Forum Culinar: chifle - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

chifle pentru hamburger, sandwich

#1 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 01 February 2011 - 12:52 AM

Chifle pentru hamburger sau sandwich.


mie mi-au iesit 7 chifle mari.
1 cup = 120 g
apa folosita e fiarta si racita



4 1/2 cup faina
1 lingura de zahar
sare
1 1/2 lingurita de drojdie
50 ml apa calduta
360 ml lapte caldut
5 linguri unt topit

Se dizolva drojdia in 50 ml apa calduta si se adauga si lingurita de zahar. Dupa 15 min amestecul arata asa:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-341-12965135826909.jpg

Faina se amesteca cu sarea, si se adauga drojdia, untul topit si laptele. Se amesteca asa incat toate sa se omogenizeze. Aluatul va fi lipicios, sa nu fiti tentate sa mai puneti faina.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-341-12965136062871.jpg

Acum aveti 2 variante :-* : fie sa incepeti sa framantati timp de 6 min,

...fie sa faceti ca mine, adica varianta lenesa: acoperiti aluatul lipicios cu o folie de plastic, lasati 5 min sa se odihneasca dupa care il ametiti in lighean pentru max 10 sec. Repetati operatia de inca 2 ori (framantati 10 sec., lasati la odihna 5 min) iar la sfarsit acoperiti si-l lasati la crescut pana trece de testul plutitului.

Adica luati o bucatica de aluat, o rotiti in maini sa o faceti rotunda ca o bila si apoi ii dati drumul intr-un pahar plin cu apa la temperatura camerei. Daca se duce la fund inseamna ca nu a crescut destul, daca pluteste inseamna ca e gata si trecem la faza urmatoare.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-341-12965136175818.jpg

Aluatul acoperit si crescut frumos se baga la frigider. Ideal pentru o noapte, eu nu am avut timp si l-am lasat vreo 4 ore.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-341-12965136282596.jpg

Dupa ce-l scoatem din frigider il impartim in cate bucati vreti voi (depinde cat de mari vreti sa fie chiflele), se dau forma de chifte si se aseava in tava. Se acopera cu folie si se lasa la temp cam 1 h. Se ung cu ou, se presara susan, mac sau nimic si se pun la cuptor la 180 C timp de 10-12 min.

Et voila!

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-341-12965136391709.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-341-129651365061.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-341-12965136614775.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 01 February 2011 - 09:09 AM

Arata fffffff bine!si-s pufoaseeeeeee!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 February 2011 - 01:13 PM

Ce pernute moi si pufoase. :)

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 February 2011 - 01:18 PM

Vezi postareaaura, la 01 February 2011 - 12:52 AM, a spus:

Adica luati o bucatica de aluat, o rotiti in maini sa o faceti rotunda ca o bila si apoi ii dati drumul intr-un pahar plin cu apa la temperatura camerei. Daca se duce la fund inseamna ca nu a crescut destul, daca pluteste inseamna ca e gata si trecem la faza urmatoare.

Foarte faina chestia asta, de tinut minte. Iar chiflele arata splendid.

#5 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 01 February 2011 - 06:43 PM

Ce bine arata asa pufoase. :lol:

#6 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 01 February 2011 - 08:22 PM

ma bucur ca v-au palcut. Pozele finale sunt facute a doua zi, am preferat sa le fac cu lumina naturala decat la bec. Deci ele raman pufoase si a doua zi. La micul dejun le-am bagat 5 min in cuptor sa se incalzeasca si erau parca mai bune, cu coaja crocanta si miez pufos.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#7 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 February 2011 - 10:54 PM

Aura, multumesc de reteta! Le-am facut azi si de mancat tot azi le-am mancat. Sunt delicioase in ciuda faptului ca nu am avut timp sa las aluatul la crescut decat doua ore si am sarit peste faza cu lasatul la crescut in tava. Ca sa numai spun ca aluatul meu a picat testul cu succes :icon_fessee: Dar de bune au fost buneeeeee si moi. Data viitoare o sa urmez pasii intocmai.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-12-12970256147667.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 06 February 2011 - 11:37 PM

laponica, ma bucur ca le-ai incercat. Chiflele tale arata foaaaarte bine. Data viitoare cand le faci poate ai timp sa le lasi un pic mai mult sa se dezvolte glutenul si ai sa vezi diferenta.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#9 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 07 February 2011 - 03:40 AM

Aura,super chiflele.
Le-am vazut prea tarziu, ca le faceam ieri ... acum le programez un "rendez-vous" :icon_fessee: pe urmatorul sfarsit de saptamana.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#10 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 February 2011 - 03:53 PM

Vezi postareaRia, la 07 February 2011 - 03:40 AM, a spus:

Aura,super chiflele.
Le-am vazut prea tarziu, ca le faceam ieri ... acum le programez un "rendez-vous" :notworthy: pe urmatorul sfarsit de saptamana.

sa ne spui daca v-au placut. Mie imi plac feedback-urile, indiferent de care, deci astept parerea ta :)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#11 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 07 February 2011 - 04:59 PM

Arata yammy,pufoase si coapte ,si eu le prefer asa!
Superbe, Aura! :appl:

#12 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 07 February 2011 - 05:36 PM

arata tare bine..o sa le fac si eu sa am sa le pun la fete la scoala sandviciuri....merci de reteta :appl: :lol:

#13 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 February 2011 - 05:50 PM

nico, liliana, sunteti dragute. :appl:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#14 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 February 2011 - 07:06 PM

Cu siguranta asa fac Aura. Consistenta nu a iesit din cauza timpului extrem de redus. Insa mi-au placut asa de mult ca weekend-ul asta e programat un repetir.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#15 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 07 February 2011 - 07:23 PM

eu deja le framant si maine le termin..o sa revin cu poza si impresii

#16 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 February 2011 - 07:27 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 February 2011 - 07:06 PM, a spus:

Cu siguranta asa fac Aura. Consistenta nu a iesit din cauza timpului extrem de redus. Insa mi-au placut asa de mult ca weekend-ul asta e programat un repetir.

daca ai timp sa lasi aluatul in frigider peste noapte ar fi ideal. ma bucur nespus ca vrei sa le repeti :appl:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#17 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 February 2011 - 07:44 PM

Pai asa am de gand, sa le las fix ca la carte. Daca nu m-o rapi nimeni pana atunci si nici amnezia nu m-o pali, vin cu poz[n]e :appl:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#18 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 February 2011 - 07:58 PM

cum rapirea si amnezia sunt mai mult decat improbabile (?!), se pare ca o sa ne delectezi cu ceva poze :appl:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#19 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 08 February 2011 - 08:54 PM

gata...revin cu poze..impresii: super incantata toata lumea, sambata repetam...

Imagine postata

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#20 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 February 2011 - 11:21 PM

super liliana. Ti-au iesit excelente si ma bucur ca v-au placut.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi