Forum Culinar: Somon in foietaj cu Sabayon de hrean - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Somon in foietaj cu Sabayon de hrean

#21 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 06 January 2011 - 04:28 PM

Excelenta idee, superba prezentare, ca de obicei Maya. :floare:

#22 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 January 2011 - 04:51 PM

Kudos to Maya one of the Coryphaeus of this forum ! :floare:

Signed:
Cori-fiţosul
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#23 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 January 2011 - 05:47 PM

Aam executat-o, doar ca in lipsa de foietaj am facut un risotto Arborio cu creveti, frisca si Riesling. Este o combinatie foarte reusita! Bun, bun, bun. Nu te superi ca prima data nu prezint poze? Nu am mai apucat, s-a mancat rapidus. Data aviatuare promit sa pun, mai ales ca am primit si un obiectiv nou :lol:

Asa, inapoi la analiza gastronomica, precizez: cred ca am ceva retineri cu sosul. Mi-a iesit in relief foarte tare oul. Cand s-a racit insa, a doua zi, i-a disparut aroma aceea. Am ras hrean foarte fin, l-am pus, am lasat sa infuzeze si apoi am dat prin sita. Tu spui ca ai pus hreanul la inceput. Eu cred ca o sa il pun de acum pe final, caci lasat la fiert mult iese o idee amar. Si cred ca data viitoare ii pun un singur galbenus. In orice caz tare bun. Insa sa iti spun un mic secret: reteta numarul 1 cu somon ramane la mine aceea cu sos de vin alb si orez, pe care ai postat-o demuuuult tare. Ai pus-o si aici?

Gata, o sterg. Te :(( si multumesc de reteta! Evident ca prezentarea este first class, dar cred ca nu e nevoie sa mai precizez, oder? :D
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#24 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 January 2011 - 09:52 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 06 January 2011 - 04:28 PM, a spus:

Excelenta idee, superba prezentare, ca de obicei Maya. :occasion14:

Merci,draga mea :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#25 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 January 2011 - 09:53 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 06 January 2011 - 04:51 PM, a spus:

Kudos to Maya one of the Coryphaeus of this forum ! :occasion14:

Signed:
Cori-fiţosul

Corifitzosul,suna bine de tot! :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#26 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 January 2011 - 10:04 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 08 January 2011 - 05:47 PM, a spus:

Aam executat-o, doar ca in lipsa de foietaj am facut un risotto Arborio cu creveti, frisca si Riesling. Este o combinatie foarte reusita! Bun, bun, bun. Nu te superi ca prima data nu prezint poze? Nu am mai apucat, s-a mancat rapidus. Data aviatuare promit sa pun, mai ales ca am primit si un obiectiv nou :occasion14:

Asa, inapoi la analiza gastronomica, precizez: cred ca am ceva retineri cu sosul. Mi-a iesit in relief foarte tare oul. Cand s-a racit insa, a doua zi, i-a disparut aroma aceea. Am ras hrean foarte fin, l-am pus, am lasat sa infuzeze si apoi am dat prin sita. Tu spui ca ai pus hreanul la inceput. Eu cred ca o sa il pun de acum pe final, caci lasat la fiert mult iese o idee amar. Si cred ca data viitoare ii pun un singur galbenus. In orice caz tare bun. Insa sa iti spun un mic secret: reteta numarul 1 cu somon ramane la mine aceea cu sos de vin alb si orez, pe care ai postat-o demuuuult tare. Ai pus-o si aici?

Gata, o sterg. Te :lol: si multumesc de reteta! Evident ca prezentarea este first class, dar cred ca nu e nevoie sa mai precizez, oder? :P



Merci :lol:

Oul,nu are voie sa se simta.Un sos batut pe baie de apa nu are voie sa clocoteasca(daca are galbenus în compozitie).Daca clocoteste,înseamna temperatura prea mare,asta înseamna gust de ou,si daca e prea ridicata temperatura,e posibil sa coaguleze sosul.

Daca pui un singur galbenus,s-ar putea sa ramîna sosul prea fluid,dar asta nu e o problema pentru ca l-ai putea îndrepta cu olecuta de maizena.
(Si cu un singur galbenus,daca sosul "fierbe" la temperatura prea mare,tot gust de ou capata :D )

Hreanul,poate ai pus prea mult,sau ai nimerit unul vechi...nu stiu.Dar eu fac si alte chestii unde vine mult hrean,si nu se amaraste deloc,ci eventual iese prea iute :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#27 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 09 January 2011 - 11:13 AM

As fi jurat ca am scris ieri pe topicul asta :pupic: vai! ma lasa memoria.
Superba reteta , superba realizare, saptamana asta as vrea sa incerc insa zau unde gasiti voi radacina de hrean la ora asta ? Eu gasesc doar un fel de borcanel cu hrean.
Daca nu gasesc hrean , Maya, ma poti dirija catre sosul cu vin despre care vorbea Lapo?

#28 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 January 2011 - 01:51 PM

Da, sa stii ca asta a fost buba, acum ca ai scris mi-am dat seama. L-am lasat prea mult pe foc - ma rog pe bain Marie. Intre timp ma ocupam si de altele. Si da, am pus foarte mult hrean. Data aviatuare weiß ich bescheid. :pupic:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#29 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 January 2011 - 11:18 PM

Vezi postareanane, la 09 January 2011 - 11:13 AM, a spus:

As fi jurat ca am scris ieri pe topicul asta :lol: vai! ma lasa memoria.
Superba reteta , superba realizare, saptamana asta as vrea sa incerc insa zau unde gasiti voi radacina de hrean la ora asta ? Eu gasesc doar un fel de borcanel cu hrean.
Daca nu gasesc hrean , Maya, ma poti dirija catre sosul cu vin despre care vorbea Lapo?


Si eu credeam ca am scris dar nu am scris!
Prezentare splendida. Eu nu mai sunt asa o mare amanata a somonului... mai ales in variantele de la restaurant, dar al tau arata splendid... as risca!

La noi gasesti in piata hrean la ora asta (tine peste iarna impachetat frumos in hartie si pus in pivnita).
Si eu as vrea sa vad si cealalta reteta :icon_fessee: cu sos de vin alb si orez.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#30 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 January 2011 - 11:53 PM

Vezi postareanane, la 09 January 2011 - 11:13 AM, a spus:

As fi jurat ca am scris ieri pe topicul asta :P vai! ma lasa memoria.
Superba reteta , superba realizare, saptamana asta as vrea sa incerc insa zau unde gasiti voi radacina de hrean la ora asta ? Eu gasesc doar un fel de borcanel cu hrean.
Daca nu gasesc hrean , Maya, ma poti dirija catre sosul cu vin despre care vorbea Lapo?

Poate-ti amintesti ce vroiai sa spui :P
Hrean,eu gasesc cam la orice supermarket.E bun si ala de la borcanel daca e pur,sau eventual în amestec cu smîntîna.
Sosul ala de vin,sa vad daca il am aici pe forum,daca nu îl aduc de pe blog.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#31 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 January 2011 - 11:56 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 January 2011 - 01:51 PM, a spus:

Da, sa stii ca asta a fost buba, acum ca ai scris mi-am dat seama. L-am lasat prea mult pe foc - ma rog pe bain Marie. Intre timp ma ocupam si de altele. Si da, am pus foarte mult hrean. Data aviatuare weiß ich bescheid. :P

Da,pe lînga sosul asta e mai bine sa stai aproape.Înainte lucram cu termometru.Eu stiu de la Seima cum se face sa nu se simta gustul de ou.Mi-a spus cînd am facut prima înghetata cu galbenus(Cookies Ice),cu multi ani în urma.Deci nu are voie sa treaca de 70-80 °C maxim,si atunci gustul de ou nu apare.
:P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#32 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 January 2011 - 11:57 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 January 2011 - 11:18 PM, a spus:


Si eu credeam ca am scris dar nu am scris!
Prezentare splendida. Eu nu mai sunt asa o mare amanata a somonului... mai ales in variantele de la restaurant, dar al tau arata splendid... as risca!

La noi gasesti in piata hrean la ora asta (tine peste iarna impachetat frumos in hartie si pus in pivnita).
Si eu as vrea sa vad si cealalta reteta :P cu sos de vin alb si orez.


Merci.
MA duc sa caut acum daca e reteta aia aici.pîna una alta am gasit alta care e aici : http://artaculinara....e-vin-cu-marar/

un altul aici,care iar îmi place mie mult:
http://artaculinara....brinza-aromata/

asta e pe blog: http://mayas-esprit....an-si-orez.html

Tre sa purec,ca am multe retete cu somon.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#33 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 10 January 2011 - 12:02 PM

Vezi postareaMaya, la 02 January 2011 - 06:30 PM, a spus:



Atasament somon-sabayon (9).jpg



  • aluat de foietaj,cumparat
  • file de somon
  • zeama de lamîie
  • sare,piper
  • ulei de masline



Ca variatie, baga somonul in foitaj si abia apoi la cuptor, ca si cum ai face "pateuri cu somon". Foitajul sa fie taiat ca sa faca fante cand se umfla si apoi, scoase din cuptor si puse in farfurie, poti pune sosul pe deasupra.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#34 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 January 2011 - 02:35 PM

Vezi postareadragos, la 10 January 2011 - 12:02 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 02 January 2011 - 06:30 PM, a spus:



Atasament somon-sabayon (9).jpg



  • aluat de foietaj,cumparat
  • file de somon
  • zeama de lamîie
  • sare,piper
  • ulei de masline



Ca variatie, baga somonul in foitaj si abia apoi la cuptor, ca si cum ai face "pateuri cu somon". Foitajul sa fie taiat ca sa faca fante cand se umfla si apoi, scoase din cuptor si puse in farfurie, poti pune sosul pe deasupra.

Am facut eu si de alea,asaca acum trebuia sa "împletesc" si altfel.
La noi somonul are cea mai mare trecere...dintre toti pestii,asa ca-l gatesc în fel si chip,si înca mai sînt la inventat retete cu somon care sa ne placa :hug:

Am facut si cu spanac în interior,uar bun si asta :

Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi