Forum Culinar: Baligar, etcetera - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Baligar, etcetera

#1 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 February 2011 - 11:04 AM

Vezi postareaAlexandru, la 22 February 2011 - 10:51 AM, a spus:

Vezi postareadragos, la 22 February 2011 - 01:02 AM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 21 February 2011 - 07:15 PM, a spus:

600g ciuperci (agaricus campestris sau bisporus)


Imagine postata



Mon cher, aici le zice "champignons de Paris".
În România nu stiu cum le zice.



In Romania le zice ciuperca de balegar.


http://www.eukarya.r...erca-de-balegar
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#2 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 22 February 2011 - 11:09 AM

Vezi postareadragos, la 22 February 2011 - 11:04 AM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 22 February 2011 - 10:51 AM, a spus:


Mon cher, aici le zice "champignons de Paris".
În România nu stiu cum le zice.



In Romania le zice ciuperca de balegar.



Oare de ce nu am gasit apelatiunea asta în nici o reteta de mîncare? :occasion14:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 February 2011 - 11:22 AM

Vezi postareaAlexandru, la 22 February 2011 - 11:09 AM, a spus:

Vezi postareadragos, la 22 February 2011 - 11:04 AM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 22 February 2011 - 10:51 AM, a spus:

Mon cher, aici le zice "champignons de Paris".
În România nu stiu cum le zice.



In Romania le zice ciuperca de balegar.



Oare de ce nu am gasit apelatiunea asta în nici o reteta de mîncare? :occasion14:


Pentru ca multa lume nu stie in ce se creste ciuperca asta. Le spun io: in cacat (numit si balegar)!


Imagine postata



Imagine postata




Imagine postata
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#4 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 22 February 2011 - 11:29 AM

Din cîte stiu, cultivatorii folosesc composturi vegetale. Nu sînt sigur ca balegarul este autorizat în circuitul alimentar.
Cînd eram pustan, la Bucuresti, cresteau spontan pe strada, care era pavata cu piatra de rîu, si prin curti.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#5 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 February 2011 - 11:33 AM

Vezi postareaAlexandru, la 22 February 2011 - 11:29 AM, a spus:

Din cîte stiu, cultivatorii folosesc composturi vegetale.


Da. Care miros a cacat.

Citeaza

Nu sînt sigur ca balegarul este autorizat în circuitul alimentar.


Ba da. Se amesteca cacatul cu pamant si alte alea si se face un compost organic (ci nu vegetal). Intra intr-o crescatorie de sampioane si vezi cum miroase acolo. Io am fost in cateva prin Olanda asa ca stiu ce spun.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#6 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 22 February 2011 - 11:55 AM

Dragos, asa o fi, oricum asta nu are sa ma împiedice sa consum în continuare ciuperci, fie ele si de balegar :occasion14:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#7 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 February 2011 - 12:34 PM

Vezi postareaAlexandru, la 22 February 2011 - 11:55 AM, a spus:

Dragos, asa o fi, oricum asta nu are sa ma împiedice sa consum în continuare ciuperci, fie ele si de balegar :rolleyes:


Nici pe mine.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 February 2011 - 03:27 PM

Dragos, sa stii ca balegarul este ingrasamantul natural din vechime folosit de omenire pentru culturile de tot soiul de la gradinile de leguminoase, pana la livezi si campuri. Nu cred ca esti mai linistit ca in ziua de azi in procent de aproape 100% balegarul s-a inlocuit cu chimicale :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 February 2011 - 03:37 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 February 2011 - 03:27 PM, a spus:

Dragos, sa stii ca balegarul este ingrasamantul natural din vechime folosit de omenire pentru culturile de tot soiul de la gradinile de leguminoase, pana la livezi si campuri.


Stiu. Mersi. Si io il folosesc cand pot.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#10 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 February 2011 - 04:01 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 February 2011 - 03:27 PM, a spus:

Dragos, sa stii ca balegarul este ingrasamantul natural din vechime folosit de omenire pentru culturile de tot soiul de la gradinile de leguminoase, pana la livezi si campuri. Nu cred ca esti mai linistit ca in ziua de azi in procent de aproape 100% balegarul s-a inlocuit cu chimicale :rolleyes:



Si e si vegetal balegarul, ca vaca maninca numai iarba, verde sau uscata :floare:
M-am uitat in DEX (online) sa vad daca zice ceva despre el, ca ar proveni numai de la vaca si cal, ca de la alte animale parca n-am auzit sa-i zica asa, ci doar fecale sau... cum ii zice de-a dreptul Dragos :headbang: Si in DEX vad ca ii zice băligar (bălegar" e doar o varianta) si inseamna "baligă" :biggrin: nu zice a cui produs este.

#11 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 February 2011 - 04:04 PM

Vezi postareaCarmella, la 22 February 2011 - 04:01 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 22 February 2011 - 03:27 PM, a spus:

Dragos, sa stii ca balegarul este ingrasamantul natural din vechime folosit de omenire pentru culturile de tot soiul de la gradinile de leguminoase, pana la livezi si campuri. Nu cred ca esti mai linistit ca in ziua de azi in procent de aproape 100% balegarul s-a inlocuit cu chimicale :rolleyes:



Si e si vegetal balegarul, ca vaca maninca numai iarba, verde sau uscata :floare:
M-am uitat in DEX (online) sa vad daca zice ceva despre el, ca ar proveni numai de la vaca si cal, ca de la alte animale parca n-am auzit sa-i zica asa, ci doar fecale sau... cum ii zice de-a dreptul Dragos :headbang: Si in DEX vad ca ii zice băligar (bălegar" e doar o varianta) si inseamna "baligă" :biggrin: nu zice a cui produs este.



In Olanda poti cumpara la gradina zoologica si "baligar" de elefant. Mai demult costa 5 euro galetusa cu un chil de cacat de elefant. Si lumea cumpara!!!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#12 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 February 2011 - 04:18 PM

nu stiu daca mai e chiar vegetal dupa ce se amesteca in aparatul digestiv cu enzimele vacii :rolleyes: , dar io zic ca stricam topicul lui Alexandru cu polemicile despre balegar :headbang: si nu stiu daca are careva chef sa ne faca un topic special despre balega :biggrin:
si ce facea lumea cu balegarul de elefant? tot la culturi sfarsea? hai ca mor de ras cu subiectul asta :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#13 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 22 February 2011 - 04:27 PM

Vezi postareadragos, la 22 February 2011 - 04:04 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 22 February 2011 - 04:01 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 22 February 2011 - 03:27 PM, a spus:

Dragos, sa stii ca balegarul este ingrasamantul natural din vechime folosit de omenire pentru culturile de tot soiul de la gradinile de leguminoase, pana la livezi si campuri. Nu cred ca esti mai linistit ca in ziua de azi in procent de aproape 100% balegarul s-a inlocuit cu chimicale :rolleyes:



Si e si vegetal balegarul, ca vaca maninca numai iarba, verde sau uscata :pupic:
M-am uitat in DEX (online) sa vad daca zice ceva despre el, ca ar proveni numai de la vaca si cal, ca de la alte animale parca n-am auzit sa-i zica asa, ci doar fecale sau... cum ii zice de-a dreptul Dragos :headbang: Si in DEX vad ca ii zice băligar (bălegar" e doar o varianta) si inseamna "baligă" :biggrin: nu zice a cui produs este.



In Olanda poti cumpara la gradina zoologica si "baligar" de elefant. Mai demult costa 5 euro galetusa cu un chil de cacat de elefant. Si lumea cumpara!!!



Cred ca am sa fiu nevoit sa splituiesc un pic subiectul asta :floare: Ca si eu mor de curiozitate sa aflu ce faceau cu materia prima.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#14 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 February 2011 - 04:32 PM

Vezi postareaAlexandru, la 22 February 2011 - 04:27 PM, a spus:

Vezi postareadragos, la 22 February 2011 - 04:04 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 22 February 2011 - 04:01 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 22 February 2011 - 03:27 PM, a spus:

Dragos, sa stii ca balegarul este ingrasamantul natural din vechime folosit de omenire pentru culturile de tot soiul de la gradinile de leguminoase, pana la livezi si campuri. Nu cred ca esti mai linistit ca in ziua de azi in procent de aproape 100% balegarul s-a inlocuit cu chimicale :rolleyes:



Si e si vegetal balegarul, ca vaca maninca numai iarba, verde sau uscata :pupic:
M-am uitat in DEX (online) sa vad daca zice ceva despre el, ca ar proveni numai de la vaca si cal, ca de la alte animale parca n-am auzit sa-i zica asa, ci doar fecale sau... cum ii zice de-a dreptul Dragos :headbang: Si in DEX vad ca ii zice băligar (bălegar" e doar o varianta) si inseamna "baligă" :biggrin: nu zice a cui produs este.



In Olanda poti cumpara la gradina zoologica si "baligar" de elefant. Mai demult costa 5 euro galetusa cu un chil de cacat de elefant. Si lumea cumpara!!!



Cred ca am sa fiu nevoit sa splituiesc un pic subiectul asta :floare: Ca si eu mor de curiozitate sa aflu ce faceau cu materia prima.


Pai... o imprastiau prin gradina.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#15 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 22 February 2011 - 04:42 PM

Vezi postareadragos, la 22 February 2011 - 04:32 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 22 February 2011 - 04:27 PM, a spus:

Vezi postareadragos, la 22 February 2011 - 04:04 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 22 February 2011 - 04:01 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 22 February 2011 - 03:27 PM, a spus:

Dragos, sa stii ca balegarul este ingrasamantul natural din vechime folosit de omenire pentru culturile de tot soiul de la gradinile de leguminoase, pana la livezi si campuri. Nu cred ca esti mai linistit ca in ziua de azi in procent de aproape 100% balegarul s-a inlocuit cu chimicale :floare:



Si e si vegetal balegarul, ca vaca maninca numai iarba, verde sau uscata :)
M-am uitat in DEX (online) sa vad daca zice ceva despre el, ca ar proveni numai de la vaca si cal, ca de la alte animale parca n-am auzit sa-i zica asa, ci doar fecale sau... cum ii zice de-a dreptul Dragos :lol: Si in DEX vad ca ii zice băligar (bălegar" e doar o varianta) si inseamna "baligă" :lol: nu zice a cui produs este.



In Olanda poti cumpara la gradina zoologica si "baligar" de elefant. Mai demult costa 5 euro galetusa cu un chil de cacat de elefant. Si lumea cumpara!!!



Cred ca am sa fiu nevoit sa splituiesc un pic subiectul asta :lol: Ca si eu mor de curiozitate sa aflu ce faceau cu materia prima.


Pai... o imprastiau prin gradina.



Si cum naiba carau galeata pîna acasa? În autobuz? În masina? Pe jos?
Parca aud amabilitatile : "Buna ziua vecine, vad ca mi-ai iesit cu plin" =))
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#16 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 February 2011 - 04:47 PM

hahahahaha :lol:
asta trebe la topicuri amuzante pus! ma amuza copios discutia asta :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#17 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 22 February 2011 - 04:50 PM

Pe mine ma intereseaza de ce e topicul asta postat la "Minitehnicus" :floare:

Ma gandeam ca s-o inventat cu totul altceva cu numele asta :lol:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#18 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 22 February 2011 - 04:54 PM

Vezi postareapetunie, la 22 February 2011 - 04:50 PM, a spus:

Pe mine ma intereseaza de ce e topicul asta postat la "Minitehnicus" :floare:

Ma gandeam ca s-o inventat cu totul altceva cu numele asta :lol:


Pai pentru ca nu mi-a venit o idee mai buna, unde sa-l mut. :lol:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#19 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 22 February 2011 - 04:59 PM

Vezi postareaAlexandru, la 22 February 2011 - 04:54 PM, a spus:


Pai pentru ca nu mi-a venit o idee mai buna, unde sa-l mut. :lol:


De fapt e bine aici,ca si asta e o tehnica si producerea si folosirea baligii(care e plurarul de la balega? ) :floare:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#20 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 February 2011 - 05:07 PM

Baligi :floare:

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi