Pagina 1 din 1
Terrina de peste
#1
Postat 01 March 2011 - 06:51 PM
Ingredientele sunt aceleasi ca la pestele in stil palermitan a lui Any.Eu vreau sa va incurajez sa-l faceti cu orice alt file de peste.Sper sa reusesc.
Initial am vrut sa fac tot turbanul lui Any, dar n-am fost atenta si nenea mi-a taiat pestele in bucati.Tot raul spre bine.L-am facut terrina.
6 fileuri de peste
Pesmet, stafide hidratate in apa calda, patrunjel, parmezan si seminte de pin.Usturoi daca vreti.Aici puteti sa jonglati cu ingredientele in functie de gusturile voastre.
Am pus pesmetul la tostat in tigaie, cand a obtinut culoarea dorita(maro de maro ) am stins focul, l-am amestecat cu ulei de masline, stafide si seminte de pin.Nu uitati patrunjelul.
Am folosit tava de chec tapetata cu hartie de copt, am lasat hartia de copt mai lunga.Am asezat primele doua file-uri de peste, si am alternat straturi de umplutura.
Am stropit cu un pic de ulei de masline si am sigilat.
Am copt 15-17 minute la 190 de grade.
L-am lasat sa se raceasca un pic si am feliat "prajitura".
Ii multumesc din nou lui Any si sper sa nu se supere palermitanii ca le-am pocit reteta.
#2
Postat 10 March 2011 - 10:42 PM
Waw ce bunatate, tre sa cumpar seminte de pin ca le-am terminat cind am facut vinata cu feta
#3
Postat 14 March 2011 - 12:19 AM
A mea nu-i asa de frumoasa ca a ta. Am avut 2 fileturi groase de persico si mi-am dat seama atunci ca nu puteam face atitea straturi, am gresit ca n-am pus hirtie si cind sa o scot stratul de deasupra care era de umplutura s-a dezmembrat putin
da' e buna tare
da' e buna tare
#6
Postat 28 November 2011 - 10:06 PM
Eataly, la 28 November 2011 - 03:36 PM, a spus:
Am comis-o iar:
Ioi ce frumoasa-i !
Zici ca-i tort cu nuca si sos de fistic .
Acuma fara gluma .Arata intr-un mare fel si daca n-ai fi asa departe acuma ti-as bate la usa .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#7
Postat 29 November 2011 - 04:31 PM
#8
Postat 29 November 2011 - 05:20 PM
Eataly, la 29 November 2011 - 04:31 PM, a spus:
Apoi sa stii ca eu nu ma dau pe mana oricui ,dar pe manutele tale m-as da cu ochii inchisi .
Si melcii is buni daca-i faci tu .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#9
Postat 03 December 2011 - 12:57 PM
Eataly, la 28 November 2011 - 03:36 PM, a spus:
Am comis-o iar: servit cu pesto de patrunjel:
Lily, cum se poate servi? calda, rece sau merge oricum? se poate face cu o zi mai devreme si servita in seara de ajun? multumesc anticipat de raspuns
fiica dacilor
#10
Postat 03 December 2011 - 04:40 PM
Eu iti recomand sa o faci cu o zi inainte.
De preferat sa o feliezi tot rece si sa le incalzesti usor inainte de a le servi.
Eu am mancat-o si rece. E buna oricum.
De preferat sa o feliezi tot rece si sa le incalzesti usor inainte de a le servi.
Eu am mancat-o si rece. E buna oricum.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1