Forum Culinar: Somon in foietaj cu Sabayon de hrean - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Somon in foietaj cu Sabayon de hrean

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2011 - 06:30 PM



Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939856145573.jpg



  • aluat de foietaj,cumparat
  • file de somon
  • zeama de lamîie
  • sare,piper
  • ulei de masline


Sabayon de hrean

  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smîntîna de frisca
  • 50 ml vin spumos fiert si racit
  • hrean razuit foarte fin,cît doriti
  • 1 lingurita rasa de mustar fin
  • 1 legatura mica de marar,tocat
  • sare


Se taie foaia de aluat dreptunghiuri si se coace în cuptorul preîncalzit
la 200 °C aproximativ 10 minute,sau rumeniti în functie de papila :)


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939854538805.jpg


Se lasa la racit,apoi se despart în jumatate,
asa încît sa obtineti un capac si sa mai ramîna ceva si pentru partea de jos.


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939854820634.jpg


Pentru sabayon se amesteca toate ingredientele în afara mararului,
într-un vas care se pune pe baie de apa.


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-1293985501239.jpg


Spre sfîrsit se adauga mararul tocat.


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939855226822.jpg


Se bate cu telul pîna se îngroasa si devine spumos/cumva aerat.
Se pastreaza cald.


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939855413954.jpg


Fileurile de somon se stropesc cu ceva zeama da lamîie,
se condimenteaza cu sare si piper,si se prajesc pe ambele parti cîteva minute(5-6).


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939855743151.jpg


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939855610395.jpg


Se asambleaza direct pe farfurie:
Se pune partea de jos a foietajului.
Somonul se aseaza deasupra.
Se toarna 2-3 linguri de sabayon,si se acopera cu capacul din foietaj.


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939855989212.jpg

Bun-bunut! :)

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 January 2011 - 07:42 PM

Vezi postareaMaya, la 02 January 2011 - 06:30 PM, a spus:


Bun-bunut! =))



Te cred pe cuvint!

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 January 2011 - 07:51 PM

Chiar asa si arata, bun-bunut =))

#4 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 02 January 2011 - 08:06 PM

Eu sunt curioasa cum il mananci. musti din el? Sau il tai? Sunt mai de la tara nu le am cu fineturile astea. =))
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 January 2011 - 08:30 PM

Eu as pune foetajul pe-o parte, ca sa poti taia mai lesne din foetaj si somon, si il dai oleac prin sos / sabayon.
e o tehnica incercata in multe restaurante unde tre sa mananci cremesul "frumos" si nu ca acasa :D
(ma refer la sosul meu, care e fan cremes, si vrea musai patrate. incepe cu prima foaie si apoi ia tacticos din rest ) =))

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2011 - 09:39 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 January 2011 - 07:42 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 02 January 2011 - 06:30 PM, a spus:


Bun-bunut! =))



Te cred pe cuvint!


Noua,somonoshilor,clar ca ne place :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2011 - 09:39 PM

Vezi postareastella, la 02 January 2011 - 07:51 PM, a spus:

Chiar asa si arata, bun-bunut =))

Merci,Stella :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2011 - 09:44 PM

Vezi postareagloxinia, la 02 January 2011 - 08:06 PM, a spus:

Eu sunt curioasa cum il mananci. musti din el? Sau il tai? Sunt mai de la tara nu le am cu fineturile astea. =))

Noi am folosit cutitul si furculita,si tot de la tara sîntem :D
...si merge foarte chiar foarte usor.
O varianta ar fi asa:
-cu cutitul si furculita asezi capacul lînga si te foloseste de aceleasi instrumente pentru a "marunti" si tavali prin sos...apoi se duce la gura cu furculita
-sau pur si simplu tai de sus în jos.E clarca foietajul se farîmiteaza oleaca,dar n-are importanta,ca totul se tavaleste putin prin sos...si se duce la gura :D
-Denisei i-a ajuns doar furculita! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2011 - 09:45 PM

Vezi postareastella, la 02 January 2011 - 08:30 PM, a spus:

Eu as pune foetajul pe-o parte, ca sa poti taia mai lesne din foetaj si somon, si il dai oleac prin sos / sabayon.
e o tehnica incercata in multe restaurante unde tre sa mananci cremesul "frumos" si nu ca acasa :D
(ma refer la sosul meu, care e fan cremes, si vrea musai patrate. incepe cu prima foaie si apoi ia tacticos din rest ) =))

Important este sa nu trebuiasca sa ajunga întreg în burta :D
Dar chiar nu fu complicat de halit somonul asta :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 January 2011 - 09:15 AM

Sa va spun eu cum l-as manca: cu pofta! :drool:
Maya, :appl: !

#11 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 04 January 2011 - 01:54 PM

Ma intrebam chiar,-ce bunatati ai pregatit de sarbatori? abia asteptam sa vad :occasion14:
Ce bunatate de somon,ma intreb daca a fost suficienta doar o portie,la cum arata mie mi-ar fi trebuit in plus,bine ca nu m-ai avut ca musafir, :toothy9;

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 January 2011 - 05:28 PM

Vezi postareaEataly, la 03 January 2011 - 09:15 AM, a spus:

Sa va spun eu cum l-as manca: cu pofta! =))
Maya, =)) !

Lili :biggrin:
Cu pofta am mîncat si noi.Mama a fost tare încîntata.La tara nu prea are sanse sa gaseasca somon,deci ajunge mai rar la el.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 January 2011 - 05:31 PM

Vezi postareaNico, la 04 January 2011 - 01:54 PM, a spus:

Ma intrebam chiar,-ce bunatati ai pregatit de sarbatori? abia asteptam sa vad :biggrin:
Ce bunatate de somon,ma intreb daca a fost suficienta doar o portie,la cum arata mie mi-ar fi trebuit in plus,bine ca nu m-ai avut ca musafir, =))

Am postat cîte ceva,la care am reusit sa fac poze cît de cît acceptabile.Mai am si alte imagini aiurite,dar nu am facut nimic specatculos...dar bun! :-*

Ca aperitiv e suficient o portie,dar de pofta si fomica ...neapart doua! =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 04 January 2011 - 06:31 PM

Maya =))

Iata ca ne "vedem" si aici. Trebuie sa recunosc faptul ca tare imi face cu ochiul somonul ala!
Din pacate in urbea mea nu se mai vazu de ceva vreme somon proaspat.Congelat nu cumpar ca nu-mi place dar o sa astept sa aduca si fac si eu reteta asta :biggrin:

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 January 2011 - 09:25 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 04 January 2011 - 06:31 PM, a spus:

Maya :beer2:

Iata ca ne "vedem" si aici. Trebuie sa recunosc faptul ca tare imi face cu ochiul somonul ala!
Din pacate in urbea mea nu se mai vazu de ceva vreme somon proaspat.Congelat nu cumpar ca nu-mi place dar o sa astept sa aduca si fac si eu reteta asta :beer2:

Bobita,ma bucur cate vad aici!Bun venit si o sedere cît mai placuta la noi! :toothy9;
Iese bine si cu somon congelat,dar trebuie sa fie de buna calitate.Clar ca proaspat...e proaspat,dar cel mai important e sa fie pestele bun :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 04 January 2011 - 10:39 PM

Multumesc, M! Sigur imi va placea pe aici :toothy9;

#17 Useril este offline   Tic-tac 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 01-December 09
  • Locationla malul Dunării

Postat 06 January 2011 - 01:32 PM

Maya, multumesc pentru reteta minunata, si mai ales ptr. sosul excelent care se potriveste perfect cu ...pastravul.
ideea cu foietajul este spectaculoasa si surprinzatoare, mai ales cind te staduiesti sa aduni bucatile si sa le combini cu sosul ca sa nu le scapi din furculita :) inca nu am mincat foaie simpla de foietaj copt cu furculita

aseara am asezat doi pastravi proaspeti pe gratarul circular si am preparat sosul (fara hrean), l-am impartit in 2 castronele si am asezonat imediat, separat, cu usturoi pisat si hrean ras

sosul este perfect, a fost prea mult ptr. o persoana, de fapt cantitatile ingredientelor cred ca satisfac 3 persoane


aparatul foto e in deplasare asa ca va asigur ca este perfect ptr. orice peste, este fin, delicat.

:love7:

#18 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2011 - 02:24 PM

Arata ca la un restaurant de lux :floare: ! O portie mica si ti.ai facut seara :drool: miami ! Ti-au spus-o prea multi sa mai intaresc si eu: tot ce postezi tu as manca din priviri! =))

Vinul e obligatoriu sa fie spumos si fiert? Mararul o fi musai =)) ? Oare merge si smantana normala? =))

PS: Ce ai facut cu restul de aluat copt? :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#19 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 January 2011 - 04:15 PM

Vezi postareaTic-tac, la 06 January 2011 - 01:32 PM, a spus:

Maya, multumesc pentru reteta minunata, si mai ales ptr. sosul excelent care se potriveste perfect cu ...pastravul.
ideea cu foietajul este spectaculoasa si surprinzatoare, mai ales cind te staduiesti sa aduni bucatile si sa le combini cu sosul ca sa nu le scapi din furculita :huh: inca nu am mincat foaie simpla de foietaj copt cu furculita

aseara am asezat doi pastravi proaspeti pe gratarul circular si am preparat sosul (fara hrean), l-am impartit in 2 castronele si am asezonat imediat, separat, cu usturoi pisat si hrean ras

sosul este perfect, a fost prea mult ptr. o persoana, de fapt cantitatile ingredientelor cred ca satisfac 3 persoane


aparatul foto e in deplasare asa ca va asigur ca este perfect ptr. orice peste, este fin, delicat.

:floare:

Cu mare placere!Da,deci sosul merge la orice peste,grilat,prajit,aburit.
Noua ne-a ajuns la 4 persoane sosul :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#20 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 January 2011 - 04:21 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2011 - 02:24 PM, a spus:

Arata ca la un restaurant de lux :D ! O portie mica si ti.ai facut seara :huh: miami ! Ti-au spus-o prea multi sa mai intaresc si eu: tot ce postezi tu as manca din priviri! :floare:

Vinul e obligatoriu sa fie spumos si fiert? Mararul o fi musai :D ? Oare merge si smantana normala? :huh:

PS: Ce ai facut cu restul de aluat copt? :P

Merci,Daniella :D

Vinul poate fi si nespumos, :P
Eu l-am fiert olecuta,si l-am racit,pentru ca am vrut sa fiu sigura ca nu se îmbrînzesze smîntîna,ceea ce se poate întîmpla chiar foarte usor :D
Mararul,nu e musai,dar mie mi se pare ca "da" perfect la peste.Bineînteles ca poti sa renunti la orice verdeata,dar totusi pentru culoare,as pune macar ceva patrunjel.

Pentru mine,smîntîna de frisca...e cea normala,adica aia de 30-32% grasimi.Tu la cre smîntîna te refereai?

Restul de aluat copt l-am pastrat în doza de metal.A doua zi am facut o crema de vanilie cu frisca în care am bagat bucatele de capsuni,si am umplut dreptunghiurile de foietaj :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi