura si stropii de saliva ii raman pe mana, cu mana aia va atinge numeroase obiecte in jur. Virusul traieste cateva zile pe orice suprafete.
Ce spun este ca masca nu iti da siguranta ca nu iei virusul sau nu transmiti virusul. Este recomandata unde se lucreaza cu pacienti, dar nici acolo nu garanteaza siguranta 100%. Pentru cineva care lucreaza cu public - magazine, baruri, restaurante, in scoli si alte institutii publice - nu e vorba doar de contactul prin respiratie ci de contact cu zeci de obiecte care pot fi contaminate

Normal ca fiecare ia masuri de precautie cum crede de cuviinta si raportat la situatii particulare.
Imagine postata

#44772 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2020 - 02:59 PM

Vezi postareaalpha, la 03 March 2020 - 11:50 AM, a spus:

Normal ca fiecare ia masuri de precautie cum crede de cuviinta si raportat la situatii particulare.

Asa este, fiecare are sistemul lui si face cum crede ca e mai bine pentru el. Cica pentru mersul cu mijloacele de transport ar fi recomandat purtatul de manusi de unica folosinta...

La noi e primavara momentan si chiar imi place. Ieri am iesit la o plimbare lunga si am ajuns acasa cu limba de-un cot. Oboseala aia de primavara :pupic:

#44773 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2020 - 04:23 PM

Am zis ca nu mai alimentez discutiile despre criza asta, insa tocmai am primit vestea (la care ma cam asteptam sa vina de altfel) ca ne-au fost anulate niste planuri de calatorie. Nici nu stim ce sa facem cu planuri pentru vara. Sa asteptam si sa improvizam la moment? Sa facem rezervari si sa ne asumam riscul ca pierdem si planuri si bani?

#44774 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 03 March 2020 - 04:25 PM

Vezi postareaWowerful, la 03 March 2020 - 02:59 PM, a spus:

La noi e primavara momentan si chiar imi place. Ieri am iesit la o plimbare lunga si am ajuns acasa cu limba de-un cot. Oboseala aia de primavara :pupic:

Abia astept sa vina primavara si aici Imagine postata Ies in fiecare dimineata cu Ozzy indiferent de vreme, nu e plimbare lunga...max 30 minute.
Daca e salbatic afara ma imbrac adecvat, ii pun si lui haina de ploaie si infruntam vitregiile impreuna. Saptamana trecuta ne-a prins o grindina/ploaie/lapovita cu rafale de vant de nu putea bietul de el nici sa ude tufele in liniste Imagine postata. Mai topaia in 3 labute, mai fugea...total bulversat

Dar mi-e dor de o plimbare lunga sub cer senin, fara amenintarea ploii
Nu pot spune ca ma afecteaza vremea...asta e, n-o pot schimba....dar dupa luni de ploi, vant, cer plumburiu, frig, prin februarie m-apuca asa o nerabdare Imagine postata
Imagine postata

#44775 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 03 March 2020 - 05:06 PM

Vezi postareablack_cat, la 03 March 2020 - 04:23 PM, a spus:

Am zis ca nu mai alimentez discutiile despre criza asta, insa tocmai am primit vestea (la care ma cam asteptam sa vina de altfel) ca ne-au fost anulate niste planuri de calatorie. Nici nu stim ce sa facem cu planuri pentru vara. Sa asteptam si sa improvizam la moment? Sa facem rezervari si sa ne asumam riscul ca pierdem si planuri si bani?

Blackie, mie mi se pare subiectul momentului si nu cred ca facem niste discutii aiurea. Iar faptul ca sunteti peste tot prin lume si relatati ce vedeti cu ochii vostri, e un plus, auzim, comparam ce face unul, ce face altul...

Si noua ne-a stricat niste planuri, in aprilie am amanat ptr Istanbul, dar aici mergeam cu o agentie cu care am mai fost de 3 ori, doar rezervasem locurile, inca nu platisem nimic. Am sunat si am anulat, n-a fost o surpriza ptr organizatori ptr ca majoritatea au facut la fel...
Ptr sfarsitul lui mai am cumparat deja biletele de avion si ptr prima data am cumparat de la ei si asigurarea de calatorie, adica si rambursarea zborului si asigurare medicala. Nu am de gand sa renunt la bilete decat daca se va declara vreo pandemie...Totusi nu am cumparat cazarea, as mai sta putin...si cand o fac, voi lua una pe care s-o pot anula gratuit pana aproape de ultimul moment, chiar daca va fi ceva mai scumpa.
Ptr la vara in tara nu fac rezervari asa din timp, pe-aici ma plimb dupa inspiratia de moment, chiar ultim moment. Efectiv sun la numerele de pe panourile turistice pe care le vad pe marginea drumului - asta cand plec prin cate-un circuit. Nici nu stiu bine incotro plec dimineata si niciodata n-am gresit.
Iar la mare avem locul nostru de multi ani, ptr noi se gaseste un loc mereu.
Daca tb sa iei bilete de avion nu prea poti improviza pe moment. Cu toate ca s-ar putea specula situatia si chiar gasi niste preturi de nerefuzat. Chestia e ca nu stiu daca-mi asum riscul sa stau in vreo carantina de 15zile la intoarcere, chiar si-acasa, nu mai zic de vreun loc strain.
Si poate ca pana la toamna, cand mai aveam programata o tura, se mai potoleste treaba.

#44776 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 March 2020 - 05:30 PM

apropo de asigurarea de cancelare a calatoriei, cititi bine ce scrie in ea, ca de obicei nu se poate face decit in cazuri foarte limitate si nici atunci nu e sigur ca va primiti banii inapoi.
eu am citit cele 28 de pagini si unul dintre puncte era, asigurarea nu e valabila in caz de sinucidere. adica se sinucide omul, nu mai poate pleca si nici banii nu-i mai vede Imagine postata da, stiu, cam macabru, dar m-a marcat cititul politei Imagine postata

#44777 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 03 March 2020 - 05:43 PM

pai mi se pare corect: daca tot ai de gand sa te-omori, de ce-i mai incurci pe oamenii aia cu avionul?
ca poate voia domnul, sau poate voia domnul... stiti bancul?

In autobuz inghesuiala mare. O tipa superba se intoarce spre tanarul din spatele ei si il intreaba nervoasa: “Domnule, vrei cumva sa mi-o tragi?”
“Vai, domnisoara, cum as putea?! Eu sunt om serios. Nu fac eu d’astea. Dar e inghesuiala mare in autobuz si….”
Mai merg ce mai merg, soferul pune o frana brusca si tipa iar se intoarce: “Mai baiete, tu chiar vrei sa mi-o tragi?”
“Doamne, fereste! A fost o frana si … vedeti… inertia…”
Mai trece o vreme si se intoarce iar tipa: “Auzi, daca chiar nu vrei, n-ai putea sa lasi pe altcineva? Poate vrea domnul, sau poate vrea domnul sau domnul…”

#44778 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2020 - 05:46 PM

Vezi postareaDexter, la 03 March 2020 - 05:30 PM, a spus:

apropo de asigurarea de cancelare a calatoriei, cititi bine ce scrie in ea, ca de obicei nu se poate face decit in cazuri foarte limitate si nici atunci nu e sigur ca va primiti banii inapoi.
eu am citit cele 28 de pagini si unul dintre puncte era, asigurarea nu e valabila in caz de sinucidere. adica se sinucide omul, nu mai poate pleca si nici banii nu-i mai vede Imagine postata da, stiu, cam macabru, dar m-a marcat cititul politei Imagine postata

Exact!
In cazul nostru planurile au fost anulate nu de noi ci de cealalta parte pe motiv de situatie de urgenta. Despre cat, cand si daca recuperam ceva din bani inca se discuta.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 03 March 2020 - 06:08 PM

#44779 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2020 - 05:51 PM

Vezi postareablack_cat, la 03 March 2020 - 04:23 PM, a spus:

Unde mergi? Unde mergi? :pupic:
Noi avem bilete pentru Spania- Madrid, luna viitoare cand au copii vacanta aici. Biletele sunt luate de muuulta vreme. Inca spun ca o sa mergem, dar mai vedem.

#44780 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 03 March 2020 - 05:56 PM

Si eu am luat bilete pentru 2 calatorii - iunie si august - inainte sa inceapa balamucul

Acu' am zis ca astept, poate vine caldura si trece nebunia
Prietena mea are bilete pentru Roma inainte de St Patrick's Day. Nu cred ca merge
Imagine postata

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2237
  • 2238
  • 2239
  • 2240
  • 2241
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou