Forum Culinar: Inele de calamari in sos de soia - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Inele de calamari in sos de soia

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 January 2011 - 02:04 PM

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12961294412279.jpg

E posibil ca poftesc la sos de soia?!Am facut 3 zile la rand preparate cu sos de soia.In fine....

Puteti folosi sepii sau calamari in loc de inele.Ce gasiti, ce aveti.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12961297834685.jpg

Am pus inelele de calamari la marinat in sos de soia.O ora, doua.Le-am scos(fara sa le scurg) si le-am asezat intr-o tigaie incinsa, stropita cu un pic de ulei extra.

O sa-si lase apa, deci dam focul mai tare.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12961295293344.jpg

Dupa doua, trei minute adaugam o lingura de zahar brun.Cand s-a redus tot lichidul, obtinem un sos caramelizat foarte delicios.Stingem focul si adaugam o lungurita de unt.Pentru luciu. :floare:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12961296647192.jpg

Servim preparatul obtinut cu orez fiert.Si gata.Pot sa mananc acum? :floare:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12961297303845.jpg

#2 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 January 2011 - 02:07 PM

Vezi postareaEataly, la 27 January 2011 - 02:04 PM, a spus:

....Pot sa mananc acum? :floare:

Atasament IMG_2341.JPG

Nuuuuuu !!! :floare:
Vezi ca suna cineva la usa :floare:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 January 2011 - 02:11 PM

Stai sa ascund tot! :floare:

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2011 - 04:13 PM

Vezi postareaEataly, la 27 January 2011 - 02:04 PM, a spus:

Pot sa mananc acum?

Buon appetito! :scratch:
Intriganta combinatia, tre sa o incerc si eu :floare:

#5 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 January 2011 - 05:29 PM

Turbez ... Mor dupa calamari, oricum ar fi! Calamari si caracratiti Ma uitam mai zilele trecute la Pirates of the Caribbean si ma gandeam ca ce as musca din kraken-ul ala :scratch: Misto tare. Sper ca in curand sa pot sa fac iar compradores la Metro si ii iau.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 January 2011 - 11:23 PM

..poftesti?În fine...Ce?
Sa întelegem ceva? :wub: ...o sa fim nanasi? :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 January 2011 - 12:32 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 January 2011 - 04:13 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 27 January 2011 - 02:04 PM, a spus:

Pot sa mananc acum?

Buon appetito! :-*
Intriganta combinatia, tre sa o incerc si eu :)


Multumesc :) !Desi pare ciudata lingura de zahar peste lighioane de mare, isi are rolul ei in combinatia cu sosul de soia.Adica nu e dulce, ajuta la caramelizarea sosului de soia.Eu abia astept sa repet operatia cu calamari intregi.

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 January 2011 - 05:29 PM, a spus:

Turbez ... Mor dupa calamari, oricum ar fi! Calamari si caracratiti Ma uitam mai zilele trecute la Pirates of the Caribbean si ma gandeam ca ce as musca din kraken-ul ala :) Misto tare. Sper ca in curand sa pot sa fac iar compradores la Metro si ii iau.


Mie imi plac enorm facuti asa.Se fac si repede.

Vezi postareaMaya, la 27 January 2011 - 11:23 PM, a spus:

..poftesti?În fine...Ce?
Sa întelegem ceva? :D ...o sa fim nanasi? :P


Din nefericire nu! :-*
Eu sunt o pofticioasa.Si daca dimineata m-am trezit cu pofta de sparanghel, apai...n-am scapare.Si contrar asteptarilor cand eram insarcinata cu Manu, n-am poftit la nimic. :)

Dupa inelele de calamari, a doua zi am facut pulpe de rata marinate in sos de soia cu miere si puse la cuptor.

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 February 2012 - 11:05 PM

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13301174626451.jpg

Cu calamari baby intregi.Rapizi si buni.

