Paprikas de pui
#1
Postat 05 December 2009 - 04:47 PM
Aveti nevoie de:
1 pui portionat, sau parti din pui care va plac ( de obicei il fac cu pui de casa, intreg, adica inclusiv ficatul, inima, pipota, azi am avut doar pulpe, 10 la numar)
1 ceapa mare
1 ardei sau 1 lingura pasta de ardei
1 lingura boia dulce (daca va place picant puteti pune si boia iute)
1 foaie de dafin
sare
piper
apa
3-4 linguri faina
2 linguri smantana
3 linguri de lapte
patrunjel
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, sau mai bine in untura de gaina , cand e sticloasa se adauga ardeiul taiat bucati sau lingura de pasta de ardei.
Se mai lasa un pic si se adauga lingura de boia, se amesteca bine apoi se pun bucatile de pui, se toarna apa fierbinte cat sa le cuprinda, foaia de dafin si 1 lingurita de sare si se da la fiert.
Cand carnea e fiarta se face "rantasul" din 3-4 linguri de faina, 2 linguri de smantana si 3 linguri de lapte.
Se amesteca bine sa nu aiba cocoloase, se toarna peste el vreo 2 polonice din zeama de pe pui si se toarna totul inapoi in oala, peste carne si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.
In tot acest timp focul trebuie sa fie la minim. Se lasa sa dea vreo 2 clocote sa se ingroase sosul, se potriveste cu sare si piper dupa gust, apoi se ia de pe foc, de adauga o mana de patrunjel maruntit si se serveste cu mamaliguta si smantana.
#2
Postat 05 December 2009 - 05:11 PM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#4
Postat 05 December 2009 - 05:31 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 05 December 2009 - 05:58 PM
Maya a spus:
O, da! Mancarea mea preferata in copilarie - cred ca si acuma, daca ma gandesc bine!
#6
Postat 06 December 2009 - 08:43 PM
#7
Postat 11 December 2009 - 01:08 PM
#8
Postat 11 December 2009 - 09:15 PM
KikenHana a spus:
]
Incepeam sa cred ca doar la noi se face acest fel de mincare !
Oricum, de cind e plecata, a devenit unul din felurile de mincare pe care fiica-mea le gateste rapid si cu mare placere ! Cu o deosebire : ea foloseste doar piept de pui ! Da daca-i place ....
#9
Postat 11 December 2009 - 10:35 PM
#10
Postat 11 December 2009 - 11:08 PM
{SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
#11
Postat 11 December 2009 - 11:28 PM
Maya a spus:
Desigur...
laura laurentiu a spus:
O, da! Mancarea mea preferata in copilarie - cred ca si acuma, daca ma gandesc bine!
Am tot cautat o poza de cand eram mica ca sa v-o arat, da inca n-am gasit-o. Eram toate trei la masa impreuna cu bunica si mancam de zor paprikas...binenteles, pana la urechi eram numai un sos
Silvia a spus:
Si eu prefer cu iuteala, da-s cam singura din familie, asa ca ma conformez majoritatii
#12
Postat 11 December 2009 - 11:33 PM
vrabiuta a spus:
Oricum, de cind e plecata, a devenit unul din felurile de mincare pe care fiica-mea le gateste rapid si cu mare placere ! Cu o deosebire : ea foloseste doar piept de pui ! Da daca-i place ....
Asa e, bun si rapid...una dintre surorile mele e mare amatoare de piept de pui in paprikas...deh, preocupari de silueta
laura_lala a spus:
Am mancat si eu la cineva asa, cu galuste de faina, ca la gulas, da ai mei prefera cu mamaliga, asa ca mamaliga fie
anaiordan a spus:
Astept impresii 8-)
Sophie a spus:
{SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
Incearca-l Sophie, garantez pentru el