Carnea de pui fiarta - reutilizare
#1
Postat 23 January 2011 - 06:46 PM
De obicei faceam tocanita sau pane insa deja sincer mi s-a acrit de la tocanitza sau pane doar.
Va rog sa-mi spuneti ce faceti voi cu carnea de pui rezultata in urma executiei de supa de pui.
Orice idee e bine venita nu de alta dar imi e mila sa arunc aproape un pui....acum merg la intamplari geministe ca si la pregatire3a unei supe dau cu stangu in dreptu .
#2
Postat 23 January 2011 - 06:47 PM
#3
Postat 23 January 2011 - 07:18 PM
sau o salata de pui cu maioneza .
#4
Postat 23 January 2011 - 07:28 PM
#5
Postat 23 January 2011 - 07:43 PM
#6
Postat 23 January 2011 - 07:53 PM
moatza, la 23 January 2011 - 07:43 PM, a spus:
Chiar ma gandeam ca vazusem la cireasa de pe tort sau oricum pe la tv. pe undeva,pus smantana lichida,ceva branza gorgonzola,si ingrosat ca un sosulet pe foc,pus carnita de pui cuburi si condimentat pastele cu sosul asta...Nu am facut dar stiu ca m-a intrigat ideea ...
Yoyo sa ne spui cum l-ai reciclat pana la urma ca sunt tare curioasa...
#7
Postat 23 January 2011 - 09:00 PM
yoyo, la 23 January 2011 - 06:46 PM, a spus:
Orice idee e bine venita nu de alta dar imi e mila sa arunc aproape un pui....acum merg la intamplari geministe ca si la pregatire3a unei supe dau cu stangu in dreptu .
Cum sa arunci un pui?
-o poti mînca asa fiarta,sau în salate cu dressing picant,salata de "boeuf",sau îti faci rost de un pisoi
Carnea de pui fiarta,la mine ramîne fiarta.Înca odata procesata termic,nu e pe gustul meu.Nici pane,nici în tocanite,nici chiftelute...eventual putin rumenita cu ceva mujdei si-o mamaliga...altfel nu!
Si mama face chiftelute,sau stiu eu ce tocanite...dar face asta pentru ca nu-i place carnea doar fiarta,spre deosebire de mine
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#8
Postat 23 January 2011 - 09:33 PM
Ganditi-va ca sunt eu si sotul doar si un pui cred ca ne ajunge sigur 4 zile si de acee l-as re-gati in mai multe moduri .
Moatza te rog sa-mi spui reteta de chec aperitiv cu ficatei-drob.
Maya si mie imi place carnea fiarta (bucatile mai mici) combinat cu zarzavatul fiert e deliciu atunci cand sunt calde, pastarnacul fiert il ador .
Va dati seama ca dupa ce am mancat toate zarzavaturile fierte si putina carne sigur sunt satula .
Sotul insa nu agreeaza carnea fiarta astfel trebuie sa-i gasesc alta utilizare.
De exemplu el zicea sa o pun la cuptor insa nu prea sunt sigura de aceasta incercare pentru ca sigur pielea puiului nu va face acea crusta crocanta deasupra deoarece grasimea a iesit deja in supa si parca si aroma (nu stiu cum sa explic). Ma mai batea gandul s-o pun in tigaie si sa o prajesc putin in ulei tot asa pentru ceva rapid.
De aceea am zis ca va intreb pe voi pentru ca asa invat mult mai multe din cunostintele si experientele voastre .
#9
Postat 23 January 2011 - 10:02 PM
pieptul il las crud si devine snitzel sau la gratar
si picioarele musai fripte
era si reteta lui Alex de kara-age
http://artaculinara....c/219-kara-age/
#10
Postat 23 January 2011 - 10:13 PM
yoyo, la 23 January 2011 - 09:33 PM, a spus:
Daca e fiarta ai putea sa o pui in cuptor, daca ai grill, si sa o incalzesti doar, adica cit sa se incalzeasca si rumeneasca suprafata ca oricum inauntru e fiarta.
#11
Postat 23 January 2011 - 10:54 PM
Adriana din nefericire aici nu am grill (eu sunt ca in proverbul ala: cate bordeie atatea feluri de aragaz)doar cuptor cu flacara (gaz)...astfel cred ca doar o va usca daca o pun inauntru, nu?
#12
Postat 23 January 2011 - 11:21 PM
#13
Postat 24 January 2011 - 10:55 AM
si
#14
Postat 24 January 2011 - 11:28 AM
al meu il mananca singur (daca il las, ii dau cu portia eu ca e haplea).
tot salata o fac si eu, cu mayo, cu telina, cu morcov, ce am la indemana.....sau pe pizza o mananca copii
mie rar imi ramane fiarta de la ceva, o fac supa imediat ce e in plus, nu o las nici de pe o zi pe alta...la mine puiul e proteina de baza
#15
Postat 24 January 2011 - 03:25 PM
Cand fac pui la cuptor - rotisat ori pe sticla - ramane de obicei pieptul.
A doua zi il trag in tigaie bucatele cu un pic de ulei si torn un sos Uncle Bens cu ananas si garnitura de orez simplu.Si iar ne ajunge la toti patru...
#17
Postat 24 January 2011 - 04:17 PM
yoyo, la 23 January 2011 - 09:33 PM, a spus:
Yoyo, la mine n-ai sa gasesti retete decat, eventual, la dulciuri.
Carnea tocata de pui fiert, amestecata cu ficatei cruzi, taiati bucatele (se poate si cu ficat fiert taiat sau tocat), verdeata cat de multa, ceapa verde -eu fac mai mult la Paste-,oua crude ca sa se lege compozitia, sare, piper. Ptr aspect, poti pune cubulete de morcov fiert sau ardei rosu. Nu pun faina, se leaga de la oua. Cu ocazia asta poti recicla si niste albusuri uitate prin congelator. Ouale le pun intregi, batute, dar albusul suplimentar il bat bine, aereaza compozitia. La cuptor , in tava de chec sau in tava intinsa si-apoi taiata ca o prajitura. Hai ca tu esti priceputa, o nimeresti oricum!
#18
Postat 24 January 2011 - 06:45 PM
ce mai fac este sa fac pilaf de praz cu sos de rosii si cand e aproape gata pun bucatile de pui fierte, doar sa prinda putin gust!
si evident merge la salate, in fasiute, sau cubulete, cu maioneza,cartofi, telina, lamaie, morcov, inclusiv ciuperci, daca e vorba pe asa!
dar daca iti ramane o bucata mai mare cum a zis ally Mac beal, poti sa-l invelesti in felii de slaninuta si sa-l dai la cuptor pana se rumeneste slaninuta si asa nu se va usca. aa si mai stiu o cale,daca nu vrei sa se arda, il invelesti foi de varza murata! varza se va arde, dar puiul nu!
#19
Postat 24 January 2011 - 07:31 PM
Sos de :
- mere,visine ,preferatele mele,sau sos de rosii,mustar,marar pentru conservatori
O nebunie !
Si nu in cele din urma,papricasul de pui cu mamaliga si usturoi,care-mi provoaca salivatia,doar pronuntandu-i numele.
http://povesticulinare.blogspot.com/