Forum Culinar: Kefir - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Kefir

#21 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 January 2011 - 04:29 PM

Vezi postareaalpha, la 14 January 2011 - 11:43 AM, a spus:

Aura, cauta pe ebay, canada
Eu de pe ebay am cumparat. Mi le-a trimis uscate, acoperite cu lapte praf si ambalate intr-o cutiuta

As putea dezhidrata cateva ciupercute si sa-ti trimit, dar nu stiu daca trec de vama canadiana. Sa nu-ti faci alte probleme

nici eu nu stiu daca sunt permise la vama. ebay canada e o idee buna, merci alpha.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#22 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 14 January 2011 - 07:33 PM

cu placere
daca nu gasesti si vrei sa-ti trimit sa-mi spui, ca eu incerc fara probleme
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#23 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 January 2011 - 07:40 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 14 January 2011 - 11:15 AM, a spus:

sa nu plangi :angryfire:
Granulele de kefir pot fi uscate.
Se spala bine cu apa si se aseaza la uscat pe cateva servetele asezate pe o farfurioara in camera la caldura. Ele se deshidrateaza, devin maronii si au un gust pronuntat de drojdie. Eu le pastrez intr-o cutie de plastic de medicamente si le rontai la calculator.

Si se pot expedia usor si in strainatate intr-un plic de scrisoare.

La mine nu a fost cazul sa reinviu granulele uscate caci colonia nu mi-a pierit de cei cativa ani de cand o cultiv.



Sa traiti, am inteles!
Sorina

#24 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 January 2011 - 04:14 PM

Vezi postareaalpha, la 14 January 2011 - 07:33 PM, a spus:

cu placere
daca nu gasesti si vrei sa-ti trimit sa-mi spui, ca eu incerc fara probleme

merci alpha.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#25 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 January 2011 - 08:42 AM

Vezi postareaPiscotel, la 13 January 2011 - 04:10 PM, a spus:



O sa ma duc la borcanul meu din frigider,la care nu am mai umblat de 3 luni,il imbaiez,il
pun in lapte proaspat si daca inca e viabil,peste vre-o luna cand se divide,iti trimit cu tot dragul o colonie de kefir.Imagine postata


Nu zic nu, saru'mana.Tu fa-le pasaport si pregateste-i pentru o emigrare in masa. :love7:

#26 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 January 2011 - 06:44 PM

am gasit pe net o comunitate de posesori de kefir, dornici sa imparta si cu altii minunatele graunte. Sunt grupati pe tari, si in functie de zona unde locuiesti, trimiti un mesaj la persoana cea mai apropiata. Eu am gasit o persoana chiar din orasul unde locuiesc, am trimis un mesaj si acum astept un raspuns. Am vazut ca sunt si din romania cativa...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#27 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 25 January 2011 - 10:17 PM

sambata am sa fiu posesoarea unei/unor ciupercute de kefir. abia astept!!!!!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#28 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 February 2011 - 03:44 PM

acum ca am ciuperca, m-am apucat de facut kefir. Am pus ciupercuta intr-un borcan, am pus lapte si am astupat cu capac. E bine asa? Am tinut 2 zile in bucatarie, dar abia daca s-a acidulat un pic. Dureaza asa de mult? Oare ciupercile mele nu sunt bune? Tipul de la care le-am luat filtra kefirul prin sita de metal si am citit ca nu e bine. La voi cat dureaza pana se face kefirul?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#29 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 February 2011 - 07:01 PM

Vezi postareaaura, la 02 February 2011 - 03:44 PM, a spus:

acum ca am ciuperca, m-am apucat de facut kefir. Am pus ciupercuta intr-un borcan, am pus lapte si am astupat cu capac. E bine asa? Am tinut 2 zile in bucatarie, dar abia daca s-a acidulat un pic. Dureaza asa de mult? Oare ciupercile mele nu sunt bune? Tipul de la care le-am luat filtra kefirul prin sita de metal si am citit ca nu e bine. La voi cat dureaza pana se face kefirul?

Iarna dureaza si cate 3 zile. depinde si de raportul volumetric dintre granulele de kefir si cel al laptelui. Daaca vrei sa se covaseasca mai repede primele transe, pune lapte mai putin pana se mai inmultesc si conopidele.
Da-le timp sa se obisnuiasca cu noul domciliu, vorbeste-le bland in fiecare zi si pune-le muzica ambientala :)

Din coada de cane nu se face sita de matase.
Dar dint-o caserola de plastic "de unica folosinta" :---) da.
Un castron de plastic subtire, transparent, l-am perforat cu o andrea inrosita in flacara. Gauri mari de 3 mm sa se scurga repede. Acest cstron-sita-capac il folosesc pentru a feri de muscă, dar eu nu acopar etans.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#30 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 February 2011 - 07:59 PM

merci mamadeus pentru sfaturi. retin ideea cu muzica :)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#31 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 03 February 2011 - 05:54 PM

Iarna merge mai greu ,din cauta temperaturii din bucatarie. La mine sunt 20 de grade.
Vara,la 35 de grade,e gata in mai putin de o zi.
Daca nu esti atenta,vara se acreste prea repede si prea tare.

Asa cum spunea sefu,cu o singura colonie,nu poti sa faci un litru de kefir.
Incepeti cu un borcanel de 300 ml si apoi pe masura ce colonia creste,plusezi laptele.
Acuma iarna eu mai folosesc 2 tertipuri.
Pun laptele incalzit la 30 de grade,si asez laptele la kefirit,pe o scandura deasupra caloriferului. Grabesc astfel fermentatia si e gata in 24 de ore.


Mai e o problema ,ca iarna nici colonia nu sporeste.
Vara insa,se avanta ca nebuna.Imagine postata

Acuma eu ii dau bine Imagine postata ,sa produca.Imagine postata

Dupa Lilly,cine mai vrea ?
Eu va trec pe lista si pe masura ce face noi colonii mici,le trimit.
Acuma iarna,productia este cam de o colonie noua pe luna.
Pup kefiristii !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#32 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 03 February 2011 - 08:42 PM

ce inseamna o colonie? ca eu am 5 buchetele, unele mai mari, altele mai mici. Am citit ca 2 linguri de "kefir grains" (asta e colonia??) poate acri pana la 500 ml lapte.

am sa incalzesc si eu laptele si abia apoi am sa-l pun peste ciuperci. e buna metoda!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#33 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 February 2011 - 02:41 PM

Vezi postareaaura, la 03 February 2011 - 08:42 PM, a spus:

ce inseamna o colonie? ca eu am 5 buchetele, unele mai mari, altele mai mici. Am citit ca 2 linguri de "kefir grains" (asta e colonia??) poate acri pana la 500 ml lapte.

am sa incalzesc si eu laptele si abia apoi am sa-l pun peste ciuperci. e buna metoda!


Da Aura,asa am botezat eu fiecare "conopida " buchetel, de kefir= colonie
Eu am acum 3 buchetele.Al patrulea acum creste.


Incalzeste laptele, dar nu fierbinte.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#34 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 04 February 2011 - 03:25 PM

incepe sa mearga mai bine acum. Am kefir in mai putin de 2 zile si e buuuuun.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#35 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 July 2011 - 08:22 PM

Vezi postareaPiscotel, la 03 February 2011 - 05:54 PM, a spus:

Dupa Lilly,cine mai vrea ?
Eu va trec pe lista si pe masura ce face noi colonii mici,le trimit.
Acuma iarna,productia este cam de o colonie noua pe luna.
Pup kefiristii!

Poci pentru ca sa indraznesc sa fac o cerere de ciumpercute? =)) N-am gasit pe nicaieri ciuperci pentru kefir si ma bate-un gand sa ma reprofilez iar pe lactate (din motive de sanatate, am facut o pauza de la beutu' laptelui). Sar'na! :-h
Daca nu s-o putea, n-are nica, mai caut prin jur.

#36 Useril este offline   bbenyci 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 03 October 2011 - 12:48 PM

Vezi postareadoinitzuk, la 29 January 2010 - 12:00 PM, a spus:

Buna tuturor!
Vin si eu aici cu o mare rugaminte: stiu ca sunt fete din Bucuresti care au conopidute pentru kefir.As vrea si eu sa imi fac singura.Vrea cineva sa imparta?
Multumesc si pupici!

Buna am si eu dar sunt din Arad, daca va pot ajuta cu drag! O zi buna
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi