adi_edi, la 03 August 2020 - 05:38 PM, a spus:
Tot io, ca
dupa aia iar nu ma mai prindeti p-aici o saptamana...
Am venit de la plimbare, ia uite ce-am gasit:
ghinde.jpg
Sunt inca verzi, oare cad ele asa din copac, ori din cauza de veverite tantalaie care le scapa din labute

? Imi aduc aminte de alunele verzi pe care le culegeam de pe dealuri cand mergeam in vacante la bunica, si le spargeam cu un bolovan - acum cand ma gandesc ma scutur de oroare

, pai le spargeam pe jos pe un bolovan mai mare peste care se plimbasera si porci si gaini si oameni si naiba mai stie ce...
Va mai intreb ceva si pe urma ma duc la treburi (adica frigider

) : voi cat tineti in "carantina" produsele pe care le cumparati online si nu se pot dezinfecta (precum cartile)?
Que que?!?! Poate vrei scandal

Sweety, dar alea nu sunt alune, alea sunt ghinde, din stejar

Le-ai mancat? Mai existi?
Mino, eu fata de aceste persoane cu mintea mica , cat o aluna, ca tot suntem la tema

, nici macar nu ma mai sinchisesc sa pastrez vreo aparenta de respect. Daca tanti respectiva inca nu a pricipit cu mintea ei intrata la apa ca virusul nu tine seama de nici un criteriu cand te invadeaza, nu ai ce sa ii ceri aleia. Data viitoare daca mai apare vreun destept din asta, faceti-i poza, noteaza ziua, ora, autobuzul in care era, eventual soferul si da-i in gat . Altceva nu merita.
A-propos de asta, mi-am adus aminte de o faza intamplata in tren acum vreo 2 ani, cred, cand eram acasa. De la VS spre B,in faimosul tren fantoma Iasi-Bucuresti N. Ma urc, gemea compartimentul. In fata mea o cucoana imbracata bine , cu inele si lanticuri de aur, doamna de Iasi, ce sa mai. Stateam amandoua pe locurile de la fereastra, clasa 1 - daca se poate vorbi de asa ceva in trenurile din tara...ma si nici nu trecem bine de Barlad, isi scoate madama un mar si il mananca si ... baga cotorul intre scaun si peretele vagonului. Bai , am zis ca nu vad bine...
Alta faza din vara 2019, tot de la VS spre B, tot cu o madama cu fiica dumneaei di la Iesi. Plus un domn despre care am aflat ca era jurnalist, nenea cu toate tiglele pe casa. La un moment dat se leaga o conversatie intre doamna, domnul si fiica acesteia. Declansata conversatia de superaglomeratia din tren, pe hol, gemea de lume, in compartimente inca locuri goale. Si lume zapacita, cate doi calatori pe acelasi loc...ori bilete cu locuri care nu existau in realitate

Yep, yep Romania, plai de dor, anno domini 2019, luna iulie. Dupa nici 3 vorbe incepe doamna sa ocarasca pe toti studentii care oricum sunt niste loaze, da, care nu vin la seminarii, ca doara ea lucreaza la universitate ( ca sa aflu ca era o secretara, de fapt)

si ca sa se duca sa munceasca, ca pe vremea lui Ceausescu, da? Si ca sa dispara si toti negrii si homosexualii din tara.

La care eu nu m-am putut abtine si zic: dar aia , saracii cu ce-au gresit ca nu estem locuri in tren? Pai, cum, domnisoara, ce fel de tara ortodoxa crestina este asta?!?!?!?

ääähm, say wha'?? Zic, dar ce legatura are ortodoxia cu homosexualii, ca nu pricep? Si sare si fiica-sa, care statea in fata mea, o copchila blonda, cred ca prin anul 1 de facultate, cu o expresie candida si nevinovata, ca daca ii zicea ma-sa ca a vazut un porc zburand, o credea. Vai, cum adica ce legatura?!!??!?! Dar cum va permiteti sa spuneti asemenea blasfemie? Au , drace! Iaca inchizitia ortodoxa unde statea.
Zic, stiti, este un autor, ii zice Vasile Voiculescu, binevoiti a ii citi nuvelele si asa veti afla mai multe despre faimoasa ortodoxie si religiozitatea poporului nostru drag. Madrina, destituindu-ma cu un gest scurt al mainii: Ei, da , ce sa-ti spun, acuma, ia sa ma lasati cu Voiculescu asta si mai stiu eu ce altii care se cred destepti, da?

Domnul ma priveste cu un zambet abia intrezarit in coltul buzelor. Imi pun castile pe urechi si dau iar drumul La Judas Priest - A touch of evil. Cam asta am simtit eu in trenul ala.