
Ati vazut ca are doar 3 ingrediente?
Ca nu are faina?
Ok.Acum va explic cat este de usor de facut.Cat este de bun nu o sa stiti pana nu-l incercati.
Am ochit reteta pe un site numit Rasamalaysia si mi se parea suspect de usor de facut.
3 oua
120 gr ciocolata
12o gr branza tartinabila gen ricotta
Separati ouale: albusurile de batem spuma cu o lingura de suc de lamie
Topim ciocolata cu ricotta pe baie de aburi.Cand s-a topit ciocolata, retrageti recipientul de pe foc, nu trebuie sa fiarba.

Lasam sa se raceasca un pic.
Adaugam galbenusurile.Si treptat albusurile spuma.

Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt.

Si asezam tava intr-o tava mai mare.Turnam apa in tava mai mare pentru a coace sufleul nostru pe baie de aburi la cuptor.
Coacem la 170 de grade primele 15 minute, dupa care reducem un pic temperatura si mai lasti inca 15 minute.
Lasam sufleul la racit minim 2 ore la frigider.

Observatii:
Textura este asemanatoare unei mousse, deci destul de greu de feliat.As pregati si servi soufleul in monoportii data viitoare.
Eu am folosit ciocolata amaruie(semi-sweet) si n-a fost nevoie si de al patrulea ingredient(zahar).
Daca folositi o ciocolata amara adaugati o lingura doua de zahar la albusuri.
Gata!