#9 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 February 2012 - 02:55 PM

Imi lipsea un pitic pe creier, dar acum l-am regasiiiiiit!! :)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2013 - 10:17 PM

Trag sus mesajul pentru ca am gasit un loc la piata unde inelele sunt foarte bune si cautam alte moduri de a le gati :violent6:

#11 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 January 2013 - 03:23 PM

Cu tehnica acesta sunt bune nu doar inelele de calamar ci si inelele de la perdeaua de dus :drunken:

Iar ai trezit fiara din mine.

Eu calatoresc deobicei mai inspre Est adaugand si sfanta treime asiatica: Ghimbir, usturoi, chili. Si daca imi lipseste otetul de orez folosesc fara rusine balsamico sau chiar zeama de lime/ lamaie - sweet sour U know?
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 January 2013 - 03:32 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 January 2013 - 10:17 PM, a spus:

Trag sus mesajul pentru ca am gasit un loc la piata unde inelele sunt foarte bune si cautam alte moduri de a le gati :D


Ma bucur. :drunken:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 23 January 2013 - 03:23 PM, a spus:

U know?


I know, I know.
Voi dezvoltati reteta spre toate punctele cardinale, eu am una bucata copil si ma franez. :floare:

#13 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 January 2013 - 03:57 PM

Vezi postareaEataly, la 23 January 2013 - 03:32 PM, a spus:


I know, I know.
Voi dezvoltati reteta spre toate punctele cardinale, eu am una bucata copil si ma franez. :thumleft:


Desfranatu' di mini :rolleyes:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 January 2013 - 11:37 PM

Voilà, fara zahar si unt :angryfire:
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-1359236250192.jpg
ce se vede in spate si bucatelele de patrunjel sunt de la crevetii cu care le-am amestecat

#15 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 28 January 2013 - 12:29 PM

Ar merge oare si peste marinat in felul asta?Chiar am cumparat niste file si vroiam sa-l fac cu rosii,poate incerc o bucata sa vad cum iese.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#16 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 January 2014 - 06:21 PM

Inelele mele sunt congelate.
Intrebare: le decongelez inainte, sau le arunc asa congelate in sosul de soia?
Ca sa stiu ce sa fac cu ele.
Multumesc anticipat! :pupic:
Sorina

#17 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 January 2014 - 08:28 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 27 January 2014 - 06:21 PM, a spus:

Inelele mele sunt congelate.
Intrebare: le decongelez inainte, sau le arunc asa congelate in sosul de soia?
Ca sa stiu ce sa fac cu ele.
Multumesc anticipat! :pupic:


eu le-as decongela. ca-si lasa apa si dilueaza sosul inutil. plus ca-n tigaie-si lasa alta zeama, mai multa daca n-ar fi decongelate inainte. si daca-i tii pana se evapora apa, risti sa devina guma. zic si io!

#18 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 January 2014 - 09:58 PM

Ai dreptate! Și eu m-am gândit la chestia asta, doar că nu eram sigură.
Mulțumesc mult, Moatzo!
Sorina

#19 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 February 2014 - 10:18 PM

Am făcut în seara aceasta rețeta lu' matale sau mai bine zis am vrut.
Ziceți voi dacă sunt normală... Am citit rețeta de nu știu câte ori, ajunsesem să o știu pe ce rost.
Vreau să vă spun că în loc de sos de soia am pus cu încredere oțet balsamic. Normală sunt eu?! În nici un caz...
Eram decisă să nu pun fructoză și cum mestecam eu liniștită mă lovește revelația: amețitooooo, ce-ai făcut!
Așa că de frică am pus fructoză.
Cu inima îndoită i-am dat înainte, altă soluție nu aveam.
Spre surprinderea mea s-a papat tot. Bun și-așa!
Mare zăpăcită mai sunt...
Sorina

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2014 - 11:49 PM

Eu nu pun nici fructoza nici unt, pun inelele in tigaie intr-un strop de ulei si apoi pun sos de soya, nu's lucioase si frumoase ca ale lui Lili dar daca problema e zaharul poti incerca sa nu-l pui si vezi daca-ti place.
Cum au fost cu otetul balsamic?

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi