Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#2561 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 August 2013 - 03:40 PM

Vezi postareaPiscotel, la 27 August 2013 - 02:01 PM, a spus:

Amu mi-am luat carnet.
Primul drum il fac catre casa.
As conduce eu,dar nu mai pot de somn.

La trei zile au plecat acasa.
A fost jale vreo doua zile,rauri de lacrimi...ca nu venea laptele .
La cezariene nu se dau copiii la terapie intensiva.Pe motiv ca primesc calmante si antibiotice.Le dau lapte praf si gata.
Noroc ca s-au dus acasa repede si Bazu la mufat la tzatza zi si noapte + pompa+ ceaiuri + dusuri calde.....
In a cincea zi i-a venit laptele.
Intre timp ii dadea formula cu tetina din aia care da drumul laptelui greu...,sa nu se invete cu sticla.
Acum ii da la cerere.Cat de des vrea el si de ieri nu a mai fost nevoie de Formula.
Era satul si dormea multumit.

Am o eroina de fata,ca eu una il treceam pe Formula si nu ma chinuiam atat.
Traiasca si capacelele de silicon pentu "mufat " care scutesc mamele de ragade si dureri.

Azi Petre are o saptamana.

Doamne, cat poate sa fie de dulce!!!! Si ce freza are!!!!!
GEORGIA

#2562 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 29 August 2013 - 07:32 PM

Multumesc mult Georgi.Imagine postata
Maine ma duc la ei cateva zile ,sa-i..." furajez " ca ei sunt prea ocupati cu pruncul.
Si sa-l strang in brate.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#2563 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 August 2013 - 08:14 PM

Petrica e tot mama-sa! Ptiu ca mîndru mai este! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2564 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 29 August 2013 - 11:57 PM

Vezi postareaPiscotel, la 20 August 2013 - 07:53 PM, a spus:

Si i-au pus paturica roz.Imagine postata

Roz ca e mandru' ca o fetita =)) Vin si eu cu urarile intarziate, dar sunt din inima - sa va traiasca flacaul!!!!
A cat is a friend fur-ever !

#2565 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 30 August 2013 - 12:25 AM

Felicitari Piscotel!

Ii doresc puisorului tot binele din lume si multa sanatate. Iar fetei refacere usoara.

#2566 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 August 2013 - 08:52 AM

woaw, ce frumusel e mictutul Petre si ce par mult si des are! Sa va traiasca si sa va bucure viata!

Iulia, eu am folosit garmastan din prima zi a lunii a 8-a. El are rol emolient tocmai ca sa pregateasca nurii pentru tractiunea mecanica a bebelui tau si sa nu te alegi cu ragade. Eu nu am facut ragade, au fost primele 2-3 zile dupa sosirea laptelui putin durerosi si apoi gata ... cu laptele ala care curge intr-una se formeaza ca o compresa care vindeca totul. Dupa experienta mea, garmastanul este foarte eficient si merita folosit. 1 tub iti ajunge pt 2 luni si inca vreo cateva zile dupa nastere, apoi gata nu-ti mai serveste.
Eu am nascut prin cezariana, dimineata la 8. Mi-au mufat dat bebelina la supt la 10 minute dupa ce am iesit din operatie, la reanimare, adica imediat dupa nastere si apoi toata ziua la fiecare juma de ora mi-au adus-o la san. Cand a apasat dr. mamelonul aveam colostrum. Dupa ora 17 in aceeasi zi, am mers la salonul meu si mi-au dat si bebelina. La fiecare masa venea o moasa si ma ajuta sa invat operatiunea de mufare. In timpul asta m-au invatat si tehnica de mufare si pitica tragea cu foc! Dupa ce mi-o puneau la san, imi cereau voie sa ii dea cu biberonul (de a doua zi dupa operatie i-am dat chiar eu) cate 30 ml laptic. Astfel, nu a doua zi dupa nastere, dar a treia zi, care a fost si ziua externarii mi-a venit laptele in rauri. Am plecat din spital stiind sa alaptez si picea fiind sugacioasa, cu laptele sosit. Ca si Stella, am alaptat la cerere, exclusiv la san, 5 luni, dupa care am inceput diversificarea. Pe la 10 luni nu mai sugea, tragea din ce in ce mai putin, se lenevise... si am trecut pe lapte praf 2 luni si apoi am inceput cu lapte de vaca din comert pasteurizat.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2567 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 02 September 2013 - 08:11 PM

Doamnelor, va multumesc mult pentru toate sfaturile.
Daniela multumesc pentru referinta privind garmastan-ul. Sigur o sa-l folosesc si eu pentru ca tare-mi doresc sa am lapte si sa pot s-o alaptez si eu pe pitica in primele luni.
Tu ai nascut cumva la Polizu? Stiu ca ei au o politica de asta pro copil si pro alaptare si-mi place ca, din ce povestesti tu, au avut grija de tine si de bebelina.
Acuma fiecare maternitate cu politica ei....

La mine in sat sunt doua maternitati, una in care stau peretiii sa cada la propriu si una care apare frecvent pe la stiri datorita cazurilor in care doctorii sunt acuzati de neglijenta, malpraxis etc. Chiar saptamana trecuta a fost dat la stiri cazul in care o tanara de 21 de ani a fost trimisa acasa de doctorita de garda fara sa o consulte, in conditiile in care fatul murise de 4 zile ! Si nu stiu cum e in topul maternitatilor cu cele mai multe nasteri anuale din tara.

Cunoscand oarecum situatia , pana in prezent imi doresc sa am o sarcina normala si cand o veni momentul sa nasc la un spital privat. Nu vreau sa par vreo snoaba , dar cred ca in momentul de fata asta e cea mai buna optiune pt mine si copil. M-am interesat si in pachet intra trei nopti de internare, curs in care te invata cum sa-ti alaptezi copilul, tot asa, iti aduc copilul la cerere, te invata cum sa-l speli etc.

Sa speram ca o sa fie bine. Prevad ca in viitorul apropiat o sa frecventez tot mai des topicul si o sa cer tot felul de sfaturi ! :floare:

#2568 Useril este offline   cristinaD 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 02 September 2013 - 09:28 PM

Iulia, banuiesc ca vrei sa nasti la Arcadia. Fiica mea a nascut acolo si a fost foarte multumita.
Conditiile de acolo nu se compara cu spitalele de stat. Si nu, nu esti snoaba daca vrei ce-i mai bun pentru tine si copilul tau. Iti doresc sarcina usoara in continuare!

#2569 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 September 2013 - 09:10 AM

Da Cristina, de Arcadia e vorba. Pana in prezent am auzit si eu numai de bine despre clinica.
Multumesc pentru urari....Imagine postata

#2570 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 07 September 2013 - 06:37 AM

Eu nu am mai intrat de mult si uite ce gasesc aici. Piscotel sa iti traiasca nepotelul cret <3 Iulia sarcina usoara in continuare

#2571 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 08 September 2013 - 07:53 AM

Un pui de om in brate la Buna-sa.

Imagine atasata: monthly_09_2013/post-48-13786191115287.jpg

O bunica foarte mandra, la prima plimbare.

Imagine atasata: monthly_09_2013/post-48-13786191879706.jpg

Vineri m-am intors de la ei si maine merg iar o saptamana.
Sper ca apoi sa vina ei aici sa mai "guste " vara indiana" la tara.

Va pup si sa ne auzim cu bine.

P.S.
Ca sa fie tacamul complect,am trecut si peste o mastita urata care a tinut cu tot tacamul....febra,frisoane,dureri,antibiotice,antiinflamatoare ...3 zile.
Acum a reintrat totul in normal.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#2572 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 September 2013 - 10:02 AM

Lia, mandra mai esti si bine-ti sade cu pruncul pe umeri.
Sanatate Andei si multa odihna. Sa profite de fiecare moment de ragaz sa se hodine.

#2573 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 September 2013 - 01:43 PM

Angel, multumesc frumos de urare si te mai asteptam pe aici su sfaturi.
Pisco, e asa de dragalas Praslea la tine pe umar....Imagine postata

#2574 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 10 September 2013 - 12:12 AM

Vezi postareaPiscotel, la 08 September 2013 - 07:53 AM, a spus:

Vineri m-am intors de la ei si maine merg iar o saptamana.

Ptiu ca frumos mai sta el acol' pe buna-sa, ca un motanel fericit! :)

De aia nu mai da omul de tine. Te.am claxonat prin parti, dar nu m-ai auzit. Voiam o informatie în legatura cu macul :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2575 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,773
  • LocationSibiu

Postat 10 September 2013 - 08:33 AM

Te cred şi eu că eşti mândră cu aşa flăcău! Imagine postata

#2576 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 10 September 2013 - 09:52 AM

Lia, tare-s faine pozele cu tine si cu Petre, se vede cat de mandra esti si ai si de ce! Imi aduci aminte de mama, cum era cu pitica in brate, fericita de numa.

#2577 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • LocationDown Under

Postat 10 September 2013 - 10:08 AM

Ce bebelus scump ai tu acolo bunicuta. Si chiar ca ti se citeste mandria de bunica pe fata - stralucesti de fericire Piscotelule!

#2578 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 November 2013 - 10:28 PM

Iulia, scuze mi-a scapat intrebarea ta, n-am mai zarit topicul asta la news....am lipsit mai mult in septembrie...
Nu am nascut la polizu, ci la maternitatea Regina Maria, unde personalul este pro nastere naturala si puternic pro alaptare. Conditii exceptionale, ireprosabile, asa cum ar trebui in mod normal sa fie in orice maternitate de stat sau privata de oriunde in lume. Astfel, nasterea bebelusei mele a fost o experienta minunata cap-coada, desi nu am nascut natural si in mod sigur nasterea la clinica privata a fost cea mai buna alegere posibila, parca o minune divina mi-a scos in cale si un medic minunat care mi-a urmarit sarcina si cu care am nascut...exact as cum in visele cele mai frumoase am sperat... Oricum chiar cu doua sapt inainte de nasterea mea s-a intamplat nenorocirea aia la maternitatea de stat..., deci: Doamne fereste!
Orice decizie privind unde vei naste, cum iti duci sarcina la bun sfarsit si apoi cum iti iubesti, cresti si educi copilul te priveste si nimeni nu are dreptul sa te judece. Ca si tine, orice mama vrea ce e mai bun pt ea si pt bebe. Atata timp cat ai resursele, fa exact cum simti, fara sa-ti pese de cine, cum te catalogheaza. Mai bine snoaba, decat traumatizata. Iar in Romania spitalele de stat nu sunt in limite normalei decente, deci optiunea pt o clinica privata nu tine de snobism.
Cum merge sarcina si ce zice bebelino?

Ps: Daca ai timp, citeste "parenting neconditionat", de Alfie Kohn... Vezi daca ti se potriveste, eu nu am avut informatia respectiva inainte sa nasc ...desi mi-ar fi placut....

Dragii de Petru si Buni! Abia acum vad pozele acestea: adorabili amandoi!

#2579 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 November 2013 - 05:48 PM

Daniella,multumesc de raspuns !Imagine postata

Sa stii ca decizia de a naste la o clinica privata e tot urmarea faptului ca am luat in calcul sfatul doctoritei mele care ma urmareste cu mult inainte de sarcina...

Timpul a trecut repede si luni sunt programata pentru cezariana.. asa ca stam cumintele si asteptam marele moment :floare:

In principiu am cam cumparat tot ce ne trebuie pentru inceput, mai vedem ce mai apare pe parcurs.... singurile lucruri pentru care sunt dedumerita e sterilizatorul de biberoane si pompa de san....

A doua mare dorinta, dupa aceea de a o sti sanatoasa e sa pot s-o alaptez...am cumparat si un biberon de la Dr. Brown's cu sistem de ventilatie, are cineva experieta cu biberoanele astea?
SI chiar e necesar sterilizatorul daca e din sticla? adica metoda fiertului in oala e mai putin eficienta?
Si a doua mare nedumirire e pompa de san... in ideea de a-mi stimula lactatia si pentru a lasa lapte in biberon daca e cazul sa plec pentru o ora-doua ce e mai eficiet una electrica sau manuala?

#2580 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 November 2013 - 10:58 PM

ufff, am scris, dar am pierdut tot mesajul din cauza apasarii backspace ... nu stiu ce s-a intamplat.

Woaw, ce repede a trecut sarcina! ti-a fost usor, bine?
mai ai numai 4 zile si o sa ai cea mai grozava experienta din viata. O sa fie totul super, o sa vezi... ce fericire. Prima luna dupa nastere, va fi apoi de ... miere ... cu bebelusul tau... Poti sa incepi de maine sa bei ceai pt lactatie, cat mai mult, 2l pe zi.
Dupa cezariana pt recuperare rapida iti recomand enorm de multe lichide (ceai de alaptat si apa) si mobilizare cat mai rapida, sa nu zaci si sa te vaiti, te rifici, te misti, iei bebelino si il alaptezi asa incetinel, la inceput te ajuta neonatoloagele/asistentele, apoi acasa tati. In 3 zile esti ca noua. In a 3-a zi de la nastere eu am plecat acasa foarte bine merci!

eu am cumparat ambele si nu le-am folosit mai mult de 3-4 ori. Eu nu recomand nici una nici alta.

Sterilizator/biberoane nu-ti trebuie daca alaptezi...

Ai masina de spalat vase? Mutti a mentionat prima ca ea spala bibe la masina de vase, ceea ce am facut si eu....
Le poti fierbe intr-un vas curat cu apa, daca nu ai masina. Asteapta sa vezi daca ai nevoie de biberoane.

Pompa nu ai nevoie decat cateva zile cat ai febra laptelui si se angorjeaza tare sanii. Dar asta se rezolva cu dusul cu apa calduta ... isi dau drumul si curg. Eu apoi nu am agreeat ideea de a folosi un aparat de muls, senzatia fata de alaptat,c are e super, e ceva nashpa. In plus, daca eu aveam productie la hectar, ce era sa fac cu lapticul din sticla, l-am pus la congi, dar lapte aveam tot timpul ... pana a renuntat lenesuca mica. Mi s-a parut aiurea sa folosesc laptele acela congelat.
Nu am experienta cu acest bibe, eu am (inca) Avent.

Daca vrei iti trimit pompa si sterilizatorul.

Nastere usoara si bebe sanatos. Abia astept!
Te rog sa intrebi orice crezi ca mai ai nevoie sa stii... imi aduc aminte ca eu aveam 1001 intrebari zilnic.:floare:

Arata acest topic

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic