Forum Culinar: Limba cu masline - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Limba cu masline Clasic

#1 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 March 2011 - 03:34 PM

Prepararea limbii :

Limba de spala bine si acopera cu apa rece în care se pune un pumn de sare de bucatarie si doua trei linguri de otet.
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-3-1299157815174.jpg

Se lasa la rece cîteva ore.
Se clateste bine si se pune la fiert cu 2-3 morcovi, o ceapa în care înfigeti 2-3 cuisoare, o lingurita cu piper boabe si o lingura de sare de bucatarie.
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-3-12991578197478.jpg

Daca aveti oala de fiert sub presiune, socotiti 45-60 de minute din momentul în care începe sa suiere. Daca nu, socotiti cam 1h15 pentru fiecare kg de limba.

Limba fiarta :
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-3-12991578514415.jpg

se curata de piele cît e înca fierbinte (mai dureros dar infinit mai usor)
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-3-1299157856807.jpg

si se taie felii cam de 1-1,5cm
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-3-12991578630028.jpg

Pentru sos, pregatiti:
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-3-12991578327298.jpg

Opariti maslinele 2-3 minute, clatiti bine cu apa rece, scurgeti. Tocati esalotele (sau 2 cepe mari daca nu aveti esalote), 4-5 catei de usturoi, si aruncati totul într-o tigaie adînca, cu 3-4 linguri de ulei fierbinte (de masline, daca aveti).
Cînd ceapa a devenit stravezie, turnati bulionul de rosii, adaugati un praf de cimbru, foaia de dafin si dati un prim clocot. Turnati doua linguri de otet si un polonic doua din zeama în care a fiert limba.

Adaugati limba taiata felii, maslinele, si lasati sa mai clocoteasca 30min. Rectificati asezonarea (sare, piper).
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-3-12991578671421.jpg

Serviti rece, sau cald, presarata cu patrunjel proaspat tocat. Personal, prefer rece

Varianta : în loc de masline puteti pune cîtiva castraveciori murati în otet, o lingura doua de capere în otet si eventual o bucata de ardei iute cam cît unghia degetului mare. Evident, nu se mai adauga otet în sos.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 March 2011 - 04:44 PM

O delicatesa.
De mult ca nu cumpar limba.

#3 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 March 2011 - 05:28 PM

la noi e specialitatea casei si-o fac des, de cele mai multe ori cu limba de vitel. eu mai adaug vin in sos. cu limba de porc are alt gust.

#4 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 03 March 2011 - 10:58 PM

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-142-12991858743541.jpgdecongelasem o bucata de limba pe care intentionam sa o gatesc cu sos de smantana am facut dupa reteta ta si bine am facut singura abatere: am adaugat un cartof din motiv de oaspete neasteptat la cina. multumesc de reteta
fiica dacilor

#5 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 06 March 2011 - 01:07 PM

Vezi postareaAlexandru, la 03 March 2011 - 03:34 PM, a spus:

Limba fiarta : [...]


(te urasc :hungry: ca ai mincat-o fara mine ! Imagine postata )

Gasesc limba de vita doar in preajma Craciunului. Dar la noi o injecteaza la abator cu silitra inainte de comercializare. Astfel culoarea limbii ramine neschimbata si dupa fierbere. Eu o mai fac rece salata cu maioneza si ciuperci. :huh:

Excelenta prezentarea ! :rolleyes:

#6 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 March 2011 - 01:18 PM

"Lunga-i limba boului si nu poate zice ..."

:rolleyes:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#7 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 06 March 2011 - 09:51 PM

Vezi postareauptown girl, la 06 March 2011 - 01:07 PM, a spus:

Eu o mai fac rece salata cu maioneza si ciuperci. :help:

u_girl, dezvolta putin, te rog, ca mai am o bucata congelata. multumesc anticipat
fiica dacilor

#8 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 08 March 2011 - 08:38 AM

Vezi postareabristena, la 06 March 2011 - 09:51 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 06 March 2011 - 01:07 PM, a spus:

Eu o mai fac rece salata cu maioneza si ciuperci. :lol:

u_girl, dezvolta putin, te rog, ca mai am o bucata congelata. multumesc anticipat


Bristena, limba fiarta o tai cubulete cca. 1,5X1,5 cm si o amesteci cu 1 conserva mica de ciuperci feliate + un sos rece: faci o maioneza din 2 galbenusuri + 1,5 dl ulei, adaugi 1 Lg de Dijon, 1 Lg creme fraiche, 1 Lg zeama de lamiie, 1 esalota tocata (sau un 1 catel de usturoi), 1 Lg de tarhon verde tocat (daca n-ai, merge si marar) si 1/2 lg hrean ras, sare dupa gust. Dai salata la rece pt. 30- 45', iar apoi ... pofta buna ! :rolleyes:

#9 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 08 March 2011 - 11:46 AM

Vezi postareauptown girl, la 08 March 2011 - 08:38 AM, a spus:

Bristena, limba fiarta o tai cubulete cca. 1,5X1,5 cm si o amesteci cu 1 conserva mica de ciuperci feliate + un sos rece: faci o maioneza din 2 galbenusuri + 1,5 dl ulei, adaugi 1 Lg de Dijon, 1 Lg creme fraiche, 1 Lg zeama de lamiie, 1 esalota tocata (sau un 1 catel de usturoi), 1 Lg de tarhon verde tocat (daca n-ai, merge si marar) si 1/2 lg hrean ras, sare dupa gust. Dai salata la rece pt. 30- 45', iar apoi ... pofta buna ! :rolleyes:



multumesc mult, se executa saptamana asta
fiica dacilor

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 March 2011 - 08:54 AM

Mon cher, limba de porc e la fel de buna ca cea de vita? Ca m-am uitat la preturi saptamina trecuta, cea de vita costa mai mult decit pieptul de pui, iar cea de porc muuult mai putin.

#11 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 09 March 2011 - 11:00 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 March 2011 - 08:54 AM, a spus:

Mon cher, limba de porc e la fel de buna ca cea de vita? Ca m-am uitat la preturi saptamina trecuta, cea de vita costa mai mult decit pieptul de pui, iar cea de porc muuult mai putin.


Nu e la fel de buna, dar merge fara probleme.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 March 2011 - 11:04 AM

Mersi, atunci daca o mai gasesc incerc.

#13 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 March 2011 - 08:01 PM

As fi vrut sa gasesc limba de vita,dar n-a fost sa fie, asta e data aviatoare,dar pana atunci am luat de porc :P
Dat fiind faptul ca al meu e un mare sclifosit, am adaugat si cartofi sa fie mancarea mai "plina" , mai ales ca atunci cand am luat limba s-a uitat cam stramb,plus ca azi cand a venit acasa a strambat din nas cica "miroase a fiertura" uitandu-se in tigaia unde faceam limba :P si-mi era ca nu mananca.Initial i-am spus "nu le la limba miroase asa ci de la grasimea de rata ca mi-am facut untura de rata" :P

Dar testul a fost trecut, farfuria linsa.Eu am servit cu tarhon proaspat

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13001255924802.jpg

Multam pentru retata
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#14 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 March 2011 - 05:56 AM

Ca sa fiu sincera mancarea asta merge numai cu paine proaspata cu coaja crocanta, eu n-as pune cartofi, nici sa-mi cada papa de la Roma acasa si sa doreasca!

Fireste, e parerea mea, dar si mie imi place mai racorita si atunci nici nu merge cu garnituri!

Si e buna cu limba de porc, cu limba de vitel e chiar exceptionala. Apropo de limba de porc, cand am intamplarea sa nimeresc asa ceva pe la cineva din familie, eu ii intreb daca au hrean, ca nu-mi place gustul ca la limba de vita in mancarea asta si hreanul o invioreaza putin. Ma rog, puteti spune ca sunt purista, dar chiar e mult mai buna cu limba de vita!
Mai ales rece!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#15 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 27 March 2011 - 11:59 PM

Am facut si eu azi (adica ieri) limba de porc cu masline. Diferenta: ceapa (6 bucati mari) am inmuiat-o in ulei de masline si am turnat vin rosu de citeva ori, vreo 2 pahare in total. Singurele condimente (pe care le-am scos la final) au fost foaie de dafin, piper boabe si 3 cuisoare). Nu stiu de ce pina acum am folosit vin alb, vinul rosu s-a dovedit a fi o alegere excelenta, a dat o culoare fantastica cepei, chiar si inainte de a-i pune o lingura de bulion. Si n-am pus usturoi si, normal, nici cartofi sau alte chestii.
Precizez ca pentru mine asta se numeste mincare rece, am mai vorbit despre reteta asta la subiectul lui Geany.
Am facut din limba de porc ca m-a inspirat vederea lor la o tura de cumparaturi la Kaufland, saptamina trecuta. Azi am fost la o macelarie musulmana unde avea limba de vita, deci curind voi face si cu limba de vita, pentru prima data :P


Imagine atasata: monthly_03_2011/post-233-13012631398436.jpg

#16 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 21 June 2011 - 11:13 PM

Am facut si eu in weekendul trecut. Am gasit limba de porc. De vita era doar afumata. A iesit buna, mi-a placut si mie si domnului care initial a spus ca nu mananca, ca stie el gustul din copilarie de la bunica lui nemtoica si nu ii place... :rolleyes:

Am facut langa niste ciuperci cu smantana si o salata de varza alba.

Alexandru, mulumesc pentru reteta! Buna! :)

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-729-13086907419605.jpg

#17 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 22 June 2011 - 10:33 AM

Vezi postareaArmina, la 21 June 2011 - 11:13 PM, a spus:

Am facut si eu in weekendul trecut. Am gasit limba de porc. De vita era doar afumata. A iesit buna, mi-a placut si mie si domnului care initial a spus ca nu mananca, ca stie el gustul din copilarie de la bunica lui nemtoica si nu ii place... :rolleyes:

Am facut langa niste ciuperci cu smantana si o salata de varza alba.

Alexandru, mulumesc pentru reteta! Buna! :D


Ma bucur ca v-a placut si va invidiez pentru ca gasiti limba de vita afumata :)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#18 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 November 2011 - 12:14 PM

Era pe lista.Am reusit sa o fac.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-9-13218704180481.jpg

Bineinteles ca lui Manu i-am facut si paste cu sucul de rosii obtinul. :angryfire:

#19 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 November 2011 - 01:40 PM

Superba!! imi face pofta sa fac si eu!! :D
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#20 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 November 2011 - 03:01 PM

Vezi postareaEataly, la 21 November 2011 - 12:14 PM, a spus:

Era pe lista.Am reusit sa o fac.

Bineinteles ca lui Manu i-am facut si paste cu sucul de rosii obtinul. :D


Lili, dintre toate cate le-am vazut, a ta seamana cel mai mult cu ceea ce fac eu. Sa va fie de bine!

Armina, tare-as gusta niste limba afumata, la noi n-am vazut!

Noi mancam limba si ca mezel, fiarta in mirodenii de tot felul, unsa apoi ca sunca, cu usturoi, boia iute si dulce, piper macinat, cimbru. E f buna si o preferam salamurilor din comert.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi