Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
#22
Postat 06 January 2011 - 04:51 PM
Signed:
Cori-fiţosul
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#23
Postat 08 January 2011 - 05:47 PM
Asa, inapoi la analiza gastronomica, precizez: cred ca am ceva retineri cu sosul. Mi-a iesit in relief foarte tare oul. Cand s-a racit insa, a doua zi, i-a disparut aroma aceea. Am ras hrean foarte fin, l-am pus, am lasat sa infuzeze si apoi am dat prin sita. Tu spui ca ai pus hreanul la inceput. Eu cred ca o sa il pun de acum pe final, caci lasat la fiert mult iese o idee amar. Si cred ca data viitoare ii pun un singur galbenus. In orice caz tare bun. Insa sa iti spun un mic secret: reteta numarul 1 cu somon ramane la mine aceea cu sos de vin alb si orez, pe care ai postat-o demuuuult tare. Ai pus-o si aici?
Gata, o sterg. Te si multumesc de reteta! Evident ca prezentarea este first class, dar cred ca nu e nevoie sa mai precizez, oder?
#24
Postat 08 January 2011 - 09:52 PM
La-Chef-A, la 06 January 2011 - 04:28 PM, a spus:
Merci,draga mea
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#25
Postat 08 January 2011 - 09:53 PM
W Mamadeus Paparotti, la 06 January 2011 - 04:51 PM, a spus:
Signed:
Cori-fiţosul
Corifitzosul,suna bine de tot!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#26
Postat 08 January 2011 - 10:04 PM
Lapona Enigel, la 08 January 2011 - 05:47 PM, a spus:
Asa, inapoi la analiza gastronomica, precizez: cred ca am ceva retineri cu sosul. Mi-a iesit in relief foarte tare oul. Cand s-a racit insa, a doua zi, i-a disparut aroma aceea. Am ras hrean foarte fin, l-am pus, am lasat sa infuzeze si apoi am dat prin sita. Tu spui ca ai pus hreanul la inceput. Eu cred ca o sa il pun de acum pe final, caci lasat la fiert mult iese o idee amar. Si cred ca data viitoare ii pun un singur galbenus. In orice caz tare bun. Insa sa iti spun un mic secret: reteta numarul 1 cu somon ramane la mine aceea cu sos de vin alb si orez, pe care ai postat-o demuuuult tare. Ai pus-o si aici?
Gata, o sterg. Te si multumesc de reteta! Evident ca prezentarea este first class, dar cred ca nu e nevoie sa mai precizez, oder?
Merci
Oul,nu are voie sa se simta.Un sos batut pe baie de apa nu are voie sa clocoteasca(daca are galbenus în compozitie).Daca clocoteste,înseamna temperatura prea mare,asta înseamna gust de ou,si daca e prea ridicata temperatura,e posibil sa coaguleze sosul.
Daca pui un singur galbenus,s-ar putea sa ramîna sosul prea fluid,dar asta nu e o problema pentru ca l-ai putea îndrepta cu olecuta de maizena.
(Si cu un singur galbenus,daca sosul "fierbe" la temperatura prea mare,tot gust de ou capata )
Hreanul,poate ai pus prea mult,sau ai nimerit unul vechi...nu stiu.Dar eu fac si alte chestii unde vine mult hrean,si nu se amaraste deloc,ci eventual iese prea iute
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#27
Postat 09 January 2011 - 11:13 AM
Superba reteta , superba realizare, saptamana asta as vrea sa incerc insa zau unde gasiti voi radacina de hrean la ora asta ? Eu gasesc doar un fel de borcanel cu hrean.
Daca nu gasesc hrean , Maya, ma poti dirija catre sosul cu vin despre care vorbea Lapo?
#28
Postat 09 January 2011 - 01:51 PM
#29
Postat 09 January 2011 - 11:18 PM
nane, la 09 January 2011 - 11:13 AM, a spus:
Superba reteta , superba realizare, saptamana asta as vrea sa incerc insa zau unde gasiti voi radacina de hrean la ora asta ? Eu gasesc doar un fel de borcanel cu hrean.
Daca nu gasesc hrean , Maya, ma poti dirija catre sosul cu vin despre care vorbea Lapo?
Si eu credeam ca am scris dar nu am scris!
Prezentare splendida. Eu nu mai sunt asa o mare amanata a somonului... mai ales in variantele de la restaurant, dar al tau arata splendid... as risca!
La noi gasesti in piata hrean la ora asta (tine peste iarna impachetat frumos in hartie si pus in pivnita).
Si eu as vrea sa vad si cealalta reteta cu sos de vin alb si orez.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#30
Postat 09 January 2011 - 11:53 PM
nane, la 09 January 2011 - 11:13 AM, a spus:
Superba reteta , superba realizare, saptamana asta as vrea sa incerc insa zau unde gasiti voi radacina de hrean la ora asta ? Eu gasesc doar un fel de borcanel cu hrean.
Daca nu gasesc hrean , Maya, ma poti dirija catre sosul cu vin despre care vorbea Lapo?
Poate-ti amintesti ce vroiai sa spui
Hrean,eu gasesc cam la orice supermarket.E bun si ala de la borcanel daca e pur,sau eventual în amestec cu smîntîna.
Sosul ala de vin,sa vad daca il am aici pe forum,daca nu îl aduc de pe blog.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#31
Postat 09 January 2011 - 11:56 PM
Lapona Enigel, la 09 January 2011 - 01:51 PM, a spus:
Da,pe lînga sosul asta e mai bine sa stai aproape.Înainte lucram cu termometru.Eu stiu de la Seima cum se face sa nu se simta gustul de ou.Mi-a spus cînd am facut prima înghetata cu galbenus(Cookies Ice),cu multi ani în urma.Deci nu are voie sa treaca de 70-80 °C maxim,si atunci gustul de ou nu apare.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#32
Postat 09 January 2011 - 11:57 PM
Daniella, la 09 January 2011 - 11:18 PM, a spus:
Si eu credeam ca am scris dar nu am scris!
Prezentare splendida. Eu nu mai sunt asa o mare amanata a somonului... mai ales in variantele de la restaurant, dar al tau arata splendid... as risca!
La noi gasesti in piata hrean la ora asta (tine peste iarna impachetat frumos in hartie si pus in pivnita).
Si eu as vrea sa vad si cealalta reteta cu sos de vin alb si orez.
Merci.
MA duc sa caut acum daca e reteta aia aici.pîna una alta am gasit alta care e aici : http://artaculinara....e-vin-cu-marar/
un altul aici,care iar îmi place mie mult:
http://artaculinara....brinza-aromata/
asta e pe blog: http://mayas-esprit....an-si-orez.html
Tre sa purec,ca am multe retete cu somon.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#33
Postat 10 January 2011 - 12:02 PM
Maya, la 02 January 2011 - 06:30 PM, a spus:
somon-sabayon (9).jpg
- aluat de foietaj,cumparat
- file de somon
- zeama de lamîie
- sare,piper
- ulei de masline
Ca variatie, baga somonul in foitaj si abia apoi la cuptor, ca si cum ai face "pateuri cu somon". Foitajul sa fie taiat ca sa faca fante cand se umfla si apoi, scoase din cuptor si puse in farfurie, poti pune sosul pe deasupra.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#34
Postat 10 January 2011 - 02:35 PM
dragos, la 10 January 2011 - 12:02 PM, a spus:
Maya, la 02 January 2011 - 06:30 PM, a spus:
somon-sabayon (9).jpg
- aluat de foietaj,cumparat
- file de somon
- zeama de lamîie
- sare,piper
- ulei de masline
Ca variatie, baga somonul in foitaj si abia apoi la cuptor, ca si cum ai face "pateuri cu somon". Foitajul sa fie taiat ca sa faca fante cand se umfla si apoi, scoase din cuptor si puse in farfurie, poti pune sosul pe deasupra.
Am facut eu si de alea,asaca acum trebuia sa "împletesc" si altfel.
La noi somonul are cea mai mare trecere...dintre toti pestii,asa ca-l gatesc în fel si chip,si înca mai sînt la inventat retete cu somon care sa ne placa
Am facut si cu spanac în interior,uar bun si asta :
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges