Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#441 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 July 2010 - 09:05 PM

doream sa va intreb daca din luna a 7-a va face tococardiotocografie la fiecare control.
Mie imi face la fiecare 10 zile si nu e inclus in abonament :violent6:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#442 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 July 2010 - 09:36 PM

Daniela, sincer eu nu din cauza asta m-am vaccinat.La gineco am fost dupa ce mi s-a gasit ca am avut hepatita A.Dr de familie a cerut analizelea astea si mi-a zis sa ma vaccinez.Bine la mine e si o problema la ficat, de asta ma tot caut.Inca astept rezultatele care tb sa ajunga saptamana asta.

La gineco mi-au facut doar analizele pt HIV I si II, Hepatita B si C, Chlamydia si rubeola, astea sunt analizelele premergatoare, bine si cele hormonale.Probabil restul mi le vor face dupa ce raman. :violent6:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#443 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 29 July 2010 - 08:25 AM

Mai , eu unblu cu pass-ul de vaccine in pass-ul de mamica! De la doctori citire. Si am tot umblat pe la ei , totzi se uita daca am toate vaccinele facute. Si de Rötteln , v-am zis , a trebuit sa ma vaccinez desi facusem cand eram mica , dar asta a fost in vara trecuta.
In timpul sarcinii mi-au facut vaccin pt tusea magareasca , este unul , cica , special pt gravide. Si la spital cand am fost ma intrebau: Cum , nu suntetzi vaccinat contra Pertussis? Si cand va vaccinatzi?
O fi vreun pitic de-al nemtzilor.....

Daniella , mie de la doctor mi-a zis ca drenajul limfatic e singura solutzie ca sa iasa apa fara sa afecteze placenta. Ca orice ceai ( de exemplu urzica) afecteaza placenta , o dezhidrateaza..

Cred ca fiecare doctor e cu piticul lui :occasion15:

Ceva n-am intzeles , tu vrei sa faci cezariana si medicul tau nu vrea?

#444 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 July 2010 - 10:12 AM

Vezi postareaDaniella, la 28 July 2010 - 05:28 PM, a spus:

Deci nu ai voie biscuiti! am spus!
[...]
Oh nu s-ar putea sa ma duc seara la spital, sa faca un ABRACADABRA si dimineata sa am bebelusa :) langa mine fain frumos

Nu am mancat biscuiti si sa stii ca mi-a fost f bine seara cand am ajuns acasa - de obicei eram greoaie si obosita. Solutia pentru ieri a fost sa-mi fac un ceai si asa m-am descurcat pana la plecare. Sper sa mai fac asa pentru ca tare bine m-am simtit seara. Si mai ales mi s-a facut foame la cina si am mancat si eu omeneste. :)

Vreau si eu ABRACADABRA :)

Vezi postareaDaniella, la 28 July 2010 - 05:32 PM, a spus:

Deci daca nu ai chef de mere si ardei (si mie mi s-a intamplat sa nu am chef de ce imi luasem hrana sanatoasa la mine), ai voie sa rontai ceva sarat: sticksuri sau paine prajita. Sau ce ti-o fie tie pofta, dar nu dulciuri condensate, ca vezi ca eu cu ciocolata si inghetata acum mi-a iesit glucoza +. Deci: cuminte Pisoi!

Cumente, am inteles sa traiti! :)

Vezi postareaDaniella, la 28 July 2010 - 06:21 PM, a spus:

:hug: azi am implinit cifra de 70 kg. Nu credeam sa ajung vreodata de la 47 kg la 70 kg. Abia astept sa vad si eu cantarul la 52 macar :P

daca nu te lasi de dulciuri o sa vezi si alte cifre :)
lasa ca o sa le dai jos dupa nastere, o sa vezi. Eu in prima sarcina am luat 25 de kg pana in luna a noua. De atunci nu m-am mai cantarit de groaza pana mult dupa ce am nascut :) . Au trecut si kg-ele alea, a venit si alta sarcina... toate trec, deci capul sus

#445 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 10:13 AM

Vezi postareasimonaro29, la 29 July 2010 - 08:25 AM, a spus:

Mai , eu unblu cu pass-ul de vaccine in pass-ul de mamica! De la doctori citire. Si am tot umblat pe la ei , totzi se uita daca am toate vaccinele facute. Si de Rötteln , v-am zis , a trebuit sa ma vaccinez desi facusem cand eram mica , dar asta a fost in vara trecuta.
In timpul sarcinii mi-au facut vaccin pt tusea magareasca , este unul , cica , special pt gravide. Si la spital cand am fost ma intrebau: Cum , nu suntetzi vaccinat contra Pertussis? Si cand va vaccinatzi?

Simo, e bine de stiut.Cat de Röteln(apropo, e cu doi tt? fiinca la mine in foaie e scris cu unul singur :) ) banuiesc ca vaccin nu am facut ca am imunitate(asa cum spuneam era scris in foicica ca daca e sa iasa ceva fac vaccin).

Oricum de vaccinul impotriva tetanosului si al tusei magaresti am sa o intreb pe dr de fam ca de la ea obtin foarte multe :).Oricum mai am 2 luni la dispozitie pana ma apuc de treaba :) .Da pana atunci ma informez pe langa voi :hug:

Acasa la mine

#446 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 10:17 AM

Vezi postareaPisoi, la 29 July 2010 - 10:12 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 28 July 2010 - 06:21 PM, a spus:

:hug: azi am implinit cifra de 70 kg. Nu credeam sa ajung vreodata de la 47 kg la 70 kg. Abia astept sa vad si eu cantarul la 52 macar :)

daca nu te lasi de dulciuri o sa vezi si alte cifre :)
lasa ca o sa le dai jos dupa nastere, o sa vezi. Eu in prima sarcina am luat 25 de kg pana in luna a noua. De atunci nu m-am mai cantarit de groaza pana mult dupa ce am nascut :) . Au trecut si kg-ele alea, a venit si alta sarcina... toate trec, deci capul sus

Apropo de kg, aseara faceam o simulare pe net , nu va zic ce fata a facut al meu cand i-am spus la cate kg as ajunge la sf celor 9 luni :) si inca era bland rezultatul.

Acasa la mine

#447 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 July 2010 - 10:43 AM

Ioana , am cautat si am vazut ca se scrie cu un t , nush de ce scriam eu cu doi... :hug:

Ioana , cu kilogramele nu poa' sa fie asa de greu , eu am pus 10 si sunt convinsa ca le dau jos....am mai dat eu si mai mult. Cumnatele mele au dat jos mult la alaptat.

#448 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 11:13 AM

Vezi postareasimonaro29, la 29 July 2010 - 10:43 AM, a spus:

Ioana , am cautat si am vazut ca se scrie cu un t , nush de ce scriam eu cu doi... :)

Ioana , cu kilogramele nu poa' sa fie asa de greu , eu am pus 10 si sunt convinsa ca le dau jos....am mai dat eu si mai mult. Cumnatele mele au dat jos mult la alaptat.

cred ca din cauza cifrei :).Ca si Daniela, cifra 7 e ceva asa horror, desi e normal pt sarcina :hug: .
Eu cand o fi, tb sa fiu foarte atenta cu kg din cauza coloanei.Sincer nici eu n-as vrea sa iau foarte multe kg, dar asta din pacate nu depinde de noi.Eu ma uit la surorile mele, cea mare la prima sarcina a luat 9 kg, cu urmatoarea vreo 20,dar a tb din luna a 5-a sa stea mai mult in pat.Cea mijlocie a luat progresiv : la prima 11, a doua 13 sau 15 , a 3-a 17 :) , da la ea numai burta ce era, pe cand cealata era ca o minge si la prima si la a doua,fiinca s-a unflat foarte mult.
Mie daca mi-e frica de urmari, atunci este burta,ca stiu ca acolo dau greu jos.

Acasa la mine

#449 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 11:28 AM

Vezi postareasimonaro29, la 29 July 2010 - 08:25 AM, a spus:

Daniella , mie de la doctor mi-a zis ca drenajul limfatic e singura solutzie ca sa iasa apa fara sa afecteze placenta. Ca orice ceai ( de exemplu urzica) afecteaza placenta , o dezhidrateaza..

Cred ca fiecare doctor e cu piticul lui :)

Ceva n-am intzeles , tu vrei sa faci cezariana si medicul tau nu vrea?

La noi nu am auzit de vacicionari la gravide.
Da, sigur fiecare dr. cu tipicul sau, sau cu ... piticul cum ai spus tu ... :hug:

eu vreau cezariana, dr zice ca am dreptul sa fac ce vreau si o sa-mi faca ce vreau , dar am deschis de 2 ori subiectul si de 2 ori mi-a tinut teorie ... , prima oara mai bland, ieri se inflamase (nu o sa dezvolt sa nu ia foc si topicul asta, doamen fereste) si apoi a incercat sa-l convinga pe tati ca sa nu ma las influentata de povestile horror din spitalele de stat din RO, ca ei fac cu totul altceva. Ca sigur ca te chinui daca stai cu moasa care nu are nici instructiuni din partea medicului 24 ore, in timp ce dr e plecat in WE la casa de la munte ... sau doarme in patul sau. Dar ca la ei e alta treaba.

#450 Useril este offline   Floare albastra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationDE

Postat 29 July 2010 - 11:34 AM

Vezi postareasissi, la 28 July 2010 - 08:11 PM, a spus:

Voi trebuie sa cumparati siropul ala, aici nu si la bebe1 si la bebe2 l-au dat de la ei, vezi ca tre sa il bei cu inghituri mici, nici foarte repede si nici in timp indelungat mi se pare ca intre 5 si 10 minute, oricum iti spun ei ce si cum tre sa faci.Nu e chiar atit de rau, trece repede :)
Edit:
ca in loc sa scriu de la ei ,am scris de la el.Eu la prima sarcina pina dupa ce am nascut am tot repetat testul asta, deja ma obisnuisem cu gustul.

Da, a fost 5 euro sau pe-acolo, nu mai retin... Cu inghitituri mici se bea? :hug: eu speram sa-l dau gata dintr-o suflare si sa scap de el... oricum, astept instructiunile celor de la praxis, nu fac de capul meu :) N-o sa mor din asta...

#451 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 July 2010 - 11:35 AM

Vezi postareaDaniella, la 29 July 2010 - 11:28 AM, a spus:

eu vreau cezariana, dr zice ca am dreptul sa fac ce vreau si o sa-mi faca ce vreau , dar am deschis de 2 ori subiectul si de 2 ori mi-a tinut teorie ... , prima oara mai bland, ieri se inflamase (nu o sa dezvolt sa nu ia foc si topicul asta, doamen fereste) si apoi a incercat sa-l convinga pe tati ca sa nu ma las influentata de povestile horror din spitalele de stat din RO, ca ei fac cu totul altceva. Ca sigur ca te chinui daca stai cu moasa care nu are nici instructiuni din partea medicului 24 ore, in timp ce dr e plecat in WE la casa de la munte ... sau doarme in patul sau. Dar ca la ei e alta treaba.

daniella , tiú stii ca eu sunt contra cezariana , dar aici medicul itzi face ce vrei tu tocmai pt ca sa nu clachezi psihic ! Ca indiferent cat de bun e medicul , el nu poate sa stie cat o sa dureze travaliul la tine. Cumnata-mea din Ro a nascut iute cu moasa , a durat cu travaliú cu tot vreo 2 ore , maxim , o cumnata din Germania a avut travaliu de aprox 12 ore...primul copil la ambele....

Asta nu´mai cum vrea Doamne- Doamne! :hug:

#452 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 July 2010 - 11:37 AM

Vezi postareaFloare albastra, la 29 July 2010 - 11:34 AM, a spus:

Vezi postareasissi, la 28 July 2010 - 08:11 PM, a spus:

Voi trebuie sa cumparati siropul ala, aici nu si la bebe1 si la bebe2 l-au dat de la ei, vezi ca tre sa il bei cu inghituri mici, nici foarte repede si nici in timp indelungat mi se pare ca intre 5 si 10 minute, oricum iti spun ei ce si cum tre sa faci.Nu e chiar atit de rau, trece repede :)
Edit:
ca in loc sa scriu de la ei ,am scris de la el.Eu la prima sarcina pina dupa ce am nascut am tot repetat testul asta, deja ma obisnuisem cu gustul.

Da, a fost 5 euro sau pe-acolo, nu mai retin... Cu inghitituri mici se bea? :hug: eu speram sa-l dau gata dintr-o suflare si sa scap de el... oricum, astept instructiunile celor de la praxis, nu fac de capul meu :) N-o sa mor din asta...

5,25 Euro :)

depinde de KK , sissi , la unele il platesti , la unele nu....

#453 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 11:49 AM

Vezi postareasimonaro29, la 29 July 2010 - 11:35 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 29 July 2010 - 11:28 AM, a spus:

eu vreau cezariana, dr zice ca am dreptul sa fac ce vreau si o sa-mi faca ce vreau , dar am deschis de 2 ori subiectul si de 2 ori mi-a tinut teorie ... , prima oara mai bland, ieri se inflamase (nu o sa dezvolt sa nu ia foc si topicul asta, doamne fereste!) si apoi a incercat sa-l convinga pe tati ca sa nu ma las influentata de povestile horror din spitalele de stat din RO, ca ei fac cu totul altceva. Ca sigur ca te chinui daca stai cu moasa care nu are nici instructiuni din partea medicului 24 ore, in timp ce dr e plecat in WE la casa de la munte ... sau doarme in patul sau. Dar ca la ei e alta treaba.

daniella , tiú stii ca eu sunt contra cezariana , dar aici medicul itzi face ce vrei tu tocmai pt ca sa nu clachezi psihic ! Ca indiferent cat de bun e medicul , el nu poate sa stie cat o sa dureze travaliul la tine. Cumnata-mea din Ro a nascut iute cu moasa , a durat cu travaliú cu tot vreo 2 ore , maxim , o cumnata din Germania a avut travaliu de aprox 12 ore...primul copil la ambele....

Asta nu´mai cum vrea Doamne- Doamne! :)

daaaaa, pai de-aia mi-e cel mai tare frica mie ca nu stii cand incepe, cand se termina si cum se termina (nu cumva tot cu o cezariana), plus de durerile alea de toata procedura ce sa mai ... E totul necunoscut si de necontrolat (pentru mine, pentru medici o fi controlat, ca asa mi-a spus ca la ei se naste controlat nu naste femeia singura si medicul doarme).
Chestia e ca el am auzit ca are o moasa care a profesat in Elvetia multi ani si care ei doi fac o echipa foarte tare pe chestii complicate gen dubla circulara, gen nu fac epiziotomie, nasteri in apa etc ... si nah fiind conditiile bune si el seful spitalului probabil vrea sa fiu linistita si sa nu mai ascult povestile de la stat.

Insa cum ai precizat si am spus-o si eu as claca psihic de teama.

Deci io cu Pisoi ramanem la dorinta de ABRACADABRA :hug:
Serios Pisoi, nu-ti fie teama si gandeste pozitiv ca sa vezi ca nici o durere nu o sa avem.
A propos ... au inceput sa ma doara si genunchii, abia ma mai scol de pe scaun, nu mai spun daca ma aplec pe vine sau stau in genunchi ca ridicatul e cevaaa...

Si de sambata seara ma doare mai serios versoul palmei drepte ... are legatura cu ce ai tu, Simona? Plus am degetele si palemele umflate, fara putere si dureroase mai de 1 luna si ceva. Aseara nu am fost in stare sa deschid un pet de apa... ma dureau mainile rau. Ce sa fie? de rau ? :)

#454 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 11:56 AM

Nu am ajuns azi la analiza de diabet, era un trafic infernal am fi stat 3 ore in masian dus-intors. Sper sa ajung maine dimi si va spun.

Nu mi-ati raspuns cu monitorizarea toco (bataile fetale si masoara daca ai contractii - te pune 20 min la monitorizare), va face la fiecare vizita, incepand din luna a 7-a?

#455 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 12:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 July 2010 - 11:49 AM, a spus:

A propos ... au inceput sa ma doara si genunchii, abia ma mai scol de pe scaun, nu mai spun daca ma aplec pe vine sau stau in genunchi ca ridicatul e cevaaa...

Si de sambata seara ma doare mai serios versoul palmei drepte ... are legatura cu ce ai tu, Simona? Plus am degetele si palemele umflate, fara putere si dureroase mai de 1 luna si ceva. Aseara nu am fost in stare sa deschid un pet de apa... ma dureau mainile rau. Ce sa fie? de rau ? :hug:

genunchii de la greutate te dor. eu raman la ideea sa faci ceva miscare, si la plimbare ma refer nu alteceva

iar durerile de maini sunt de la ce are si Simona cu siguranta, am avut si eu in prima sarcina. multa miscare, multa apa... mie asa mi s-a recomandat
trece dupa ce nasti :)

#456 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 12:15 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 July 2010 - 11:56 AM, a spus:

Nu mi-ati raspuns cu monitorizarea toco (bataile fetale si masoara daca ai contractii - te pune 20 min la monitorizare), va face la fiecare vizita, incepand din luna a 7-a?

aici la nu se face asa ceva. la fiecare control la care am mers mi se fac testele pe urina, tensiunea, se asculta bataile inimii copilului si in ultima luna mi se pare se face scan sa se vada daca bebe are suficient lichid. aici se merge mult pe natural. sigur, daca totul pare in regula si te simti bine. daca nu te simti bine sau ai cine stie ce simptome probabil se schimba situatia, dar la mine nu a fost cazul. eu in prima sarcina am avut tensiunea flucruanta si am fost la risc de infarct cand am depasit DNP.

#457 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 July 2010 - 12:16 PM

Mie-mi face CTG ( asa se numeste aici) o data la saptamana ...de fapt , de vreo 2 luni face la fiecare vizita. Toco sunt contractziile. Dar depind de la aparat la aparat , depinde cume setat. CTG-ul masoara si pulsul BB-lui si miscarile. Cumnata-mea din Ro, cand facea asta , trebuia sa apese pe un buton de cate ori se misca BB. Aici nu e asa , arata miscarile direct. Si ce mai miscari , ca nu-i place deloc la BB ! Si moasa cat mi-a facut acupunctura tot cu CTG mi-a facut ca sa monitorizeze BB. Si la nastere se face CTG .

Daniella , nush ce simptome ai tu la mana dar CTS-ul nu incepe cu durere , prima data amortzeste mana. Prima luna numai noaptea. Apoi incep durerile , dar degetele m-au durut pe mine. Apoi amortzesc detgetele pe rand , unul cate unul , in afara de cel mic , asta n-are voie :hug: De umflat nu se umfla de la CTS dar ai impresia numai.Daca mana ta e umflata , e de la apa , cred eu. Dar , ca sa te linistesti potzi sa mergi la neuro sa-tzi faca masuratorile. Curenteaza putzin , dar foarte putzin...si daca ai asa ceva la inceput itzi da bandaje pt noaptea. Ajuta cam o luna. :). Dupa aia nu mai ajuta NIMIC :)

#458 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 29 July 2010 - 01:30 PM

Vreeau si eu abracadabra, la prima nastere am fost 17 ore in travaliu si nu mai vreau.
Daniella eu zic sa ai cit de cit incredere in dr tau.
La prima sarcina si mie mi-au fost amortite degetele mici de la ambele miini, nu ma dureau, numa nu le simteam, si-au revenit dupa nastere, vad ca la a doua sarcina e ok, in schimb am pielea de pe burta din jurul buricului amortita si parca ma ustura, nu stiu cum sa explic :floare:
Aici abea dupa ce mergi la monitorizare in spital se face CTG.
Floare albastra,mie asa mi-a zis ca trebe baut cu inghitituri mici, da cred ca pt De iti poate spune Simona cum a baut ea saftul si o sa iti spuna cei de acolo cum sa il bei.
Pe mine ma doare spatele si noaptea cind fac naveta la baie imi trebuie citeva secunde pina pot face primii pasi.

#459 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 02:37 PM

Eu am mainile asa un fel de amorteala si usor dureroase si usor umflate. Cam senzatia pe care o simti dimineata cand e trezesti de maini moi si amortite dar ceva mai pronuntat si tine toata ziua nu trece. Am observat ca noaptea au inceput sa ma doara mai tare... ma trezesc din somn si le simt dureroase. Ziua numai cand le strang imi dau seama de senzatia aia de amorteala usor dureroasa in ele. Si cred ca la mine e mai mult la aratator si mijlociu.

Da, cred ca genunchii dor de la greutate.

Hai ca voi fetele mai aveti un pic si scapati.. ati intrat pe ult 4 saptamani, nu?

#460 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 02:38 PM

Deci ne-am pus de acord: toate vrem abracadabra! Pai si asa o sa fie la toate bine, stati numai sa vedeti ca nici nu o sa stim cand trece si dupa aia sa te tii ... :floare:

Arata acest topic

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic