Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#4281 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 July 2011 - 10:31 AM

Si eu as licita tot pe zona mediteraneeana, in mod particular Italia (febletea mea in materie de gastronomie), dar nu as refuza nici restul coastei mediteraneene. As putea sa mananc zilnic si nu m-as satura niciodata de mancarea din Italia, pentru ca imi place diversitatea, autenticitatea, traditia lor, dar si modul sanatos de preparare a hranei si ingredientele sanatoase versatil folosite (peste, fructe de mare, ulei de masline EV, legume, fructe, branzeturi nefalsificate cu "adaosuri", mezeluri cat de cat naturale (prosciuto crudo), paste integrale etc).
Imi place si mancarea japoneza, chinezeasca atat cat o cunosc, dar daca prima ramane intr-o sfera a nutritiei sanatoase, cea de a doua iese dupa parerea mea din sfera amintita. Alte zone le cunosc prea putin si ma tem ca nu autentic. De exemplu, curry de care atat de multa lume este entuziasmata eu am incercat de 2 ori la restaurante indiene, pachistaneze (parca) si nu a fost pe gustul meu deloc, ma tem insa de o lipsa de autenticitate, sau pe romaneste nu cred ca era un curry bine preparat.

Sa aveti o zi splendida.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4282 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 28 July 2011 - 11:49 AM

curry sant si ele pe zone...dar in genere mie imi place. poate n-ai mancat tu unde trebuie si sa stii ca si la noi mai adapteaza dupa clienti.
sant in meniu si traditionale dar si adaptate. ca si la italieni, etc.

adoram mancarea chinezeasca...acum mai putin

#4283 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 July 2011 - 12:13 PM

Buna! Eu am fost la cumparaturi,am copt si am facut o salata de vinete :violent1:
O zi buna va urez!

#4284 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 28 July 2011 - 12:25 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 July 2011 - 10:31 AM, a spus:

Sa aveti o zi splendida.

si tu la fel.
Cum e fara Bea?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4285 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2011 - 01:10 PM

Vezi postareaaura, la 28 July 2011 - 12:25 PM, a spus:

Cum e fara Bea?

Bea pleaca sambata in vacanta, iar noi duminica. Inca nu stiu cum e fara ea... , dar deja ma gandesc :violent1: ... Sper sa-mi fie ziua prea plina si multe activitati noi de facut ca sa nu am timp sa ma ia jalea pe acolo ... Merci de gand :lol:

#4286 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 July 2011 - 02:12 PM

imi place aici la han ca vorbim incrucisat :lol: io raspunz acu lu` zoazo : nu caut nik fata , ca ma dadura astia afara cu ordonanta 116 , si iau bani daca stau cuminte acasa =)) adik doi ani iau o gramada de banet ... care e fraier sa munceasca pe mai putin ? apoi , mai spuneam ca nu ma bag la angajari la patron , ca nu pot face efort (stii problema mea ) , asa ca fac ce imi place mie cel mai mult : torturi :violent1:
geanny - pai zic sa te muti coalea la onesti , la mine pe scara e fain tare ! nici nu ne cunoastem vecinii intre ei :)

#4287 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2011 - 02:55 PM

Sunt in pauza de masa, am servit un iaurt si zic sa citesc ..., dar pe aici toata lumea plecata care unde ... , nimeni nu mai scrie nimic, nu mai serveste nimic? da careva o bere rece sau inchidem hanul din lipsa de aprovizionare?
hai mai vioaie, sau v-a pleostit pe toate arsita (pe altii racoarea)

Dexter a aruncat pastila si sta in umbra in loc sa raspunda la sondaj ... :notworthy:

#4288 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,053
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 July 2011 - 04:20 PM

Vezi postareaaura, la 27 July 2011 - 05:37 PM, a spus:

pai nu am incercat chiar tot tot, doar: japonia, china, filipine, india, coreea, vietnam.

apropo de bucătăriile asiatice, dacă aveţi ocazia, încercaţi-o pe cea burmeză, pentru mine a fost a revelaţie

#4289 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2011 - 04:33 PM

unde sa gasim asa ceva ? :notworthy:

#4290 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,053
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 July 2011 - 04:58 PM

la crâşma burmeză :notworthy:

PS am vreo două reţete, când le voi găti data viitoare, o să le pozez, mâncărurile sunt extrem de simple, gustoase şi sănătoase

#4291 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 28 July 2011 - 06:55 PM

Vezi postareadani_ela, la 28 July 2011 - 02:12 PM, a spus:

imi place aici la han ca vorbim incrucisat Imagine postata io raspunz acu lu` zoazo : nu caut nik fata , ca ma dadura astia afara cu ordonanta 116 , si iau bani daca stau cuminte acasa Imagine postata adik doi ani iau o gramada de banet ... care e fraier sa munceasca pe mai putin ? apoi , mai spuneam ca nu ma bag la angajari la patron , ca nu pot face efort (stii problema mea ) , asa ca fac ce imi place mie cel mai mult : torturi Imagine postata
geanny - pai zic sa te muti coalea la onesti , la mine pe scara e fain tare ! nici nu ne cunoastem vecinii intre ei Imagine postata

Pai, copile, la o cofetarie ma gandeam si eu.Da' poti scoate bani si de-acasa, facand torturi la comanda!Imagine postata Zic bine?
Si, apropos, de ce ziceai mai sus despre efort, sper ca e bine!Imagine postata Imagine postata

Geany, nu vrei sa te muti la mine la Bucuresti? Asa scap si eu de facut gogosi!Imagine postata si ma pot juca in voie cu Bubulici!
Cat despre perle, n-ar fi bubuliciul nostru daca n-ar scotea cate una/ zi!Taica-tau cu cine sa semene daca nu cu Bub?
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4292 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2011 - 07:16 PM

Zoaza draga Bucaleul nu-i de nasul meu de moldoveanca,urasc aglomeratia ,oraselul meu micut si linistit e perfect pt. mine.Bubu' a halit 2 senvisuri facute astfel:paine prajita in prajitorul de paine,una unsa cu unt ,una cu crema de branza,am razalit si cascaval,am maruntit si pus inauntru kaiser ca asta am avut,ceapa rosie,si castravecior murat,un pic de piper,initial erau pt. tacsu',dar i le-a halit bubu' cu maxima satisfactie ,spre surprinderea mea :-* (aveau ceapa si castraveti murati picanti) :D ,ii plac si snecsuri iuti si kechup iute (ca fura de la cel mare portiile),si asta nu e de mult,eu ma bucur, si mie imi place picant.
Taica-miu e nebun de legat,i s-o nazarit dupa atatia ani ca nu a pus decat om la treaba ,ca e mare zugrav(e zgarcit si nu mai vrea sa plateasca)nu se pricepe deloc si a disperat-o pe maica-mea,ca a slefuit peretii facandu-i un praf imens in casa,de reparat peretii l-a chemat pe barbat-miu care se pricepe si el de numa :notworthy: (bine ca ei se cred super priceputi) a iesit cu umbre si naspa,mama ii vine sa-si smulga parul din cap,dar el e f. mandru de realizarea lui grandioasa ,si fumeaza iar in draci (da pe ascuns) :-*
Mac' sambata sa-l iau la rost,da' vb. cu el ca la pereti. :scratch:

#4293 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 28 July 2011 - 10:10 PM

Oh , Geany , pe astia batranii degeaba-i iei la rost.....Si noi il luam pe socru-miu la 3 pazesze si degeaba. Cand vine aici nu fumeaza ca-l simtzim si-l certam totzi si nu-i cumpara nimeni tzigari aici :blink: . Cum se pune pe autocar , cum apuca de fumat. Acolo , de gura lu' soacra, nu fumeaza acasa , dar toata ziua umbla ca banu' cel rau ca sa poate fuma .

#4294 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 29 July 2011 - 04:37 AM

daca nu vor sa se lase nimic nu-i va face...va spune o fosta fumatoare inraita.
tata a avut 2 atacuri de cord, ultimul si cel mai mare inainte de nunta mea cu vreo 2 sapt ....s-a aperiat. rau.
asta a fost acum 7 ani de zile, nu a mai pus tigara in gura de atunci. o lua pe sor'mea la rost cand fuma. e militant contra fumatului acum :sm2:

eu m-am lasat la prima sarcina...greu...cum am aflat nu m-am mai atins de ele. le aveam in sertar, le miroseam, am jurat ca nu aprind. nu condamn persoanele care fumeaza in sarcina, eu nu am vrut. daca fata vrea sa fumeze cand creste va fi alegerea ei cum a fost si a mea, noi incercam sa le educam sa nu fumeze.

recunosc ca am mai tras din cand in cand intre sarcini cate una....su acu vreo cateva luni am tras una cu un amic :) :blink: dar aici e campanie agresiva impotriva fumatului si poate fetele nu vor fi interesate (unde mai pui ca si costa de te usuca, scumpe tare)

in alta ordine de idei, mi-am facut hummus si acum ma delectez cu telina si morcov betisoare si hummus :) Sara isi adusese lingurita sa manance cu lingurita :D
e ora 10.30 la mine.
diseara as manca ardei umpluti cu orez dar el vrea peste (fish&chips)...vedem noi.

Ada bucuroasa azi ca i-am comandat mancare la cantina scolii. fiind frig am zis sa mance mancare sau sandwich cald. nu le lasa sa-si incalzeasca pachetelul la mw un clasa :(...nu inteleg de ce

incepe wendul...super :D

#4295 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,774
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 29 July 2011 - 07:30 AM

Vezi postareaAngel, la 29 July 2011 - 04:37 AM, a spus:

incepe wendul...super :blink:

la mine incepe vacanta :sm2:
maine plec la mare, la noi. suntem conservatori. avem acelasi loc in care mergem de ani de zile.
imi va fi dor de voi si precis imi va trebui o saptamana sa recuperez de citit ce scrieti voi in doua. :)

sa fti cuminti Imagine postata

#4296 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 29 July 2011 - 08:33 AM

Buna dimineata.
Eu azi cam prost dispusa , de fapt de ieri sunt cam depresata , cum ar spune o artista culinara cunoscuta . Habar nu am ce m-a apucat , dar e cert , m-a apucat.Aseara am trimis sotul si pitica la plimbareca sa pot plange pe rupte , simteam nevoia sa o fac.
Boni , concediu placut , sa aveti parte de vreme frumoasa si sa va simtiti bine.Nu am mai fost la marea Neagra de prin 2004 sau 2005 sau chiar mai demult , nu-mi mai amintesc.Cateodata mi-e dor de ea , dar mai ales de timpurile cand ma distram acolo.

#4297 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2011 - 09:03 AM

Buna dimineata ! Conced' placut fetelor :blink:
Izu' imi pare rau ca esti''depresata'',un pupic sa-ti treaca :sm2: :) ,eu zic sa te recompensezi cu ceva ce-ti face placere,fa o cumparatura doar pt. tine,papa ceva ce-ti place tie mult,rontaie olea' de cioco',fa o baie relaxanta,poate ajuta macar putin .

#4298 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 July 2011 - 12:51 PM

'neata gagici.

mama a avut cateva incercari de a se lasa de fumat, dar pana la urma viciul a invins! :notworthy:
Si eu am fumat, dar a fost usor sa ma las pentru ca fumam doar de vreo 4 ani.

Izuk, :pupic: Cateodata cel mai bun remediu impotriva depresiei e sa plangi.

Boni, sa ai o vacanta excelenta!

Angel, de ce esti asa de bucuroasa ca vine we? iar mergi la cules narcise?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4299 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 July 2011 - 01:01 PM

Hello, Boni concediu placut, Izuk fata mea, dupa un plans bun nu poate veni decat un mare fata mea, ce mai face bubuletzul? vazui ca-i ziua foxolinei, suras. o plimbare cu miss din dotare si o sa ai iar surasul pe buze.
Geanino , ce mai face bubuletzul?
Vazui si ca e ziua foxolinei, sa ne traiasca La ulti ani.

#4300 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2011 - 01:09 PM

Stelina :drool: :) Cred ca esti bronzata,de numa :-* Dap' e ziua lui Fox'.

Bub',e in vacansion,asteapta sa vie verisorul din Italia(baietelul lui sor-me de 5 ani juma),intre timp,i-a mai crescut un pic parul :notworthy: mananca picant si inghetata se uita toata ziua la desene animate.Abea astept sa vina sorica,apoi o sterg si eu putin la mare(da' nu stau mult ca nu am eu stare,la mine o sapt. e mai mult decat suficient,asta daca oi avea vreme buna) :pupic:

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul