Pagina 1 din 1
Grilled Tandoori Chicken
#1
Postat 14 February 2011 - 10:29 PM
GRILLED TANDOORI CHICKEN
Tandoori este un fel de mancare indian foarte popular, avind in componenta lui, de obicei, carne de pui marinata intr-un amestec de iaurt si diferite condimente.
INGREDIENTE:
- 2-3 bucati piept de pui dezosat si fara pielita
- 1/2 cana iaurt
- sucul de la o lamaie
- 1/2 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras sau uscat
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingurita chimion
- 1 lingurita coriandru
- 1/2 lingurita ardei iute rosu uscat
-1/2 lingurita sofran indian
- 1 lingurita garam masala
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri ulei vegetal
Se spala bine puiul, se inteapa cu o furculita in mai multe locuri si se taie cubulete. Intr-un mixer se amesteca restul ingredientelor pana se obtine o pasta cremoasa. Intr-o punga se pun bucatile de pui la marinat impreuna cu sosul obtinut si se lasa la figider cel putin o ora.
Intre timp se pun in apa betele de lemn pentru frigarui. Se scoae carnea si se pregatesc frigaruile. Se rumenesc frumos la gratar si se servesc cu limeta si orez indian.
Tandoori este un fel de mancare indian foarte popular, avind in componenta lui, de obicei, carne de pui marinata intr-un amestec de iaurt si diferite condimente.
INGREDIENTE:
- 2-3 bucati piept de pui dezosat si fara pielita
- 1/2 cana iaurt
- sucul de la o lamaie
- 1/2 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras sau uscat
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingurita chimion
- 1 lingurita coriandru
- 1/2 lingurita ardei iute rosu uscat
-1/2 lingurita sofran indian
- 1 lingurita garam masala
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri ulei vegetal
Se spala bine puiul, se inteapa cu o furculita in mai multe locuri si se taie cubulete. Intr-un mixer se amesteca restul ingredientelor pana se obtine o pasta cremoasa. Intr-o punga se pun bucatile de pui la marinat impreuna cu sosul obtinut si se lasa la figider cel putin o ora.
Intre timp se pun in apa betele de lemn pentru frigarui. Se scoae carnea si se pregatesc frigaruile. Se rumenesc frumos la gratar si se servesc cu limeta si orez indian.
#2
Postat 14 February 2011 - 10:36 PM
Iubesc condimentul tandoori si am si un borcan plin, se vor face
#3
Postat 14 February 2011 - 11:17 PM
Tandori si pui la gratar si mai era si soare la tine.
Si eu vreau !
Si eu vreau !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 15 February 2011 - 04:48 PM
#5
Postat 15 February 2011 - 04:50 PM
#6
Postat 16 February 2011 - 11:28 AM
Mi-am luat si eu acum condimentul, ca nu-l aveam.Dar o sa fac in cuptor, pentru gratareala asteptam vara.
#8
Postat 14 May 2011 - 02:46 PM
Mmmm, ce bine arata copanelele alea, asa suculente.
Sa va fie de bine.
Sa va fie de bine.
#11
Postat 14 May 2011 - 10:21 PM
#12
Postat 14 May 2011 - 10:26 PM
Ma gandesc ca ies chiar mai bine la cuptor, adica mai suculent. Mie la gratar mi-au iesit puin mai uscati. Sau o sa incerc sa-i las mai putin data viitoare.
#13
Postat 16 May 2011 - 10:19 PM
Facute pulpele, foarte bune, singura problemuta e ca scotind pielea mi-a alunecat un pic sosul si nu le-am tinut nici la rece pentru ca avind cuptorul aprins pentru altele nu puteam pune recipientul din frigider, asa ca si ale mele erau un picut uscatele.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1