Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#1841 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 13 December 2011 - 01:15 AM

:) tie Salmida si felicitari sotului pentru tot ce face. Si eu am unul acasa care m-a ajutat de la inceput :love7: si a fost asa de bine sa stiu ca ma pot baza pe el mai ales atunci cand nu mai stiam in ce parte sa o apuc :sad1:
Apoi mama a venit cand Annabelle avea exact 10 zile si a stat pana cand avea 6 saptamani si ajutorul ei a fost de milioane. Parca ziceai ca si la tine vor veni parintii sau socrii? La noi cat am stat in spital a fost un fel de luna de miere in trei - am avut o rezerva speciala cu pat dublu si daddy a putut sta cu noi. Acasa a inceput sa fie mai challenging - nu mai aveam mesele servite :) si asistenta medicala 24 din 24. Asa ca venirea mamei mele a fost planuita la fix - altfel si-ar fi luat sotul concediu. Nu pot nici macar sa-mi imaginez cum e cu doi bebelusi :)

Abia astept sa vad poze cu bebelusii vostri.

#1842 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 13 December 2011 - 01:21 AM

La mine 2 ai este concediu. (daca vrei of course). si se plateste. 5500$ de copil. nu se mai dau toti banii odata ci se livreaza la fiecare 2 sapt in cont (se face asa mai nou ca lumea si aici face copii sa-si ia plasma :love7: )..rusinos.

bine poti sta acasa cat vrei, nu aia e problema. dar nu toti isi pot permite. am fost norocoasa oarecum ca el castiga suficient fara ca eu sa merg la munca. 2012 trebuia sa fie anul meu , sa ma reintorc in cadrul muncii, part time...vreau sa mai fac un curs de 1an (corespondenta si doar sa ma prezint la examene) dar il pun in hold iar. o sa lucrez inca cu el de acasa, adica la firma lui, doar basic books si conta sa nu plateasca pe altcineva. si ma plateste yay!! :)

nu avem alti angajati si nu este nevoie de multa bataie de cap. nu am acreditare sa traduc si aia ia timp, cum am zis asta trebuia sa fie anul meu. acuma, bub o sa-mi ia ceva timp si singurul lucru o sa fie sa lucrez de acasa.

oricum, bafta tuturor cu orice va propuneti. nu e usor sa ai si bub si munca.

#1843 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Postari: 907
  • LocationDown Under

Postat 13 December 2011 - 01:27 AM

2 ani Angel???? Eu am avut 14 saptamani platit - asta e tot! Si acel $5500 este un baby bonus care se da odata la nastere - sau ai optiunea as iei paid parental leave de la guvern timp de 18 saptamani - $570 maxim pe saptamana - impozabil!!
Pot sta pana la 7 ani acasa si mi se tine postul dar concediul este neplatit.

#1844 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 13 December 2011 - 01:34 AM

Vezi postareaCristina, la 13 December 2011 - 01:27 AM, a spus:

2 ani Angel???? Eu am avut 14 saptamani platit - asta e tot! Si acel 5500 este un baby bonus - sau ai optiunea as iei paid parental leave de la guvern timp de 18 saptamani - $570 maxim pe saptamana - impozabil!!
Pot sta pana la 7 ani acasa in concediu neplatit si mi se tine postul.

pe bune?? :love7:
eu am fost platita de el recunosc, nu m-a interesat f mult ce si cum face. la Sara nu m-a mai platit nimeni ca nu lucram deja.
el zice ca e super bine cum e sistemul, e decizia fiecarei familii sa aibe copii si angajatorul nu este obligat sa-ti plateasca tie sa-ti intemeiezi familie. mda, o sa avem ce discuta azi :)

mersi pt informatie oricum. profa Adei 1 an a stat acasa in matenity leave, acum se intoarce la scoala, in 2012

#1845 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 December 2011 - 02:08 AM

Salmida felicitari! Sa-ti traiasca minunile, sa fie sanatosi si norocosi, iar voi sa va bucurati din plin de iecare clipa alaturi de ei!
Recuperare grabnica!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1846 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Locationcrywolf

Postat 14 December 2011 - 08:17 AM

Vezi postareaCristina, la 13 December 2011 - 01:27 AM, a spus:

2 ani Angel???? Eu am avut 14 saptamani platit - asta e tot! Si acel $5500 este un baby bonus care se da odata la nastere - sau ai optiunea as iei paid parental leave de la guvern timp de 18 saptamani - $570 maxim pe saptamana - impozabil!!
Pot sta pana la 7 ani acasa si mi se tine postul dar concediul este neplatit.

Hi hi...ce basme fetelor...eu am avut doar 8 saptamini platite cu 75% si as mai fi avut dreptul la doar inca o luna bineinteles neplatita pt a gasi cresa (asa se numeste perioada asta in plus de o luna de pasuire). Dupa mai mult de 3 luni de absenta, universitatea iti inchide postul si adio.
Imagine postata
Imagine postata

#1847 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 14 December 2011 - 08:37 AM

Salamida felicitari!recuperare rapida , abia astept sa vad bebei =))
Eu cred ca austria e paradisu concediului prenatal, aici daca stai un an acasa poti sa iei 1000 sau 800 de euro pe luna, daca stai 2 ani poti lua 600de euro pe luna si daca stai 2 1/2 poti lua 425 de euro pe luna plus alocatia copilului de 150 de euro, in toata perioada asta esti asigurata si tu si copilul, asta bineinteles daca ai fost asigurat inainte

#1848 Useril este offline   Salmida 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 15 December 2011 - 12:33 AM

Mulţumesc tuturor! Mâine plecăm acasă pt ca am fost cuminti, am mâncat bine şi am luat în greutate. O să punem şi poze în curând.
Aici primeşti 480 zile pt 1 copil , iar noi primim un supliment de 180 zile pt gemeni. Aceste zile le poţi lua până la vârsta de 6 ani a copilului sau până e în clasa întâi. Poţi de ex să lucrezi cu normă redusă şi restul orelor le iei din zilele de concediu pt îngrijirea copilului. Zilele se pot împărţi între părinţi, dar 60 zile sunt ale fiecăruia şi nu se împart. Cu alte cuvinte tatăl e obligat să ia cel puţin 60 zile pt îngrijirea copilului. În cazul nostru putem totuşi fii liberi amândoi simultan pt ca avem fiecare câte un copil. :appl: ceea ce o să şi facem.
Pentru majoritatea zilelor primim 85% din salariu şi majoritatea angajatorilor plătesc în plus 10% din salariul tau. Există totuşi un plafon maxim de salariu din care casa de asigurări calculeaza. O parte din zile au însă un alt mod de calcul şi iei ceva mai puţini bani.
Cam aşa e aici.

#1849 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 17 December 2011 - 02:45 AM

Salmida, la voi nu se tine secret numele pana la ceremonie(sau asa ceva? )

eu ma simt naspa rau de marti cred? ... Braxton Hicks din ce in ce mai dureroase, durere de stomac, etc
mai nou imi vine sa lesin din picioare pur si simplu. nu mai stiu ce sa mai fac. aseara aveam burta tare ca o piatra si durereoasa rau. :floare:

de-ar mai sta putin ca nu e copt bine inca :pupic:...parca stau cu frica mereu.
e cu capul in jos deja mi-au zis joi la control, dadea din picioare de numa. se pare ca pb e a mea, adica corpul meu nu bb.
masor 30sapt(2 sapt in avans) dar asta e irelevant. daca ma luam dupa ei Ada trebuia sa fie cel putin elefantica la nastere.

nu mai ma plang, gata :(

#1850 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • LocationSuffolk

Postat 17 December 2011 - 08:07 AM

Vezi postareaAngel, la 17 December 2011 - 02:45 AM, a spus:

Salmida, la voi nu se tine secret numele pana la ceremonie(sau asa ceva? )

eu ma simt naspa rau de marti cred? ... Braxton Hicks din ce in ce mai dureroase, durere de stomac, etc
mai nou imi vine sa lesin din picioare pur si simplu. nu mai stiu ce sa mai fac. aseara aveam burta tare ca o piatra si durereoasa rau. :(

de-ar mai sta putin ca nu e copt bine inca :(...parca stau cu frica mereu.
e cu capul in jos deja mi-au zis joi la control, dadea din picioare de numa. se pare ca pb e a mea, adica corpul meu nu bb.
masor 30sapt(2 sapt in avans) dar asta e irelevant. daca ma luam dupa ei Ada trebuia sa fie cel putin elefantica la nastere.

nu mai ma plang, gata :(

Mirelus, las-o si tu mai moale, ca prea te agiti sa le faci pe toate.
Tinem pumnii sa te simti mai bine si sa stea bebelul in cuptor pana cat mai aproape de termen! :floare: :pupic:
Imagine postata

#1851 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 17 December 2011 - 08:47 AM

Salmida, sa-ti traiasca minunile si sa fiti sanatosi cu totii! Recuperare usoara , rabdare si putere!

Mirela, odihneste-te, ca mereu esti in priza! sanatate si-o sa fie bine!

#1852 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 17 December 2011 - 11:40 AM

mai ma plang si eu aici sau lui acasa. in rest....
vad ca m-a lasat. nu mi-au dat Fe la farmacie bulangii, sa ma duc sa fac test de sange si pe urma. daca nu a nevoie??
degeaba le spui la unii frate, tot pe-a lor o tin. eu sant anemica normal, iau vitamine...gravida e sub limita rau si vad ca ce luam nu e suficient. acuma trebuie sa ma duc sa-mi fac test de sange.
no comment. si aici gasesti de-astia.

acum mi-e foame, am mancat pe la 12 si e 17.30 si m-a palit o foame de numa. mananc struguri :floare:...sa vina si el si cumnatul cu nepoata si sa faca gratar. e cald si nu intra altceva. si-o salata si gata.

Hazel si Moatza - mai las si eu tot cateodata dar daca nu mi le face nimeni? nu trebuie sa ma apuc eu?
aseara, Sara a fost la buda si nu ajunge sa se stearga (scuze de prea multa informatie). pana am ajuns eu acolo era sor'sa langa ea, o stergea la fung. sa mor de dragul ei (al Adei). no problem mami :pupic:

mai ajuta si ele si el, dar tot trebuie sa mi le fac eu.

v-am pupat, ma duc sa-mi fac salata :(

#1853 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • LocationSibiu

Postat 17 December 2011 - 11:45 AM

Vezi postareaAngel, la 17 December 2011 - 11:40 AM, a spus:

mai ma plang si eu aici sau lui acasa. in rest....

Mirela, suntem langa tine Imagine postata spune tot ce ai pe suflet.
Iti doresc sa fie totul bine, sa poti sa te mai si odihnesti, sa ajunga bebelina (eu am zis ca-i fata;) ) cu bine la destinatie. Imagine postata

#1854 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • LocationGrecia-Syros

Postat 17 December 2011 - 07:45 PM

Salutari fetelor!

Salmida felicitari! O sa aveti sarbatori pline cu bebeii!!

Mirela ma bucur ca te simti mai bine!!

Noi suntem bine...am facut bradutul azi..in rest lene in weekend...abia astept de joi sa imi iau concediu pana la anu :)

weekend placut va doresc!!! :) :)

#1855 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 December 2011 - 10:35 PM

Salmida, abia asteptam sa vedem bebeii. Sunt mancaciosi?

Angel, relax si odihna multa. Lasa ca nu crapa nik dc nu faci acum mare branza ... mai sunt 3 car pot sa mai faca una alta ...

Ana relaxeaza-te si baga lene la max pana la 9 luni, ca dupa ce vine bebe adio ... nu mai e loc de relax, nu mai ai timpul tau, numai in priza pt bebel ...

Lizura tu cum te descurci?

Eu am avut 20 de saptamani acasa, dar am lucrat de acasa din prima zi de dupa externare :notworthy: ...si cu cateva deplasari pt diverse intalniri .... Insa in primele luni e ok, k e bebe cumintel si dormiloi ... , dupa 16-20 de saptamani nu se mai putea lucra si sta cu copilul...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1856 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 17 December 2011 - 10:39 PM

Angel, si mie mi se intareste burta si am contractii Braxton Hicks la 16 saptamani. Hmmm, cam devreme le am, dar atata vreme cat nu dor prea tare si nu tin mult, cred ca e OK. Nici eu nu stau locului, ce-i drept, mai ales cu ridicatul piticului meu care are doi ani dar e mare cat unul de trei. El se cere in brate des. si mie mi-e mila sa nu-l iau, mai ales ca stiu ca o sa-i zboare pernele de sub fund cand vine bebe.

Apropos, mamele care aveti mai mult de un copil, cum ati reusit sa-l impacati pe cel mai mare cand a venit bebele? Ca al meu e gelos si pe tata-sau!

Ma bucur sa aud ca sunteti bine toate mamicile si viitoarele mamici. Aveti grija de voi si menajati-va pe cat puteti! Asta-mi zic si mie mereu, dar nu prea reusesc...

#1857 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 18 December 2011 - 02:36 AM

Vezi postareaCarpatica, la 17 December 2011 - 10:39 PM, a spus:

Angel, si mie mi se intareste burta si am contractii Braxton Hicks la 16 saptamani. Hmmm, cam devreme le am, dar atata vreme cat nu dor prea tare si nu tin mult, cred ca e OK. Nici eu nu stau locului, ce-i drept, mai ales cu ridicatul piticului meu care are doi ani dar e mare cat unul de trei. El se cere in brate des. si mie mi-e mila sa nu-l iau, mai ales ca stiu ca o sa-i zboare pernele de sub fund cand vine bebe.

Apropos, mamele care aveti mai mult de un copil, cum ati reusit sa-l impacati pe cel mai mare cand a venit bebele? Ca al meu e gelos si pe tata-sau!

Ma bucur sa aud ca sunteti bine toate mamicile si viitoarele mamici. Aveti grija de voi si menajati-va pe cat puteti! Asta-mi zic si mie mereu, dar nu prea reusesc...

nu pot sa te sfatuiesc, Ada nu a fost geloasa deloc. pur si simplu a acceptat-o. doar a devenit f f apropiata de tati, atat si acum e la fel, nu s-a schimbat.
singurul lucru care il observ acum, daca o lauzi pe Sara trebuie sa o lauzi si pe ea, adica are nevoie de incurajare mai mereu. in rest, nimic.

acum mi-au zis sa inchid usa la dormitor cand plange bebe :notworthy:...ca ele or sa mearga la scoala si trebuie sa doarma. si l-au pus sa faca legamant (au ei 3 un fel de hand shake) ca le duce camping chiar daca vine bebe :notworthy:...nu o sa se schimbe nimic cred nici de data asta.

#1858 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 18 December 2011 - 08:13 AM

Ce bine ca-s apropiate ele una de alta! In felul asta o sa-ti fie tie mai usor cand vine bebe, ca ele se vor juca impreuna, isi vor gasi preocupari comune, si nu te vor solicita pe tine pentru "entertainment". Ba din contra, sunt sigura ca te vor si ajuta cu bebe, ca sunt maricele acuma, mai ales Ada. Si e bine sa fie atasate si de tata. Si-al meu a fost o vreme numai dupa tata-su, ma dadea pe mine la o parte cand intra el pe usa de la lucru, dar acum nu mia e asa. Se bucura tare si topaie intruna cand vine el acasa, dar tot la mine in brate vine si sa-l tin eu sa se bucure, si se ascunde cu capul in mine. Abia dupa cateva minute se duce si se joaca cu tati, dar tot cu un ochi pe mine, sa nu cumva sa scap. Daca vede ca am plecat in alta camera, vine dupa mine si bate la usa (ca am pus capac pe rozetele de la usi sa nu le mai poata deschide, ca-mi deschidea toate usile si intra peste tot, si asa repede facea cate o boacana pana ajungeam la el...)

#1859 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 18 December 2011 - 09:19 AM

Sara e mai mult 'fata mea' . s-ar putea sa trebuiasca sa lasi tot si sa stai cu ei pe canapea sa nu simta ca petreci timp doar cu bebe. parerea mea. adica, alaptezi sau il hranesti sau orice ...sa fie si celalat acolo langa tine. eu asa as face.

este mai usor intr-adevar ca sant maricele, isi cam iau ce vor din camara (nu fara sa intrebe), isi iau apa, stau la masa si deseneaza sau ies afara fara sa aibe nevoie de mine. am si atipit pe canapea cand mi-a fost rau si ele au stat pe mocheta si s-au uitat la tv, nu fac nimic rau. nu descuie usa de la intrare sa iasa, ies in spate si atat.

e bine totusi ca ai gap mic intre ei, ai sa vezi ce bine o sa fie mai incolo. nu trebuie sa le citesti povesti separate, etc (asta in cazul in care sant de acelasi sex, diferit nu stiu LOL)

#1860 Useril este offline   Salmida 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 21 December 2011 - 10:58 PM

Pun o poza cu bebelusii nostri de saptamana trecuta, cand am iesit din spital.
De atunci suntem in priza si incercam sa ne facem rutine noi acasa. De poze noi nu am avut timp, dar o sa ne facem cu siguranta.

Aveti grija de voi, gravidutelor! Mai ales ca acum vin sarbatorile si sunt multe de facut acasa. Mai importanti sunt bebelusii din burtica.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_12_2011/post-697-13245010295831.jpg

Arata acest topic

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou