Forum Culinar: Cartofi ,patrunjel si usturoi...Geany - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cartofi ,patrunjel si usturoi...Geany Garnitura...

#61 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 25 September 2019 - 09:48 PM

Am făcut azi, dar fără lapte, n-am mai deschis forumul și am făcut din aducere-aminte. Am aruncat lângă ei în cratiță și 2 pulpe de găină. Când m-am trezit să fac poze abia mai rămăsese ceva pe fundul cratiței. Buni răuuuu, am primit F B Imagine postata

#62 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 25 September 2019 - 10:51 PM

Vezi postareaGeany, la 05 January 2011 - 11:57 AM, a spus:

Aceasta garnitura f. simpla si gustoasa am invatat sa o fac in Italia,unde am servit-o prima oara chiar la o cina de craciun,preparata de o doamna italianca get-beget,e f. simpla ,gustoasa,si merge ca si garnitura la carne sau peste...

Avem nevoie de : cartofi,unt, lapte,patrunjel si usturoi...

Atasament SAM_0654.JPG

Se curata si se taie cartofii cuburele si se pun la fiert in apa cu sare(se lasa cam 8-10 min de cand incepe sa fiarba apa)...

Atasament SAM_0656.JPG

In acest timp se zdrobesc cateii de usturoi cu lama de la cutit(2 am pus eu dar am facut o cantitate f. mica )

Atasament SAM_0658.JPG

Se decojesc si maruntesc fin din cutit cu patrunjelul(cine are semiluna si mai bine)..

Atasament SAM_0659.JPG

Am topit un cub de unt intr-o lingura de ulei de masline(dar merge si fara ulei)...

Atasament SAM_0660.JPG

Si am adaugat cuburile de cartofi scurse din apa in care au fiert...

Atasament SAM_0662.JPG

Mestecat de 2 ori sa prinda bolboroseala'',si adaugat din lapte cald in fir(cine vrea poate sa infuzeze laptele in prealabil,cu o bucatica de morcov,ceapa,telina,eu nu mi-am mai batut capul)...

Atasament SAM_0664.JPG

Mestecand usor cu lingura de lemn la foc mic se va forma in curand in jurul bucatilor de cartof,o crema f, fina(de la unt ,lapte si amidonul cartofilor)

Atasament SAM_0665.JPG

In acest moment dam deoparte ,presaram cu maruntitul de patrunjel si usturoi,si mai dam pe foc 2 min,daca ni s-a scazut prea mult mai adugam in fir lapte cald sa aiba cremozitatea dorita,se gusta de sare..

Atasament SAM_0666.JPG

Asa arata produsul finit,e intre cartofii natur si piure...

Atasament SAM_0667.JPG


Acum mi-am adus aminteeeeeee. Asa ceva facea si mama, acum mulți ani... Bun rau!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#63 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 September 2019 - 08:11 AM

Vezi postareaOana Adriana, la 25 September 2019 - 09:48 PM, a spus:

Am făcut azi, dar fără lapte, n-am mai deschis forumul și am făcut din aducere-aminte. Am aruncat lângă ei în cratiță și 2 pulpe de găină. Când m-am trezit să fac poze abia mai rămăsese ceva pe fundul cratiței. Buni răuuuu, am primit F B Imagine postata

Ma bucur mult, ca v-au placut! :love7:

Vezi postareadragos, la 25 September 2019 - 10:51 PM, a spus:


Acum mi-am adus aminteeeeeee. Asa ceva facea si mama, acum mulți ani... Bun rau!

Ma bucur daca aceasta reteta ti-a starnit amintiri placute :pupic:

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi