Forum Culinar: Limba cu masline - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Limba cu masline Clasic

#21 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 11 December 2011 - 09:45 PM

Vezi postareauptown girl, la 06 March 2011 - 01:07 PM, a spus:


Gasesc limba de vita doar in preajma Craciunului. Dar la noi o injecteaza la abator cu silitra inainte de comercializare. Astfel culoarea limbii ramine neschimbata si dupa fierbere.


q.e.d. (imi permit sa scot si eu limba la voi ! :scratch:)

proaspat fiarta si jupuita

Imagine postata

primele felii degustate cu un pic de remoulade (ce nu apare in poza)

Imagine postata

iar a doua zi preparata cu masline

Imagine postata


si servita cu garnitura de paste (penne) - excelenta, multam de reteta, D'Artagnandru ! :notworthy:

Imagine postata

(si-o portie speciala pt. Peter - cel mai mare terorist in materie de torturi si fursecuri de Craciun, ca vreau sa ne dea reteta conurilor umplute si nu numai ... ! :wasted: )

Imagine postata






#22 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 15 December 2011 - 02:51 PM

...am facut si eu, pentru prima data, cu oarecare retinere :occasion15:, nu credeam ca ar putea sa-mi placa limba!

Alexandru, merci de reteta, o sa o mai fac precis, ne-a placut mult!

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-184-13239533462579.jpg
dana

#23 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 December 2011 - 11:57 PM

la mai putin de-o saptamina m-am mai bucurat de o limba ... :notworthy:

Imagine postata

Imagine postata



#24 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 18 December 2011 - 11:39 AM

Dana, bun venit în clubul amatorilor de limba cu sos.
UptownGirl, mi-a placut idea cu decoratia în forma de inimioara.
Ma bucur ca v-a placut, sa va fie de bine :floare:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#25 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 18 December 2011 - 10:21 PM

Vezi postareaAlexandru, la 18 December 2011 - 11:39 AM, a spus:


Ma bucur ca v-a placut, sa va fie de bine :P


drept multumire aduc o variatiune pe aceeasi tema :71:

se fierbe limba de vita si se curata dupa metoda prezentata de D'Artagnandru - cine are papile curajoase si dornice de un gust rafinat, poate adauga 1 patrunjel si 4-5 boabe de ienupar (usor sfarimate cu cantul lamei de cutit) si renunta la otet

Imagine postata

intr-o tigaie adinca, cu 2 Lg ulei de masline, se caleste un praz tocat impreuna cu 1 catel de usturoi pisat si 1 ardei capia tocat (optional), timp 2-3'

Imagine postata

peste acestea se pun 4 cartofi curatati si taiati felii subtiri (ca. 4mm) amestecindu-i timp de 2' cu restul legumelor

Imagine postata

dupa care se pune limba taiata cuburi, se presara 1 Lg marar uscat (ideal ar fi marar proaspat, dar n-am avut ! :lol: ) si se toarna 5 dl din zeama in care a fiert limba (data aviatoare reduc cantitatea, ca sa iasa sosul mai grosut) lasind totul sa fiarba la foc potrivit timp de 15'

Imagine postata

apoi se pun in cratita 7 lg creme fraiche (cine n-are, foloseste smintina groasa) + 1/2 lg mustar dijon si se lasa sa fiarba 5'

Imagine postata

se adauga maslinele, se stinge focul, si se serveste mincarea dupa ce s-a odihnit 5-10' sub capac

Imagine postata

sa aveti pofta ! Imagine postata


Imagine postata


#26 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 27 December 2011 - 08:49 AM

deja am iesit din sfera clasica a retetei si am trecut la improvizatii tinind cont de gusturile noastre :)

prin urmare intr-o tigaie cu 1 Lg ulei de masline se calesc 1 ardei capia si 1 ceapa verde - ambele tocate, timp de 2'

Imagine postata

iar apoi se pune peste legume limba fiarta si taiata cuburi, 2 dl din zeama in care fiert limba + 2 dl suc de rosii + condimente dupa gust (cimbru, sare, piper) si se lasa totul la fiert pe foc potrivit timp de 10'

Imagine postata

se adauga o conopida semi-fiarta si taiata in bucati + masline si se lasa mincarea sa mai fiarba inca 15'

Imagine postata

ieri n-am apucat decit sa-i adulmecam aromele, ca sintem prea ghiftuiti dupa fripturile de Craciun :snorting: ; dar ne straduim azi sa-i dam de gust :) ... sa aveti pofta ! :)


Imagine postata


#27 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 30 October 2012 - 02:15 PM

Ador aceasta mancare :thumleft:
Pacat ca ai mei nu sunt fani si atunci... foarte rar fac, dar acum.... mi s/a deschis apetitul pentru ea :-* :-*

#28 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 January 2013 - 11:18 PM

Am făcut și eu în seara aceasta. Nu mă așteptam să fie așa bună. E prima oară când prepar limba.
Sigur am să mai fac.
As vrea sa încerc și reteta cu maioneza.
Vă mulțumesc pt idei!
Sorina

#29 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 January 2013 - 12:27 AM

Poate ca mi-ai dat mie un zvac sa m-apuc sa fac eu!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#30 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 January 2013 - 03:44 PM

Zerda, nu stiu la ce ma asteptam... mi se parea prea extraterestra biata limba.
Cand am intrebat-o pe mama daca a mancat vreodata, ca eu nu-mi aduceam aminte sa fi mancat asa ceva la ea, mare mi-a fost surpriza cand a zis "da". Dupa aia a zis tot adevarul... eeee, a mancat ea la mamaia. De gatit nu a gatit niciodata.
Am sa cumpar cu incredere data aviatoare si am sa incerc mai multe variante.
Prinde curaj, ca nu stii ce bunatate pierzi.
Sorina

#31 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 17 February 2013 - 01:07 PM

Alexandru multumesc pentru reteta, ma asteptam sa fie buna, dar nu ma asteptam sa fie CHIAR ASA DE BUNA :rolleyes: Si am facut cu limba de porc, ca asta am gasit, deocamdata!
Am mancat-o calda, abia astept sa vad rece cat de buna e!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-114-13610991593596.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-114-13610991687832.jpg

Imagine postata

#32 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 17 February 2013 - 03:21 PM

Vezi postareaHazel, la 17 February 2013 - 01:07 PM, a spus:

Alexandru multumesc pentru reteta, ma asteptam sa fie buna, dar nu ma asteptam sa fie CHIAR ASA DE BUNA :huh: Si am facut cu limba de porc, ca asta am gasit, deocamdata!
Am mancat-o calda, abia astept sa vad rece cat de buna e!


Sa va fie de bine! Tare bine ti-a iesit! :rolleyes:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#33 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 07 March 2013 - 12:55 PM

Ei,reteta asta imi trebuia ieri si nu am reusit sa deschid forumulImagine postata ,asa ca am facut dupa bibilica proprie.Partea cu lasatul limbii in apa cu otet cred ca e tare importanta,eu nu am lasat-o ci am pus-o(taiata bucatele) la fiert cu cativa stropi de otet(am tinut eu ceva minte cu otetul,dar nu exact).Apoi am pus putin doua cepe verzi si o ceapa uscata la calit,am adaugat limba,doua rosii,un ardei verde si putin usturoi;cand rosiile s-au inmuiat si au lasat zeama,am mai pus putin suc de rosii si maslinele si am mai lasat la clocotit,la foc incet.A iesit mancabila,dar nu extraordinara.Data viitoare o sa fac dupa reteta ta,Alexandru!

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-59-13626537009211.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#34 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 March 2013 - 09:46 PM

acuma ai improvizat tu, nu te-ai tinut de reteta, dar e f buna.
am facut si eu azi.
n-o tin niciodata in otet, zicea Alexandru chestia asta? n-am retinut.
eu am cumparat o limba mare de vita, a avut 1,37kg si-am fiert-o intreaga in kukta mai mult de 2 ore, dar s-a curatat f bine. sa n-o mai tai felii inainte de fierbere. masline am pus fara samburi, ca nu suporta astia ai mei sa scuipe samburii, mofturi!
sosul a fost din rosii curatate de pielita de la cutie +bulion+ gem iute de ardei si zeama de carne, f bun!

#35 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 10 March 2013 - 12:19 PM

Vezi postareamoatza, la 09 March 2013 - 09:46 PM, a spus:

acuma ai improvizat tu, nu te-ai tinut de reteta, dar e f buna.
am facut si eu azi.
n-o tin niciodata in otet, zicea Alexandru chestia asta? n-am retinut.
eu am cumparat o limba mare de vita, a avut 1,37kg si-am fiert-o intreaga in kukta mai mult de 2 ore, dar s-a curatat f bine. sa n-o mai tai felii inainte de fierbere. masline am pus fara samburi, ca nu suporta astia ai mei sa scuipe samburii, mofturi!
sosul a fost din rosii curatate de pielita de la cutie +bulion+ gem iute de ardei si zeama de carne, f bun!


O sa o las intreaga data viitoare,mersi!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#36 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 10 March 2013 - 03:45 PM

Vezi postareamoatza, la 09 March 2013 - 09:46 PM, a spus:

acuma ai improvizat tu, nu te-ai tinut de reteta, dar e f buna.
am facut si eu azi.
n-o tin niciodata in otet, zicea Alexandru chestia asta? n-am retinut.
eu am cumparat o limba mare de vita, a avut 1,37kg si-am fiert-o intreaga in kukta mai mult de 2 ore, dar s-a curatat f bine. sa n-o mai tai felii inainte de fierbere. masline am pus fara samburi, ca nu suporta astia ai mei sa scuipe samburii, mofturi!
sosul a fost din rosii curatate de pielita de la cutie +bulion+ gem iute de ardei si zeama de carne, f bun!



Eu pun limba de vaca întreaga în apa rece sarata si cu un pic de otet pentru cîteva ore. Sarea si otetul usureaza curatarea limbii.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#37 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 20 December 2013 - 01:30 PM

nici o limba nu-i ca aia de Craciun ! :thumleft: ( 'ai nu va mai ginditi la prostii ! :biggrin:)

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-505-13875385593177.jpg

servita cu salata de sfecla rosie, hrean si maioneza e o combinatie irezistibila :snorting:

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-505-13875385752541.jpg


#38 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 20 December 2013 - 01:43 PM

Vezi postareaDan@, la 20 December 2013 - 01:30 PM, a spus:

[center]nici o limba nu-i ca aia de Craciun ! :thumleft: ( 'ai nu va mai ginditi la prostii ! :biggrin:)

servita cu salata de sfecla rosie, hrean si maioneza e o combinatie irezistibila :snorting:



faina prezentare, de gust nu am dubii

una bucata limba (nu a mea, a vacutei :biggrin: ) fiarta, asteapta la congelator idei noi
Dana, ma luminezi si pe mine cu salata? Grazie 1000!
fiica dacilor

#39 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 20 December 2013 - 02:11 PM

Vezi postareabristena, la 20 December 2013 - 01:43 PM, a spus:

Vezi postareaDan@, la 20 December 2013 - 01:30 PM, a spus:

nici o limba nu-i ca aia de Craciun ! :thumleft: ( 'ai nu va mai ginditi la prostii ! :biggrin:)

servita cu salata de sfecla rosie, hrean si maioneza e o combinatie irezistibila :biggrin:



faina prezentare, de gust nu am dubii

una bucata limba (nu a mea, a vacutei :-* ) fiarta, asteapta la congelator idei noi
Dana, ma luminezi si pe mine cu salata? Grazie 1000!


Bristena, daca stii sa faci salata clasica de sfecla cu hrean (ca. 400-500g) adaugi doar 3 Lg maioneza, 3 Lg smintina subtire - ca cea pt. frisca (daca n-ai, poti sa pui 2 Lg din aia mai groasa), un mar (fara coaja) ras, sare si piper dupa gust si amesteci totul. dai salata la frigi cam 1 h sa se intrepatrunda bine aromele.

la reteta clasica, eu n-am dat sfecla prin razatoare, ci am taiat-o cubulete, si nici n-am pus chimen. chestie de gusturi.

apropo, ca sa nu sughit de Craciun si nici tu sa nu ai degete rosii de sarbatori, foloseste niste manusi chirurgicale sau de unica folosinta cind tai sfecla fiarta/coapta. :D

sa ai spor la preparare si pofta mare la servire ! :snorting:

#40 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 20 December 2013 - 02:29 PM

Vezi postareaDan@, la 20 December 2013 - 02:11 PM, a spus:

Vezi postareabristena, la 20 December 2013 - 01:43 PM, a spus:

Vezi postareaDan@, la 20 December 2013 - 01:30 PM, a spus:

nici o limba nu-i ca aia de Craciun ! :thumleft: ( 'ai nu va mai ginditi la prostii ! :biggrin:)

servita cu salata de sfecla rosie, hrean si maioneza e o combinatie irezistibila :biggrin:



faina prezentare, de gust nu am dubii

una bucata limba (nu a mea, a vacutei :-* ) fiarta, asteapta la congelator idei noi
Dana, ma luminezi si pe mine cu salata? Grazie 1000!


Bristena, daca stii sa faci salata clasica de sfecla cu hrean (ca. 400-500g) adaugi doar 3 Lg maioneza, 3 Lg smintina subtire - ca cea pt. frisca (daca n-ai, poti sa pui 2 Lg din aia mai groasa), un mar (fara coaja) ras, sare si piper dupa gust si amesteci totul. dai salata la frigi cam 1 h sa se intrepatrunda bine aromele.

la reteta clasica, eu n-am dat sfecla prin razatoare, ci am taiat-o cubulete, si nici n-am pus chimen. chestie de gusturi.

apropo, ca sa nu sughit de Craciun si nici tu sa nu ai degete rosii de sarbatori, foloseste niste manusi chirurgicale sau de unica folosinta cind tai sfecla fiarta/coapta. :D

sa ai spor la preparare si pofta mare la servire ! :snorting:



saru-mana, saru-mana, am grean mai tre sa iau sfecla si se face

sarbatori fericite!
fiica dacilor

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi