
Ingredientele sint pentru doua pizza mari - 40x35 cm
Sosul de rosii
- 600 g rosii (4 rosii mari)
- 2-3 catei de usturoi
- 1 legatura de busuioc proaspat
- 2 linguri ulei de masline
- sare,piper dupa gust
- citeva ramurele de rozmarin pentru presarat deasupra
In afara uleiului se macina toate ingredientele cu un mixer vertical pina se obtine un sos.
Se adauga si uleiul si se amesteca cu o lingura.Se da la rece pina este gata si aluatul.
Aluatul
- 600-650 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- un strop de zahar
- 350 ml apa calduta
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare/sau dupa gust
Se pune faina in vasul robotului.In mijloc de face o adincitura in care se adauga drojdia frecata cu 50 ml din apa calduta si un strop de zahar(creste mai repede).Dupa aproximativ 10 minute drojdia este umflata si spumoasa. Se adauga sarea si se da drumul robotului de bucatarie pe o treapta joasa(2 din 10 de exemplu).In timp ce robotul amesteca ingredientele din vas,se adaga uleiul si apa calduta in firicel subtire.Se framinta pina aluatul se desprinde de pe peretii vasului.Se formeaza o bila si se lasa acoperita la crescut.Cind aluatul si-a dublat volumul se framinta usor si se imparte in doua bile.Se ung tavile cu ulei,iar aluatul se intinde cu miinile direct in tava.Asa fac eu

Intre timp se preincalzeste cuptorul la cel putin 250°C ,iar aluatul se lasa in tava sa creasca putin din nou.Se unge cu sos,se adauga rozmarin si se da la cuptor pina se rumeneste(dupa plac).
Servita cu citiva stropi de ulei de masline-pentru mine,cea mai buna pizza ever! Daca este prea goala pentru gustul vostru,si totusi o vreti vegana/sau de post,puteti sa adaugati deasupra si cite o mina de ciuperci feliate,sau masline,anginare fiarta(sau din ulei).Din nou un deliciu!

Notita din cutia cu tippsuri si tricksuri:
Daca nu vreti sa faceti asa multa pizza,impartiti aluatul in doua si puneti jumatate in congelator.De multe ori fac la fel,si aluatul este la fel de bun dupa decongelare ca si facut proaspat.Ca sa se dezghete repede cind am nevoie,bag aluatul intr-o punga si apas pe el pina devine plat/un drepunghi care ia forma pungii.Asa se dezgheata rapid.
Nu uitati sa faceti doar jumatate din cantitatea de sos
