Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2254
  • 2255
  • 2256
  • 2257
  • 2258
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#45101 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,582
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 21 March 2020 - 06:25 PM

Vezi postareaadi_edi, la 21 March 2020 - 04:56 PM, a spus:

Blackie, cred ca Lori a vrut sa spuna ca ar fi nebunie sa interzica in general (sau e nebunie daca s-a interzis deja), cu referire la regulile din Germania ca acolo traieste ea :lol:.

Inseamna ca am inteles gresit. Scuze! Adevarul e ca sint cu capsa pusa, ma irita cand citesc sau vad ca nu se respecta regulile, cand vad ca in ciuda tuturor restrictiilor la care sintem supusi numarul imbolnavirilor si deceselor creste si creste, niciunde nu pare sa incetineasca.

La Luxembourg ieri premierul a facut conferinta de presa, a declarat ca e multumit de felul in care au inteles luxemburghezii sa respecte legea si ca din 400 de controale la persoane fizice pe care le-a oprit politia intr-o zi, nu au gasit nici o neregularitate si nu au dat nici o amenda. Sper sa ne tina puterile. Eu am noroc ca in spatele blocului am pasune si padure, pot plimba cainele si lua niste aer.
brain loading....please wait....

#45102 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 21 March 2020 - 07:09 PM

Vezi postareablack_cat, la 21 March 2020 - 06:25 PM, a spus:

Blackie, cred ca Lori a vrut sa spuna ca ar fi nebunie sa interzica in general (sau e nebunie daca s-a interzis deja), cu referire la regulile din Germania ca acolo traieste ea :).

Inseamna ca am inteles gresit. Scuze! Adevarul e ca sint cu capsa pusa, ma irita cand citesc sau vad ca nu se respecta regulile, cand vad ca in ciuda tuturor restrictiilor la care sintem supusi numarul imbolnavirilor si deceselor creste si creste, niciunde nu pare sa incetineasca.

La Luxembourg ieri premierul a facut conferinta de presa, a declarat ca e multumit de felul in care au inteles luxemburghezii sa respecte legea si ca din 400 de controale la persoane fizice pe care le-a oprit politia intr-o zi, nu au gasit nici o neregularitate si nu au dat nici o amenda. Sper sa ne tina puterile. Eu am noroc ca in spatele blocului am pasune si padure, pot plimba cainele si lua niste aer.

Da, nu inteleg nici eu de ce nu se pot lua aceleasi masuri peste tot, simultan, si nu sub forma de recomandari, ci de reguli stricte, cu consecinte in caz de nerespectare :angryfire: .
Dar cred ca e cum spunea Carmella - se bajbaie inca, fiind o situatie cu care nu ne-am confruntat pana acum.
Si iarasi e premierul la TV cu "avem cei mai grozavi si mai destepti oameni din lume".....

#45103 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,582
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 21 March 2020 - 07:18 PM

Vezi postareaadi_edi, la 21 March 2020 - 07:09 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 21 March 2020 - 06:25 PM, a spus:

Blackie, cred ca Lori a vrut sa spuna ca ar fi nebunie sa interzica in general (sau e nebunie daca s-a interzis deja), cu referire la regulile din Germania ca acolo traieste ea :).

Da, nu inteleg nici eu de ce nu se pot lua aceleasi masuri peste tot, simultan, si nu sub forma de recomandari, ci de reguli stricte, cu consecinte in caz de nerespectare :angryfire: .
Dar cred ca e cum spunea Carmella - se bajbaie inca, fiind o situatie cu care nu ne-am confruntat pana acum.
Si iarasi e premierul la TV cu "avem cei mai grozavi si mai destepti oameni din lume".....

Don't get me started cu premierul nostru ...
brain loading....please wait....

#45104 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 21 March 2020 - 07:34 PM

Pai de aia mergeam si eu in parcul asta. de obicei era gol, cate unul cand si cand. Dar daca s-a mai incalzit si toata lumea e acasa, toti merg acolo. Ca e in aer liber si au unde sta la 2 metri unul de altul.
Nu stiu daca e o idee buna. Cand nu e lume multa e ok, dar cand sunt 1000 de oameni, nu cred ca mai este ok.

E clar ca eu nu mai merg acolo dupa ziua de ieri.

La momentul actual planul de 10 puncte al guvernatorului NYS este următorul:

- Începând cu ora 8:00pm duminică, 22 martie, toate întreprinderile non-esențiale la nivel de stat vor fi închise;

- Adunările non-esențiale de persoane de orice dimensiune, din orice motiv ( exemplu, petreceri, sărbători sau alte evenimente sociale) sunt anulate sau amânate în acest moment;

- Orice concentrare a indivizilor din afara casei lor trebuie să se limiteze la lucrătorii care furnizează servicii esențiale, iar distanțarea socială ar trebui să fie practicată;

- Când sunt in public, persoanele trebuie să practice distanțarea socială de cel puțin șase metri unul față de ceilalți;

- Întreprinderile și entitățile care furnizează servicii esențiale trebuie să implementeze reguli care ajută la facilitarea distanțării sociale de cel puțin șase metri;

- Indivizii ar trebui să limiteze activitățile de recreere în aer liber la non-contact și să evite activitățile în care intră în contact strâns cu alte persoane;

- Indivizii ar trebui să limiteze utilizarea transportului public la momentul în care este absolut necesar și ar trebui să limiteze expunerea potențială distanțându-se la cel puțin șase metri față de ceilalți călători;

- Persoanele bolnave nu ar trebui să părăsească locuința decât dacă vor primi îngrijiri medicale și numai după o vizită de telesănătate pentru a stabili dacă părăsirea locuinței este în cel mai bun interes pentru sănătatea lor;

- De asemenea, tinerii ar trebui să practice distanțarea socială și să evite contactul cu populațiile vulnerabile; și

- Utilizați practici de igienizare de precauție, cum ar fi folosirea șervețelelor cu alcool izopropilic.

Intreprinderile esentiale sunt magazinele alimentare, farmaciile, clinicile si spitalele. De asemenea cei care produc echipament medical de protectie ( manusi, masti, halate, etc), laboratoarele de analize si probabil ca lista e mai lunga...

(tradus cu google- scuzati daca irita la limba romana :angryfire: )

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 21 March 2020 - 07:36 PM

#45105 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 March 2020 - 09:36 PM

E clar că democrația nu e cea mai bună orînduire socială atunci cînd e perioadă de criză. Eu sînt foarte respectuoasă cu legile, hotărîrile, decretele etc. și aș sta liniștită în casă și 2-3 luni, dacă nu ar depinde de mine încă 3 gospodării cu 5 persoane în total, toți cu vîrste peste 80 de ani, unul peste 90, socru-meu aproape nedeplasabil - 88 de ani cu o boală gravă, fiecare dintre ceilalți cu bolile lui. Le-am interzis să iasă din case și stau toți cuminți, dar pentru asta eu/noi trebuie să facem slalom și organizare pentru a-i aproviziona cu cele necesare, pe care le ducem și le lăsăm pe hol la intrare, ei le ridică după aproximativ 2 zile de acolo. Vorbim la telefon, ne întreținem prin video call, dar e greu tare să faci față acestor obligații fără să ieși deloc. Timp de 2 săptămîni soacra mea a avut puls 130 și o criză de pancreatită, începuse să facă și tensiune, mă gîndesc cu groază cum ar fi să mai aibă acum vreunul dintre ei nevoie de ceva urgență medicală. De celelalte chestii care li se întîmplă prin casă nici nu se pune problema, li s-a stricat lumina la baie, o să stea așa. De acum le-am zis că facem și mai strictă izolarea, să facă lista pentru o ieșire pe săptămînă și atunci le luăm toate. Cam asta e viața noastră.

#45106 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 March 2020 - 01:00 AM

Vezi postareamoatza, la 21 March 2020 - 03:57 PM, a spus:

Lori, mi se par chiar permisive regulile, de bun-simt.

Absolut! SUnt curioasa daca se va trece la ele in toata tara. Vedem.

Vezi postareablack_cat, la 21 March 2020 - 04:35 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 March 2020 - 03:00 PM, a spus:

Salut!
De azi noapte, miezul noptii, Bavaria a introdus carantina la domiciliu. Azi Merkel va declara daca este de azi valabil pentru toata Germania. Sa interzici recreerea ori sportul in natura...e nebunie, parerea mea. Mai ales in Germania, unde zilele cu soare sunt mai pretioase ca diamantele si , mai ales, intr-o tara unde miscarea e esentiala. Asta prevede regulamentul in Bavaria:
Atasament 90627483_671617100047052_5599253562765869056_n.jpg

Ignorati ineptiile de traducere, probabil s-a grabit persoana care a facut un pustiu de bine si pentru cei de traiesc pe aici si nu stiu boaba de germana...Continutul este corect.

Lori, exact asa e si aici. De ce zici ca interzice sportul in natura? Ai voie dar de unul singur sau cu membrii familei din aceeasj casa.

Blackie, cred ca Lori a vrut sa spuna ca ar fi nebunie sa interzica in general (sau e nebunie daca s-a interzis deja), cu referire la regulile din Germania ca acolo traieste ea :angryfire:.

Da, fete, m-am exprimat in graba si aiurea, scuze.

Asadar: Vroiam sa spun ca ar fi o nebunie a.k.a. bomba cu fitil sa le interzica guvernul oamenilor sa mai faca sport sau sa iasa macar la o plimbare. In Germania, unde se pune mare pret pe natura, iesitul la aer liber si jogging/bicicleta, nu cred ca ar interzice-o, ca tot se vorbea mai adineauri ca si carantina asta la domiciliu e cu dus si-ntors...
In Romania mi-a spus sor ca se iese la padure, se fac gratare, etc...
Pe de alta parte, sincer, pe mine nu ma mira raspandirea asta fulgeratoare...sa imi fie cu iertare dar, fara sa vreau sa fiu rasista...in marile centre metropolitane este o multime super colorata si multi indivizi care pur si simplu nu sunt igienici. In Londra sunt foarte multi din randurilor etniilor fostelor colonii...vai de capul meu. Ce sa ii explici aluia de igiena??
Cat am asteptat-o pe sor la aeroport era un nespalat, care cred ca mai era si drogat , bai ...putea...statea pe o banca si dormea, isi mai baga mana sa se scarpine la ...mostenitori, apoi nu va spun ce mai facea, ca intrati in greva foamei. Doamne, raspandea ala o putoare de am luat automat distanta 5 metri ...

Azi am fost si la cumparaturi, mai pe seara. Ma termina inghesuiala de dimineata. Nu era multa lume insa multi nu respectau distanta de cel putin 1,5 m in magazin. Si, culmea , desi erau putini in magazin, putea. A transpiratie, a...yuck. M-am intrebat daca nu cumva or fi oprit ventilatoarele ca se suspecteaza ca ar accelera imprastierea virusului.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45107 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,513
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 March 2020 - 01:13 AM

Ma abtin de la orice comentariu.
va informez doar ca aici se inceteaza orice activitate productiva care nu e relevanta, ramin deschise magazine alimentare, de prima necesitate, farmacii, transporturi, banci, asigurari, posta.

#45108 Useril este offline   mrs.F 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 09-March 20
  • LocationToronto

Postat 22 March 2020 - 01:26 AM

Vezi postareaadi_edi, la 21 March 2020 - 05:41 PM, a spus:

Eu as fi iesit afara ieri ca a fost cald, cred ca vreo 15 grade, dar a fost un vant prea puternic si am renuntat. La plimbare - nu la alergat - am de gand sa ies la o tura azi chiar daca-i sub zero (-5 acum feels like -10 :) ), iar maine ma duc la cumparaturi doar daca nu ne ajunge painea.
Pe langa masurile de care ziceti, in unele orase s-a introdus transportul in comun gratuit, m-am uitat pe site-ul de la noi si spuneau ca oamenii sa urce in autobuz pe usile din spate, sa nu se mai apropie de sofer, doar cei care au nevoie de rampa vor folosi usa din fata.
Am impresia ca se va prelungi "vacanta" copiilor, Ministerul Educatiei a anuntat ca pregatesc ceva resurse online daca se prelungeste mai mult de cele 2 saptamani anuntate initial.
Prietenii mei care de obicei merg in "tarile calde" in vacanta din martie au renuntat chiar inainte sa se anunte restrictiile, de fapt multa lume din care cunosc au facut la fel.
La TV am vazut coada la lansarea unor jocuri video, firma si-a inchis toate magazinele dupa aia. E drept ca oamenii stateau la distanta, nu se imbulzeau si dadeau voie in magazin pe rand, dar o fatuca intervievata zicea ca locuieste cu bunica-sa, cica si-a luat masuri de precautie, are dezinfectant la ea :angryfire: .
Am vorbit ieri cu o prietena si mi-a zis ca au fost raciti zilele astea, au fost panicati pana s-au lamurit ca e doar o raceala. Eu am avut gripa in ianuarie cand nu incepuse nebunia, ma intreb cum as fi reactionat daca se intampla acum?

Adi, eu sunt educatoare la o scoala cu clase de la kindergarden la liceu. Tocmai am terminat vacanta de 2 saptamani. Luni incepem scoala on line. Au fost neasteptat de operativi. Au angajat pe cineva de la Microsoft sa facem un curs rapid de 2 zile, iar miercuri incepem cu copii. V-a fi interesant mai ales cu cei de 2 ani. O sa va tin la curent cum merge.
Noi am stat in casa , eu nu am mai iesit de 2 saptamani(fiind si in vacanta) in afara de terasa. De saptamana trecuta baieti mei Vlad si dl F lucreaza de acasa. Sophia e la universitate intr-un orasel aproape de Toronto(la Hamilton), dar nu a venit inca acasa cu toate ca s-a inchis universitatea. Ea voluntariaza la o clinica medicala unde s-a dus si saptamana trecuta. A intrat in clinica fara sa se protejeze cand tocmai se aflau la izolare 2 pacienti suspecti cu simtome. Si ea se afla acuma in izolare iar eu numar zilele si orele.

#45109 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,513
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 March 2020 - 01:34 AM

Vezi postareamrs.F, la 22 March 2020 - 01:26 AM, a spus:

A intrat in clinica fara sa se protejeze cand tocmai se aflau la izolare 2 pacienti suspecti cu simtome. Si ea se afla acuma in izolare iar eu numar zilele si orele.

of :angryfire:

#45110 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,055
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 22 March 2020 - 06:56 AM

Neatza fetele! A tras o ploaie azi noapte amestecată cu fulgi mari de zăpadă de pur si simplu nu puteam dormi de zgomot. Curios e ca acum nu este foarte rece, inca. Dar se va răci cu aproape 15-20 de grade, maine si poimâine prognoza fiind de 4-5 grade ziua, ieri fiind 20 sau si mai mult in unele zone. Poate va sta lumea in casa totusi. Pana una alta va invit la o cafea virtuală!

Fisiere atasate

#45111 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2020 - 11:11 AM

Buna dimineata si cafea si de la mine!
Fisier atasat  946650_660403803987551_1850238582_n.jpg (92.41K)
Number of downloads: 0
Productia de anul asta a prietenei mele, cea care la 6 dimineata mulge caprele si dupa aia se macheaza , isi ia tocurile si conduce pana la birou.

Cici si Cornita Snow:
Fisier atasat  90630416_217133306061406_6566752885298692096_n.jpg (81.04K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  cici.jpg (132.16K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  90499333_2236377643335466_1633902660019027968_n.jpg (84.3K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45112 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2020 - 11:33 AM

"Când se va încheia situația de urgență Coronavirus, faceți o faptă bună pentru restul anului 2020.
Petreceți-vă vacanța în Romania, mâncați în restaurante din Romania. Dormiți în hoteluri din Romania. Vizitați locurile turistice din Romania. Cumpărați produse Romanesti în magazinele Romanesti. Sprijiniti companiile care au avut dificultăți din cauza lipsei de vânzări.
Și cumpărați florile și plantele din florării din cartierul dvs., nu din hipermarketuri, avem nevoie.
Ar trebui să facem cu toții. Copiați textul și partajați. Împreună susținem și înaintăm economia României."

In acest spirit: In cazul in care sunt persoane doritoare in Bucuresti de produse de tara, lapte de capra, branza, pasari de curte, va pot face legatura.

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45113 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 22 March 2020 - 11:52 AM

Mama, ce frumoasa e Cici! E o ea?

#45114 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2020 - 12:23 PM

Da, da. E domnisorica si Cornita un domnisoric.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45115 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 March 2020 - 12:30 PM

ce iezi frumosi!
noi oricum preferam produsele romanesti, ba mai mult, locale.
dar la ce ingramadeala am vazut in piete, la tv, cred ca le-nchid curand si pe astea.
masurile anuntate aseara au adus iar un val de cumparatori panicati in magazine.

#45116 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 22 March 2020 - 01:45 PM

,,În cimitir, Groparul săpa liniștit și din când în când mai trăgea și din țigară. La un moment dat vede cum dintr-un mormânt iese o mână. Apoi încă o mână. Sapă și fumează în continuare liniștit.
Nu după mult timp din pământ iese mortul cu totul. Groparul sapă și fumează în continuare liniștit.
Mortul încearcă să îl sperie. Groparul sapă și fumează în continuare liniștit.
Vede mortul că nu are ce să-i facă, se îndreaptă spre gardul cimitirului și vrea să sară.
Dintr-o dată se trezește cu ditamai lopata după ceafă.
Groparul:
- Râdem, glumim, da' nu părăsim incinta.“

Cam așa și cu hotărârea privind interzicerea deplasărilor. N-o fi ea oficială încă, dar mie-mi pare necesară. Pentru că toți cretinii pe care-i văd pe străzi plimbându-se relaxat ca-ntr-o frumoasă duminică de primăvară, fix de asta au nevoie. De-o lopată după ceafă.

Rămâne cum am stabilit. Râdem, glumim, da' nu părăsim incinta‼️⛔

Preluat de pe net!

Vezi postareamoatza, la 22 March 2020 - 12:30 PM, a spus:

ce iezi frumosi!
noi oricum preferam produsele romanesti, ba mai mult, locale.
dar la ce ingramadeala am vazut in piete, la tv, cred ca le-nchid curand si pe astea.
masurile anuntate aseara au adus iar un val de cumparatori panicati in magazine.

Eu am senzația ca duminica vin si cei din satele alăturate sa isi faca provizii, de aia este si aglomerat asa tare in weekend!

#45117 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 22 March 2020 - 03:58 PM

Vezi postareamino, la 22 March 2020 - 01:45 PM, a spus:

Eu am senzația ca duminica vin si cei din satele alăturate sa isi faca provizii, de aia este si aglomerat asa tare in weekend!

avem supermarketuri la toate intrarile rutiere, dar si de cale ferata din oras. nu de alea ziceam.
chiar in blocul vecin,la parter e un Profi, dimineata era rand afara si toata lumea iesea cu plase mari, burdusite de cumparaturi. astia-s oameni din cartier.

daca ieri a fost soare si f cald si aveam frustrari ca nu pot iesi, azi e intunecat, bate vantul, e frig si te face depresiv.
deci cand stai in casa, obligat si pe perioada mare, oricum ar fi, nu-i bine.

maine ma duc la serviciu, sunt singura in biroul meu, dar macar fac ceva productiv.

#45118 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2020 - 04:53 PM

Mie mi-a spus mama azi de un baiat roman, de 36 de ani, sofer de tir, care a murit. Nu se stie inca daca din cauza virusului...

Stiti cum o sa ajungem? Ca puii si curcile bunicii...cand venea gripa peste ele si le secera. Vedeai intr-o zi un pui cum se retragea in colt, amarat, capul jos, in doua zile era gata. La final de saptamana le era numarul injumatatit...si acum tin minte cum trebuia sa o ajut pe bunica sa le prinda si sa le bage penicilina V pe gat cu forta...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45119 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • LocationSibiu

Postat 23 March 2020 - 09:52 AM

Buna dimineata! Imagine postata
Fisier atasat  IMG_20200323_071558.jpg (185.18K)

#45120 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 23 March 2020 - 10:08 AM

Neatza, la mine doar frig, dar G spunea ca in Tg. Mures este zapada ca iarna! De azi mi-am luat medical o saptamana, sa vedem ce o fi cu fabrica intre timp.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2254
  • 2255
  • 2256
  • 2257
  • 2258
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul