La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 09 July 2020 - 11:01 AM

Postat 09 July 2020 - 01:52 PM
Nici eu nu stiu daca fac bine ce fac - se redeschide azi muzeul (Royal Ontario Museum) pentru membri doar, si am hotarat sa mergem, bineinteles cu masti si cu respectarea celorlalte reguli. M-am gandit ca nu e acelasi lucru cu mersul la film sau la un concert, sa zic...
Postat 09 July 2020 - 02:30 PM
Postat 09 July 2020 - 04:08 PM
La noi am auzit de cazuri cu simptome ca de COVID si cand le-a facut testul. a iesit negativ. Chiar vecinul meu. El e inca sigur ca aia a avut dar ambele teste i-au iesit negative: si de COVID si de anticorpi.
In rest, cald dom'le, cald. Si multa umezeala.. Fara aer conditionat nu am putea dormi noaptea...
Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 09 July 2020 - 04:09 PM
Postat 09 July 2020 - 06:12 PM
Adi eu zic ca atata vreme cat respectati regulile ca sa nu va infectati nici voi si nici sa nu imprastiati virsul in cazul in care sinteti purtatori asimptomatici e Totul ok, trebuie cumva sa simtim ca mai si traim, nu doar supravietuim, nu?
La Luxembourg se fac testari la greu, jumatate din populatie a fost deja testata, plus lucratori trans frontalieri, asa ca numarul de cazuri noi raportate este mare. Telul lor este sa testeze toata populatia, ceea ce nu este greu la o tara atat de mica si atat de bogata. Partea nasoala este ca numarul de cazuri noi fiind atat de mare unele tari (deocamdata Romania si Finlanda) au instituit carantina 14 zile pentru cine vine din Luxembourg.
Asa ca vara asta vom sta in zona, maxim la cateva ore de condus.
Aceasta postare a fost editata de black_cat: 09 July 2020 - 06:14 PM
Postat 10 July 2020 - 02:08 AM
Acasa ne astepta un pachet in fata usii, il trimisese maica-mea acum o luna si chiar ma sunase dimineata sa vada daca n-a ajuns. Cred ca postasul s-a invatat minte sa nu-mi mai lase biletele ca nu m-a gasit acasa, stiti voi patania cu aparatul de aer conditionat

Postat 10 July 2020 - 08:12 AM
Dar le poate lăsa dacă nu ești acasă? Aici nu, cel mult dacă e o chestie mică o lasă în cutia postala. Mai ales ca cindva semnai de primire, acu își notează numele.
Postat 10 July 2020 - 01:08 PM
Adriana, la 10 July 2020 - 08:12 AM, a spus:
Dar le poate lăsa dacă nu ești acasă? Aici nu, cel mult dacă e o chestie mică o lasă în cutia postala. Mai ales ca cindva semnai de primire, acu își notează numele.
Da, mai ales acum, dar cred ca depinde de valoarea coletului... In alte dati mi-au lasat pachetul in spate, unde nu l-ar vedea decat vecinii, asta era la strada. In cateva cazuri au asteptat pana m-au vazut la usa, in alte cazuri doar au sunat, au lasat pachetul si au plecat imediat. Dar au fost alti curieri, nu-mi amintesc sa se fi intamplat asta cu Posta Canadiana.
Postat 10 July 2020 - 01:43 PM
adi_edi, la 10 July 2020 - 01:08 PM, a spus:
Adriana, la 10 July 2020 - 08:12 AM, a spus:
Da, mai ales acum, dar cred ca depinde de valoarea coletului... In alte dati mi-au lasat pachetul in spate, unde nu l-ar vedea decat vecinii, asta era la strada. In cateva cazuri au asteptat pana m-au vazut la usa, in alte cazuri doar au sunat, au lasat pachetul si au plecat imediat. Dar au fost alti curieri, nu-mi amintesc sa se fi intamplat asta cu Posta Canadiana.
Mie mi-a lasat, dar nu posta canadiana insa in Canada, colet scump de vreo 800 de dolari, la alta adresa. Fara semnatura fara nik, dar au facut poza cu pachetul langa usa la care au lasat-o. Cand am primit emailul de confirmare a livrarii si la usa nu era nimic, mi-a stat inima. Apoi am vazut in poza atasata la email ca nu era usa mea. Erau doua strazi paralele Pinewood si Pinecrest si mereu faceau incurcaturi. I-am sunat si au rezolvat imediat.
Aceasta postare a fost editata de black_cat: 10 July 2020 - 02:12 PM
Postat 10 July 2020 - 05:38 PM
De ieri am nu un morcov...ci toata gradina si cu iepurasi si cu vanatori...ea e ok.
Beleaua mai mare e ca nu stie cand s-a pricopsit cu el, ea zice ca de luni, ca a fost in concediu doua saptamani si luni a revenit la munci. O colega de birou s-a simtit rau si au depistat-o cu corona...de la ea s-a imprastiat la alti 13 oameni. Problema e ca in weekend au venit copiii din familie si nasii lui Luca sa fie impreuna cu el de ziua lui. Au stat in curte, s-au zbenguit, dar au fost si atatia alti adulti...ca un ... dos. Abia luni il cheama pe cumnat la test...de ce naiba dureaza atat, nu pricep. Ei i-au facut marti.
Si, cireasa de pe tort...biroul ei e in policlinica. Mda.
Va dati seama ca ea sta cu un morocov si mai mare sa nu ii fi infestat si pe altii...

Postat 10 July 2020 - 06:13 PM
Masinilea alea doua de inghetata prin ei au fost livrate. Dar, deja nu m-am mai mirat. De ce? Pentru ca la inceput de aprilie mi-am comandat cauciucuri de vara. Tot tacamul, asadar patru cacuciucuri mari si late, ditamai pachetoaiele. Dupa 4 zile apare pe site-ul unde am postat cum ca au fost deja livrate. Mai sa fie? Cui? Unde? Iau legatura cu platforma de unde le-am luat, aia cu furnizorul de anvelope, aia la randu lor cu DPDul. Imi trimit mail ca uite ce a semnat acolea soferu (ceva ininteligibil, orium) ca ele au fost livrate. Bai, la mine nu a ajuns nici macar miros de cauciuc. Shopul de anvelope a aratat platformei respective dovada ca a trimis marfa regulamentar, ca ea a ajuns in oras la mine , la depozitul DPD eh, si de-acolo, ca ele ar fi fost livrate la scara. Pun-te pe ancheta. In colaborare cu platforma respectiva de vanzari. Ca soferu, unu Istvan /Ivan/Ilici nush cum a spus ca a venit si nu era nimeni acasa si le-a lasat in fata usii de la intrare. Bue...nici macar unul din ceilalti furnizori nu lasa macar un pachetel afara! Daca nu esti acasa, ori il returneaza la dispecer ori suna la vecini, il pune pe scara si acolo il gasesti sigur. Nu ca el le-a lasat si sigur le-a furat careva. M-a busit si rasu. Zic pai, ca sa fure unu 4 caucuciuri deodata, una tre sa vina cu vreo roaba, doi , pana ajunge la strada il vad atatia altii , ca trece prin fata geamurilor lor. Nu are pe unde altundeva sa iasa. A trecut aprilie. Iar dau telefon la check24. Aia foarte amabili , iar se pun pe treaba. Ba, imi mai si spune doamna respectiva ca DPD ul e deja faimos pentru cate telefoane si reclamatii au primit de la clienti vis-a-vis de chestii livrate chipurile si evaporate asa...hocus-pocus.
Ma contacteaza DPDul si imi trimit pe mail o declaratie din aia legala cum ca nu am primit nici o anvelopa. O semnez , le-o trimit inapoi. Nu, ca nu lor, la shopul de anvelope. Ii sun, stiti serviciu din ala telefonic cu asteptat jumate de ora in tel apasati tasta 1 daca vreti nush ce, apasati 2 daca vreti nush ce. Pentru reclamatii nu era nici o tasta. Imi raspunde o tuta. E vorba de primit sau trimis? Zic nici nici, imi inchide in nas. Mai sun o data, nu mai raspunde ni-meni. Am stat fix 45 minute in telefon cu robotu ala. Era deja mijloc de mai. Vin odata acasa, o fatuca blonda si vesela cu tricou pe care scrie DPD imi venea pe carare, da sa treaca pe langa mine, o opresc , o cautati cumva pe Lapona, o , da! Chiar ea sta in fata domniei voastre. Da, ca am aici o foaie , mi-o arata, aceeasi ciorna pe care o semnasem deja si trimisesem pe mail. Ca sunteti sigura ca nu le-a livrat nici unui vecin? Zic, donsoara, asta e masina mea - ce cauciucuri vedeti? De iarna. Exact. Se termina mai, tre sa plec multi km. Credeti ca de asta imi arde mie-acu, valsuri cu DPDu la telefon? Da, va cred, va asigur ca va veti primi ori banii ori anvelopele. Am stat aproape 3 luni in aer ca nu stiam, pisici, daca imi iau altele noi si apar si aia cu anvelopele, ce fac cu doua randuri??? Si uite-asa , ajunsesem la mijloc de iunie. Ma gandeam ce sa fac, pe cine sun, pe aia de la Check 24, pe aia de la DPD sau direct Protectia Consumatorului? Sun intai la dispecerul de la DPD din oras, o tanti, aia ori era pe Diazepam, ori venise de la dentist si inca ii mai era tot amortit, cert e ca abia deschidea gura. Ii povestesc tarasenia cu anvelopele, ea ca aveti numar de tracking? Tanti, lasa dracului vodca la serviciu!!! Zic nu...daca alea au disparut in aer? Lapona ziceti, da da, maine va vine pachetul. Wha'?!?!?!!??!!? YEEEEEEEEYYYY. Da, da, va dau acum mail cu confirmare cu numar de tracking, vreti sa vi le aduca acasa? Zic nu, lasati, mai bine duceti-le la shop si le ridic eu. Da, da. 10 kg coletul. Dar deja nu mai dadeam atentie, mamaaaaa, maine vin anvelopele, oare sa dau telefon la service sa fac programare sa mi le schimbe , ajusteze etc? Abia asteptaaaam, ma si vedeam cu anvelopele noi a doua zi, la 150 vrrr, vrrrrrrrrmmmm. Si plec a doua zi, ca o foricica , normal, parfumata, arienjata la shop sa imi ridic anvelopele. Deja trasesem scaunele din spate ca sa incapa, ma si gandeam ca däriect la nenea la service ma duc, taca paca, mi le monteaza, el happy, eu happy, vrrrm vrrrm. Si am ajuns si la shop. La ea acolo la galantar multe pachete. Vad unu maaaareeee pe un carucior special, altele de dimensiuni mai mici pe o masa. Ea se duce tinta la masa eu imi dreg glasul meu dulce si suav si spun ah cred ca e acela foarte mare.

Si-acu, ghiciti , ce era in colet!
Ma mir cum de a scapat toata lumea pe strada vie in ziua aia, ma mir cum de nu mi s-a umplut masina de fum cand am intrat in ea (ala de imi iesea pe nari) , ma mir cum de nu am facut spume la gura...ma rog, daca da, nu mai simteam nica la ora aia. Ma mir cum de am nimerit drumul spre casa ca eu vedeam doar rosu -n fata ochilor. Ma duc cu bufnituri sus in casa, smulg telefonul din geanta, dau telefon la platforma direct, raspund aia si cu un ultim efort le spun ce si cum. Zic, cum facem: sun protectia consumatorului si avocatul sau ... nu nu, cel tarziu maine va contactam noi. Si a doua zi aveam banii returnati. Si-am incalecat p-o sa si v-am spus intamplare adevarata din Germanica asa.

Postat 10 July 2020 - 07:22 PM
Lapona Enigel, la 10 July 2020 - 06:13 PM, a spus:
Ma mir cum de a scapat toata lumea pe strada vie in ziua aia, ma mir cum de nu mi s-a umplut masina de fum cand am intrat in ea (ala de imi iesea pe nari) , ma mir cum de nu am facut spume la gura...ma rog, daca da, nu mai simteam nica la ora aia. Ma mir cum de am nimerit drumul spre casa ca eu vedeam doar rosu -n fata ochilor. Ma duc cu bufnituri sus in casa, smulg telefonul din geanta, dau telefon la platforma direct, raspund aia si cu un ultim efort le spun ce si cum. Zic, cum facem: sun protectia consumatorului si avocatul sau ... nu nu, cel tarziu maine va contactam noi. Si a doua zi aveam banii returnati. Si-am incalecat p-o sa si v-am spus intamplare adevarata din Germanica asa.
Ce era in colet?

Eu chiar nu m-am prins

Postat 10 July 2020 - 07:48 PM
Wowerful, la 10 July 2020 - 07:22 PM, a spus:
Ce era in colet?

Eu chiar nu m-am prins

Postat 10 July 2020 - 08:24 PM
black_cat, la 10 July 2020 - 07:48 PM, a spus:
Wowerful, la 10 July 2020 - 07:22 PM, a spus:
Ce era in colet?

Eu chiar nu m-am prins

Haha! Pai m-a facut curioasa...
PS- Cateodata ar merge un buton de "like" sau "high five"
Postat 10 July 2020 - 10:28 PM

Deci sa fi vazut fata mea in momentul ala...pfuai. Eram in stare sa ma duc la sediul DPD sa le pun TNT la temelie.

Postat 10 July 2020 - 10:56 PM
Lapona Enigel, la 10 July 2020 - 10:28 PM, a spus:

Deci sa fi vazut fata mea in momentul ala...pfuai. Eram in stare sa ma duc la sediul DPD sa le pun TNT la temelie.
Whoaa! Pai nu ghiceam in veci! Ma gandeam ca poate ti-au trimis numai 1 din 4 cauciucuri

Postat 11 July 2020 - 12:00 AM
Nici eu n-as fi ghicit ce a fost.
Las' ca am patit si eu azi cu Cuisinartu' lu' moasa-sa pe gheata, rasu'-plansu'... va zic mai incolo, la celalalt subiect...
Postat 11 July 2020 - 06:01 AM
Fisiere atasate
-
20200711_061355_copy_734x1305.jpg (243.96K)
Number of downloads: 0
Postat 11 July 2020 - 12:47 PM

dar o experienta atit de aiurea ca cea a Laponei n-am avut niciodata, doar cele descrise in mesajele anterioare
o singura data mi-au dat pachetul altuia, am cautat numarul de telefon dar mi se pare ca intre timp curierul si-a dat seama si s-a intors
mai ajung pachete rupte un pic dar daca inauntru e totul ok nu e nici o problema, a ajuns unul chiar asa zilele trecute si tipul mi-a zis ca scrie "cu rezerva" tocmai pentru ca era rupt intr-o parte dar nu cred ca sta nimeni sa caute prin pachete ci ca se rup pentru ca le arunca ca pe valizele din avion de la citiva metri
acum mai ales cind cumpar pe amazon ma uit atent sa nu fie din china pentru ca de acolo am avut alte 2 experiente neplacute, cea mai aiurea cu o pereche de manusi care trebuiau sa fie o suta dar au ajuns 30 intr-o punga care venea di Germania, da' era in perioada de la inceputul pandemiei asa ca am facut o fapta buna si i-am donat 70 aluia de le-a furat, noroc ca toata afacerea costa vreo 4 euro deci nu m-am agitat