Forum Culinar: Torturi cu sampanie - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Torturi cu sampanie primul, cu crema preparata la rece

#1 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 11 December 2010 - 04:05 PM

Torturi cu sampanie
cu crema preparata la rece

Discutia despre plicurile chimizate de Aranca ale "medicului" Oetker, mi-a cam scufundat corabiile.
Prin urmare prima imagine va fi cea a provei Titanicului
Vai, ce-e durere!
Io-te-te bre, vapo... reţeta cum piere!
Şi marinarii ce muare,
Muare si dă din chişoare!

.
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-168-12920756863188.jpg
.

Voi posta totusi la repezeala reteta de
Tort de sampanie cu Aranca
luata cu Copy/Paste din messenger, asa cum a scris-o prietena noastra din Germania.

Blatul
Se face un pandispan din 4 sau 5 oua, tot atatea linguri de faina (sotia a pus faina cu o lingura mai putin) si de zahar, in functie de cat de mare e forma in care se coace. Eu (adica ea :D ) bat mai intai albusele cu mixerul sa fie tari, apoi pun treptat zaharul, mai bat putin sa se incorporeze si el, iar apoi pun pe rand galbenusele. La sfarsit pun faina cernuta si amestesc incet cu lingura, pana s-a incorporat si toata faina.

Crema:

2 plicuri de ARANCA se amesteca cu telul cu 400ml de sampanie (sau un vin spumant fara arome suplimentare, sau cu prossecco) pana praful s-a omogenizat bine cu vinul si s-a ingrosat putin. Apoi se amesteca in aceasta crema cu grija 400ml de frisca naturala batuta bine. La sfarsit se pun bucatele de ananas din conserva (de circa 500ml) si se amesteca iar. Crema se pune pe blatul insiropat si se intinde sa fie neteda suprafata, iar in jurul blatului se pune inelul de la forma de copt, astfel incat crema sa nu curga pe langa si sa stea in forma.
.
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-168-12920758576011.jpg
.

Se tine in frigider peste noapte. A doua zi se scoate inelul si se garniseste cu frisca si ananas dupa propria imaginatie.
Pana aici a tinut reteta prietenei.

De ziua ei sotia a facut doua torturi. Pentru al doilea ramas pentru cei ai casei, nu am mai avut nici decor si nici imaginatie, dupa trei zile pline de pregatiri, sarbatoriri si invitati. Dumneaei mi-a spus sa aduc din camara rozinchinele proaspete "din castronelul mov" - Ups! Giunior si cu mine am crezut ca nu mai trebuiesc nimanui asa ca la fiecare trecere prin camara cu platourile ciuguleam cateva bobite purpurii de pe ciorchinii dantelati.
- Nu-l gaseseeeeesc ....
Am venit cu un borcan de dulceata de rozinchine si cu siropul acesteia "am decorat" in stilul postmodernist - Pojarel.
.
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-168-12920759564982.jpg
.
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-168-12920759941487.jpg
.

Concluzii.
A fost un tort festiv, exceptional de ... ametitor - sampania :D - aromat, usor acrisor si foarte fresh. Musafirii si cei ai casei l-au adorat. Aduce un pic cu un tort diplomat care ... a sarbatorit Revelionul, caci gustul de sampanie e decelabil (isi onoreaza din plin numele) fara insa a fi coplesitor.

In continuare va invit sa gasiti solutii mai naturale pentru a evita folosirea ingredientelor sintetice, ramanand insa in sfera sarbatoreasca si efervescenta a sampaniei.
Stau cu un creion si un blocnotes in mana si astept sa notez retetele.

Pana atunci, voi schimba motto-ul muzical trecand de la Titanic (v)Fals, la Fledermaus - Liliacul , Johan Strauss Giunior :D - care introneaza sampania ca si Der König aller Weine. Regele tuturor vinurilor!
.
http://www.youtube.c...h?v=wGZ_8qG9bXU
.

Die Majestät wird anerkannt, anerkannt rings im Land!
Jubelnd wird "Champagner der Erste" sie genannt!
Es lebe Champagner der Erste!

Maiestatea e recunoscuta, recunoscuta in toata tara!
In ovatii e denumita "Sampanie Intaiul"
Traiasca Sampanie Intaiul !

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 11 December 2010 - 04:22 PM

In orice caz,tortul arata demential de apetisant,si deja mi-ati dat o idee pentru tortul pentru Revelion.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#3 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 December 2010 - 07:10 PM

Wow!! Fain de tot! Eu am o slabiciune pentru creme, torturi si prajituri cu sampanie. Demult tare pe celalalt forum se deschisese o discutie despre creme de sampanie si stiu ca Alexandru pusese o reteta dupa care am facut (tot demult tare) niste mini-tortulete cu sampanie. Crema este foarte fina. Bravo!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#4 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 December 2010 - 08:28 PM

Shefule,îmi pare rau ca eu sînt aia care ti-am scufundat nautilusul,dar cum spuneam...cînd si cînd,cîte o chimicala pe sistem,cum ar spune Fernando,nu ne omoara! :angryfire:

Ce aroma a avut Aranca folosita de tine?

Mai ceva.Deci o reteta se poate inventa,sau cum spune Laponica,o are Alexandru,dar niciodata nu vei obtine o textura ca aia facuta cu Aranca.Se poate obtine o textura foarte buna la o crema de sampanie cu frisca - folosind un amestec de agar si amidon de porumb - la întarit sampania.Dar asa pufoasa?hmmm...mai greu fara agenti "afinizatori" din plic :((

Oricum ar fi,tortul tau arata taaaaare LECKER!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 December 2010 - 09:20 PM

Maya, multumesc de completari. Da, si eu modificasem reteta aceea si am facut cum spui tu mai sus. A iesit foarte fina.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#6 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 11 July 2011 - 10:29 PM

Sefule, pandispanul l-ai copt in forma rotunda? Ce diametru are?

Imi trebuie si mie o reteta simpla de blat pe care sa il coc in forma rotunda. A mea are 26cm.

#7 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • LocationMelbourne

Postat 11 July 2011 - 10:35 PM

Uite aici blat simplu :biggrin:

#8 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 11 July 2011 - 10:40 PM

Si aici ai pe alese :biggrin: .

#9 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 July 2011 - 10:42 PM

Vezi postareasnej, la 11 July 2011 - 10:35 PM, a spus:

Super, exact pentru 26cm diametru, cat are si forma mea :lol: Multam fain, Snej :biggrin:

#10 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 July 2011 - 10:44 PM

Vezi postareasnej, la 11 July 2011 - 10:40 PM, a spus:

Si aici ai pe alese :biggrin: .

Da, ai dreptate, cu carul sunt. Eu am cautat scurt doar la imagini ca sa vad si cum arata. La tehnici nu m-am gandit, merci :unsure:

#11 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 11 July 2011 - 10:49 PM

Cu cea mai mare placere :biggrin: . Tineam minte ca e ceva dar a trebuit sa caut cu google sa vad unde. Tot pe acolo trebuie sa fie si ceva cu creme, daca nu stii inca ce sa faci :unsure: .

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi