Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#401 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 July 2010 - 11:50 AM

Vezi postareaPisoi, la 28 July 2010 - 11:48 AM, a spus:

Daniela, bafta multa!

sa fie si la voi !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#402 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 28 July 2010 - 11:56 AM

No si eu stiam ca citricile trebuie consumate cu moderatie la alptat ,plus legumele care baloneaza, trebuiesc introduse treptat si nu in cantitate mare.
Daniella sa nu te astepti sa iti puna medicul prea multe, tu tre sa ii pui mult mai multe intrebari.Eu de cite ori mergeam la control fie in sarcina fie cu bebe ,intodeauna aveam un set de intrebari pregatit, mi le notam in carnetel si cind ajungeam acolo, primul lucru ma intreba daca am intrebari.

#403 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 July 2010 - 12:03 PM

Daniela, tu nu ai facut vaccin impotriva hepatitei B?

Simo, asa e, pt fixarea fierului cel mai bine e sa-l iei cu vitamina C sau sa-l bei cu fresh de portocale.Asa am luat si eu.Eu am lipsa de fier acuta.Cand mi-am facut analizele in primavara aveam 35, minima normala fiind 60.Dupa tratamentul cu fier(pe care sincer il urasc si in fiecare an tb sa-l fac ) mi-a iesit 106, dar pe langa pastile m-am si indopat cu diverse legume care contin fier.

Daniela, bafta la dr.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#404 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 July 2010 - 12:05 PM

Fetelor, de ce trebuie vaccinul asta impotriva hepatitei B?

#405 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 July 2010 - 12:06 PM

Vezi postareasimonaro29, la 28 July 2010 - 11:44 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 28 July 2010 - 11:41 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 27 July 2010 - 09:16 PM, a spus:

Geany, ce ti-a spus medicul ca ii fac fructele acre bebelui?

Deci imi daduse o lista intreaga cu ce nu am voie,din ce aveam voie erau clar nectarine banana,pepene,mere dulci fainoase,para,erau si cantitati,tot ce e acru mi-a zis sa evit sau sa consum moderat(1 fruct)nu mai mult,la fel si sucuri fara acid,si nu acre,mie mi-a zis ca tot ce mananc ajunge la bebe si ca tot ce e acru nu e indicat,asa mi-a zis mie dr. mea...

Mai apoi a fost valabil si la alaptat,idem si identic...

Asta voiam sa intreb ., nu-i lista pt alaptat? Noua ne-a spus moasa sa nu consumam citrice la inceput ca poate face Bb rana la funduletz.Dar sa incercam , sa le introducem incet-incet in alimentatzie.

Deci mie asa mi-a recomandat si in timpul sarcinii,nu multe citrice,poate unul maxim pe zi, alte fructe le-am scris deja care erau de preferat,cat mai putin acru si neacidulat,de preferat compoturi etc.
Mi-a zis ca idem ca la alaptat ce mananc eu il influenteaza pe bebe care nu are un sistem digestiv inca dezvoltat pt asa ceva(nu are legatura cu funduletul,pur si simplu nu e recomandat aciditate si acru in exces),asta nu inseamna ca nu se poate manca o portocala sau un gref,ci nu 1 kg. pe zi,etc...
Cat de corect o fi fost nu stiu dar a fost foarte ferma in privinta asta,cum am zis imi daduse o lista cu fructe recomandate si altele in cantitate moderata(1 pe zi sau 2 la saptamana),altele nerecomandate,la fel si carne si legume,chiar cu gramaje,dar de 4 ani am uitat si nu mai am lista...

#406 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 12:15 PM

Vezi postareaPisoi, la 28 July 2010 - 12:05 PM, a spus:

Fiinca se poate transmite la fat si poate da malformatii sau chiar mai rau.Nu vreau sa va sperii.
Mie dr mi-a facut si pt Hepatita B si C analizele, plus HIV I si II.Sunt analize clasice inainte de a ramane gravida pt a elimina din start riscurile.

Acasa la mine

#407 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 July 2010 - 12:28 PM

Vezi postareaIoana, la 28 July 2010 - 12:15 PM, a spus:

Vezi postareaPisoi, la 28 July 2010 - 12:05 PM, a spus:

Fiinca se poate transmite la fat si poate da malformatii sau chiar mai rau.Nu vreau sa va sperii.
Mie dr mi-a facut si pt Hepatita B si C analizele, plus HIV I si II.Sunt analize clasice inainte de a ramane gravida pt a elimina din start riscurile.

Eu am facut analizele astea acum vreo 3 ani si am iesit ok. Aici te intreaba daca ai sex neprotejat cu parteneri necunoscuti sau daca te droghezi. Daca nu ei spuna ca nu are rost sa te gandesti macar la asa ceva. Bine, e de stiut ca hepatita B are raspandire mare in romania. Asa au acceptat sa-mi faca si mie analizele, dar au iesit ok.

#408 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 28 July 2010 - 12:29 PM

Pt hepatita C nu-i standard , Ioana , se face numai daca vrei si platesti :)

#409 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 12:36 PM

Deci postasem dar vad ca nu mi-a intrat mesajul...Sper sa nu editez si sa mai postez o data in cazul asta scuze...Ce penibil,am impresia ca ma repet,dar chiar nu-mi regasesc mesajul postat asa ca o iau de la capat....

Deci doctoresa'' mea a fost foarte clara in aceasta privinta,lista pe care mi-a dat-o cu alimente permise si in ce cantitati,si cu altele interzise(sau de evitat pe cat posibil)pe perioada sarcinii,a coincis aproape cu cea pe care am primit-o la maternitate mai apoi pt. alaptat.
Ea mi-a zis ca tot ce mananc eu ajunge la bebe si-l influienteaza(la fel ca la alaptat),nu are nici o legatura cu funduletul,Simo,zicea ca sistemul lor digestiv,nu e inca pregatit,pt. acru si acidulat,astfel tot ce e acru si acidulat de evitat pe cat posibil,asta nu inseamna ca nu poti manca un citric,inseamna ca nu poti manca 1 kg. intr-o zi,stiu ca de preferat erau:nectarine,mere fainoase dulci,pere,pepene ,banana,..
Pt. baut apa plata(nu carbogazoasa),suc fara acid,de preferat compot...
Lista cu permise si in ce cantitati pe zi sau saptamana si lista cu nepermise(de evitata),includea fructe,legume ,carne si lichide...Pare rau ca de 4 ani am cam uitat ce si cum si nu mai am lista.
M-am luat dupa alte prietene multumite de dr. asa ca si ele au procedat la fel,deci alte experiente nu stiu.
La nepermise(sau de evitat) carne grasa,tocaturi,mici,ficat,ou crud,maioneza,legume:fasole si destea..Cam asta-mi amintesc acum...

#410 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 12:36 PM

Uite ca a intrat si alalt mesaj ce manerveaza... Scuze ca m-am repetat..

#411 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 12:39 PM

Vezi postareasimonaro29, la 28 July 2010 - 12:29 PM, a spus:

Simo, pe mine nu m-au intrebat si nici nu am platit.Habar n-aveam ce analize imi fac.Am vazut doar cand am primit rezultatele.

Acasa la mine

#412 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 July 2010 - 12:42 PM

Vezi postareaGeany, la 28 July 2010 - 12:36 PM, a spus:

Deci postasem dar vad ca nu mi-a intrat mesajul...Sper sa nu editez si sa mai postez o data in cazul asta scuze...Ce penibil,am impresia ca ma repet,dar chiar nu-mi regasesc mesajul postat asa ca o iau de la capat....

Deci doctoresa'' mea a fost foarte clara in aceasta privinta,lista pe care mi-a dat-o cu alimente permise si in ce cantitati,si cu altele interzise(sau de evitat pe cat posibil)pe perioada sarcinii,a coincis aproape cu cea pe care am primit-o la maternitate mai apoi pt. alaptat.
Ea mi-a zis ca tot ce mananc eu ajunge la bebe si-l influienteaza(la fel ca la alaptat),nu are nici o legatura cu funduletul,Simo,zicea ca sistemul lor digestiv,nu e inca pregatit,pt. acru si acidulat,astfel tot ce e acru si acidulat de evitat pe cat posibil,asta nu inseamna ca nu poti manca un citric,inseamna ca nu poti manca 1 kg. intr-o zi,stiu ca de preferat erau:nectarine,mere fainoase dulci,pere,pepene ,banana,..
Pt. baut apa plata(nu carbogazoasa),suc fara acid,de preferat compot...
Lista cu permise si in ce cantitati pe zi sau saptamana si lista cu nepermise(de evitata),includea fructe,legume ,carne si lichide...Pare rau ca de 4 ani am cam uitat ce si cum si nu mai am lista.
M-am luat dupa alte prietene multumite de dr. asa ca si ele au procedat la fel,deci alte experiente nu stiu.
La nepermise(sau de evitat) carne grasa,tocaturi,mici,ficat,ou crud,maioneza,legume:fasole si destea..Cam asta-mi amintesc acum...

Geany , iubita , mie , una , exact asta mi-a zis moasa ca nu-i voie in primele saptamani de alaptat. In rest , la prietena mea care-i suspecta de diabet gestatzional i-a zis sa manance cat mai mut greph......
Si de chestia cu funduletzul tot moasa ne-a zis...si stiam si de la cumnate.

#413 Useril este offline   Floare albastra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationDE

Postat 28 July 2010 - 12:42 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 July 2010 - 10:48 PM, a spus:

ooo ce bine! eu beau de mult timp freshul dimineata (inainte de sarcina beam numai de greph, acum beau si de porto). Cu toate astea totusi la inceput de luna a 7-a mi-a scazut rezerva de fier. Si sa stii ca organismul m-a avertizat: am tot poftit sa mananc spanac/urzici/stevie proaspete din piata in primavara, dar nu am reusit sa spal la ele ... stiti cum se ia aici din piata murdar si speli la el in 110.000 ape dupa ce-l cureti ... Am mancat de cateva ori, dar am avut mai multa pofta. In schimb am mancat f multa salata verde.
ei cu voi toate ... omul cat vorbeste invata ... :)
... se mai si sperie ... ;)

Rezerva de fier scade oricum din cauza sarcinii, eu am inceput cu o valoare normala si imi tot scade pe masura ce evolueaza sarcina... de asta m-a si trecut pe tablete...
Asa e, organismul ne avertizeaza mereu, numai sa-l ascultam noi... de la o vreme poftesc la branza, eu care nici macar nu-s prietena cu ea :) mesajul e clar: am nevoie de calciu...

#414 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 July 2010 - 12:44 PM

Vezi postareaIoana, la 28 July 2010 - 12:39 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 28 July 2010 - 12:29 PM, a spus:

Simo, pe mine nu m-au intrebat si nici nu am platit.Habar n-aveam ce analize imi fac.Am vazut doar cand am primit rezultatele.

La gravide se plateste. Cel putzin la cei asiguratzi la stat. Poate depinde si de asigurare. Sau, daca ai avut ceva cazuri in familie sau ceva de genul asta , atunci o fac pe gratis , habar n-am .

#415 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 12:53 PM

Vezi postareasimonaro29, la 28 July 2010 - 12:44 PM, a spus:

La gravide se plateste. Cel putzin la cei asiguratzi la stat. Poate depinde si de asigurare. Sau, daca ai avut ceva cazuri in familie sau ceva de genul asta , atunci o fac pe gratis , habar n-am .

Nu m-au intrebat nimic.Si nici nu am in familie cazuri(chiar am intrebat si rasintrebat fiinca sunt suspecta de ceva si nici ei nu stiu de ce).Eu oricum facusem si la dr de familie analizele pt hepatita B si fiinca am avut A m-am vaccinat gratuit.

IAr de asigurare, eu sunt la stat.

Floricica azurica, naspa e cu fierul.E clar ca eu cand am sa fiu gravi voi papa fier pe paine. :)

Acasa la mine

#416 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 12:58 PM

Eu am luat si vitamine,maternal,cand nu l-am gasit(a fost o perioada in trimestrul II)prenatal,apoi am gasit din nou in trim.III maternal,dar a fost nu de capul meu dr. mi-a prescris pe reteta,deci...

#417 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 12:59 PM

Despre lipsa de fier,cred ca o alimentatie pe baza de peste si sfecla rosie(chiar suc facut in casa),urzici,spanac,poate fi binevenit,e doar opinia mea...

#418 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 01:02 PM

Branze pe perioada sarcinii mie mi-au placut atunci,cubulete de branza topita de la hohland,si felii (tip sotilete),crema de branza(tip philadelphia) si cascaval,altceva(cas,branza de vaci proaspata,urda deastea sa nu vad)nu stiu de ce...

#419 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 01:13 PM

Vezi postareaGeany, la 28 July 2010 - 12:59 PM, a spus:

Despre lipsa de fier,cred ca o alimentatie pe baza de peste si sfecla rosie(chiar suc facut in casa),urzici,spanac,poate fi binevenit,e doar opinia mea...

Cred ca tine si de organism.Eu de ani de zile am lipsa de fier,desi bag verzituri si peste la greu.Nu asimilez fierul fara ajutor, din pacate. :)

Acasa la mine

#420 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 01:31 PM

Asa este se vede ca nu asimilezi fierul,asa cum altii nu asimileaza calciul,sau magneziul,cred ca trebuie opinia medicului...

Arata acest topic

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul