Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 2275
  • 2276
  • 2277
  • 2278
  • 2279
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#45521 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 04 June 2020 - 02:07 PM

Frumos buchetul tau mino!
I-au o cafea si plec ca azi trec pe la supermarket... Am niste trebi :love7:
Geany, daca ai sti cat de mult imi lipseste mie o zi din asta de eu cu mine...

#45522 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 04 June 2020 - 02:11 PM

Mino ce mi-e dor de misrosul vanilat al floriloe de salcie!
Geany sa porti sanatoasa blugii cei noi!

La noi vant si nori dar ploaie ioc, doar cativa stropi cand voiam eu sa ma duc la o plimbare :love7:
Imagine postata

#45523 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,555
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 04 June 2020 - 02:27 PM

Fetele din Romania, mai este autoizolarea de 14 zile cand intri in tara? Caut informatii pe site-urile oficiale romanesti insa nu sint lamurita, spune ca doar cei care vin din zonele rosii trebuie sa se autoizoleze insa nu gasesc nici o situatie actualizata a zonelor. Stiti ceva mai detaliat? Orice info e binevenita.
brain loading....please wait....

#45524 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 June 2020 - 02:28 PM

Merci' dragilor :love7: :-* ...si eu ,sa-mi fie rusine ,dar recunosc :love7: zau ca m-am obisnuit cu aceste momente,doar eu cu mine,care ma incarca enorm ,hi hi hi! ..blugii sunt acum la scurtat la croitorie,maine ii iau,ca eu sunt doapa'' asa ca ei aveau cracii super lungi :) ,sunt clasici ,elasticizati,dar nu de aia ca egarii',cu putin sclipici pe buzunarele de la spate ,ca la mine fara putin sclipici nu se poate :P =))

#45525 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 04 June 2020 - 08:47 PM

Vezi postareablack_cat, la 04 June 2020 - 02:27 PM, a spus:

Fetele din Romania, mai este autoizolarea de 14 zile cand intri in tara? Caut informatii pe site-urile oficiale romanesti insa nu sint lamurita, spune ca doar cei care vin din zonele rosii trebuie sa se autoizoleze insa nu gasesc nici o situatie actualizata a zonelor. Stiti ceva mai detaliat? Orice info e binevenita.

Blackie, la punctual 9 spune ceva de intrarea in carantina/autoizolare pentru persoanele care intra in tara, dar sunt destul de vagi detaliile:

Stare de alerta 15.05.2020

Aceasta postare a fost editata de mino: 04 June 2020 - 08:49 PM

#45526 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 04 June 2020 - 08:56 PM

Vezi postareamino, la 04 June 2020 - 08:47 PM, a spus:

Blackie, la punctual 9 spune ceva de intrarea in carantina/autoizolare pentru persoanele care intra in tara, dar sunt destul de vagi detaliile:

Iar aici at fi un ultim bulletin informativ, cu niste numere de telefon. Acolo cum este declarata tara?

#45527 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 04 June 2020 - 11:40 PM

Vezi postareamino, la 04 June 2020 - 08:56 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 04 June 2020 - 08:47 PM, a spus:

Iar aici at fi un ultim bulletin informativ, cu niste numere de telefon. Acolo cum este declarata tara?

Merci Mino. Inca nu m-am lamurit, e foarte vaga imformatia. Asta e ca nu gasesc nicaieri o actualizare a zonelor. Nu stiu cum e declarat Luxembourg, stiu ca e aproape totul deschis, inclusiv restaurante, cinema, gym. In fine incerc maine sa dau niste telefoane daca o raspunde cineva. Trebuie sa ajung in Romania pentru o urgentabde familie altfel nu plecam la drum in vremurile astea.

#45528 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 05 June 2020 - 05:41 AM

Neatza! Aseara la știri se spunea ca vor da un nou buletin informativ în care sa specifice ca dacă nu vii din zona roșie nu e nevoie de autoizolare, dar nu am auzit tot articolul de la început :love7:. E gata cafeaua!

Fisiere atasate

• Fisier atasat  13900.jpg (133.74K)
    Number of downloads: 0

#45529 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2020 - 09:57 AM

Vezi postareamino, la 05 June 2020 - 05:41 AM, a spus:

Neatza! Aseara la știri se spunea ca vor da un nou buletin informativ în care sa specifice ca dacă nu vii din zona roșie nu e nevoie de autoizolare, dar nu am auzit tot articolul de la început :love7:. E gata cafeaua!

Ah multumesc mult Mino, voi urmari stirile. Stau cu bagajele la usa.Intre timp am reusit sa aflu ca in momentul de fata oricine intra din afara pana pe 15 iunie inclusiv, trebuie sa se autoizoleze 14 zile.
In alta ordine de idei, buna dimineata la han!

#45530 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 June 2020 - 03:06 PM

Buna, fete!
Blackie, eu tare iti doresc sa se imbunatateasca situatia si sa nu mai fie nevoiti sa plecati constransi :rolleyes:
Apropos de discutia de la ce gatim, am facut ieri patru ardei umpluti cu un rest de umplutura la congi si m-am trezit dimineata la 4 cu arsuri de stomac...bila mea face fite la greu. In afara de asta, au inceput si durerile de cap, normal Imagine postata Am adormit mai tarziu iar dar m-am trezit super buimaca. Urasc momentele astea.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45531 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSuffolk

Postat 05 June 2020 - 03:25 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 June 2020 - 03:06 PM, a spus:

Buna, fete!
Blackie, eu tare iti doresc sa se imbunatateasca situatia si sa nu mai fie nevoiti sa plecati constransi :P
Apropos de discutia de la ce gatim, am facut ieri patru ardei umpluti cu un rest de umplutura la congi si m-am trezit dimineata la 4 cu arsuri de stomac...bila mea face fite la greu. In afara de asta, au inceput si durerile de cap, normal Imagine postata Am adormit mai tarziu iar dar m-am trezit super buimaca. Urasc momentele astea.

Vai Lori ce aiurea sa nu poti manca ce poftesti, sper sa-ti revii repede :rolleyes:
Imagine postata

#45532 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2020 - 03:47 PM

Da...e ciudat rau. Eu una sunt convinsa ca e chestie genetica treaba cu bila, ca si cu alergiile, de fapt. Ca si mama mea are alergii - pe vremea aia nu se stia de alergii, era astm, dar ea se sufoca doar la tara ori cand facea curatenie generala ca in comunism cu scos de covor, batut, etc...Asa si cu bila...eu suspectez ca bunica a murit de o ceva (ca sa nu numesc boala aia urata) la ficat/bila/pancreas. A avut mereu probleme. Mama la fel, probleme cu bila, pietre, i s-a facut operatie laparoscopic...aiurea, aceleasi simptome daca , cumva, mananca chestiile care i-au provocat mereu rau ori se suprasolicita fizic cu curatenie, gatit, stat noptile pe la bucatarie etc.

Nu am de gand sa duc "traditia" mai departe. Insa uneori, mai mananc si din astea, doar ca mai rar.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45533 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • LocationSibiu

Postat 06 June 2020 - 07:24 PM

Mai stiti experimentele mele cu trandafirata cu capsuni? S-a facut aromata si rozalie. 🤩
Dar nu m-am oprit aici. Am citit undeva de limonada cu tarhon, si cum am tarhon proaspat in gradina si acum sunt acolo (la gradina) am pus o crenguta de tarhon intr-un pahar de trandafirata si am pus in frigider, la macerat, peste noapte. Va tin la curent 😁
PS. Nu stiu sa pun poze de pe mobil, asa ca dovada o prezint marti.

Aceasta postare a fost editata de boni: 06 June 2020 - 07:24 PM

#45534 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 07 June 2020 - 08:01 AM

Neatzaaa! Cafea, vrea cineva?

Fisier atasat  various-coffee-.jpg (756.74K)

Zilele trecute mi-am scos bicicleta la plimbare aseara dupa plimbări și multă muncă ma dureau toate, dar după un somn odihnitor ma simt super acum!

Fisier atasat  20200605_182423_copy_990x1435.jpg (556K)

#45535 Useril este offline   Amina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 07 June 2020 - 11:53 AM

salutare, tuturor!
eu vreau, as baga boticul in fiecare fel de cafea de acolo
Mino cand razi te transformi in alta persoana :rolleyes:

#45536 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSuffolk

Postat 07 June 2020 - 12:49 PM

Buna dimineata la amiaza. Aici tot ploua si e frig rau. Unde s-a dus vara??

Vai Mino ce bine iti sta si ce tare se cunoaste ca ai slabit! Sunt invidioasa :rolleyes:
Imagine postata

#45537 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 07 June 2020 - 01:28 PM

Si eeeeeeu!!! Mino, ma inspiri maxim!!! Imagine postataIau cafea si plec, ca am treaba! Ne mai auzim noi! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45538 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 07 June 2020 - 01:58 PM

Fetele, multumesc mult! La kilograme nu sunt multe, vreo 6, dar la cm cred e clar ca sunt multi plecati, pentru ca am o pereche de pantaloni care erau fiiiiixi, asta sa nu zic altfel, iar acum fâlfâie si imi trebuie curea la ei. Pe mine ma dau peste cap diferentele astea de temperatura, aici de ieri sunt zile 31 de grade, ieri la masina aratau chiar 41 de grade, dar statuse in soare vreo 2 ore. Acum a aparut un nor mare din senin si e intunecat, deci nu inteleg vremea asta!

#45539 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 08 June 2020 - 08:56 AM

Halli hallo zusammen!
Mino, ce descrii tu acolo este vara , ahm, pardon "vara" germana. Te face cu nervii...
Cacelutza?

Fisier atasat  016a3372283916a4e84a41a7dd80f1f5.jpg (48.32K)

Ia pe cine prinsäi io la semintele pentru pasarici. Eeeeeei, cumäträ vecinä, asa-i ca-ti place? Imagine postata
Fisier atasat  103831135_256764095747923_5183561417191698958_n.jpg (54.85K)

Hai s-avem o saptamana cu folos! Spor in toate sa aveti!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45540 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 08 June 2020 - 12:39 PM

Vezi postareaGeany, la 07 June 2020 - 11:28 PM, a spus:

partea a doua a retetei este asta

Atasament SAM_8861.JPG

Dupa calculele mele acest caiet cu retete l-am facut acum cam 33 de ani in urma la varsta de 12 -13 ani ,aveam la atelier(asa se numea pe atunci) o doamna f. severa ,si acolo am invatat sa impletesc (dupa revolutie cumparam mohair si impletem noaptea plovere,dar modele faine,le vindeam in consignatie ,deci mi-a prins super bine) am invatat sa cos,in clasa a 8 a a trebuit sa facem fusta closh' si acum stiu sa o fac ,cea pe care am facut-o pt. nota am purtat-o o gramada la fel si fusta dreapta ,mi-am scapat masina de cusut Ileana peste degetul gros de la mana (ca se rabata ca sa schimbi suveica) de m-a dus tata la urgenta,mi-a smuls dr. unghia ca era zdrobita de tot,si acum am semn,si prin clasa a 6 sau a 7 am avut tema pt. vacanta de vara sa facem un caiet cu retete ,de la mame,bunici,vecine cine vrem noi....eii ala e caietul,si acum,asa l-am facut atunci pe la 12 ani cu desene cu tot ce vezi,normal ca aveam numai note mari acolo,la caiet cred ca am avut doar 10 ca in rest cum am zis era super-super severa doamna =)) fete care aveau note mari la mate si etc aveau note mici acolo asa ca da-i lacrime' si parinti furiosi la scoala,la mine era invers =)) ...tin minte o vb. a doamnei ca spunea,credeti ca e frumos sa va formati o familie sa aveti bebelusi,e f. adevarat dar sa stiti ca bebelusii fac f. mult pi'...si ca'...ghiciti cine va curata ?!...asa ca scoateti caietul si scrieti cum se albesc tesaturile...si ne dadea pt. diferite pete cum se scot... :) :)

Am preluat aici postul Geany, ca vroiam sa te rog neaparat, daca mai ai caietul ori scrise pe undeva, spune si aici ori pune poze. Ma intereseaza cum pot albi tesaturile, in special alea ingalbenit de timp ori facute gri la masina de spalat , mor ca nu gasesc nimic care sa functioneze. Si cum se scot pete de sange, rugina etc.

De fapt, eu pentru petele de rugina de pe tesaturi am o metoda care a functionat mereu: se stoarce zeama de lamaie pe pata si se lasa la soare dupa care se spala haina respectiva. Se repeta daca nu iese din prima. Am avut niste pantaloni superbi albi candva, cu niste catarame care cu timpul au ruginit tesatura si asa i-am salvat.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 2275
  • 2276
  • 2277
  • 2278
  • 2279
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou