Papanasi Prajiti
#1
Postat 18 January 2011 - 02:20 PM
#2
Postat 18 January 2011 - 04:40 PM
#3
Postat 18 January 2011 - 05:04 PM
300 gr branza de vaci
2 oua
3 linguri de faina
un varf cutit cu bicarbonat
1 zahar vanilat
putina sare
Branza o amestec cu galbenusurile si restul ingredientelor(bicarbonatul il sting cu putina zeama de lamaie) apoi adaug albusurile batute spuma.Daca e prea moale mai adauga putina faina,dar nu multa ca apoi se simt fainosi.
Reteta e din Sanda Marin, numai ca eu mai adaug bicarbonatl si zaharul vanilat.
#4
Postat 18 January 2011 - 10:26 PM
Ioana, la 18 January 2011 - 05:04 PM, a spus:
300 gr faina
2 oua
3 linguri de faina
un varf cutit cu bicarbonat
1 zahar vanilat
putina sare
Branza o amestec cu galbenusurile si restul ingredientelor(bicarbonatul il sting cu putina zeama de lamaie) apoi adaug albusurile batute spuma.Daca e prea moale mai adauga putina faina,dar nu multa ca apoi se simt fainosi.
Reteta e din Sanda Marin, numai ca eu mai adaug bicarbonatl si zaharul vanilat.
Cîta brînza,si de care pui?(ma refer,cumperi una care o gasesc si eu?)
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 18 January 2011 - 10:50 PM
Eataly, la 18 January 2011 - 04:40 PM, a spus:
Si eu la fel las aluatul la rece, tot de la mama stiu , de ex daca vrem sa-i mancam seara fac aluatul chiar si dupa pranz si il las sa se odihneasca in frigider.
#6
Postat 18 January 2011 - 11:05 PM
100 gr. branza de vaci
100 gr. faina
1 ou
coaja rasa de lamaie
bicarbonat
50 gr. smantana
dulceatza
Se maesteca toate ingredientele,adaugand faina la sfarsit.Tanti modele inelele si le prajea in baie de ulei.
E drept am facut doar o singura data si nu mi-a placut;erau tari la exterior si cruzi in mijloc!
Eataly multumesc de pont,am sa-l notez!
Ioana am comparat reteta mea cu a ta si... e o mare diferentza,mi-i se pare mult mai buna a ta.Vroiam sa te intreb care branza de vaca e mai buna?mai sfaramicioasa,mai cremoasa sau de-aia la pachet?.Multumesc mult pt. tot.
Maya ,Ioana cred ca vroia sa spuna "300 de gr. de branza"si a scris ,300 de gr. faina.
any_annette tu ce fel de branza folosesti?
Va multumesc inca odata de sfaturi;acum abia astept sa ii refac,pe papanasi,si sa vin cu pozele !
#7
Postat 18 January 2011 - 11:22 PM
Maya, la 18 January 2011 - 10:26 PM, a spus:
Cîta brînza,si de care pui?(ma refer,cumperi una care o gasesc si eu?)
Maya, am modificat, azi am fost imprastiata rau de tot.Era vb de branza, nu de faina.Eu fol quark-ul, egal de unde(LIDL,Real).Stiu ca e o marca care aduce mai mult cu branza noastra de vaci,dar nu-mi aduc aminte acum firma.Da important e sa fie ala mai gras.
Pacat ca nu aduc rusii si branza de vaci romaneasca ci doar telemea ca as fi luat.
Anca_B, la 18 January 2011 - 11:05 PM, a spus:
Ioana am comparat reteta mea cu a ta si... e o mare diferentza,mi-i se pare mult mai buna a ta.Vroiam sa te intreb care branza de vaca e mai buna?mai sfaramicioasa,mai cremoasa sau de-aia la pachet?.Multumesc mult pt. tot.
Maya ,Ioana cred ca vroia sa spuna "300 de gr. de branza"si a scris ,300 de gr. faina.
Mie la reteta ta mi se pare prea multa faina pt cata branza de vaci e.Cat de felul de branza, merge si cea la pachet cat si cea varsata.Acum nu stiu sa-ti recomand vre-o firma, eu cand eram in tara luam varsata.
#8
Postat 18 January 2011 - 11:26 PM
Un pachet de branza (250g), 1-2 oua in functie de marime, zahar dupa gust, esente - amestec intai astea ca pentru placinta, apoi adaug putin bicarbonat stins sau praf de copt, si incep si pun faina pana obtin un aluat cam ca cel de paine...dau la rece putin, iar cand ii fac, ung mainile cu putin ulei si rup bucati de aluat.
Bine ca mi-ai amintit de ei...minunati cu dulceata si smantana
Uite ca am gasit o poza ratacita prin calculator
#9
Postat 18 January 2011 - 11:53 PM
Olgutza, la 18 January 2011 - 11:26 PM, a spus:
Un pachet de branza (250g), 1-2 oua in functie de marime, zahar dupa gust, esente - amestec intai astea ca pentru placinta, apoi adaug putin bicarbonat stins sau praf de copt, si incep si pun faina pana obtin un aluat cam ca cel de paine...dau la rece putin, iar cand ii fac, ung mainile cu putin ulei si rup bucati de aluat.
Bine ca mi-ai amintit de ei...minunati cu dulceata si smantana
Uite ca am gasit o poza ratacita prin calculator
1.JPG
Olgutzo ce-mi facusi mie ,bre! cu poza asta...mai pot io sa dorm la noapte?
Dimineatza la prima ora ma gasiti prin magazine (piata) dupa branza,voi vreti ceva?!
#10
Postat 19 January 2011 - 12:11 AM
250 gr ricotta
2 oua
un varf de cutit de bicarbonat
2 linguri de zahar - cam 50 de gr
faina cat cuprinde - sa iasa un aluat moale
#11
Postat 19 January 2011 - 09:03 AM
any_annette, la 19 January 2011 - 12:11 AM, a spus:
250 gr ricotta
2 oua
un varf de cutit de bicarbonat
2 linguri de zahar - cam 50 de gr
faina cat cuprinde - sa iasa un aluat moale
any_annette multumesc mult,am notat si reteta asta,acuma nu mai ma nici o scuza,trebuie sa-mi iasa papanasii!
#12
Postat 19 January 2011 - 03:11 PM
Anca_B, la 19 January 2011 - 09:03 AM, a spus:
any_annette, la 19 January 2011 - 12:11 AM, a spus:
250 gr ricotta
2 oua
un varf de cutit de bicarbonat
2 linguri de zahar - cam 50 de gr
faina cat cuprinde - sa iasa un aluat moale
any_annette multumesc mult,am notat si reteta asta,acuma nu mai ma nici o scuza,trebuie sa-mi iasa papanasii!
Reteta cam una e, clasica, pentru toata lumea.
Mie imi place mult sa-i mananc cu dulceata de afine sau cirese amare.
#13
Postat 19 January 2011 - 03:20 PM
astia prjiti sunt buni, dar prea te umplu , parerea mea.
#14
Postat 19 January 2011 - 03:34 PM
stella, la 19 January 2011 - 03:20 PM, a spus:
astia prjiti sunt buni, dar prea te umplu , parerea mea.
Te umplu, asa e.
Eu am facut intr-o zi pe la 6 seara, am mancat cate 2 si n-am mai cinat in seara aia.
#15
Postat 03 July 2011 - 08:15 PM
Eu pun ingredientele dupa ochi / mana si chef. Eventual, depinde si ce ingrediente am la interval.