- aluat de foietaj,cumparat
- file de somon
- zeama de lamîie
- sare,piper
- ulei de masline
Sabayon de hrean
- 2 galbenusuri
- 100 ml lapte
- 100 ml smîntîna de frisca
- 50 ml vin spumos fiert si racit
- hrean razuit foarte fin,cît doriti
- 1 lingurita rasa de mustar fin
- 1 legatura mica de marar,tocat
- sare
Se taie foaia de aluat dreptunghiuri si se coace în cuptorul preîncalzit
la 200 °C aproximativ 10 minute,sau rumeniti în functie de papila
Se lasa la racit,apoi se despart în jumatate,
asa încît sa obtineti un capac si sa mai ramîna ceva si pentru partea de jos.
Pentru sabayon se amesteca toate ingredientele în afara mararului,
într-un vas care se pune pe baie de apa.
Spre sfîrsit se adauga mararul tocat.
Se bate cu telul pîna se îngroasa si devine spumos/cumva aerat.
Se pastreaza cald.
Fileurile de somon se stropesc cu ceva zeama da lamîie,
se condimenteaza cu sare si piper,si se prajesc pe ambele parti cîteva minute(5-6).
Se asambleaza direct pe farfurie:
Se pune partea de jos a foietajului.
Somonul se aseaza deasupra.
Se toarna 2-3 linguri de sabayon,si se acopera cu capacul din foietaj.
Bun-bunut!