Iarna merge mai greu ,din cauta temperaturii din bucatarie. La mine sunt 20 de grade.
Vara,la 35 de grade,e gata in mai putin de o zi.
Daca nu esti atenta,vara se acreste prea repede si prea tare.
Asa cum spunea sefu,cu o singura colonie,nu poti sa faci un litru de kefir.
Incepeti cu un borcanel de 300 ml si apoi pe masura ce colonia creste,plusezi laptele.
Acuma iarna eu mai folosesc 2 tertipuri.
Pun laptele incalzit la 30 de grade,si asez laptele la
kefirit,pe o scandura deasupra caloriferului. Grabesc astfel fermentatia si e gata in 24 de ore.
Mai e o problema ,ca iarna nici colonia nu sporeste.
Vara insa,se avanta ca nebuna.
Acuma eu ii dau bine
,sa produca.
Dupa Lilly,cine mai vrea ?
Eu va trec pe lista si pe masura ce face noi colonii mici,le trimit.
Acuma iarna,productia este cam de o colonie noua pe luna.
Pup kefiristii !