Forum Culinar: Grilled Tandoori Chicken - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Grilled Tandoori Chicken

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 14 February 2011 - 10:29 PM

GRILLED TANDOORI CHICKEN

Tandoori
este un fel de mancare indian foarte popular, avind in componenta lui, de obicei, carne de pui marinata intr-un amestec de iaurt si diferite condimente.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12977142575951.jpg

INGREDIENTE:


- 2-3 bucati piept de pui dezosat si fara pielita
- 1/2 cana iaurt
- sucul de la o lamaie
- 1/2 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras sau uscat
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingurita chimion
- 1 lingurita coriandru
- 1/2 lingurita ardei iute rosu uscat
-1/2 lingurita sofran indian
- 1 lingurita garam masala
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri ulei vegetal

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12977142020014.jpg

Se spala bine puiul, se inteapa cu o furculita in mai multe locuri si se taie cubulete. Intr-un mixer se amesteca restul ingredientelor pana se obtine o pasta cremoasa. Intr-o punga se pun bucatile de pui la marinat impreuna cu sosul obtinut si se lasa la figider cel putin o ora.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12977142125607.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12977142245827.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12977142317741.jpg

Intre timp se pun in apa betele de lemn pentru frigarui. Se scoae carnea si se pregatesc frigaruile. Se rumenesc frumos la gratar si se servesc cu limeta si orez indian.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-129771423912.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-1297714248198.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-701-12977142661539.jpg


#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 February 2011 - 10:36 PM

Iubesc condimentul tandoori si am si un borcan plin, se vor face :floare:

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 14 February 2011 - 11:17 PM

Tandori si pui la gratar si mai era si soare la tine.Imagine postata

Si eu vreau !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 15 February 2011 - 04:48 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 February 2011 - 10:36 PM, a spus:

Iubesc condimentul tandoori si am si un borcan plin, se vor face :floare:


Si mie imi place foarte mult tandoori. Frigaruile au iesit foarte gustoase si aromate.

#5 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 15 February 2011 - 04:50 PM

Vezi postareaPiscotel, la 14 February 2011 - 11:17 PM, a spus:

Tandori si pui la gratar si mai era si soare la tine.Imagine postata

Si eu vreau !Imagine postata


Lia, era doar pui cu iaurt si condimente la gratar, deci n-am calcat prea tare stramb. Cat despre soare, gata, la noi a venit primavara, azi sunt 25C. :floare:

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 February 2011 - 11:28 AM

Mi-am luat si eu acum condimentul, ca nu-l aveam.Dar o sa fac in cuptor, pentru gratareala asteptam vara.

#7 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 May 2011 - 12:29 PM

Chef-A, thanx pt. reteta de marinata tandoori ! :)


Imagine postata

Ne-a placut tare mult la gust, motiv pt. care am facut-o de 2X pina acum. :)



Imagine postata



#8 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 14 May 2011 - 02:46 PM

Mmmm, ce bine arata copanelele alea, asa suculente. :)
Sa va fie de bine.

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 May 2011 - 04:36 PM

Dana, le-ai copt la cuptor?

#10 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 May 2011 - 09:33 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 14 May 2011 - 02:46 PM, a spus:

Mmmm, ce bine arata copanelele alea, asa suculente. :)
Sa va fie de bine.


Multumim ! :toothy9;


Vezi postareaAdriana, la 14 May 2011 - 04:36 PM, a spus:

Dana, le-ai copt la cuptor?


La cuptor (200°C pe ventilatie, timp de 30'), Adriana, ca n-am avut vreme de facut gratar.

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 May 2011 - 10:21 PM

Vezi postareauptown girl, la 14 May 2011 - 09:33 PM, a spus:

La cuptor (200°C pe ventilatie, timp de 30'), Adriana, ca n-am avut vreme de facut gratar.

perfect, mersi

#12 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 14 May 2011 - 10:26 PM

Ma gandesc ca ies chiar mai bine la cuptor, adica mai suculent. Mie la gratar mi-au iesit puin mai uscati. Sau o sa incerc sa-i las mai putin data viitoare.

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 May 2011 - 10:19 PM

Facute pulpele, foarte bune, singura problemuta e ca scotind pielea mi-a alunecat un pic sosul :tongue3: si nu le-am tinut nici la rece pentru ca avind cuptorul aprins pentru altele nu puteam pune recipientul din frigider, asa ca si ale mele erau un picut uscatele.
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-1305577125913.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi