Geany, la 11 February 2011 - 02:24 PM, a spus:
Stai linistita Ioana draga ,daca nu voiam sa va aud,taceam din gura.
Mie personal mi s-a intamplat un lucri ciudata,cat am stat in Italia si am dat de meniurile deacolo (dieta mediteraneana )mi s-a parut oribila si imi lipsea bucataria noastra ,apoi m-am obisnuit si chiar au inceput sa-mi placa ,dar aici sa-i obisnuiesc pe ai mei e mai greu,nu prea facem cumparaturi la supermarket numai la magazinul din colt si la piatza,asa ca nici nu prea ne lovim de unele chestii,rar cand le-am facut au acceptat in primul moment sa guste s-au mirat dar cand am incercat sa repet figura,:''AAAaaa iar destia,fa domne' un bors,sau o varza ca a noastra,o tocanita de cartofi etc''
Ultima faza am primit de la sorica,rosmarin,ierburi de provence, si amestec de ierburi mediteranian,am incercat sa le fac,pe o fleica de porc sa pun rosmarin,sau la cartofi,ierburile la un pui etc,la inceput aceeasi reactie,fain,interesant,acum au inceput sa ma roage baiatul cel mare si sotul,:''fa cartofi da' fara rosmarin,fa pui da numa prajit nu mai pune nimik pe el,prajit si cu usturoi''
Ai mei nu pot fara carne,poate o zi dar apoi gata,mie nu mi-ar lipsi sincer desi si eu eram o carnivora inraita,mi s-au mai schimbat gusturile.
aici e diferenta, eu cand am dat de bucataria mediteraneena nu am mai simtit deloc dorul celei de acasa, ci de ce mancam de aia imi placea mai tare. Intoarsa acasa nu am mai suportat prajelile si bucataria noastra grea
iubi al meu nu suporta mararul (Este exclus si il si banuieste sa nu fie in vreun preparat ca ia foc) si verdeturile in general (cimbru, leusetean, telina, patrunjel etc). Cand am pus prima oara verdeturi italiene la macnare a vociferat ca e marar, acum s-a obisnuit si cere el sa pun din rasnita cu amestecul minune, dar putin. Eu inainte gateam cu mult cimbru imi placea, acum nu mai pot ca el nu suporta.
si noi suntem carnivori! si eu le admir pe fetele care pot sa tina o dieta vegetariana, sau post, eu nu pot, dc nu mananc carne, mi se face pofta chiar de carne, de zici ca nu am mancat nika! Cu toate astea ador legumele si le duc dorul salatelor, garniturilor si nu pot sa nu pun in mancare un pic de telina, morcov etc ...desi aud vociferari la aceasta necesitate/dorinta a mea