Forum Culinar: Carnea de pui fiarta - reutilizare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Carnea de pui fiarta - reutilizare

#1 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 23 January 2011 - 06:46 PM

Am rugamintea sa-mi spuneti ce fel de mancare pot face cu carnea de pui fiarta (de la supa de pui.

De obicei faceam tocanita sau pane insa deja sincer mi s-a acrit de la tocanitza sau pane doar.

Va rog sa-mi spuneti ce faceti voi cu carnea de pui rezultata in urma executiei de supa de pui.

Orice idee e bine venita nu de alta dar imi e mila sa arunc aproape un pui....acum merg la intamplari geministe ca si la pregatire3a unei supe dau cu stangu in dreptu :pupic:.

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 January 2011 - 06:47 PM

O rupi cu miinile ca sa fie ate, sireturi, nu's cum sa-i zic si o amesteci cu nuci maruntite, tija de telina taiata fin, ulei bun, sare si piper si iese o salata. Aschii de parmigiano daca ai optional.

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 January 2011 - 07:18 PM

Eu fac de obicei salata "boeuf".
sau o salata de pui cu maioneza .

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 January 2011 - 07:28 PM

Sotul meu e inebunit dupa pui cu smantana (ciulama)eu mai pun acolo si ciupercute si fac mamaliguta.

#5 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 January 2011 - 07:43 PM

paste cu smantana si cubulete de carne de pui, tocata: chiftele sau rulada cu legume la mijloc, umplutura la lasagna, chec aperitiv la tava, in amestec cu niste ficatei-drob, mancata pur si simplu cu hrean sau cu usturoi si-o mamaliga.

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 January 2011 - 07:53 PM

Vezi postareamoatza, la 23 January 2011 - 07:43 PM, a spus:

paste cu smantana si cubulete de carne de pui



Chiar ma gandeam ca vazusem la cireasa de pe tort sau oricum pe la tv. pe undeva,pus smantana lichida,ceva branza gorgonzola,si ingrosat ca un sosulet pe foc,pus carnita de pui cuburi si condimentat pastele cu sosul asta...Nu am facut dar stiu ca m-a intrigat ideea ...

Yoyo sa ne spui cum l-ai reciclat pana la urma ca sunt tare curioasa... :pupic:

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 January 2011 - 09:00 PM

Vezi postareayoyo, la 23 January 2011 - 06:46 PM, a spus:


Orice idee e bine venita nu de alta dar imi e mila sa arunc aproape un pui....acum merg la intamplari geministe ca si la pregatire3a unei supe dau cu stangu in dreptu :pupic:.

Cum sa arunci un pui?
-o poti mînca asa fiarta,sau în salate cu dressing picant,salata de "boeuf",sau îti faci rost de un pisoi :P

Carnea de pui fiarta,la mine ramîne fiarta.Înca odata procesata termic,nu e pe gustul meu.Nici pane,nici în tocanite,nici chiftelute...eventual putin rumenita cu ceva mujdei si-o mamaliga...altfel nu!

Si mama face chiftelute,sau stiu eu ce tocanite...dar face asta pentru ca nu-i place carnea doar fiarta,spre deosebire de mine :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 23 January 2011 - 09:33 PM

Daca ati sti ce bine venite sunt toate sugestiile voastre.

Ganditi-va ca sunt eu si sotul doar si un pui cred ca ne ajunge sigur 4 zile si de acee l-as re-gati in mai multe moduri :P.

Moatza te rog sa-mi spui reteta de chec aperitiv cu ficatei-drob.

Maya si mie imi place carnea fiarta (bucatile mai mici) combinat cu zarzavatul fiert e deliciu atunci cand sunt calde, pastarnacul fiert il ador :P.

Va dati seama ca dupa ce am mancat toate zarzavaturile fierte si putina carne sigur sunt satula :P.

Sotul insa nu agreeaza carnea fiarta astfel trebuie sa-i gasesc alta utilizare.

De exemplu el zicea sa o pun la cuptor insa nu prea sunt sigura de aceasta incercare pentru ca sigur pielea puiului nu va face acea crusta crocanta deasupra deoarece grasimea a iesit deja in supa si parca si aroma (nu stiu cum sa explic). Ma mai batea gandul s-o pun in tigaie si sa o prajesc putin in ulei tot asa pentru ceva rapid.

De aceea am zis ca va intreb pe voi pentru ca asa invat mult mai multe din cunostintele si experientele voastre :pupic: :P .

#9 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 January 2011 - 10:02 PM

Yoyo, cateodata fac ciorba ca la tara doar din spatele puiului si eventual aripile.
pieptul il las crud si devine snitzel sau la gratar
si picioarele musai fripte :pupic:
era si reteta lui Alex de kara-age

http://artaculinara....c/219-kara-age/

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 January 2011 - 10:13 PM

Vezi postareayoyo, la 23 January 2011 - 09:33 PM, a spus:

De exemplu el zicea sa o pun la cuptor insa nu prea sunt sigura de aceasta incercare pentru ca sigur pielea puiului nu va face acea crusta crocanta deasupra deoarece grasimea a iesit deja in supa si parca si aroma (nu stiu cum sa explic).

Daca e fiarta ai putea sa o pui in cuptor, daca ai grill, si sa o incalzesti doar, adica cit sa se incalzeasca si rumeneasca suprafata ca oricum inauntru e fiarta.

#11 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 23 January 2011 - 10:54 PM

Stella sa stii ca si eu fac supa de mazare cu galuste de faina cu ou si tot asa pe aripioare si pe tot ce are oase impreuna cu zarzavaturi. E favorita mea! Acum supa nu mai pot face ca sigur nu va avea gust de pui.


Adriana din nefericire aici nu am grill (eu sunt ca in proverbul ala: cate bordeie atatea feluri de aragaz)doar cuptor cu flacara (gaz)...astfel cred ca doar o va usca daca o pun inauntru, nu?

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 January 2011 - 11:21 PM

Da, risti sa iasa uscata, mai bine fa una dintre ideile de aici :toothy9;

#13 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 24 January 2011 - 10:55 AM

Ioana, ai uitat de trecia? =)) Sau vi s-a acrit si de aia? Eu asa o reciclez. Andrei zice pizza impachetata :)
:toothy9; :scratch: :unsure:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#14 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 24 January 2011 - 11:28 AM

auzi tu, 2 oameni nu mnanca un pui :D
al meu il mananca singur (daca il las, ii dau cu portia eu ca e haplea).
tot salata o fac si eu, cu mayo, cu telina, cu morcov, ce am la indemana.....sau pe pizza o mananca copii
mie rar imi ramane fiarta de la ceva, o fac supa imediat ce e in plus, nu o las nici de pe o zi pe alta...la mine puiul e proteina de baza

#15 Useril este offline   AllyMcBeal 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 24 January 2011 - 03:25 PM

Nici la noi nu se mananca un pui la o masa, desi suntem doi adulti si doi copii.
Cand fac pui la cuptor - rotisat ori pe sticla - ramane de obicei pieptul.
A doua zi il trag in tigaie bucatele cu un pic de ulei si torn un sos Uncle Bens cu ananas si garnitura de orez simplu.Si iar ne ajunge la toti patru...

#16 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 January 2011 - 03:52 PM

Asta-i salata mea de pui preferata: salata de pui.

#17 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 24 January 2011 - 04:17 PM

Vezi postareayoyo, la 23 January 2011 - 09:33 PM, a spus:

Moatza te rog sa-mi spui reteta de chec aperitiv cu ficatei-drob.


Yoyo, la mine n-ai sa gasesti retete decat, eventual, la dulciuri.

Carnea tocata de pui fiert, amestecata cu ficatei cruzi, taiati bucatele (se poate si cu ficat fiert taiat sau tocat), verdeata cat de multa, ceapa verde -eu fac mai mult la Paste-,oua crude ca sa se lege compozitia, sare, piper. Ptr aspect, poti pune cubulete de morcov fiert sau ardei rosu. Nu pun faina, se leaga de la oua. Cu ocazia asta poti recicla si niste albusuri uitate prin congelator. Ouale le pun intregi, batute, dar albusul suplimentar il bat bine, aereaza compozitia. La cuptor , in tava de chec sau in tava intinsa si-apoi taiata ca o prajitura. Hai ca tu esti priceputa, o nimeresti oricum!

#18 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 January 2011 - 06:45 PM

eu o fac pilaf, ciulama, pui cu smantana sau pui cu conopida si msantana, am eu o problema cu puiul cu ciuperci, ca nu-mi place culoarea, nu gustul! deci merge si cu ciuperci.
ce mai fac este sa fac pilaf de praz cu sos de rosii si cand e aproape gata pun bucatile de pui fierte, doar sa prinda putin gust!

si evident merge la salate, in fasiute, sau cubulete, cu maioneza,cartofi, telina, lamaie, morcov, inclusiv ciuperci, daca e vorba pe asa!

dar daca iti ramane o bucata mai mare cum a zis ally Mac beal, poti sa-l invelesti in felii de slaninuta si sa-l dai la cuptor pana se rumeneste slaninuta si asa nu se va usca. aa si mai stiu o cale,daca nu vrei sa se arda, il invelesti foi de varza murata! varza se va arde, dar puiul nu!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#19 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 24 January 2011 - 07:31 PM

Inafara de toate ideile pe care ti le-au dat fetele,eu fac un pure de cartofi spumos cu unt si lapte fierbinte,si-i pun alaturi carnea,scaldata in

Sos de :

- mere,visine ,preferatele mele,sau sos de rosii,mustar,marar pentru conservatori

O nebunie !

Si nu in cele din urma,papricasul de pui cu mamaliga si usturoi,care-mi provoaca salivatia,doar pronuntandu-i numele.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2011 - 07:57 PM

Si binenteles, daca n-ai vazut-o, reteta Danei
http://artaculinara....-salata-de-pui/

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi