Perisoare felurite
#1
Postat 16 February 2011 - 08:27 PM
Mama face asa: toaca oleak de carne, cu orez, ceapa tocata, ou, sare-piper. Nu mai stiu daca pune si ceva verdeturi sau cimbru, parca nu? Dar habar nu am nici proportiile si iaca se cere, o fac luni inainte sa plec la serviciu cred. Pana atunci poate ma lamuriti.
Voi cum faceti? Cat se fierb si cand se pun in ciorba?
Tot acestea se pot gati si in sos alb? Cum vine ca nu stiu nimic precis ... doar pe la ureche mi-a trecut reteta de perisoare in sos alb (mama nu face de-astea)?
Va multumesc anticipat pentru sfaturi si retete
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#2
Postat 17 February 2011 - 11:10 AM
-500 g carne tocata
-125 g orez(eu cumpar orez in pungulite,de aia stiu exact cat cantareste)
-1 ou
-sare+piper
-patrunjel tocat(daca am)
Amestec bine,formez perisoare si le "arunc" in ciorba in timp ce asta fierbe.Noua ne plac asa cu putine ingrediente.Asa fac si la ardei umpluti,numai ca acolo mai pun si ceapa.
Cu sos alb cu leurda am facut eu candva perisoare si a fost tare bun.Trebuie sa vad,ca parca am si postat aici undeva.
Edit:am gasit
Supa de leurda cu perisoare
#3
Postat 17 February 2011 - 11:38 AM
carnea tocata, orez ( nu mult )ou/oua ( depinde de cantitatea de carne) , sare , piper macinat, si gris , ca sa fie mai putin ghiulele.
amestec totul cu furculita sau cu mana , apoi daca am chef si timp fac mici perisoare, daca nu le iau cu furculita sau cu o lingura ( ca
pe galustele de gris) si le dau drumul in oala cu ciorba ( legume etc etc) care sa fie pe foc domol.
las sa fiarba cca 15 min , adaug bors, si verdeturi, optional smantana.
#4
Postat 17 February 2011 - 11:46 AM
#6
Postat 17 February 2011 - 02:59 PM
Cimbru, patrunjel pun la chiftele.
#7
Postat 17 February 2011 - 06:06 PM
vali, la 17 February 2011 - 02:59 PM, a spus:
Cimbru, patrunjel pun la chiftele.
Eu pun quinoa in loc de orez la sarmale, perisoare, ardei umpluti... unde trebuie sa pun orez si sunt si grasimi am gasit inlocuitorul ideal.
Nici nu-ti dai seama de diferenta...
#8
Postat 17 February 2011 - 11:08 PM
Imi da cineva si o reteta: din cata carne se fac perisoare la o oala de 3,5 l si cat orez/gris/quinoua?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9
Postat 18 February 2011 - 08:11 PM
#10
Postat 18 February 2011 - 08:32 PM
#11
Postat 18 February 2011 - 10:22 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#12
Postat 23 February 2011 - 09:06 AM
Am facut dintr-un kg de carne de vita macra, tocata, cu 125 g orez Natur Express prefiert, cu 4 linguri de gris, 2 cepsoare rosii tocate, verdeturi, sare, piper mozaic si 4 oua. Asta mi-a ajuns si pt ciorba (oala de 3,5 l) si pentru perisoare cu sos alb. Ciorba am facut-o cu destul de multicele legume si 1 cana de concentrat de supa concentrata de carne facuta de mine, in lipsa de oase de vita, acrita cu suc de rosii. Avand in vedere ca e prima experienta cu perisoarele, nici gand sa se raspandeasca, ci au iesit gustoaseeeee si pufoase.
Iata si o dovada servita cu smantana si ardei iute murat, scuzati fotograful nepriceput, dar gustul e de neegalat (ma gandesc sa nu mai incerc, ca poate nu mai iese asa grozav a)
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#13
Postat 23 February 2011 - 04:48 PM
sorinadaniela, la 17 February 2011 - 06:06 PM, a spus:
vali, la 17 February 2011 - 02:59 PM, a spus:
Cimbru, patrunjel pun la chiftele.
Eu pun quinoa in loc de orez la sarmale, perisoare, ardei umpluti... unde trebuie sa pun orez si sunt si grasimi am gasit inlocuitorul ideal.
Nici nu-ti dai seama de diferenta...
nici eu nu mai pun orez la sarmale, il inlocuiesc cu burgul si ne place mai mult. Am sa incerc si quinoa.
daniella, superbe perisoarele tale!
#14
Postat 23 February 2011 - 05:14 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#15
Postat 23 February 2011 - 06:44 PM
Ia zi-mi, de cei iei orez prefiert? O mana de orez normal e absolut ok la perisoare, fierbe in acelasi timp in care fierbe carnea.
Ce dai sa te invat galuste pufoase si gustoase?
Edit, ca am mancat ingrediente si litere...
#16
Postat 23 February 2011 - 07:46 PM
Perisoarele mi-au iesit a intaia. Noua ne plac multe.
Dau un mare pupic si urari de viata lunga sanatoasa cu bucurii pentru reteta de supa de galuste de gris, dar cu cantitati (linguri, cesti, grame ...ceva), nu cu dupa ochi, cat cuprinde etc
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#17
Postat 24 February 2011 - 11:34 AM
Daniella, la 23 February 2011 - 07:46 PM, a spus:
Perisoarele mi-au iesit a intaia. Noua ne plac multe.
Dau un mare pupic si urari de viata lunga sanatoasa cu bucurii pentru reteta de supa de galuste de gris, dar cu cantitati (linguri, cesti, grame ...ceva), nu cu dupa ochi, cat cuprinde etc
Dau si eu un mare pupic si urari de sanatate, viata lunga si bani multi pentru aceeasi reteta.
#18
Postat 24 February 2011 - 03:11 PM
cat despre galuste, mie imi ies intotdeauna, nu-s de ce, am afinitate la ele, ca arat ca una
Eu la fiecare ou folosesc un praf de sare, o lingura de ulei si 3 linguri de gris, mai mult sau mai putin cateva grame acolo, in functie si cat de mare este oul!Bat albusul spuma, adaug galbenusul presarat cu sare, apoi uleiul si in final grisul!Las 10 min la frigider si le pun in ciorba.Cateodata pun si patrunjel in ele.
Da nu luati reteta asta de buna neaparat, ca avem aici maestrii adevarati in arta culinara!E doar reteta mea!
#19
Postat 25 February 2011 - 11:42 AM
am pozat si perisoarele in sos de smantana
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!