Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#4161 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 20 July 2011 - 02:47 PM

nu a dormit nici una cu noi decat in cazuri extreme.
de exemplu, cat a fost Ada la bunici , am lasat pitica cu noi ca am vrut noi nu ea , ea se ducea la ea in camera...asa de mult mi-a placut sa o simt langa mine toata noaptea desi bate cu picioarele si cu coatele de numa...e obisnuita singura on pat.

azi noapte am dormit in camera la ele eu, in patul Adei care e extrem de comod....e single king, poate dormi un adult lejer.....ma durea stomacul rau si cand am vazut cum era Sara intinsa si adormita la noi...nu m-am indurat , mi-era ca ma loveste si ea cu picioarele.....

in seara asta o las tot la noi ca maine vine sissy si gata :lol:

#4162 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 July 2011 - 02:55 PM

eu fierb niste fasole, vreau sa fac tacos cu fasole batuta. Am pus cam mult la fiert si o sa trebuiasca sa congelez excesul, se poate? Nu am congelat niciodata fasole fiarta, ce stiti? merge?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4163 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 July 2011 - 07:44 PM

merge f bine, eu fac intentionat asta.

#4164 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 20 July 2011 - 08:09 PM

Vezi postareamoatza, la 20 July 2011 - 07:44 PM, a spus:

merge f bine, eu fac intentionat asta.

pai de acum incolo am sa fac si eu intentionat, ca decat sa fierb cate o mana de fasole in fiecare saptamana...
merci moatza.

#4165 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 July 2011 - 09:50 PM

M-a asteptat azi tati :D cu friptura la gratar, ciupercute cu mozzarella la cuptor si saalta asortata de vara. :D
Beatrice e sanatoasa, o frumoasa si o cuminte. Ce sa-mi mai doresc mai mult de atat? Sunt fericita! :) ceea ce va doresc si voua! :(

Ce-i linistea asta pe seara? Sunteti la cina, sau v-ati si culcat deja? :(

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4166 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 July 2011 - 09:56 PM

Ce seara cu peripetii am avut :D ,am iesit cu sot bubulet si parinti la o terasa ca era prea cald in casa,apoi am trecut pe la mama,si cand ne intorceam noi asa linistiti spre casa,s-a starnit deodata o vijelie,eram printre blocuri (toate cu interfon)nu aveam unde sa ne adapostim,un vant cu ploaie de nu te puteai tine pe picioare,intuneric de sa-ti bagi degetele in ochi nu vedeam pe unde calcam ca se luase curentul,cadeau in jur tigle ,sticle se izbeau geamuri pe la oameni,si fugeam asa bezmetici printre proiectile,parca eram intr-un film de groaza,bine ca nu a dat ghiata ca aia eram... :D
Norocul a fost ca un baietel ne-a tinut deschisa usa de la scara blocului (fiind cu interfon si fara curent nu am fi putut intra)si pe el il surprinsese furtuna dar apucase sa deschida usa inainte sa se ia curentul,si am urcat pe scari cu lumina de la telefonul mobil,acum suntem murati,s-a dat curentul,bubuletul e speriat...UUUUuuufff!!!! Bbbaaii nea Ilie,ne-ai copt-o :)

#4167 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 July 2011 - 10:02 PM

Vezi postareaGeany, la 20 July 2011 - 09:56 PM, a spus:

Bbbaaii nea Ilie,ne-ai copt-o :D

si la noi furtuna dupa 7 mult vant si vijelie, tunete si traznete. Ploaia abia pe la 10 jum a inceput.

Bine ca ati scapat cu bine si ati ajuns acasa sanatosi! pup eu bubuletz speriat :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4168 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2011 - 10:25 PM

Vezi postareaDaniella, la 20 July 2011 - 10:02 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 20 July 2011 - 09:56 PM, a spus:

Bbbaaii nea Ilie,ne-ai copt-o :(

si la noi furtuna dupa 7 mult vant si vijelie, tunete si traznete. Ploaia abia pe la 10 jum a inceput.

Bine ca ati scapat cu bine si ati ajuns acasa sanatosi! pup eu bubuletz speriat :D

Hi hi hi! Pai asa e cand vb. gura fara tine,ca la terasa muream de cald,nu era strop de aer,si ziceam:''Ba ce nea Ilie e aista' bre'?! ca in fiecare an o plouat''...''O fi in concediu''...''E somer''...etc,asa ca s-o fi ofticat si el saracu' :(
Cand ne intorceam i-am zis sotului ca m-a picurat,zice:''ti se pare'',apoi iar ,zic:''hai sa stam un pic aici la un local,mai luam o bere ceva la bubulet,si vedem ce se intampla,ca era si statie de autobuz sa luam pt. o statie,si taxiuri erau,zice:''vezi de treaba ca mai avem 10 min. pana acasa,daca lungim pasul ajungem''....cucu' am ajuns ca ne-a prins cum o fost mai rau de nu mai aveam unde sa ne adapostim... :D Daca dadea cu ghiata aia eram,noroc ca nu a dat. :)

#4169 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2011 - 12:43 PM

Da' voi pe unde-mi umblati?! :icon_twisted: Hhhmm?!! Ca-i gol la han... :P
Dupa spaima cu furtuna ,am avut un vis tare ciudat,pierdusem bubuletul si era noapte si umblam besmetica dupa el si nu-l gaseam,m-am trezit mai obosita decat m-am culcat,asa ca o sa recuperez acusi,nici de gatit nu am gatit,doar mamaliguta cu branza de oi,oua de tara si muraturile bubuletului...
Deseara oare ce sa fac de mancare?! :blob8:

#4170 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 21 July 2011 - 12:48 PM

Vezi postareaGeany, la 21 July 2011 - 12:43 PM, a spus:

Deseara oare ce sa fac de mancare?! :icon_twisted:

eu cand nu am chef de facut mancare le zic ca in meniu avem rabdari prajite :blob8:

#4171 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2011 - 12:54 PM

Vezi postareaaura, la 21 July 2011 - 12:48 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 21 July 2011 - 12:43 PM, a spus:

Deseara oare ce sa fac de mancare?! :P

eu cand nu am chef de facut mancare le zic ca in meniu avem rabdari prajite :P

Hi hi hi! Bunicul meu dinspre tata (D-zeu sa-l ierte),a trebuit sa stea cu mine o data cand eram mica,ca erau parintii la serviciu,si eu eram tare sclifosita la mancare(nici acum nu m-am schimbat prea mult :icon_twisted: ) si m-a intrebat saracul,ce vreau sa mananc enumerand ce era prin frigider,eu tot ii raspundeam ca nu vreau asteptand cu nerabdare sa ma intrebe daca nu vreau cartofi prajiti,mancarea mea favorita,la un moment dat ma intreaba:''rabdari prajite vrei?'',eu crezand ca asa ii zice la cartofi prajiti (gen barabuli parajate,o fi vre-un regionalism ma gandeam pe semne eu ) zic fericita:''Da,da... :blob8: '' :P ...Si astept,astept :P zic:''bunicule da' nu mai sunt gata rabdarile alea pajate?!'' :P Atata s-a amuzat si mereu povestea asta... :P

#4172 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2011 - 01:16 PM

Care erau planurile mele...Paii mai multe ...sunt asa de indecisa... :P Am 2 vinete (mare smecherie :icon_twisted: ) si ma gandisem initial la o salata de vinete,dar acum nu mai vreau ca deabea am avut,apoi zic sa fac o mancarica de vara cu ardei rosii ceapa (gen zacusca dar nu asa de scazuta,si asa doar sa mancam pe moment),nici deaia nu mai vreau,asi face parmigiana de vinete dar nu mai am parmigeano (sa vina sorela acusi sa-mi cadoneze :P hi hi hi!)dar am cascaval,asa ca pot sa inlocuiesc,am tortelini cumparati umpluti cu ciuperci,pot sa-i fac ori in brodo (supa de pui cu legume strecurata si fierti acolo) ori cu smantana si ciupercute (am o conserva),sau cum altfel?! :P mai am 2 frigarui si cu sos picant ,pot face cartofi prajiti si o salata mare,mi-ar mai place o salata beof ca am castraveciorii bubuletului picanti si buni de numa,pt. toate astea am toate ingredientele da' nu-mi surade nimik...Cred ca las sotul sa decida,desi si el e intr-o dispozitie ca nu-l coafeaza nimik,zice"lasa nu mai munci nu mai fa nimik ,ca frunzarim noi ceva '',ce ma-nerveaza :P
Pe principiul:''Vreu' da' nu stiu ci vreu'...'' :blob8:

#4173 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 21 July 2011 - 01:29 PM

He he Geany , pai numai eu sa vorbesc singura ? Intreb "ce fac de macare?" Raspuns , in cel mai fericit caz "ce vrei tu"

Eu am iesit in brambureala putin cu pitica , dar am cam transpirat si m-am intors rapid acasa.E zapuseala , ca soare nu prea este.
Acum ma chinuie talentul , fac foccacia , sa incalzesc putin casa :icon_twisted:

#4174 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2011 - 01:53 PM

Hi hi hi! Se zice ca noaptea-i un sfetnic bun,da' oare daca dormi si dupamiaza se pune?! :P Mac' sa ma culc 1 ora cu bubuletul ca picam de somn si vad ce mai visez :P

Izuka,focaccia tot aia umpluta alla Maya faci?! :blob8:

Hi hi hi! mi-e pofta de toate si de nimik...is' cu capu' clar :icon_twisted: E grave?! :P

#4175 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 21 July 2011 - 02:04 PM

Vezi postareaGeany, la 21 July 2011 - 01:53 PM, a spus:

Hi hi hi! Se zice ca noaptea-i un sfetnic bun,da' oare daca dormi si dupamiaza se pune?! :P Mac' sa ma culc 1 ora cu bubuletul ca picam de somn si vad ce mai visez :P

Izuka,focaccia tot aia umpluta alla Maya faci?! :blob8:

Hi hi hi! mi-e pofta de toate si de nimik...is' cu capu' clar :icon_twisted: E grave?! :P

Geany , io cand am 2 vinete si nush ce sa fac de mancare , fac un ratatouille.
Iubesc mancarica asta!

#4176 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 July 2011 - 02:25 PM

Geanino, io-s la mare fata mea, dar reteta de cremes e cea a Netei de pe ciuli.
eu cand am vinete le mai fac si prajite, in ulei ( taiate bastonase lungi) si apoi stropite cu otet, taiat usturoi. sau reteta calabreza ...pus usturoi in ulei incins( de masline uleiul) adaugat origano, vinetele taiate cubuletze, sare , piper, le las sa se coaca bine( eventual adaug cate un strop de apa) si in final otet amestecat cu un pic de zahar, turnat peste vinete. lasat sa se imbibe, stins focul. se servesc reci.

#4177 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 July 2011 - 02:51 PM

daniella- speram sa vin in septembrie la controlul anual , dar am prins loc tocmai in noiembrie , pe 10 !!!!!!! e socant , ca am facut programarea in iunie :icon_twisted: ma ingrijoreaza ce se intampla in spitalele noastre :P pt mine este vital acest control :P la bucuresti am fost ieri si m-am intalnit cu dora si luminita ...am ajuns la 11 in buc si am plecat la 18 . am prins o furtuna pe drum , ceva de speriat :blob8:

#4178 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 21 July 2011 - 03:07 PM

Geany , am facut foccacia dupa reteta Mayei , dar de data asta nu am mai umplut-o , am facut-o plata , cu rosii si masline deasupra.

#4179 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2011 - 05:08 PM

Simo' multumesc,si Stelino iti multumesc si tie,sa-ti fie de bine la mare ,la soare ,Izuka am vazut focacia :hug:
Mac' sa vad ce combin ,inca nu stiu nici eu ,dar o data ce-mi misc posteriorul in bucatarie ,mi-o veni inspiratiunea'... :71:

#4180 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2011 - 06:25 PM

Gatta!!Ia sa va arat ce am mesterit,sper ca nu se supara nimeni ca am lipit aici,da' daca tot v-am batut la cap macar sa stiti finalul... :71:

2vinete,sos de rosii ,busuioc proaspat,2 frigarui ,un rest de cascaval.

Fisier atasat  SAM_0684.JPG (70.83K)
Number of downloads: 0

Am curatat vinetele pijama,taiat rondele si prajit in ulei(scos pe servetel absorbant si scurs bine de ulei),pus in vas rezistent la foc,in straturi,cu frigaruile desfacute bucatele,sos de rosii,busuioc rupt bucatele si cascavar razuit.

Fisier atasat  SAM_0685.JPG (82.82K)

Dat la cuptor...Gata! :hug:

Fisier atasat  SAM_0686.JPG (79.23K)

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210