chifle pentru hamburger, sandwich
#1
Postat 01 February 2011 - 12:52 AM
mie mi-au iesit 7 chifle mari.
1 cup = 120 g
apa folosita e fiarta si racita
4 1/2 cup faina
1 lingura de zahar
sare
1 1/2 lingurita de drojdie
50 ml apa calduta
360 ml lapte caldut
5 linguri unt topit
Se dizolva drojdia in 50 ml apa calduta si se adauga si lingurita de zahar. Dupa 15 min amestecul arata asa:
Faina se amesteca cu sarea, si se adauga drojdia, untul topit si laptele. Se amesteca asa incat toate sa se omogenizeze. Aluatul va fi lipicios, sa nu fiti tentate sa mai puneti faina.
Acum aveti 2 variante : fie sa incepeti sa framantati timp de 6 min,
...fie sa faceti ca mine, adica varianta lenesa: acoperiti aluatul lipicios cu o folie de plastic, lasati 5 min sa se odihneasca dupa care il ametiti in lighean pentru max 10 sec. Repetati operatia de inca 2 ori (framantati 10 sec., lasati la odihna 5 min) iar la sfarsit acoperiti si-l lasati la crescut pana trece de testul plutitului.
Adica luati o bucatica de aluat, o rotiti in maini sa o faceti rotunda ca o bila si apoi ii dati drumul intr-un pahar plin cu apa la temperatura camerei. Daca se duce la fund inseamna ca nu a crescut destul, daca pluteste inseamna ca e gata si trecem la faza urmatoare.
Aluatul acoperit si crescut frumos se baga la frigider. Ideal pentru o noapte, eu nu am avut timp si l-am lasat vreo 4 ore.
Dupa ce-l scoatem din frigider il impartim in cate bucati vreti voi (depinde cat de mari vreti sa fie chiflele), se dau forma de chifte si se aseava in tava. Se acopera cu folie si se lasa la temp cam 1 h. Se ung cu ou, se presara susan, mac sau nimic si se pun la cuptor la 180 C timp de 10-12 min.
Et voila!
#2
Postat 01 February 2011 - 09:09 AM
#4
Postat 01 February 2011 - 01:18 PM
aura, la 01 February 2011 - 12:52 AM, a spus:
Foarte faina chestia asta, de tinut minte. Iar chiflele arata splendid.
#6
Postat 01 February 2011 - 08:22 PM
#7
Postat 06 February 2011 - 10:54 PM
#8
Postat 06 February 2011 - 11:37 PM
#9
Postat 07 February 2011 - 03:40 AM
Le-am vazut prea tarziu, ca le faceam ieri ... acum le programez un "rendez-vous" pe urmatorul sfarsit de saptamana.
#10
Postat 07 February 2011 - 03:53 PM
Ria, la 07 February 2011 - 03:40 AM, a spus:
Le-am vazut prea tarziu, ca le faceam ieri ... acum le programez un "rendez-vous" pe urmatorul sfarsit de saptamana.
sa ne spui daca v-au placut. Mie imi plac feedback-urile, indiferent de care, deci astept parerea ta
#11
Postat 07 February 2011 - 04:59 PM
Superbe, Aura!
#12
Postat 07 February 2011 - 05:36 PM
#13
Postat 07 February 2011 - 05:50 PM
#14
Postat 07 February 2011 - 07:06 PM
#15
Postat 07 February 2011 - 07:23 PM
#16
Postat 07 February 2011 - 07:27 PM
Lapona Enigel, la 07 February 2011 - 07:06 PM, a spus:
daca ai timp sa lasi aluatul in frigider peste noapte ar fi ideal. ma bucur nespus ca vrei sa le repeti
#17
Postat 07 February 2011 - 07:44 PM
#18
Postat 07 February 2011 - 07:58 PM
#19
Postat 08 February 2011 - 08:54 PM
#20
Postat 08 February 2011 - 11:21 PM