Help! Grau pentru coliva - in Canada (GTA)?
Postat 09 February 2011 - 03:43 AM
Postat 09 February 2011 - 01:40 PM
adi_edi, la 09 February 2011 - 03:43 AM, a spus:
Vezi pe la magazinele naturiste,sau arabesti.
Dar arpacas nu gasesti ?
Eu fac coliva cu arpacas.
http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 09 February 2011 - 05:28 PM
Postat 09 February 2011 - 05:59 PM
Postat 11 February 2011 - 02:13 AM

Oricum dau o raita pe acolo in weekend.
Postat 11 February 2011 - 12:30 PM

In poza din dreapta jos sunt felurile de grau si cum se numesc ele. In partea stanga mai sus sunt alte cereale, secara, ovaz si orz. Sper sa-ti dai seama din imagine cum arata graul de coliva. Soft si hard se refera la culoare. Eu cred ca se poate face din toate 4 felurile, daca nu esti sigura alege unul din cele scrise mai jos cu bold.
Wheat Berries
Clockwise from Top:
Rye (Cecale cereale)-greener than the wheats
Barley (Hordeum vulgare)--partly pearled berries are pale
Kamut (Triticum turgidum)--unusually long, thin, otherwise more resembling durum
Durum wheat (Triticum turgidum diococcum)--longer, thinner, more translucent and golden than T. aestivum
Hard white wheat (Triticum aestivum)--compact, light colored, more translucent than soft white
Soft white wheat (Triticum aestivum)--plump pale kernels
Oats (Avena sativa)--pale, narrow, softer kernels
Spelt (Triticum aestivum spelta)--redder, plump, often has hulls still attached
Not pictured: hard red and soft red wheats, which look like hard red and white wheats except they're the same color as the spelt here.
Succes!

Postat 14 February 2011 - 04:05 AM
Din pacate n-am ajuns in weekend la Bulk Barn, nici saptamana viitoare n-am cum, dar mergand la Food Basics am zis sa mai fac o incercare. Minune, acuma nu ma puteam hotari ce sa cumpar. Am vazut si produsele Bob's Red Mill, in cele din urma am ales "pearl wheat", am facut o incercare din 250 g si cred ca mi-a iesit coliva, oricum mai am timp sa ma perfectionez pana la inceputul lui martie, cand e parastasul.
Ma duc sa multumesc si Maestrului pentru reteta.
Postat 16 February 2011 - 05:40 PM
adi_edi, la 14 February 2011 - 04:05 AM, a spus:
Din pacate n-am ajuns in weekend la Bulk Barn, nici saptamana viitoare n-am cum, dar mergand la Food Basics am zis sa mai fac o incercare. Minune, acuma nu ma puteam hotari ce sa cumpar. Am vazut si produsele Bob's Red Mill, in cele din urma am ales "pearl wheat", am facut o incercare din 250 g si cred ca mi-a iesit coliva, oricum mai am timp sa ma perfectionez pana la inceputul lui martie, cand e parastasul.
Ma duc sa multumesc si Maestrului pentru reteta.
Ai gasit Adi? De care ai cumparat? Si a iesit bun, a fiert?
Edit: Nu am citit cu amandoi ochii

Postat 16 February 2011 - 08:16 PM
Uite chiar asta e ce am cumparat:
http://www.phoenicia...7&ProductID=270
Postat 17 February 2011 - 11:42 PM
adi_edi, la 16 February 2011 - 08:16 PM, a spus:
Uite chiar asta e ce am cumparat:
http://www.phoenicia...7&ProductID=270
Mersi frumos. Nu stiu de cantitate..acum depinde de cata lume ai la parastas, cate pachete dai...Din fericire pana de curand nu ma pricepeam la asa ceva..acum insa.. fara cuvinte