Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2395 Pagini +
  • « Prima
  • 2390
  • 2391
  • 2392
  • 2393
  • 2394
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#47821 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,986
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 04 February 2025 - 07:55 AM

Vezi postareablack_cat, la 03 February 2025 - 01:08 AM, a spus:

Vezi postareamino, la 02 February 2025 - 08:23 PM, a spus:

Ce de bunătăți ai făcut Blackie :notworthy: dar la un pește afumat aș veni și eu! Să aveți poftă la tot ce-ai făcut! :appl:

E gata si pestele. Te astept.

Mulțumesc, îmi închipui gustul, :hungry: :love3: !

Eu mai am un rest de pui pe sticlă și ciorbă, ca nu gătesc nimic până nu termin!

Vezi postareamino, la 04 February 2025 - 07:54 AM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 03 February 2025 - 01:08 AM, a spus:

Vezi postareamino, la 02 February 2025 - 08:23 PM, a spus:

Ce de bunătăți ai făcut Blackie :notworthy: dar la un pește afumat aș veni și eu! Să aveți poftă la tot ce-ai făcut! :appl:

E gata si pestele. Te astept.

Mulțumesc, îmi închipui gustul, :hungry: :love3: !

Eu mai am un rest de pui pe sticlă și ciorbă, așa ca nu gătesc nimic până nu termin!

#47822 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 February 2025 - 01:50 AM

Olario, ce mai faceti?

Voiam sa va spun ca m-am improprietarit cu un rice cooker (din ala de numai bagi materia prima si iese minunatia automat ) pe care il cheama Cucu (il limba lui materna Cuckoo) - daca va spun ca il am de un an dar abia acum l-am "inceput"? Nu ma crezut sa il folosesc asa de des dar l-am pus si de doua ori pe zi Imagine postata
Voi aveti asa ceva, ce faceti in el?

#47823 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 05 February 2025 - 04:04 AM

Eu n-am Cucu, ca m-am gandit ca pot sa fierb orezul si in oala normala. In general ma feresc sa cumpar ustensile care se pot folosi doar pentru un scop (de exemplu chestia aia de zdrobit cartofii, eu fac pireul cu telul, cand il face sotul musai sa foloseasca instrumentul ala de blocat sertarul 🤪). Dar sa revenim la rice cooker - ce mai stie sa faca in afara de orez? Cum iese orezul fata de cel gatit in oala? Nu de alta, da' poate ma razgandesc.
(Am si eu niste cutii de la Amazon, nedeschise, posibil sa aiba un an daca nu mai mult 🤔, ar trebui sa fac ordine).
Eu mi-am cumparat acum cateva ziles storcator de fructe, deocamdata il folosesc des, sa vedem cat ma tine entuziasmul.

#47824 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 February 2025 - 04:40 AM

La ce il folosesc cel mai mult - steel cut oats, quinoa si orez alb cu care fac ori fried rice or sushi. Am facut si black rice care a fost o surpriza totala, e foarte bun. Daca ma pui sa le fierb la oala, nu le fac, asa se fac singure.
Face orez de mai multe feluri (culori) si consistente, inclusiv germineaza orezul.
Cica ar face si fasole si genul, mamaliga si legume la abur dar inca nu am incercat.
E dintre cele mai simple (nu e sub presiune), compacte si ieftine...

PS fii atenta cu storcatorul de fructe ca eu la incept am abuzat din pricina de entuziasm si mi-a crescut zaharul asa de mult ca s-a speriat doctorul - cind am lasat-o mai moale, si-a revenit

#47825 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,986
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 05 February 2025 - 07:31 AM

Vezi postareaadi_edi, la 05 February 2025 - 04:04 AM, a spus:

Eu n-am Cucu, ca m-am gandit ca pot sa fierb orezul si in oala normala. In general ma feresc sa cumpar ustensile care se pot folosi doar pentru un scop (de exemplu chestia aia de zdrobit cartofii, eu fac pireul cu telul, cand il face sotul musai sa foloseasca instrumentul ala de blocat sertarul 🤪). Dar sa revenim la rice cooker - ce mai stie sa faca in afara de orez? Cum iese orezul fata de cel gatit in oala? Nu de alta, da' poate ma razgandesc.
(Am si eu niste cutii de la Amazon, nedeschise, posibil sa aiba un an daca nu mai mult 🤔, ar trebui sa fac ordine).
Eu mi-am cumparat acum cateva ziles storcator de fructe, deocamdata il folosesc des, sa vedem cat ma tine entuziasmul.

Adi, ai grija cu storcătorul ca sucurile făcute cu el pot fi bombe calorice, cum zice si Dex. Mai degrabă mănâncă legumele în salate și fructele așa cum sunt ele, decât în combinație făcute suc.

#47826 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 February 2025 - 08:53 AM

Olario Dexter :-*
am si eu rice cooker de demult si il folosesc doar cind fierb orez pentru salata de orez pentru ca il fierbe exact cit trebuie singur si fara bataie de cap sau surplus de apa
are o chestie gaurita de pus deasupra in care se pot fierbe legume la abur da' sa-l fi folosit o data cred pentru ca in orice caz orezului ii trebuie putin timp care nu e suficient sa fiarba decit o leguma care se face repede si eventual taiata felii deci n-are rost

In general ma feresc sa cumpar ustensile care se pot folosi doar pentru un scop (de exemplu chestia aia de zdrobit cartofii, eu fac pireul cu telul, cand il face sotul musai sa foloseasca instrumentul ala de blocat sertarul 🤪).

eu nu ma feresc ca-mi plac toate =))
despre ce ustensila zici tu pentru cartofi?

#47827 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 05 February 2025 - 09:14 AM

Da, stiu treaba cu sucurile, din pacate lista de fructe si legume crude (chiar si gatite) pe care le pot manca e extrem de limitata. Sucurile ar fi ok. Nu abuzez, zic eu, pun cam cat as manca odata si atunci dupa o masa, nu mai mult de o data pe zi.
Dex, pentru o masinarie care se cheama rice cooker e chiar complex. Sa-l folosesti cu placere si sa ne arati diverse chestii pe care le-ai gatit. Acum cativa ani o colega imi spusese de rice cooker-ul ei dar nu mi-a dat prea multe amanunte, acum inteleg de ce era incantata de el.
Adriana, asta . Nu ma feresc din cauza nu-mi plac, ci ca n-am loc.

#47828 Useril este offline   bellamama 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,643
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 05 February 2025 - 10:51 AM

EIn general ma feresc sa cumpar ustensile care se pot folosi doar pentru un scop (de exemplu chestia aia de zdrobit cartofii, eu fac pireul cu telul, cand il face sotul musai sa foloseasca instrumentul ala de blocat sertarul 🤪).

Nu-l mai pune in sertar, agata-l undeva.
Eu numai cu el fac piure.
Chiar si in copilarie, mama avea acelasi instrument si il numea "omoratorul de cartofi". :tongue3:

#47829 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 05 February 2025 - 01:23 PM

...de exemplu chestia aia de zdrobit cartofii, eu fac pireul cu telul, cand il face sotul musai sa foloseasca instrumentul ala de blocat sertarul ...
Eu de asta nu am mai auzit? cum il faci cu telul? ce fel de tel ai?
Si eu tot cu "blocatorul de sertar" zdrobesc cartofii, altfel nu iese piureul cum trebuie

EDIT: ca am uitat sa ma laud si eu airfryer-ul. Am luat unul no-name de pe un site no-name acum 2 ani. Nu stiam daca merita asa ca nu am vrut sa cumpar unul "serios" ptr. ca pretul se invartea pe la 300-400 lei, adica vreo 80 euro atunci. Eu am dat sub 100 lei Imagine postata si m-a tinut 2 ani, adica pana a iesit din garantie. Dar l-am folosit la greu. M-a lasat putin inainte de craciun, si tocmai atunci au adus la Lidl, asa ca l-am luat imediat. De data asta a fost putin peste 200 lei. Sunt foarte incantata, isi merita banii din plin.

Aceasta postare a fost editata de boni: 05 February 2025 - 01:34 PM

#47830 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 February 2025 - 03:03 PM

Si eu vreau airfryer, ma tot uit dupa unul de vreo citeva luni dar cum citesc reviewrile negative intai, inca nu am bagat nici unul in cos Imagine postata
Boni ce marca e al tau?

#47831 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 05 February 2025 - 03:45 PM

Vezi postareaadi_edi, la 05 February 2025 - 09:14 AM, a spus:

Adriana, asta . Nu ma feresc din cauza nu-mi plac, ci ca n-am loc.

da' asta chiar ca e doar de piure saracul :rolleyes: si eu am ceva similar si il folosesc si cind vreau da fac vreo supa mai cremoasa, pisez un pic cu el

#47832 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 05 February 2025 - 03:51 PM

eu am luat air fryer ca na, trebuia sa am si eu dar nu ma omor dupa el, tot cuptorasul de la Lidl era baza, dar am distrus deja doua si acum n-as mai avea unde sa-l pun
pina acu cel mai mult la air fryer imi place cum fac ardeii pentru ca ii pun acolo, se opreste dupa 15 minute, cind imi amintesc ma duc sa ii intorc si tot asa
dar de exemplu dedesubt a mea nu crocantizeaza bine, e si normal ca nu prea are cum sa ajunga suficient de multa caldura
da' na incalzim piinea alte chestii
anyway e doar un cuptoras cu forma de air fryer ca doar nu prajeste cu aer =))

#47833 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,534
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 05 February 2025 - 04:09 PM

Vezi postareaDexter, la 05 February 2025 - 01:50 AM, a spus:

Olario, ce mai faceti?

Voiam sa va spun ca m-am improprietarit cu un rice cooker (din ala de numai bagi materia prima si iese minunatia automat ) pe care il cheama Cucu (il limba lui materna Cuckoo) - daca va spun ca il am de un an dar abia acum l-am "inceput"? Nu ma crezut sa il folosesc asa de des dar l-am pus si de doua ori pe zi Imagine postata
Voi aveti asa ceva, ce faceti in el?

Eu am Midea, tot de un an de zile de cand ne-am intors in Canada. Dar imediat dupa ce l-am luat am vazut in alt magazin Cuckoo, sotul meu si acum plange dupa el :lol: . Cuckoo vorbeste cu tine, asa-i? Al meu doar bipaie cand e gata orezul. Eu nu fac decat orez in el, dar cum mancam multa mancare asiatica, il folosesc cel putin de 2 ori pe saptamana.

Eu n-am Cucu, ca m-am gandit ca pot sa fierb orezul si in oala normala. In general ma feresc sa cumpar ustensile care se pot folosi doar pentru un scop (de exemplu chestia aia de zdrobit cartofii, eu fac pireul cu telul, cand il face sotul musai sa foloseasca instrumentul ala de blocat sertarul ). Dar sa revenim la rice cooker - ce mai stie sa faca in afara de orez? Cum iese orezul fata de cel gatit in oala? Nu de alta, da' poate ma razgandesc.
(Am si eu niste cutii de la Amazon, nedeschise, posibil sa aiba un an daca nu mai mult , ar trebui sa fac ordine).

Adi, orezul iese ca cel pe care ti-l da la restaurantele asiatice, mai sticky ca sa-l poti manca cu betisoarele dar totusi aerat, daca face sens ce zic.
Piureul si eu il fac tot numai cu scula de care zici. Nu-l tin in sertar ca asa e, il blocheaza :lol: dar am 2 recipiente pe counter in care tin tot felul de scule din astea voluminoase gen polonic, palete, tel...
Air fryer nu am, e una din chestiile care nu ma tenteaza

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 05 February 2025 - 04:11 PM

brain loading....please wait....

#47834 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 05 February 2025 - 04:15 PM

Vezi postareaboni, la 05 February 2025 - 01:23 PM, a spus:

...de exemplu chestia aia de zdrobit cartofii, eu fac pireul cu telul, cand il face sotul musai sa foloseasca instrumentul ala de blocat sertarul ...
Eu de asta nu am mai auzit? cum il faci cu telul? ce fel de tel ai?
Si eu tot cu "blocatorul de sertar" zdrobesc cartofii, altfel nu iese piureul cum trebuie

EDIT: ca am uitat sa ma laud si eu airfryer-ul. Am luat unul no-name de pe un site no-name acum 2 ani. Nu stiam daca merita asa ca nu am vrut sa cumpar unul "serios" ptr. ca pretul se invartea pe la 300-400 lei, adica vreo 80 euro atunci. Eu am dat sub 100 lei Imagine postata si m-a tinut 2 ani, adica pana a iesit din garantie. Dar l-am folosit la greu. M-a lasat putin inainte de craciun, si tocmai atunci au adus la Lidl, asa ca l-am luat imediat. De data asta a fost putin peste 200 lei. Sunt foarte incantata, isi merita banii din plin.

Boni, sa folosesti sanatoasa noua jucarie!
Cat despre tel, il folosesc pe acela tip para. Zdrobesc cartofii cu el ca si cu zdrobitorul special 😄, pe urma pun lapte/unt, mai invart de cateva ori cu el sa se faca pireul pufos si gata.

#47835 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 February 2025 - 09:46 PM

Cucu meu e mut, numai fluiera Imagine postataalea care vorbesc sunt mai sofisticate, de obicei sunt din alea sub presiune - fac orezul in 15 min, al meu se gindeste cam 40 de minute

#47836 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 06 February 2025 - 04:32 PM

Hello- ma bag si eu la fan rice cooker. Al meu e Panda Mini si doar face un beep cand termina treaba. Noi face orez, quinoa si linte la el. Cu orezul si quinoa nu am nicio problema, chiar imi place sa il folosesc si pentru asta l-am luat ( in sfarsit imi iese si mie orezul cum trebuie :P ).
Lintea ins parca tot pe aragaz imi place sa o gatesc, dar domnul meu vrea linte la rice cooker si i-o prepar asa cam o odata la 2 saptamani..

#47837 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 February 2025 - 07:57 PM

da' nu ramine cruda lintea? sau e decorticata si prefiarta?
sau poate ca daca masinaria are timp pentru copt lintea merge
nu's a mea cre ca face doar orez, o sa o mai studiez :rolleyes:

#47838 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 07 February 2025 - 12:42 AM

Am pus niste orez la fiert in seara asta si am dat mai multa atentie la ce stie sa faca rice cookerul meu. Cica si cake poti coace in el. Poate ar trebui sa incep sa il mai folosesc si la altele. Fisier atasat  IMG_0997.jpeg (1.79MB)
Number of downloads: 0

#47839 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 07 February 2025 - 02:25 AM

Aaaa, false advertising, in sens pozitiv 😄! Pai asta e policalificat, stie sa faca de toate! Cred ca imi trebuie si mie 😁, ma duc sa arunc mixeru' si juiceru', sa-i fac loc 🤣.
Dar ce e STS?

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 07 February 2025 - 02:25 AM

#47840 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 07 February 2025 - 05:47 AM

Vezi postareaadi_edi, la 07 February 2025 - 02:25 AM, a spus:

Aaaa, false advertising, in sens pozitiv 😄! Pai asta e policalificat, stie sa faca de toate! Cred ca imi trebuie si mie 😁, ma duc sa arunc mixeru' si juiceru', sa-i fac loc 🤣.
Dar ce e STS?

Inseamna saute then simmer, adica la inceput gateste la temperatura mare apoi la temperatura foarte mica.

Arata acest topic

• 2395 Pagini +
  • « Prima
  • 2390
  • 2391
  • 2392
  • 2393
  • 2394
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic