Forum Culinar: Dovleac marinat in sos dulce acrisor - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dovleac marinat in sos dulce acrisor

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 February 2011 - 04:40 PM

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12989039364072.jpg

Dovleacul a fost o descoperire recenta.In sensul ca nu-l prea mancam cu placere.Acum il pregatesc in mai multe feluri si asa marinat e delicios.
Am taiat o bucata de dovleac felii subtiri, le-am stropit usor cu ulei si le-am copt in cuptor.Nu de tot, sa devina crema.
Intre timp, intr-o tigaie am pus doua linguri de ulei, o cescuta de otet rosu si o mana de stafide.Am lasat sa dea doua minute in clocot si am turnat fierbinte peste feliile de dovleac coapte.Le-am lasat in frigider cateva ore bune inainte de servire.
Daca nu va plac stafidele, adaugati miere la amestecul de ulei si otet.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12989036493511.jpg

#2 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 28 February 2011 - 06:12 PM

Il servesti pe post de...?Daca il mananc numai asa,simplu se vor uita altii ciudat la mine?Sau e pe post de garnitura?Ar merge si langa o friptura,nu?
In orice caz,o sa-l fac si eu saptamana asta :blush:



Meeeersi!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 March 2011 - 03:05 PM

Vezi postareapetunie, la 28 February 2011 - 06:12 PM, a spus:

Il servesti pe post de...?


...ce vrei tu. =))
Eu l-am mancat ca "salata".
Bineintles ca merge si caldut, ca garnitura.
Cum vrei tu.

Cu placereeeee! :hug:

#4 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 01 March 2011 - 03:14 PM

Vezi postareaEataly, la 01 March 2011 - 03:05 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 28 February 2011 - 06:12 PM, a spus:

Il servesti pe post de...?


...ce vrei tu. B)
Eu l-am mancat ca "salata".
Bineintles ca merge si caldut, ca garnitura.
Cum vrei tu.

Cu placereeeee! :P


Atunci e bine,ca eu avand gusturi mai perverse(culinar vorbind,da?! ) l-as servi si cu niste frisca deasupra,pe post de desert :hug:


Oare eu gasesc dovleac acuma? =))
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 March 2011 - 05:22 PM

Lili,merci mult de tot!
Azi i-am facut din:

  • 1 hokkaido mic
  • 1 mîna buna cranberries
  • 1 ceasca otet balsamic aromatizat cu must de zmeura
  • 2 linguri de ulei de masline



Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13008232434417.jpg

Am pensulat felioarele(o tava de cuptor-se aude mult,dar nu e)cu cele 2 linguri de ulei,
si le-am lasat vreo 10 minute la 200°C,cît sa fie putin moi.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13008232581485.jpg

Cranberries,am avut din aia atrofiati :P ca stafidele.Pentru ca erau marisori,
am trecut de cîteva ori cu lama cutitului prin ei.I-am pus în otet si am lasat
sa traga un clocot.O aroma fantastica plutea din oala!

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13008232717056.jpg

Am pus felioarele în oala(de fapt una mai mica,dar na,nu vroiam sa scriu olita :occasion14: )
si am lasat sa traga pîna s-a racit,apoi am servit o parte pe loc...asa,fara nimic altceva.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13008232893165.jpg

Restul am pus într-un borcan pe care l-am dat la frigider.
Sper sa reziste pîna mîine,sa vad cum se prezinta aroma de a doua zi!

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13008233067518.jpg

Am si poze(nasoale si blizuite),dar nu stiu cînd ajung sa le pun.
Lili,merci pentru minunatele retete simple care pentru mine sînt de *****! :pupic:

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 March 2011 - 05:48 PM

Vezi postareaMaya, la 01 March 2011 - 05:22 PM, a spus:

Lili,merci mult de tot!
Azi i-am facut din:


Am si poze,dar nu stiu cînd ajung sa le pun.
Lili,merci pentru minunatele retete simple care pentru mine sînt de *****! :P



Ce idee minunata de a folosi merisoare, Maya.Imi place, efectul cromatic e mult mai pronuntat. :occasion14:

Eu m-am inspirat dintr-o carte, unde dovleacul era prajit.In uleiul unde au prajit dovleacul au pus otetul si zaharul.
Eu am modificat reteta dupa capul meu.Stafidele sunt dulci, au inlocuit zaharul.Dovleacul e dulce...

:pupic:

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 March 2011 - 09:52 PM

Vezi postareaEataly, la 01 March 2011 - 05:48 PM, a spus:



Ce idee minunata de a folosi merisoare, Maya.Imi place, efectul cromatic e mult mai pronuntat. :hug:

Eu m-am inspirat dintr-o carte, unde dovleacul era prajit.In uleiul unde au prajit dovleacul au pus otetul si zaharul.
Eu am modificat reteta dupa capul meu.Stafidele sunt dulci, au inlocuit zaharul.Dovleacul e dulce...

:hug:

Cranberries nu cred ca au fost ei aia specialii,ci cred ca otetul balsamic cu must de zmeura a dat aroma aia asa buna.
Na ca am ajuns sa pun si amarîtele mele de poze :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi