Badischer zwiebelkuchen placinta cu ceapa
#1
Postat 11 December 2010 - 05:03 PM
300gr de faina,20gr de drojdie, 1/8 l lapte caldut, 80gr de unt topit, o lingurita de sare, 1 1/2kg de ceapa, 100gr de piept de porc, 1/4 smintina acra(saure Sahne),4 oua, o lingura de chimion si o priza de sare
Am pus faina intr-un castron am facut gaura la mijloc si am pus plamadeala facuta din drojdie, laptele caldut si un pic de faina, am lasat la crescut cam 15minute.
Dupa ce a crescut am pus untul topit si racit, sarea si am lasat robotul sa framinte, apoi am lasat la crescut in jur de 30de minute
Cit timp a crescut aluatul m-am ocupat de umplutura, ceapa am taiat-o inele ,pieptul afumat de porc l-am taiat cubulete si l-am pus la rumenit dupa ce sa rumenit am adaugat si ceapa si am glasat-o
Aluatul l-am intins si l-am pus cu sucitorul in tava (in tava am pus hirtie de copt)
Intr-un castron am batut oole cu smintina,chimenul si o priza de sare
Am amestecat maglavaisul cu cepa calita si am pus peste aluat
Am lasat tava la odihnit vreo 15 minute si apoi se coace 20-30de minute in cuptorul preincalzit la 200de grade
eu am uitat-o un pic mai mult
#4
Postat 11 December 2010 - 05:14 PM
#5
Postat 11 December 2010 - 07:23 PM
Iaca zic, dar fara suparare.
Eu am dintii ... rari motiv pentru care fructele (cica n-ar fi seminte) de chimion le macin. OK. Inainte de asta le salt 10 - 20 de secunde in tigaie uscata fara ulei (mai mult deasupra flacarii) pana incep sa faca poc ! poc! Gustul astringent ramane, aroma se imbogateste. Daca le macini apoi in mojar, transferul aromei spre produsul finit - ti-am spus ca arata senzational ? - e mai eficient.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#6
Postat 11 December 2010 - 07:39 PM
#7
Postat 12 December 2010 - 01:26 AM
Sissi, foarte apetisanta reteta, as face jumi-juma cu Eataly tava ta
#8
Postat 12 December 2010 - 09:11 AM
Foarte faina ti-a iesit,eu cand fac pizza alor mei mereu imi fac eu pt. mine,una alba,adica tot cu ceapa multa si ceva kaiser,asa ca si asta mi-ar place f. mult
#9
Postat 12 December 2010 - 10:08 AM
Eu zic sa nu va bateti pe tava mea e deja mincata, ia faceti si domniile voastre
Geani la cum te cunosc de acum, sunt sigura ca daca o faci o sa o mai imbunatatesti tu cu ceva
Se poate folosi si ca Finger Food ,zic eu
#10
Postat 12 December 2010 - 10:25 AM
#11
Postat 12 December 2010 - 11:01 AM
#12
Postat 12 December 2010 - 11:07 AM
#13
Postat 12 December 2010 - 09:05 PM
Carmella, la 12 December 2010 - 01:26 AM, a spus:
Sissi, foarte apetisanta reteta, as face jumi-juma cu Eataly tava ta
Exact asa ma gandii si io , cu chimenul
Sissi , cans am deschis arta si am vazut la inceput postul tau , i-am zis lu' al meu: Toamna asta nu facuram placinta cu ceapa
ASa ca o sa facem , cat de curand , retzeta ta
#14
Postat 12 February 2011 - 11:36 PM
Am uitat cand am bagat-o la cuptor, am uitat sa setez ceasul si a iesit crocantzica bine
Cred ca te-ai vertippt cand ai scris 100 gr piept de pui ca io am pus vreo 200 si tot nu se vede asa de mult ca la tine
In rest ! SUPER BUN!
#15
Postat 23 March 2012 - 05:15 PM
#17
Postat 12 August 2012 - 11:31 AM
Multumesc pt reteta!
#18
Postat 12 August 2012 - 11:34 AM
alimocanu, la 23 March 2012 - 05:15 PM, a spus:
Si eu am patit la fel, in decurs de 2 zile numai asta am mancat.
#20
Postat 25 April 2016 - 07:25 PM
Dacă nu aș fi fost în perioada de slăbire cu siguranță aș fi făcut blatul eu, eventual de F2, așa mult mai comod și mai sigur am tapetat tava cu Wasa 29% de fibre.
Am tăiat 1,2kg de ceapă roșie. Cum am zis deja familionul din dotare nu prea iubește chimenul eu am pus deasupra susan alb și negru. Piperul îi uitai, dar nu-i bai, a fost bună și așa.
Am făcut-o într-o viteză nebună. De când am decis să o fac până când trebuia să ies din casă aveam la dispoziție mai puțin de o oră. Am scos-o din cuptor la 14h și pe la 18,30h ne-am întors acasă.
Sincer nu mă așteptam la cine știe ce. Îmi era o foame de lup așa că nu am rezistat în fața tăvii pline și am rupt un colțișor. Mai bine stăteam cuminte... Am dat gata un sfert de tavă.
Îmi place tare de tot, așa că voi face repetir cu siguranță. Deabia aștept să văd reacțiile poporului înfometat.
Mulțumesc, Sissi pentru rețetă și tuturor care au făcut-o înaintea mea!