Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2253
  • 2254
  • 2255
  • 2256
  • 2257
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#45081 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,582
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 20 March 2020 - 03:06 PM

Vezi postareaalpha, la 20 March 2020 - 12:57 PM, a spus:

Buna dimuneata!
Moatza, nu impart berea cu dumeta ca poate's infectioasa. Copilul mai mic a acuzat dureri de cap si gat pt cateva zile, apoi i-a trecut. Copilul mai mare acuza dureri similare + tuseste din cand in cand, o dor picioarele si spatele. Drept pentru care astept telefon sa o cheme la test si stam in casa. Poate fi o raceala, sau nu.
Ieri au fost 191 testati pozitiv. Salt mare de la zilele anterioare

Alpha in primul rand sanatate multa si vesti bune sa auzim.
La Luxembourg ieri erau 335 de cazuri confirmate, astazi sarise la 618. Asta la o tara de nici un milion de locuitori, Enorm! Proportional stam la fel de rau ca Italia. Pe la pranz autoritatile au anuntat ca de fapt ar fi "doar" 484 de cazuri. Nu stiu unde s-au incurcat cu numaratoarea. La ora 14 e anuntata o conferinta de presa a primului ministru si ministrul sanatatii. Sa vedem ce ne mai ia, cum ne mai leaga. Oricum autoritatile avertizeaza mereu cu amenzi si chiar inchisoare pentru nerespectarea legii. Azi am primit la posta pliant cu prevederile legii de urgenta.
Santierele au avut pana azi la ora 5 termensa inchida, insa majoritatea, cel putin aici langa mine unde se construiesc locuinte in draci, au inchis deja. Nu se mai aud decat pasarelele si cate un caine latrand.
Am fost la magazin sa iau paine, nu e nimeni, tipenie de om pe strada. Mai trece cate o masina cand si cand. La magazin erau de toate la raft, mai putin hand sanitizerul care lipseste de mult. Lumea cumpara mai mult produse proaspete si nu cu carucioarele pline, cred ca deja fiecare si-a facut proviziile cu produse de lunga folosinta.
brain loading....please wait....

#45082 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 20 March 2020 - 04:35 PM

Intru aici in fuga sa va salut in pauza de cafea, ca programul de acasa e ca la serviciu, imi iau pauzele la fel sa nu-mi ies din ritm. Atata doar ca dureaza mai putin sa ajung de acasa la birou :lol: , in rest nu am timp sa fac nimic prin casa, doar in pauza ma mai plimb pe scari sa nu amortesc...
Alpha, sanatate!

#45083 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,055
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 March 2020 - 05:06 PM

Ferice de cei ce pot lucra de acasa. Eu nu am cum. Si nici nu stiu cat o să mai fie deschisă fabrica. Mie frică de sărăcia ce va veni. Bun stam in casa, dar cat si cu ce bani vei cumpăra ceva alimente?

#45084 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 21 March 2020 - 04:51 AM

Hello! Eu am vrut sa scriu si aseara dar nu am mai apucat.

alpha multa sanatate si asteptam vestile! Trimit numai ganduri bune!

La noi se ingroasa gluma. Se dubleaza cazurile de la zi la zi. Am ajuns la 7100 de cazuri in tot statul- 4400 in NYC. La mine in judet 459..Se inchide si la noi institutia, dar sta acasa doar personalul non-esential. Eu sunt esential asa ca merg. O sa lucram schimburi si nu mai mult de 1 persoana pe incapere- 2 pe laborator. O sa lucrez si de acasa pentru partea de computational.
La magazine nu am mai fost de joia trecuta. Am auzit ca ar cam fi de toate. La magazinul de bauturi a zis sotul ca a vazut coada- posibil sa fi lfost limitat numarul de clienti in magazin.
In parc azi a fost plin, plin. A fost cald si toata lumea a iesit la plimbare. Si eu am fost cu juniorul la biciclit.

Speram sa fie bine.

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 21 March 2020 - 04:52 AM

#45085 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 March 2020 - 10:18 AM

Wow, poate ar fi bine sa renuntati la parc
la noi au inchis parcurile, sunt jandarmi si politie la intrari, au pus si afise si niste benzi de interdictie. poate o fi mai bine, doar batranii sunt f refractari pe aici.
in rest, chiar f putina lume pe strazi la noi, cel putin in zona mea.
daca vor da restrictii scrise de circulatie, nu stiu cum o sa facem cu cateii carora le dam mancare zilnic

hai s-auzim de bine!

#45086 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,513
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 March 2020 - 10:32 AM

Vezi postareaWowerful, la 21 March 2020 - 04:51 AM, a spus:

In parc azi a fost plin, plin. A fost cald si toata lumea a iesit la plimbare. Si eu am fost cu juniorul la biciclit.

Speram sa fie bine.

lumea tre sa stea acasa nu sa iasa la plimbare ca nu sintem in vacanta, nu te supara ca iti spun asta

Vezi postareamoatza, la 21 March 2020 - 10:18 AM, a spus:

la noi au inchis parcurile

si aici

imi pare rau ca restu lumii nu invata din ceea ce se intimpla celorlalti cu putin timp inainte, ar fi foarte util

#45087 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2020 - 10:54 AM

Vezi postareaAdriana, la 21 March 2020 - 10:32 AM, a spus:

Speram sa fie bine.

lumea tre sa stea acasa nu sa iasa la plimbare ca nu sintem in vacanta, nu te supara ca iti spun asta

si aici

imi pare rau ca restu lumii nu invata din ceea ce se intimpla celorlalti cu putin timp inainte, ar fi foarte util

Asta tot spun si repet si eu. Mai ziceam pe undeva, francezii se cred in vancanta, fac plimbari si picnicuri. Macron ii tot cearta si trage de urechi, degeaba.Daca efortul e doar din partea unora, consecintele le tragem toti!

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 21 March 2020 - 10:55 AM

#45088 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • LocationSuffolk

Postat 21 March 2020 - 11:09 AM

Boris a ordonat ca toate cafenelele, barurile, restaurantele, pub-urile si salile de gimnastica sa se inchida, de aseara, pana acum era doar recomandarea sa nu le frecventam. Doar take away si delivery sunt permise. Scolile sunt inchise. Programul autobuzelor se ajusteaza la Programul de duminica. Sunt incurajate plimbarile in aer liber cu sfatul sa pastram distanta sociala de doi metri.
Ma bucur ca le-a venit mintea la cap si au luat aminte la criticie primite cand au incercat sa dezvolte imunitate naturala in populatie. Guvernul promite tot felul de ajutoare financiare pentru firme si pentru populatie.

Supermarketurile sunt goale. La 6 dimineata, la deschidere, sunt cozi uriase deja.

Eu nu pot lucra de acasa si la mine la servici toata lumea e panicata. Deocamdata nu sunt multe cazuri in zona in care locuiesc eu, dar nu se testeaza intensiv populatia asa ca nu stim cine e purtator...

Sper sa trecem cu bine prin incercarea asta, sanatate tuturor, Alpha sper ca esti bine, multa sanatate tie si familiei tale!
Imagine postata

#45089 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 21 March 2020 - 12:08 PM

Vezi postareablack_cat, la 21 March 2020 - 10:54 AM, a spus:

Macron ii tot cearta si trage de urechi, degeaba.Daca efortul e doar din partea unora, consecintele le tragem toti!

aseara am vazut un scurt reportaj cu un profesor roman la Sorbona, imi pare rau ca nu am retinut cum il cheama.
zicea ca Macron ii certa azi si a doua zi ii chema la vot, si a fost un simulacru de vot doar din ambitii politicianiste, cand s-ar fi putut f bine amana.
iar pe strazi, fata de we precedent, a zis ca-i mult mai liniste. dadeau niste imagini, era si innorat afara, parea chiar sinistru.

cum zicea Preda in Morometii, timpul nu mai (avea) are rabdare, deja e cam tarziu

Aceasta postare a fost editata de moatza: 21 March 2020 - 12:09 PM

#45090 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2020 - 01:08 PM

Vezi postareamoatza, la 21 March 2020 - 12:08 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 21 March 2020 - 10:54 AM, a spus:

Macron ii tot cearta si trage de urechi, degeaba.Daca efortul e doar din partea unora, consecintele le tragem toti!

aseara am vazut un scurt reportaj cu un profesor roman la Sorbona, imi pare rau ca nu am retinut cum il cheama.
zicea ca Macron ii certa azi si a doua zi ii chema la vot, si a fost un simulacru de vot doar din ambitii politicianiste, cand s-ar fi putut f bine amana.
iar pe strazi, fata de we precedent, a zis ca-i mult mai liniste. dadeau niste imagini, era si innorat afara, parea chiar sinistru.

cum zicea Preda in Morometii, timpul nu mai (avea) are rabdare, deja e cam tarziu

Am vazut mascarada cu alegerile. Liniste era pe strazi, exact pentru ca ploua. Crede-ma ca avem prieteni francezi care lucreaza in Luxembourg si care acum sint acasa la ei in Franta si ne spun care e realitatea. Chestia e ca Franta, in teorie, e ca si Italia, ar trebui sa iasa doar cu autodeclaratie, unde merg si doar pentru essentials. Daca asta e legea, buna- rea, trebuie respectata, altfel tot sacrificiul e in van. Cum zicea si Carmella, guvernele lucreaza cam orbeste pentru ca e o situatie cu care nu s-au mai confruntat. Nu stiu daca solutiile adoptate ne vor salva de raspandirea virusului, nici ei nu stiu. Insa decizia de inchidere a atator businessuri e luata, nu mai e cale de intoarcere, asa ca ar trebui sa facem toti un heirup sa vedem ce se rezolva. Insa asa, pierdem membri ai familiei, pierdem locuri de munca, pierdem bani pentru ca unii nu pot sta 2 saptamani departe de prieteni si distractii. Italia deja prelungeste termenul de carantina... In fine, sa nu intelegi Moatza ca postare mea e adresata direct tie, doar ventilez si eu aici.

#45091 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 21 March 2020 - 01:31 PM

Vezi postareablack_cat, la 21 March 2020 - 01:08 PM, a spus:

In fine, sa nu intelegi Moatza ca postare mea e adresata direct tie, doar ventilez si eu aici.

ei na! stai linistita ca io-s zen mai mult decat las sa se vada.
si la cat is io de curioasa, imi place ca spuneti exact de la fata locului despre ce-i vorba.

mental-asa, am tinut fara sa vreau o evidenta a evolutiei comentariilor de pe-aici, comentarii ref la criza asta. si vad ca lumea a devenit mai prudenta si-n fapte si-n declaratii.

#45092 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2020 - 01:59 PM

Speram sa fie bine.

si aici

Foarte adevarat ce spui. Cu ignoranta nu poti lupta. E chestiune de timp.

La fel, gimnastica pt cine vrea se poate face si acasa.

Noi nu avem contact cu nimeni, nici macar cu familia cu care stam in aceeasi curte. Si ca noi aproape toti cunoscutii nostri.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 21 March 2020 - 02:03 PM

#45093 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 21 March 2020 - 02:46 PM

La noi sunt in hise parcurile de joaca pentru copii. Parcul asta e de fapt o pădure. Faza e ca pana ieri nu am văzut atâta lume. Ieri a fost cald și au ieșit toți.
Am hotărât sa nu mai mergem acolo.

Guvernatorul statului NY a recomandat populației sa stea acasă și sa se distanțeze social dar a spus ca oamenii pot ieși sa alerge, sa se plimbe și ca o ora de stat la soare e chiar recomandat.
Cum ziceam, nu o sa mai ieșim acolo. Am avut o senzație de panica ieri.

De astăzi stam numai in curte!

#45094 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 March 2020 - 03:00 PM

Salut!
De azi noapte, miezul noptii, Bavaria a introdus carantina la domiciliu. Azi Merkel va declara daca este de azi valabil pentru toata Germania. Sa interzici recreerea ori sportul in natura...e nebunie, parerea mea. Mai ales in Germania, unde zilele cu soare sunt mai pretioase ca diamantele si , mai ales, intr-o tara unde miscarea e esentiala. Asta prevede regulamentul in Bavaria:
Fisier atasat  90627483_671617100047052_5599253562765869056_n.jpg (90.01K)
Number of downloads: 0

Ignorati ineptiile de traducere, probabil s-a grabit persoana care a facut un pustiu de bine si pentru cei de traiesc pe aici si nu stiu boaba de germana...Continutul este corect.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45095 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 21 March 2020 - 03:42 PM

Vezi postareaWowerful, la 21 March 2020 - 02:46 PM, a spus:

La noi sunt in hise parcurile de joaca pentru copii. Parcul asta e de fapt o pădure. Faza e ca pana ieri nu am văzut atâta lume. Ieri a fost cald și au ieșit toți.
Am hotărât sa nu mai mergem acolo.

Guvernatorul statului NY a recomandat populației sa stea acasă și sa se distanțeze social dar a spus ca oamenii pot ieși sa alerge, sa se plimbe și ca o ora de stat la soare e chiar recomandat.
Cum ziceam, nu o sa mai ieșim acolo. Am avut o senzație de panica ieri.

De astăzi stam numai in curte!

O alegere inteleapta

#45096 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 21 March 2020 - 03:57 PM

Lori, mi se par chiar permisive regulile, de bun-simt.

#45097 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2020 - 04:35 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 March 2020 - 03:00 PM, a spus:

Salut!
De azi noapte, miezul noptii, Bavaria a introdus carantina la domiciliu. Azi Merkel va declara daca este de azi valabil pentru toata Germania. Sa interzici recreerea ori sportul in natura...e nebunie, parerea mea. Mai ales in Germania, unde zilele cu soare sunt mai pretioase ca diamantele si , mai ales, intr-o tara unde miscarea e esentiala. Asta prevede regulamentul in Bavaria:
Atasament 90627483_671617100047052_5599253562765869056_n.jpg

Ignorati ineptiile de traducere, probabil s-a grabit persoana care a facut un pustiu de bine si pentru cei de traiesc pe aici si nu stiu boaba de germana...Continutul este corect.

Lori, exact asa e si aici. De ce zici ca interzice sportul in natura? Ai voie dar de unul singur sau cu membrii familei din aceeasj casa.

#45098 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 21 March 2020 - 04:56 PM

Blackie, cred ca Lori a vrut sa spuna ca ar fi nebunie sa interzica in general (sau e nebunie daca s-a interzis deja), cu referire la regulile din Germania ca acolo traieste ea :lol:.

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 21 March 2020 - 04:57 PM

#45099 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 March 2020 - 05:24 PM

Vezi postareablack_cat, la 21 March 2020 - 04:35 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 March 2020 - 03:00 PM, a spus:

Salut!
Atasament 90627483_671617100047052_5599253562765869056_n.jpg

Lori, exact asa e si aici. De ce zici ca interzice sportul in natura? Ai voie dar de unul singur sau cu membrii familei din aceeasj casa.

Pai aici asa au inceput si aici.Ok sportul in aer liber, in solitario si in apropierea casei.

Dar peste noapte au devenit toti runneri.

Treceau la jumate de metru unul de altul, gafaind.

In natura, adica doar daca nu ai natura in spatele casei si esti doar tu pe o raza de 1 km.

Ok, sa duci cainele sa-si faca nevoile, dar pe unul la control era la 10 km de casa.

Acum, au restrans cercul pt ca daca dai un deget....

Si eu as fi vrut sa ies la alergat, am parcul la 1,5 km.Dar nu am iesit, deloc.

Ieri au oprit in parcul respectiv 3 fraţi, cel mai mare avea 11 ani.

Erau cu bicicletele fara parinti, domiciliul copiilor rezulta la 3 km distanta.Mentionez ca este pista ciclabila pana in parc, safe in conditii normale, fara pandemie.

Mama a fost denuntata pentru abandon de minori, plus amenda etc.

#45100 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 21 March 2020 - 05:41 PM

Eu as fi iesit afara ieri ca a fost cald, cred ca vreo 15 grade, dar a fost un vant prea puternic si am renuntat. La plimbare - nu la alergat - am de gand sa ies la o tura azi chiar daca-i sub zero (-5 acum feels like -10 ;) ), iar maine ma duc la cumparaturi doar daca nu ne ajunge painea.
Pe langa masurile de care ziceti, in unele orase s-a introdus transportul in comun gratuit, m-am uitat pe site-ul de la noi si spuneau ca oamenii sa urce in autobuz pe usile din spate, sa nu se mai apropie de sofer, doar cei care au nevoie de rampa vor folosi usa din fata.
Am impresia ca se va prelungi "vacanta" copiilor, Ministerul Educatiei a anuntat ca pregatesc ceva resurse online daca se prelungeste mai mult de cele 2 saptamani anuntate initial.
Prietenii mei care de obicei merg in "tarile calde" in vacanta din martie au renuntat chiar inainte sa se anunte restrictiile, de fapt multa lume din care cunosc au facut la fel.
La TV am vazut coada la lansarea unor jocuri video, firma si-a inchis toate magazinele dupa aia. E drept ca oamenii stateau la distanta, nu se imbulzeau si dadeau voie in magazin pe rand, dar o fatuca intervievata zicea ca locuieste cu bunica-sa, cica si-a luat masuri de precautie, are dezinfectant la ea :lol: .
Am vorbit ieri cu o prietena si mi-a zis ca au fost raciti zilele astea, au fost panicati pana s-au lamurit ca e doar o raceala. Eu am avut gripa in ianuarie cand nu incepuse nebunia, ma intreb cum as fi reactionat daca se intampla acum?

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2253
  • 2254
  • 2255
  • 2256
  • 2257
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul