Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#2181 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 04 April 2012 - 01:54 PM

asmera scuze, nu am luat in consideratie gropile. rusine sa-mi fie. la mine aici nu vezi gropi, conduci si pe drum in tufisuri neted si asfaltat. tu ia ce trebuie si opreste la fiecare ora sa-ti dezmortesti picioarele, chiar si pt 5 min.

fluturasule ce bine arati :tongue3: bebica ta se grabeste si al meu nu mai vroia sa iasa. nu-ti face pb de greutatea ei, creste si cand iese. e bine sa mai stea putin dar nu te ingrijora, nepoata mea n-a avut nici 3kg la nastere si sa o vezi acum :floare:

carpatica, mai ai putin si tu...

Casian face figuri Lizura. dar ne descurcam. :hug:...el n-ar fi o problema mare dar eu ma simt foarte rau si asta face totul dificil. am nevoie de medicamente si cu alaptatul nu se prea pupa. sant in limbo inca, s-ar putea sa-l pun pe formula mai repede decat am sperat. asa de bucuroasa eram ca am reusit si eu in sfarsit sa nu am pb cu alaptatul si acum trebuie sa renunta....asta-i viata insa, daca eu sant la pamant e naspa si pt restul.

#2182 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 April 2012 - 02:06 PM

Butterfly, multa sanatate si sarcina la termen, bubulina sanatoasa iti doresc, pe langa nastere usoara!

Asmera, eu am calatorit in vacanta in 10 zile peste 2000 km la inceputul lunii a 7-a si nu au fost probleme, e drept fractionat, nu mai mult de 3-4 ore la un drum si nu in RO, dar nu au fost nici un fel de probleme, in afara de faptul ca pe atunci incepusera sa mi se umfle picioarele. In luna a 9-a insa nu mai puteam calatori mai mult de 30-60 min cu masina pt ca ma lua o durere de spate de stateam cocarjata. Daca poti fractiona drumul e mai bine si neaparat scaunul (de pe locul) din masina sa fie foarte comod (eu am scaun sport care e foarte comod, insa cu masina lui tati, care nu are scaune sport, ma apuca spatele, insa dupa 36 saptamani, cum am spus).

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2183 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 April 2012 - 02:08 PM

Vezi postareaAngel, la 04 April 2012 - 01:54 PM, a spus:

Casian face figuri Lizura. dar ne descurcam. :tongue3:...el n-ar fi o problema mare dar eu ma simt foarte rau si asta face totul dificil. am nevoie de medicamente si cu alaptatul nu se prea pupa. sant in limbo inca, s-ar putea sa-l pun pe formula mai repede decat am sperat. asa de bucuroasa eram ca am reusit si eu in sfarsit sa nu am pb cu alaptatul si acum trebuie sa renunta....asta-i viata insa, daca eu sant la pamant e naspa si pt restul.

Angel povesteste mai multe, ca si eu tot ma intrebam cum va descurcati si ce face Cassy? e papacios? ce figuri face? nu te lasa sa dormi noaptea? e plangacios? are colici?

#2184 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 04 April 2012 - 04:54 PM

Angel, imi pare rau sa aud ca te recuperezi mai greu. Sper sa se rezolve si sa iti fie bine cat de curand!

Noi asteptam...am mers cam din doua in doua zile la medic in ultimele doua saptamani....bebe e cu capul in jos dar nu a coborat inca....vineri ma duc din nou sa imi faca si analize de sange si daca nu coboara vom face cezariana...a zis ca daca nu coboara cu cateva saptamani inainte de data limita va fi greu sa mi se deschida oasele si sa nasc natural...asta e...el e doctorul si stie mai bine :)..desi nu vreau cezariana pt ca mi se pare grea recuperarea dupa, important bebe sa fie bine...

In rest ma simt bine...ma misc mai greu dar sunt bine..noroc ca a venit si mama si saraca nu stie ce sa-mi mai faca :)...nu fac absolut nimic...

Bafta multa burticilor! Aveti grija de voi! :toothy9; :)

#2185 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 04 April 2012 - 06:21 PM

Asmera, zic si eu cum au zis si fetele inaintea mea: sa ai scaunul comod cu suport jos la spate (sau iti pui tu ceva prosop rulat sau ce vrei ca sa-ti tina partea de jos a spatelui) si sa te opresti la fiecare ora sau o ora jumate sa te dai jos din masina si sa umbli 5-10 minute, sau sa-ti mai pui picioarele sus pe ceva din cand in cand. Aaaa, si sa nu uiti sa bei apa destula.

Angel, imi pare rau ca nu te simti bine... Dar asa cum zici, daca tu nu esti bine, nu e bine nici pentru ceilalti. Nu te necaji daca nu mai poti alapta din cauza medicamentelor. Si formula e buna, ca doar noi pe ce am crescut, si pe vremea noastra era de calitate mult inferioara la ce poti gasi acum. Important e sa fiti sanatosi cu totii, inclusiv tu.

Butterfly, arati tare bine! Hai ca mai ai un pic si o sa uiti tot greul prin care a trebuit sa treci cand iti vei tine fetita in brate! Bine ca ai reusit sa ajungi pana la aproape 37 de saptamani, si sa te ajute Dumnezeu sa mai poti inca vreo cateva sa mai creasca si sa se mai intareasca bebelusha ta.

Ana, sa nu te sperii de cezariana daca va trebui sa o faci. Eu m-am recuperat foarte repede dupa. Primele 2-3 zile a fost mai greu dar atunci am fost in spital si m-au ajutat asistentele foarte mult. Dupa aceea m-am refacut uimitor de repede. Noaptea e mai greu sa-ti gasesti pozitie comoda de dormit, dar eu am continuat sa-mi pun o perina sub burta si sa dorm pe o parte si a fost totul bine, pot sa zic ca intr-o saptamana mai ca habar n-am avut de cezariana.

Va doresc multa sanatate la toate si la bebelusii/bebelusele voastre. Of, noi inca ne "luptam" sa gasim nume pentru bebe...

#2186 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 April 2012 - 06:25 PM

Daniella, tu cam bantui pe la subiectul asta! Vrei o surioara sau un fratior pentru scumpa de Bea? :occasion14: Daca da, sa-ti ajute DD!

#2187 Useril este offline   asmera 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 April 2012 - 06:11 AM

Multumesc pentru raspunsuri. Cu siguranta voi merge in aceste calatorii si acum sunt putin mai convinsa ca va fi totul in regula. Multa sananate tuturor!

#2188 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Locationcrywolf

Postat 07 April 2012 - 07:12 AM

Vezi postareaAngel, la 04 April 2012 - 01:54 PM, a spus:

asmera scuze, nu am luat in consideratie gropile. rusine sa-mi fie. la mine aici nu vezi gropi, conduci si pe drum in tufisuri neted si asfaltat. tu ia ce trebuie si opreste la fiecare ora sa-ti dezmortesti picioarele, chiar si pt 5 min.

fluturasule ce bine arati =)) bebica ta se grabeste si al meu nu mai vroia sa iasa. nu-ti face pb de greutatea ei, creste si cand iese. e bine sa mai stea putin dar nu te ingrijora, nepoata mea n-a avut nici 3kg la nastere si sa o vezi acum =))

carpatica, mai ai putin si tu...

Casian face figuri Lizura. dar ne descurcam. =))...el n-ar fi o problema mare dar eu ma simt foarte rau si asta face totul dificil. am nevoie de medicamente si cu alaptatul nu se prea pupa. sant in limbo inca, s-ar putea sa-l pun pe formula mai repede decat am sperat. asa de bucuroasa eram ca am reusit si eu in sfarsit sa nu am pb cu alaptatul si acum trebuie sa renunta....asta-i viata insa, daca eu sant la pamant e naspa si pt restul.

Uff micutul Cassian! Ii trimit pupici multi si mai bine pune-l pe formula decit sa pape medicamentele tale!

Nici noi nu am fost fantastici la capitolul asta...ce sa faci? DUpa ce am mers la servici organismul a reactionat imediat...si s-a dus alaptarea...cred ca a fost cel mai trist moment pt mine.
Imagine postata
Imagine postata

#2189 Useril este offline   Butterfly 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 13-February 10
  • Locationorasu' de pe Bega

Postat 07 April 2012 - 10:06 AM

Eu aseara am fost la medic si din pacate luni m-a programat la cezariana.
Bubulina mea nu a mai luat deloc in greutate si nici n-a mai crescut de o saptamana si mi-a zis ca uterul nu mai e un mediu prielnic pentru ea, din cauza placentei.
Mi-e tare groaza, exact aici nu vroiam sa ajung, dar asta e... important e cum e cel mai bine pentru ea.
Nu stiti cumva, eu desi o sa am luni 37 sapt. si 3 zile, ea are aprox. 2100 gr, o sa o tina la incubator si o sa aiba tratamentul copiilor prematuri? ca cica copiii nascuti sub 2500, indiferent de sapt. sunt considerati prematuri.
cea mai necajita sunt ca nu o sa pot s-o alaptez, daca o tine la incubator pana ajunge la 2500 gr, dar o sa ma mulg oricum, ca mie de 2 luni si ceva imi tot curge colostrul, deci sper din suflet sa am laptic. numa ca nu e tot aia sa-i dea cu biberonul laptele meu sau sa suga la san. Alaptatul pentru mine e ceva deosebit, sper sa am privilegiul asta.
Cred ca o sa stau in spital aprox. 3 sapt, si nu o sa am acces la net.
va scriu dupa ce ajung acasa.
pupici la toate burticile, aveti mare grija de voi!

#2190 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 April 2012 - 01:30 PM

Fluturas, bafta si recuperare rapida si Bebelina sanatoasa.
Anjelina mea draga, imi pare rau ca nu te simti super bine. Cassi al vostru e splendid , am mai vazut poze pe FB. Sanatate tuturor si numai bine.
Lizu, Carpatica, Asmera si restul de mamici sau viitoare mamici , va doresc numai bine si sa auzim numai vesti bune.
o zi faina tuturor.

#2191 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 April 2012 - 02:57 PM

Numai bine tuturor!
Butterfly, nastere usoara, tinem pumnii!

#2192 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 April 2012 - 03:11 PM

Butterfly, se mai inseala la eco, pentru ca se bazeaza pe masurarea osceoarelor. Mie imi spuneau ca are 2,600 kg ecografiile de dinainte de nastere si picea s-a nascut la 3,120 kg, la 39 de saptamani (cezariana se face inainte de termen) si nici vorba de incubator.
Alaptatul este intr-adevar foarte special si sentimentele pe care le vei simti sunt absolut fantastice! Iti doresc mult sa ai parte de el.
De cezariana sa nu te temi, ca nu vei simti absolut nimic. Cu calmantele pe care o sa ti le dea dupa, e totul usor o sa vezi. Daca incepi sa te mobilizezi cat mai repede si bei multe lichide in cateva zile esti ca noua, iar fericirea pe care ti-o va aduce bebelina te va face sa nu mai simti nici o durere, ci doar valuri de fericire! Nastere usoara si bebelina sanatoasa si maricica! Te asteptam cu povestea! Mult succes!

Carpatica, nu intentionez sa mai am un copil, pentru ca nu am cum si cu serviciul (al meu e foarte solicitant si ca timp si ca psihic) si cu doi copii mici. Abia reusesc cu una bucata pice si sunt extra-ultra-obosita si nu am rabdare si tact. In rest nu mai am timp de nimic pentru mine .... nici sa ma piaptan inainte sa ies din casa ... !

#2193 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,005
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 07 April 2012 - 03:43 PM

Vezi postareaButterfly, la 07 April 2012 - 10:06 AM, a spus:

Bubulina mea nu a mai luat deloc in greutate si nici n-a mai crescut de o saptamana si mi-a zis ca uterul nu mai e un mediu prielnic pentru ea, din cauza placentei.
Mi-e tare groaza, exact aici nu vroiam sa ajung, dar asta e... important e cum e cel mai bine pentru ea.
Nu stiti cumva, eu desi o sa am luni 37 sapt. si 3 zile, ea are aprox. 2100 gr, o sa o tina la incubator si o sa aiba tratamentul copiilor prematuri? ca cica copiii nascuti sub 2500, indiferent de sapt. sunt considerati prematuri.
cea mai necajita sunt ca nu o sa pot s-o alaptez, daca o tine la incubator pana ajunge la 2500 gr, dar o sa ma mulg oricum, ca mie de 2 luni si ceva imi tot curge colostrul, deci sper din suflet sa am laptic. numa ca nu e tot aia sa-i dea cu biberonul laptele meu sau sa suga la san. Alaptatul pentru mine e ceva deosebit, sper sa am privilegiul asta.

Butterfly nu trebuie sa-ti fie teama de cezariana, eu am nascut prin cezariana la alegere si vreau sa-ti spun ca totul a decurs super ok, la 9 dimi am nascut si la 8 sera deja ma idicasem din pat iar dupa 3 zile m-am externat - in mod normal dupa cezariana se mama sta in spital 5 zile.
Nu stiu cum e pe la voi insa in Israel copii sunt considerati prematuri daca au sub 2.000 gr. Oricum chiar daca are 2100 o sa scada cam 200-350 gr in primele 2-3 zile in spital si dupa aceea o sa inceapa sa ia in greutate.
In afara de asta nu stiu daca tu o sa stai internata cu bebe, aici daca bebe ramane internat nu ramane si mama internata, ei i se face externarea cand este cazul in functie de ce are ea.
Oricum ar fi sa stii ca daca o sa stea la incubator se poate sa fie doar din cauza oxigenului si atat si asta pentru cateva zile pana cand ia destul in greutate, deci nu-ti face griji - nastere usoara si recuperare grabnica.
Multa sanatate tie si bebelinei. :occasion14:

#2194 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 April 2012 - 04:00 PM

Eu cezariana la 8 A.M., la 9 am iesit din operatie, la 9 jum mi-au adus bebelusa la san, la 5 P.M. m-am plimbat pe la reanimare pe picioare si m-au dus la salon. A 3-a zi la pranz m-am externat, la 12. Totul e sa te mobilizezi cat mai repede si sa bei muuulte lichide in prima zi sa se elimine repede anestezicul.

#2195 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Locationcrywolf

Postat 08 April 2012 - 08:05 AM

Vezi postareaButterfly, la 07 April 2012 - 10:06 AM, a spus:

Iti doresc mult noroc! Sa iti dea cel de sus multa putere ca sa treci prin toate! Si cumpara o pompa si mulge lapticul si apoi baga-l la congelator. Nu il arunca.
O sa treci prin toate cu bine, o sa vezi! Fruntea sus si inima mare!
Imagine postata
Imagine postata

#2196 Useril este offline   Butterfly 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 13-February 10
  • Locationorasu' de pe Bega

Postat 08 April 2012 - 08:29 AM

Fetelor, multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si pentru incurajari!
sunteti asa dragute, parca va cunosc pe toate de cand e lumea... :toothy9;
m-am mai linistit putin, azi-noapte am reusit sa dorm, ca vineri spre sambata am visat numai sali de operatii si medici :lol: azi-noapte am dormit chiar bine.
ma rog din tot sufletul ca Gloria mea iubita sa fie sanatoasa, ca trec eu si peste o operatie!
va multumesc mult, aveti grija de voi!

Anaiordan, nastere usoara iti doresc si un bebe perfect sanatos!
Angel, sper ca esti mai bine cu recuperarea, ai grija de tine!

#2197 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 08 April 2012 - 02:47 PM

Butterfly, iti doresc nastere usoara si recuperare super rapida :( Iar belelina Gloria sa fie sanatoasa, grasunica si fericita :( Mult curaj si toate cele bune! De-abia astept vesti bune :(
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#2198 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 April 2012 - 10:41 PM

Vezi postareaButterfly, la 08 April 2012 - 08:29 AM, a spus:

Fetelor, multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si pentru incurajari!
sunteti asa dragute, parca va cunosc pe toate de cand e lumea... :occasion14:
m-am mai linistit putin, azi-noapte am reusit sa dorm, ca vineri spre sambata am visat numai sali de operatii si medici :floare: azi-noapte am dormit chiar bine.
ma rog din tot sufletul ca Gloria mea iubita sa fie sanatoasa, ca trec eu si peste o operatie!
va multumesc mult, aveti grija de voi!

Anaiordan, nastere usoara iti doresc si un bebe perfect sanatos!
Angel, sper ca esti mai bine cu recuperarea, ai grija de tine!

Nastere usoara si refacere rapida! :occasion15: Te asteptam cu vestile bune! :occasion15:

#2199 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Postari: 907
  • LocationDown Under

Postat 09 April 2012 - 01:30 AM

Sarcina usoara in continuare Carpatica, Anaiordan si Asmera!
Feli sper ca esti bine!
Butterfly totul va fii bine nu-ti face griji. Annabelle a avut 2,750 la nastere si a mai scazut 250n in spital asa ca am luat-o acasa cu 2,500.
Si acum la 8 luni are 8,200. Deci copilasii mici cresc repede!

#2200 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2012 - 05:08 AM

Butterfly, sa-ti ajute Dumnezeu sa treci cat mai repede si fara probleme peste ziua de maine la nastere si sa ai o bebelina sanatoasa iar tu sa te refaci repede. Nu-ti fie frica de cezariana daca asta ti-a spus doctorul ca e cel mai bine. O sa vezi ca o sa te refaci repede, cel mai greu e prima zi, si dupa aceea o sa fii surprinsa sa vezi ce repede se reface organismul! Sa auzim vesti bune de la tine cand vii acasa!

Arata acest topic

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul