Forum Culinar: Papanasi Prajiti - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Papanasi Prajiti

#1 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 18 January 2011 - 02:20 PM

Buna, vroiam sa va rog : stie cineva o reteta de papanasi prajiti?Am o reteta dar nu sunt inacantata de ea.Daca poate cineva sa ma ajute ,v-as fi recunoscatoare.Va multumesc.

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 January 2011 - 04:40 PM

Anca, de ce nu o scri pe a ta si noi vedem daca e diferita de ce avem noi.Eu o reteta exacta nu am, dar secretul memei era sa lasi compozitia macar 30 de minute la frigider.

#3 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 January 2011 - 05:04 PM

Eu fac papanasii asa si nu dau gres niciodata(nu las la rece,dar las putin sa se odihneasca compozitia)


300 gr branza de vaci
2 oua
3 linguri de faina
un varf cutit cu bicarbonat
1 zahar vanilat
putina sare

Branza o amestec cu galbenusurile si restul ingredientelor(bicarbonatul il sting cu putina zeama de lamaie) apoi adaug albusurile batute spuma.Daca e prea moale mai adauga putina faina,dar nu multa ca apoi se simt fainosi.

Reteta e din Sanda Marin, numai ca eu mai adaug bicarbonatl si zaharul vanilat.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 January 2011 - 10:26 PM

Vezi postareaIoana, la 18 January 2011 - 05:04 PM, a spus:

Eu fac papanasii asa si nu dau gres niciodata(nu las la rece,dar las putin sa se odihneasca compozitia)


300 gr faina
2 oua
3 linguri de faina
un varf cutit cu bicarbonat
1 zahar vanilat
putina sare

Branza o amestec cu galbenusurile si restul ingredientelor(bicarbonatul il sting cu putina zeama de lamaie) apoi adaug albusurile batute spuma.Daca e prea moale mai adauga putina faina,dar nu multa ca apoi se simt fainosi.

Reteta e din Sanda Marin, numai ca eu mai adaug bicarbonatl si zaharul vanilat.

Cîta brînza,si de care pui?(ma refer,cumperi una care o gasesc si eu?)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 January 2011 - 10:50 PM

Vezi postareaEataly, la 18 January 2011 - 04:40 PM, a spus:

Anca, de ce nu o scri pe a ta si noi vedem daca e diferita de ce avem noi.Eu o reteta exacta nu am, dar secretul memei era sa lasi compozitia macar 30 de minute la frigider.



Si eu la fel las aluatul la rece, tot de la mama stiu :love7: , de ex daca vrem sa-i mancam seara fac aluatul chiar si dupa pranz si il las sa se odihneasca in frigider.

#6 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 18 January 2011 - 11:05 PM

Io pun reteta ,dar va rog sa nu radeti de mine (o am de pe youtube)am luat-o de la o tanti care pregatea la ceva restaurant.
100 gr. branza de vaci
100 gr. faina
1 ou
coaja rasa de lamaie
bicarbonat
50 gr. smantana
dulceatza

Se maesteca toate ingredientele,adaugand faina la sfarsit.Tanti modele inelele si le prajea in baie de ulei.

E drept am facut doar o singura data si nu mi-a placut;erau tari la exterior si cruzi in mijloc!

Eataly multumesc de pont,am sa-l notez! :love7:

Ioana am comparat reteta mea cu a ta :D si... e o mare diferentza,mi-i se pare mult mai buna a ta.Vroiam sa te intreb care branza de vaca e mai buna?mai sfaramicioasa,mai cremoasa sau de-aia la pachet?.Multumesc mult pt. tot. :D

Maya ,Ioana cred ca vroia sa spuna "300 de gr. de branza"si a scris ,300 de gr. faina.

any_annette tu ce fel de branza folosesti?

Va multumesc inca odata de sfaturi;acum abia astept sa ii refac,pe papanasi,si sa vin cu pozele ! :D

#7 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 January 2011 - 11:22 PM

Vezi postareaMaya, la 18 January 2011 - 10:26 PM, a spus:



Cîta brînza,si de care pui?(ma refer,cumperi una care o gasesc si eu?)



Maya, am modificat, azi am fost imprastiata rau de tot.Era vb de branza, nu de faina.Eu fol quark-ul, egal de unde(LIDL,Real).Stiu ca e o marca care aduce mai mult cu branza noastra de vaci,dar nu-mi aduc aminte acum firma.Da important e sa fie ala mai gras.
Pacat ca nu aduc rusii si branza de vaci romaneasca ci doar telemea ca as fi luat.

Vezi postareaAnca_B, la 18 January 2011 - 11:05 PM, a spus:



Ioana am comparat reteta mea cu a ta :love7: si... e o mare diferentza,mi-i se pare mult mai buna a ta.Vroiam sa te intreb care branza de vaca e mai buna?mai sfaramicioasa,mai cremoasa sau de-aia la pachet?.Multumesc mult pt. tot. :D

Maya ,Ioana cred ca vroia sa spuna "300 de gr. de branza"si a scris ,300 de gr. faina.




Mie la reteta ta mi se pare prea multa faina pt cata branza de vaci e.Cat de felul de branza, merge si cea la pachet cat si cea varsata.Acum nu stiu sa-ti recomand vre-o firma, eu cand eram in tara luam varsata.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#8 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 January 2011 - 11:26 PM

Eu ii fac la ochi :love7:
Un pachet de branza (250g), 1-2 oua in functie de marime, zahar dupa gust, esente - amestec intai astea ca pentru placinta, apoi adaug putin bicarbonat stins sau praf de copt, si incep si pun faina pana obtin un aluat cam ca cel de paine...dau la rece putin, iar cand ii fac, ung mainile cu putin ulei si rup bucati de aluat.

Bine ca mi-ai amintit de ei...minunati cu dulceata si smantana :D

Uite ca am gasit o poza ratacita prin calculator

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-90-12953859217875.jpg
Imagine postata

#9 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 18 January 2011 - 11:53 PM

Vezi postareaOlgutza, la 18 January 2011 - 11:26 PM, a spus:

Eu ii fac la ochi :D
Un pachet de branza (250g), 1-2 oua in functie de marime, zahar dupa gust, esente - amestec intai astea ca pentru placinta, apoi adaug putin bicarbonat stins sau praf de copt, si incep si pun faina pana obtin un aluat cam ca cel de paine...dau la rece putin, iar cand ii fac, ung mainile cu putin ulei si rup bucati de aluat.

Bine ca mi-ai amintit de ei...minunati cu dulceata si smantana :D

Uite ca am gasit o poza ratacita prin calculator

Atasament 1.JPG


Olgutzo ce-mi facusi mie ,bre! :love7: cu poza asta...mai pot io sa dorm la noapte?
Dimineatza la prima ora ma gasiti prin magazine (piata) dupa branza,voi vreti ceva?!

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2011 - 12:11 AM

Anca, eu folosesc ricotta.

250 gr ricotta
2 oua
un varf de cutit de bicarbonat
2 linguri de zahar - cam 50 de gr
faina cat cuprinde - sa iasa un aluat moale

#11 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 19 January 2011 - 09:03 AM

Vezi postareaany_annette, la 19 January 2011 - 12:11 AM, a spus:

Anca, eu folosesc ricotta.

250 gr ricotta
2 oua
un varf de cutit de bicarbonat
2 linguri de zahar - cam 50 de gr
faina cat cuprinde - sa iasa un aluat moale


any_annette multumesc mult,am notat si reteta asta,acuma nu mai ma nici o scuza,trebuie sa-mi iasa papanasii! :love7:

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2011 - 03:11 PM

Vezi postareaAnca_B, la 19 January 2011 - 09:03 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 19 January 2011 - 12:11 AM, a spus:

Anca, eu folosesc ricotta.

250 gr ricotta
2 oua
un varf de cutit de bicarbonat
2 linguri de zahar - cam 50 de gr
faina cat cuprinde - sa iasa un aluat moale


any_annette multumesc mult,am notat si reteta asta,acuma nu mai ma nici o scuza,trebuie sa-mi iasa papanasii! :lol:



Reteta cam una e, clasica, pentru toata lumea.
Mie imi place mult sa-i mananc cu dulceata de afine sau cirese amare.

#13 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2011 - 03:20 PM

Eu personal prefer papanasii fierti ( branza/ricotta, ou, gris si un pic de faina ) fierti si serviti cu zahar, un pic de unt si smantana.
astia prjiti sunt buni, dar prea te umplu , parerea mea.

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2011 - 03:34 PM

Vezi postareastella, la 19 January 2011 - 03:20 PM, a spus:

Eu personal prefer papanasii fierti ( branza/ricotta, ou, gris si un pic de faina ) fierti si serviti cu zahar, un pic de unt si smantana.
astia prjiti sunt buni, dar prea te umplu , parerea mea.



Te umplu, asa e.
Eu am facut intr-o zi pe la 6 seara, am mancat cate 2 si n-am mai cinat in seara aia.

#15 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 July 2011 - 08:15 PM

Anca, abia acum am vazut intrebarea ta (nu stiu cum mi-a scapat, bag seama ca-mi cam trebe ochelari). Io am postat o reteta de papanasi prajiti, poate ti-o fi de folos, desi fetele ti-au dat deja raspunsuri. Papanasii nu i-am facut niciodata altfel si ies minunati! Si jupanu' haleste mult si bine, desi el nu-i obisnuit cu astfel de papanasi. =)) Da' imi mai cere cativa, daca-i dau prea putini! :-h
Eu pun ingredientele dupa ochi / mana si chef. Eventual, depinde si ce ingrediente am la interval.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi