Chocolate cheesecake soufflé 3 ingrediente
#1
Postat 15 January 2015 - 11:10 AM
Ati vazut ca are doar 3 ingrediente?
Ca nu are faina?
Ok.Acum va explic cat este de usor de facut.Cat este de bun nu o sa stiti pana nu-l incercati.
Am ochit reteta pe un site numit Rasamalaysia si mi se parea suspect de usor de facut.
3 oua
120 gr ciocolata
12o gr branza tartinabila gen ricotta
Separati ouale: albusurile de batem spuma cu o lingura de suc de lamie
Topim ciocolata cu ricotta pe baie de aburi.Cand s-a topit ciocolata, retrageti recipientul de pe foc, nu trebuie sa fiarba.
Lasam sa se raceasca un pic.
Adaugam galbenusurile.Si treptat albusurile spuma.
Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Si asezam tava intr-o tava mai mare.Turnam apa in tava mai mare pentru a coace sufleul nostru pe baie de aburi la cuptor.
Coacem la 170 de grade primele 15 minute, dupa care reducem un pic temperatura si mai lasti inca 15 minute.
Lasam sufleul la racit minim 2 ore la frigider.
Observatii:
Textura este asemanatoare unei mousse, deci destul de greu de feliat.As pregati si servi soufleul in monoportii data viitoare.
Eu am folosit ciocolata amaruie(semi-sweet) si n-a fost nevoie si de al patrulea ingredient(zahar).
Daca folositi o ciocolata amara adaugati o lingura doua de zahar la albusuri.
Gata!
#3
Postat 15 January 2015 - 12:32 PM
Oricum, citind, seamana foarte bine cu o reteta de inghetata pe care o faceam pe vremuri, si fiind spumoasa, dupa cum o descrie Eataly, cred ca merge de minune si pusa la congelator si inghetata, daca prelucrezi putin termic galbenusurile sau n-ai greturi sa le maninci crude
Eu o s-o fac cu ricotta.
#4
Postat 15 January 2015 - 12:59 PM
sorinadaniela, la 15 January 2015 - 11:52 AM, a spus:
Sorina, n-ai nici o branzica pe lista monty?
Carmella, la 15 January 2015 - 12:32 PM, a spus:
Oricum, citind, seamana foarte bine cu o reteta de inghetata pe care o faceam pe vremuri, si fiind spumoasa, dupa cum o descrie Eataly, cred ca merge de minune si pusa la congelator si inghetata, daca prelucrezi putin termic galbenusurile sau n-ai greturi sa le maninci crude
Eu o s-o fac cu ricotta.
Carmella, adica in loc sa bagi in cuptor il bagi in congelator?
#5
Postat 15 January 2015 - 01:18 PM
Philadelphia ar fi sau "perluțe" sau brânza proaspătă (pe asta nu am de unde să o iau)... Care ar merge mai bine?
PS... Completez. La monti ai voie cu orice brânză minus urda/ricotta.
Așa că, Lili, din brânzeturile proaspete care le găsim pe aici care ar fi cel mai indicat înlocuitor?
#6
Postat 15 January 2015 - 01:45 PM
daca nu as fi la dieta, as fugi spre casa sa o fac! asa stau pe loc si visez la ce o sa mananc peste 9-10 saptamani!
cum de nu ai ornat-o cu fructe in stilul cheese-cake? si ce bine ca are doar 3 ingrediente, am vazut ca astea sunt preferatele tale! e bine si pt mine, ca nu ma mai trezesc ca-mi lipseste 1 ingredient -2..
fotografiile, le am zarit si pe fb, ma determina sa salivez intens si indelung ...
multumim si promit sa o fac pe la sfarsit de martie incolo , probabil cantitate mini (1/3) ca pe ai mei nu ma pot baza sa ma ajute la mancat ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#7
Postat 15 January 2015 - 02:00 PM
sorinadaniela, la 15 January 2015 - 01:18 PM, a spus:
Philadelphia ar fi sau "perluțe" sau brânza proaspătă (pe asta nu am de unde să o iau)... Care ar merge mai bine?
PS... Completez. La monti ai voie cu orice brânză minus urda/ricotta.
Așa că, Lili, din brânzeturile proaspete care le găsim pe aici care ar fi cel mai indicat înlocuitor?
Philadelphia sigur!
#8
Postat 15 January 2015 - 02:03 PM
Daniella, la 15 January 2015 - 01:45 PM, a spus:
daca nu as fi la dieta, as fugi spre casa sa o fac! asa stau pe loc si visez la ce o sa mananc peste 9-10 saptamani!
cum de nu ai ornat-o cu fructe in stilul cheese-cake? si ce bine ca are doar 3 ingrediente, am vazut ca astea sunt preferatele tale! e bine si pt mine, ca nu ma mai trezesc ca-mi lipseste 1 ingredient -2..
fotografiile, le am zarit si pe fb, ma determina sa salivez intens si indelung ...
multumim si promit sa o fac pe la sfarsit de martie incolo , probabil cantitate mini (1/3) ca pe ai mei nu ma pot baza sa ma ajute la mancat ...
Dany, nu l-am decorat pentru ca e mai mult un soufflé.O consistenta mult mai "moussosa" decat a cheesecake-ului.
Eu il pun la categoria dulciuri pentru dieta.Serios.
Acu stiu ca tu esti la detox si nu se pune.
#9
Postat 15 January 2015 - 02:13 PM
Da acum scriind mi-a venit ideea, am sa-i dau reteta nepoatei mele ca ea e fam cioco si a facut o pasiune pentru gatit desi n-are decat 12 ani.
#10
Postat 15 January 2015 - 03:12 PM
#11
Postat 15 January 2015 - 04:04 PM
Ioana, la 15 January 2015 - 02:13 PM, a spus:
Da acum scriind mi-a venit ideea, am sa-i dau reteta nepoatei mele ca ea e fam cioco si a facut o pasiune pentru gatit desi n-are decat 12 ani.
Ce frumos ca ai o nepoata cu pasiunea bucatariei!Mai ales la o varsta asa frageda.
julix_2007, la 15 January 2015 - 03:12 PM, a spus:
July, si eu.Si daca vad si putine ingrediente mi se aprinde beculetul si ma incordez, cum spui tu!
#12
Postat 15 January 2015 - 05:08 PM
Eataly, la 15 January 2015 - 04:04 PM, a spus:
Ioana, la 15 January 2015 - 02:13 PM, a spus:
Da acum scriind mi-a venit ideea, am sa-i dau reteta nepoatei mele ca ea e fam cioco si a facut o pasiune pentru gatit desi n-are decat 12 ani.
Ce frumos ca ai o nepoata cu pasiunea bucatariei!Mai ales la o varsta asa frageda.
Daa, ii place.Anul trecut cand am fost pentru majoratul celei mari a vrut sa ma ajute cu tortul, s-a tot invartit pe langa mine, apoi la florile din pasta de zahar a vrut si ea sa faca.
O alta pasiune a ei era designul vestimentar,dar cea mare i-a spus ca mai bine se axeaza pe patiserie ca in lumea modei intrii mai greu, asa ca acum tot prajitureste.
Cand a fost sora mea in tara de s-a intamplat cu tata ea i-a facut la intoarcere ceva dulce.
#14
Postat 15 January 2015 - 10:48 PM
#16
Postat 16 January 2015 - 09:15 AM
#17
Postat 16 January 2015 - 02:44 PM
Phoenix, la 15 January 2015 - 08:45 PM, a spus:
De retinut si de facut neaparat!
Asa am reactionat si eu cand am vazut-o prima oara!
laura_lala, la 15 January 2015 - 10:48 PM, a spus:
Pai stii ca mie astea-mi plac!
Adriana, la 16 January 2015 - 09:15 AM, a spus:
Asa, Adriana, e pe incercate!
#18
Postat 18 January 2015 - 08:01 PM
Eataly, la 15 January 2015 - 02:03 PM, a spus:
Chiar ca!
Cu ganduri pacatoase, dar tare curioasa, am purces la infaptuire. Ricota - ioc! Dar am cumparat vineri special din piata de la Zozo, de la Braila, urda cremoasa.
Cantitatile mi s-au parut exagerat de modeste, asa ca am dublat fara nicio cracnire.
Si fiindca mi se parea compozitia de branza + ciocolata cam densa, am pus de la mine putere 60ml smantana grasa, asa ca pot zice ca am avut o urda extrem de cremoasa. Ciocolata a fost cu 50% cacao si in final parca ar fi tb ceva mai dulce rezultatul.
A mea nu a iesit asa faramicioasa, parca asa pare a ta. A iesit mai densa, umeda, felia se taie perfect. Am pus si coaja rasa a 3 mandarine si are si-o aroma usor citrica.
Sincer nu ma da pe spate, dar ca sa impaci si capra si varza, merge! Adica sa zici c-ai facut un dulce mai putin vinovat, un dulce ptr o dieta mai originala.
Mie gandul mi-a ramas la tarta aia cu faina de migdale si ciocolata, tot de-a ta, pe care-am facut-o de mai multe ori si mi se pare extrem de buna.
ps: neaparat sa coaceti in forma dreapta, tapetata cu hartie, eu am pus intr-o forma de silicon, de-aia de colac si mi s-a rupt la rasturnare.
#19
Postat 22 January 2015 - 01:02 PM
Pentru mine e buna si fara, dar voi gustati.
Urda aia din Ro are o consistenta diferita fata de ricotta.E mai consistenta.
Dar si aici e chestie de gusturi, nu stiu.
Vreau sa o incerc cu o branza tartinabila, gen philadelphia, sa vad ce se schimba.
#20
Postat 23 January 2015 - 07:42 PM
urda, da, e altfel, de-aia am mai adaugat smantana grasa si am tot zbatut-o la mixer pana s-a facut o pasta fina, dar tot cred ca e un pic altfel.
oricum, ma bantuia, am prestat-o si m-am linistit.