Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2241
  • 2242
  • 2243
  • 2244
  • 2245
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#44841 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 09 March 2020 - 08:19 PM

Pe mine ma sperie recesiunea economică ce se intrevede. Nu avem de munca aproape deloc, au scăzut vânzările de prin august de fapt iar acum nu au bani pentru materiale. Sper sa găsească o soluție ca altfel intram in insolventa. Acum supraviețuit cumvaca se reduc facturile odata cu venirea verii dar mă strânge in spate daca se închide fabrica.

#44842 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 March 2020 - 08:25 AM

Mino, dar in ce domeniu lucrezi? ce produceti/vindeti?
greu va fi tuturor, e f posibil sa se scurteze programul de lucru, poate chiar sa se suspende daca se considera ca se poate si mai putin.

doamnele din Italia, mai relatati ce se intampla la voi, ptr ca s-ar putea sa urmam si noi acelasi traiect.
daca e carantina, aprovizionarea marilor magazine/piete se mai poate face? farmacii sunt deschise? bani se pot scoate din atm-uri?

in China a fost interzis sa iesi din casa, la voi cum e?
e adevarat ca se face o triere a bolnavilor si sunt tratati mai ales cei cu sanse mai mari de vindecare? asta e cea mai teribila stire pe care am citit-o...

va doresc zile mai usoare tuturor!

#44843 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 10 March 2020 - 09:41 AM

Neatza! Moatza, eu lucrez la fabrica de rulmenți. De anul trecut din august este o problema cu vanzarile si se aud zvonuri urâte despre blocaj financiar sau insolvență. Acum sa vedem ce rezerva viitorul dar frumos nu prea are cum sa fie. De ce? In primul rând ies muncitorii calificați la pensie,nu se gasesc alții iar care se găsesc fug rapid cand văd câtă munca este si ce bani se primesc. Orașul este mic si mai este doar o fabrica de confecții, asa ca prea multă diversitate de job-uri nu este.

Fratele meu este in Monza si a zis ca doar supermarketurile sint deschise si aprovizionate in rest e inchis aproape tot. Serviciul nu este afectat si merg normal la munca. Au restricții la a pleca din zona (Lombardia). Nu pare speriat si agitat.

#44844 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,515
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2020 - 09:56 AM

de azi nu mai e nici o zona rosie, toata italia e zona protejata
se poate iesi din casa pentru motive intemeiate: ca sa mergi la serviciu daca nu poti lucra de acasa, la cumparaturi, la farmacie, sa bei cafea la bar (aici barul trebuie sa asigure distanta de 1m intre el si clienti si intre clienti), pentru vreo vizita medicala desi se amina toate cele care nu sint urgente, poti merge sa alergi sau sa duci copilu in parc daca mentii distanta de 1m
supemarketurile si toate magazinele care vind alimente sint deschise si aprovizionate
din pacate faza cu triajul e adevarata, cred, in prostia mea evident, ca depinde de locul=structura medicala in care te afli, deci cit e de plina si cit de putine locuri sint

#44845 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 10 March 2020 - 10:04 AM

Adriana, m-ai facut sa rad: cafea la bar se poate bea, o vizita la medic se poate amana :occasion14:

Deci zona protejata vine dupa zona rosie.

da, trist cu trierea bolnavilor dupa criteriul varsta...

Mino, o atitudine pozitiva ajuta, chiar daca-i cam greu de obtinut data fiind situatia.

#44846 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 10 March 2020 - 10:51 AM

Moatza, stiu asta, de aia nu mă agit prea mult, dar nici nu pot fi indiferentă . Sa fiu eu sănătoasă si sa vedem ce aduce viitorul. Cum spuneam acum pot să reduc facturile, mancam mai putin (sanchi :occasion14: ), haine noi nu imi trebuie, deci putem trai cumva dar daca se lungeste programul sau si mai rau se intra in insolventa cum se aude atunci va fi problema. Chiar sa ma interesez, daca fabrica intra in insolvență oare primim somaj și salarii compensatorii? Am.o vaga bănuială ca nu :beer2:

#44847 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 10 March 2020 - 12:32 PM

salut gagici!
stiri din Franta/se rrecomanda ca doctorii sa fie contactati video,pretul mastilor si al ggelului desinfectant a fost inghetat de guvern,azi dimineata tot 19 decedati erau....suntem tot in faza 2 sper sa nu se treaca la 3.
Sunt 3 regiuni din Franta unde situatia e mai acuta dar in rest pina acum e oarecum ok
in rest om vedea!

#44848 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 March 2020 - 12:58 PM

Vezi postareamoatza, la 10 March 2020 - 08:25 AM, a spus:

Mino, dar in ce domeniu lucrezi? ce produceti/vindeti?
greu va fi tuturor, e f posibil sa se scurteze programul de lucru, poate chiar sa se suspende daca se considera ca se poate si mai putin.

doamnele din Italia, mai relatati ce se intampla la voi, ptr ca s-ar putea sa urmam si noi acelasi traiect.
daca e carantina, aprovizionarea marilor magazine/piete se mai poate face? farmacii sunt deschise? bani se pot scoate din atm-uri?

in China a fost interzis sa iesi din casa, la voi cum e?

e adevarat ca se face o triere a bolnavilor si sunt tratati mai ales cei cu sanse mai mari de vindecare? asta e cea mai teribila stire pe care am citit-o...

va doresc zile mai usoare tuturor!

De unde-s stirile astea, Moatza? Chiar crezi ca poti opri 1,5 miliarde de oameni sa iasa din casa?
Chiar crezi ca intr-un sistem de sanatate democratic, unde toti platesc asigurari de sanatate se iau intai aia care is mai sanatosi? Imagine postata

Pana una alta, eu va pun linkul platformei de informare oficiala din Germania.

https://www.rki.de/D...publicationFile
In Romania exista 14 cazuri oficiale.

S-a informat oficial ca nu a mai crescut numarul de noi infestati in zona Wuhan.
Seful de stat al Chinei , Xi, a calatorit in Wuhan ca sa ia contact cu cadrele medicale, primar, politie, etc. Semn bun daca s-a hotarat cel mai inalt oficial al Chinei sa se duca fix in centrul focarului.
Stati calmi cu totii, ca se vor gasi cele necesare si in magazine...
Iata si o afisare oficiala a zonelor internationale de risc:
https://www.rki.de/D...ikogebiete.html
Keep calm and smart si , sa mai gatim ceva, zic...

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 10 March 2020 - 12:58 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44849 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 10 March 2020 - 02:41 PM

Nu stiu ce sa mai zic.Sunt ingrijorata dar daca gandesc la rece imi dau seama ca nu as avea de ce sa fiu ingrijorata- mai multi oameni au murit de gripa obisnuita.

Si la asta cu statul in casa- adica nici la plimbare "in jurul blocului" nu poti iesi? Iertati-mi ignoranta..
Si ceva ce am primit de la o amica, ca sa punem treaba intr-o alta lumina ( statistica este un pic mai veche - de pe 2 martie).

Fisier atasat  worldmeter.jpg (59.84K)
Number of downloads: 0

Vezi postareamino, la 09 March 2020 - 08:19 PM, a spus:

Pe mine ma sperie recesiunea economică ce se intrevede.

Mda, asta este o problema care o sa ne afecteze pe toti...

#44850 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 10 March 2020 - 02:47 PM

Aici incep sa se inchida baruri, restaurante, patiserii. Cred ca cine are un pic de minte, nu se duce sa bea cafeaua la bar si nici sa manance la restaurant intr-un moment ca asta.
Popii pe de alta parte se plang ca nu mai pot face slujba si nu mai vin crestinii la biserica. Orice crestin poa sa se roage acasa zic eu.
Cine are un pic de constiinta inchide. Trebuie sa stam acasa. Se poate iesi doar pe motiv de mers pa serviciu acolo unde nu se poate lucra de acasa, facut cumparaturi, mers la medic.
Lumea se imbulzeste la facut cumparaturi acum in al 12-lea ceas cand se stia de mult ce avea sa vina.

Sincer nu ma preocupa criza cum ma preocupa faptul ca da, se va alege in baza varstei cine va fi tratat si cine nu.
Ma preocupa faptul ca nu sunt locuri suficiente in terapie intensiva.
Este totul atat de apocaliptic!!!

Circula inca autocare cu turisti! Pai cum naiba mai ai gandul la vacanta intr-un moment ca asta!!!!! A fost oprit si controlat aici un autocar plin cu persoane de la Milano si din Spania.
E atat de greu sa urmam niste reguli? E atat de greu sa stam acasa fiecare la casa lui?

Deci sincer va invidiez pt ca sunteti asa de linistite.

Eu nu pot sa uit si nu voi uita cuvintele lui Conte (primul ministru) de aseara: NU MAI E TIMP!

#44851 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 10 March 2020 - 02:49 PM

Lori, in China se poate orice, inclusiv spital in 10zile, acolo nu e democratie.
Nu au fost bagati toti in carantina, doar cei din zonele cele mai expuse. Si oamenii nu au iesit. Au fost urmariti inclusiv cu drone, au fost multe filmari de genul asta prezentate si la noi la tv. Nu ai vazut cum comunicau din bloc in bloc strigand? Sau cand inca nu erau izolati in case si tb sa poarte masca toti...iesise o batrana fara si o indentificasera di filmarile cu drona, tipau la ea sa-si puna masca...in sfarsit, io am vazut la tv.
Iar trierea (si) dupa varsta a confirmat-o si Adriana.
Nu sunt panicarda, dar nu mi se pare ca e cazul sa fim zen, treaba e grava si eu chiar cred ca e mai mult dec at se spune. Niciodata nu au fost luate masuri atat de severe in toata lumea.
Parerea mea!

#44852 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 March 2020 - 03:00 PM

Pusa total de acord cu tine.

In Italia, dar probabil ca stiti, cateva inchisori au fost luate cu asalt de rudele detinutilor. Cer sa fie eliberati detinutii, ca sa ae poata apara de coronavirus.
Cativa detinuti au murit, nu se stie inca de ce.
Un medic, un medic psiholog si cateva garzi au fost luati prizonieri de catre detinuti.
V-am zis ca e apocaliptic.

#44853 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 10 March 2020 - 03:33 PM

Noi, in tara, suntem la faza la care erati voi din Italia, acum doua saptamani. De asta ma preocupa sa stiu real, de la fata locului, cum sta treaba.
Nu e vb ca nu vom avea ce manca, sau asa cred, dar daca pot face o minima aprovizionare acum, o fac. Nu inteleg de ce ar tb sa cumpar atunci cand situatia va fi mai grava, atunci cand va fi potential si mai mare de contact cu virusul. Ma gandesc sa limitam expunerea.
In plus, Romania nu are posibilitatile medicale ale vestului, aici tb sa te bazezi mai ales pe tine si pe ai tai, cei din cercul 1.
Sanatate si bafta tuturor.
Lori, avem 17-18 cazuri oficiale, sigur sunt mai multe, sigur!
Edit: Familia ofiterului confirmat aseara a iesit pozitiv la virus, inca 3 persoane. Nu se stie de unde a luat el..incurajator! Plus ca pe 2 martie a impartit martisoare la colege, pupaturi...
Zen!

Aceasta postare a fost editata de moatza: 10 March 2020 - 03:40 PM

#44854 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,515
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2020 - 03:38 PM

Vezi postareaWowerful, la 10 March 2020 - 02:41 PM, a spus:

Si la asta cu statul in casa- adica nici la plimbare "in jurul blocului" nu poti iesi? Iertati-mi ignoranta..

ba da, dar nu tre sa te pupi cu toti aia pe care ii intilnesti :toothy6:
oriunde se iese trebuie mentinuta distanta asta care face ca picaturile de saliva sa nu "sara" pe o alta persoana
asta ca sa se micsoreze raspindirea virusului

#44855 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 10 March 2020 - 03:46 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 March 2020 - 03:38 PM, a spus:

oriunde se iese trebuie mentinuta distanta asta care face ca picaturile de saliva sa nu "sara" pe o alta persoana

Multumesc Adriana! Tot ce ai descris mi se pare normal si de bun simt.

O sa urmaresc doar sa vad declaratiile autoritatilorsi cam atat. Nu are rost sa imi cresc nivelul de anxietate.

#44856 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 March 2020 - 04:17 PM

Pusa cumpara, fa acum aprovizionarea, eu asa am facut, ultima data saptamana trecuta. Se va crea mare panica.

Vezi postareaWowerful, la 10 March 2020 - 03:46 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 10 March 2020 - 03:38 PM, a spus:

Multumesc Adriana! Tot ce ai descris mi se pare normal si de bun simt.

O sa urmaresc doar sa vad declaratiile autoritatilorsi cam atat. Nu are rost sa imi cresc nivelul de anxietate.

Vai cat de frumos ar fi sa fie numai asta problema sa stam la 1 metru unul de celalalt si sa nu ne pupam cand ne intalnim!!
Sau poate crezi ca altii intra in panica degeaba?Eu cred ca majoritatea nici acum nu a inteles ce moment traim.

Aici guvernul vrea sa ia o alta masura si anume sa inchida Lombardia de tot. De tot inseamna fabrici, orice mijloc de transport, etc.

#44857 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 10 March 2020 - 05:22 PM

Nu stiu ce sa mai zic.Sunt ingrijorata dar daca gandesc la rece imi dau seama ca nu as avea de ce sa fiu ingrijorata- mai multi oameni au murit de gripa obisnuita.

Si ceva ce am primit de la o amica, ca sa punem treaba intr-o alta lumina ( statistica este un pic mai veche - de pe 2 martie).

In 7-8 zile nr deceselor aproape s-a dublat
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#44858 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 10 March 2020 - 06:18 PM

noi nu suntem inca in situatia asta, doar s-au suspendat scolile 2 saptamani deocamdata.
Si totusi recomandarea a fost clara si repetata de mai multe ori: sa se stea in casa, nu in parc, nu la mall, nu la locuri de joaca. Si sa tii copiii in casa, mai ales ca e si vremea buna!!!
Relatau cazul unuia din Galati, tot asa, intors din Italia, izolat la domiciliu: n-a respectat, a iesit intr-o zi, s-a intalnit cu un prieten, au dat mana, au vorbit...10.000lei amenda, scurt.

Am trecut pe la farmacie sa iau cate ceva - nu de gripa, medicamentele mele uzuale - lua lumea paracetamol, tamiflu, aspirina, vitamina C.

#44859 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 March 2020 - 09:03 PM

China trimite ajutoare medicale Italiei.. Masti, ventilatoare pulmonare, etc.
Europa ne-a intors curul, in special Franta si Germania.

Azi au murit 168 de persoane. Protectia civila zice ca nu au murit din cauza virusului, dar au murit cu virusul.

Nu stiu daca s-a mai spus, sunt interzise nuntile, inmormantarile.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 10 March 2020 - 09:24 PM

#44860 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 10 March 2020 - 09:26 PM

in Europa nu cred ca prisosesc nicaieri, Any. Toata lumea-i morcovita, imbolnavirile cresc exponential.
la noi erau 17 cand am inceput discutia aici si acum sunt 28. Oficial, dar sigur sunt mai multi. Sunt 28, ca 28 de teste s-au facut.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2241
  • 2242
  • 2243
  • 2244
  • 2245
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul