Forum Culinar: Retete rapide - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete rapide 10-20-30 de minute !

#61 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 18 March 2011 - 06:30 PM

Chefa,

aproape ca m-ai convins sa incerc reteta asta de somon.
Eu nu prea sunt prietena cu pestele asta ca e un pic cam gras pentru mine.
Eu in loc sa manac somon iau Omega 3 capsule.Imagine postata
Si stii vorba aia ,care mie in acest caz mi se aplica de minune.
Ce stie tzaranu ce-i shofanu.Imagine postata
Te astept cu bratele deschise sa mai postezi retete insorite.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#62 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 March 2011 - 06:35 PM

Vezi postareaPiscotel, la 18 March 2011 - 06:30 PM, a spus:

Chefa,

aproape ca m-ai convins sa incerc reteta asta de somon.
Eu nu prea sunt prietena cu pestele asta ca e un pic cam gras pentru mine.
Eu in loc sa manac somon iau Omega 3 capsule.Imagine postata
Si stii vorba aia ,care mie in acest caz mi se aplica de minune.
Ce stie tzaranu ce-i shofanu.Imagine postata
Te astept cu bratele deschise sa mai postezi retete insorite.Imagine postata



Piscotel, sa stii ca patesc si eu acelasi lucru! O fi de la bila?! Initial imi placea mult si am mancat o perioada (nu sa exagerez, cand si cand), dar de vreo 2 ani nu mai pot manca pestele asta, mi se pare fff gras si nu intra ...desi torn pe el o multime de lamaie ... nu ajuta. in schimb somonul afumat/marinat il mananc in continuare cu placere. Nu inteleg care e explicatia??? :) Deci te inteleg cand spui ca ti se pare un peste gras si nu esti prietena cu el.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#63 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 18 March 2011 - 09:57 PM

Vezi postareaDaniella, la 18 March 2011 - 06:35 PM, a spus:

Piscotel, sa stii ca patesc si eu acelasi lucru! O fi de la bila?! Initial imi placea mult si am mancat o perioada (nu sa exagerez, cand si cand), dar de vreo 2 ani nu mai pot manca pestele asta, mi se pare fff gras si nu intra ...desi torn pe el o multime de lamaie ... nu ajuta. in schimb somonul afumat/marinat il mananc in continuare cu placere. Nu inteleg care e explicatia??? Imagine postata Deci te inteleg cand spui ca ti se pare un peste gras si nu esti prietena cu el.



Si mie imi place somonul afumat.Feliat subtirel.
Parca nu ar fi acelasi peste.Imagine postata
Si ce apritive gustos-fitzoase se pot face cu el !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#64 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 March 2011 - 11:07 PM

Vezi postareaPiscotel, la 18 March 2011 - 09:57 PM, a spus:

Si mie imi place somonul afumat.Feliat subtirel.
Parca nu ar fi acelasi peste.Imagine postata
Si ce apritive gustos-fitzoase se pot face cu el !Imagine postata


da-da si aspectoase si rapide: 10-20 minute :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#65 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 22 March 2011 - 03:24 PM

Din categoria somon-retete rapide, am preluat azi de pe Giallo Zafferano o reteta super.
ei zic 25 min prepareare + coacere, la mine a mers mai repede ca a fost o portie doar :tongue3:

Oua la cuptor cu somon afumat

avem nevoie de(voi scrie reteta de 4 pers care o dau ei)

250 g somon afumat
100 g ricotta
4 oua
cateva frunzulite marar
4 felii de paine
ulei masline,piper

Somonul se taie feliute subtiri si se amesteca cu mararul si ricotta.Se ung vasele cu unt si se aseaza amestecul de somon(dar grija mare sa nu fie pline) si cu ajutorul unei lingurite se face o gaura mica la mijloc si se pune oul.Se dau la cuptor la 180 gr pt 15 min.
Feliile de paine se taie de joaja, se ung cu ulei de masline si se prajesc.

Se servesc cu feliile de paine taiate fasii.O bunatate.Eu am avut in loc de ricotta niste cas de vaca si oo de la tarani.


Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13008001933182.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13008002313632.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#66 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 22 March 2011 - 03:46 PM

Ioana,
M-ai spart cu reteta asta dar si cu cocotele.
Vreau si eu,multe,colorate si IEFTINEEEE !!!!!Imagine postata
Sa revenim la reteta.
O incerc ca-mi place combinatia.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#67 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 22 March 2011 - 04:01 PM


Fritatta de dovlecei cu Julia CHild,
Ultrarapida !



Nu putea sa nu va impartasesc aceasta reteta ,la creme de la creme Imagine postata .Poate ca trebuia sa o pun la Gemenisime,dar pentru ca e ultrarapida,si pentru ca fiind topicul meu pot sa-l fac varza,am pus-o aici.

Imagine postata





Am facut o Fritatta de dovlecei exceptionala.
Am dat pe razatoare 2 dovlecei,i-am amestecat cu sare,si piper.
I-am lasat 5 minute,dupa care i-am stors de zeama si i-am amestecat cu :
4 oua ,ceapa verde,marar si 100 g branza feta.
O nebunie !
Am incins tigaia de teflon cateva minute cu putin ulei si am pus frittata.
Dupa 4-5 minute cand am vazut ca prinde culoare pe margini si se desprinde de tigaie ,am strans vanjos tigaia in ambele maini,si cu o miscare de jos in sus,cam ca la clatite,am intors-o ca D Artagnan sabia.
Toate bune si frumoase o sa spuneti,dar unde-i poza ?
Pai....
Fie nu am calculat eu bine forta,viteza si masa,fie gravitatia mi-a jucat feste,fie s-a mutat polul magnetic al pamatului,fie nu am avut curajul propriei mele convingeri,cum bine spunea Julia Child.
Cert este ca Frittata a ajuns jumatate pe jos si jumatate pe aragaz.
E drept ca Julia incerca sa intorca un pure de cartofi,dar e cam acelasi lucru.
Tot o masa alunecoasa si usor suculenta.Imagine postata
Eram singura in bucatarie si stiam ca nu ma vede nimeni,dar zau ca nu mi-a venit sa o adun cu farasul de pe jos.
Practic nici nu mai aveam ce,pentru ca in asistenta asteptau 4 animale,care au profitat imediat de situatie.
Stiti ca Julia spunea :
Sa nu ceri niciodata scuze in bucatarie.Niciodata sa nu spui ca nu ti-a iesit un preparat.Daca tu nu spui nimic,mesenii nu au sa-si dea seama.Imagine postata
Asa ca la final,va spun ca am facut o Frittata de dovlecei exceptionala si va doresc :
Bon appetit !

[url="http://www.youtube.com/watch?v=vNfSJIyFMVw"]http://www.youtube.c...h?v=vNfSJIyFMVw[/url]



Sper ca v-a facut placere sa o revedeti pe Merriel Streap interpretand-o magistral pe Julia.
Asta pentru ca mai trebuie sa ne si distram.
Va pup.






Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#68 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 22 March 2011 - 07:34 PM

Vezi postareaPiscotel, la 22 March 2011 - 03:46 PM, a spus:

Ioana,
M-ai spart cu reteta asta dar si cu cocotele.
Vreau si eu,multe,colorate si IEFTINEEEE !!!!!Imagine postata
Sa revenim la reteta.
O incerc ca-mi place combinatia.Imagine postata



Daaaa, e buna, e rapida, eeee.Cat de cocotte si eu vreau mai multe.Am doar 2 ovale portocalii, dar vreau si verzi,fiinca am o pata pusa pe verde in bucatarie si nu numai.Azi mi-am mai luat una, defapt nu e chiar o cocotta, ca-i o lecuta mai mare.
Pe mine m-au inebunit fetele astea cu cocottele lor,dar cele de la Le creuset sunt putintel cam scumpe, asa ca vanez ce gasesc prin oferte :hug:

Vezi postareaPiscotel, la 22 March 2011 - 04:01 PM, a spus:


Fritatta de dovlecei cu Julia CHild,
Ultrarapida !



[color="#696969"]Nu putea sa nu va impartasesc aceasta reteta ,la creme de la creme Imagine postata .Poate ca trebuia sa o pun la Gemenisime,dar pentru ca e ultrarapida,si pentru ca fiind topicul meu pot sa-l fac varza,am pus-o aici.




nu pot sa nu rad :) Pisco, mai avem nevoie si de chestii din astea.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#69 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 March 2011 - 11:11 AM

Piscotel minunata fritatta :-*! si faina exemplificare :D . Sa mai faci :-* si sa nimeresti tigaia ! Eu fac omletici intoarse, dar trebuie sa fie bine coagulate ouale si fara zeama compozitia ca sa le poti intoarce din ... poanier, pt acest rezultat eu recomand sa pui capacul de la inceput si sa fie focul molcom (Ca sa nu se arda pe baza inainte de a se coagula pe deasupra). Anyway, intoarce-o deasupra aragazului, preventiv, astfel o poti aduna fara a folosi farasul si fara sa bage de seama comesenii :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#70 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 23 March 2011 - 01:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 March 2011 - 11:11 AM, a spus:

Piscotel minunata fritatta Imagine postata! si faina exemplificare Imagine postata . Sa mai faci Imagine postata si sa nimeresti tigaia ! Eu fac omletici intoarse, dar trebuie sa fie bine coagulate ouale si fara zeama compozitia ca sa le poti intoarce din ... poanier, pt acest rezultat eu recomand sa pui capacul de la inceput si sa fie focul molcom (Ca sa nu se arda pe baza inainte de a se coagula pe deasupra). Anyway, intoarce-o deasupra aragazului, preventiv, astfel o poti aduna fara a folosi farasul si fara sa bage de seama comesenii Imagine postata


Omlete intoarse fac si eu .
E altceva.Asta era o masa mult mai groasa.Bine prajita pe o parte,facuta la foc mic,cu capac,coagulata si la suprafata.
Data viitoare o intorc cu ajutorul unei farfurii mari.
O intorc pe harfurie si o alunec inapoi in tava
E simplu.Nu stiu de ce nu m-am gandit.
Sau macar sa o fi intors deasupra WC-ului,ca nu mai trebuia sa dau cu T-ul.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#71 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 23 March 2011 - 03:18 PM

Vezi postareaPiscotel, la 23 March 2011 - 01:45 PM, a spus:

[
Data viitoare o intorc cu ajutorul unei farfurii mari.




eu numai asa o fac cand vreau sa fie frumoas asezata in farfurie.Nici nu ma chinui sa o arunc/intorc cu altceva.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#72 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 March 2011 - 05:16 PM

am facut si eu cu farfuria, cand am avut dubii ca la mijloc poate fi inca zemoasa. Ef usor cu farfuria (sau daca ai capac relativ drept, fara margini intoarse).
si reteta si filmuletul sunt super :pupic:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#73 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 March 2011 - 05:23 PM

Supa de paine si ceapa
de aici:
.
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-168-13008937734692.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#74 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 23 March 2011 - 08:13 PM

Sefu,

Multumim frumos de reteta.
Jos cu clopu.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#75 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 26 March 2011 - 06:20 PM

Tăieţei cu nucă, zahăr şi scorţişoară. Fiert paste, 8 minute. Scurse, clătite şi amestecate cu nucă măcinată, zahăr şi scorţişoară, încă 2 minute. Chinuit pozat, vreo 10 minute- la mine, la voi muuuult mai puţin.Se încadrează, nu-i aşa?

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-508-13011564466107.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#76 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 01 April 2011 - 04:38 PM

Am si eu o reteta rapida si merge si pentru pitici (ai mei nu au reuzat niciodata mancarea asta).
E bine sa le pregatiti mai intai pe toate, sa le aveti la indemana ca merg rapid pe foc.

Mazare cu morcovi

1 ceapa mica taiata fin
2 catei usturoi, taiati fin
ghimbir 1.5 cm taiat fin
ulei
1 lta seminte cumin
1 ½ lta curcuma
un morcov potrivit taiat cubulete
1 lta cumin pudra
2 lte patrunjel
250 g mazare
sare
½ lta masala

Se inabusa amestecul de ceapa, usturoi si ginger 2 min la foc iute. Se adauga semintele de cumin si curcuma si se da focul mai incet. Se adauga morcovii si se amesteca continuu 2 min. Se adauga patrunjelul, cumin pudra si se amesteca inca 2 min. Se adauga mazarea si 4 lg de apa. Se acopera pe jumatate si se lasa la foc mic pana totul e bine facut, cam 20 min. Se incorporeaza si garam masala si se mai tine 2 min pe foc.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#77 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 April 2011 - 04:42 PM

Vezi postareaaura, la 01 April 2011 - 04:38 PM, a spus:

Am si eu o reteta rapida si merge si pentru pitici (ai mei nu au reuzat niciodata mancarea asta).
E bine sa le pregatiti mai intai pe toate, sa le aveti la indemana ca merg rapid pe foc.

Mazare cu morcovi


Imi plac toate ingredientele din reteta asta. :hungry:

#78 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 01 April 2011 - 08:10 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 April 2011 - 04:42 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 01 April 2011 - 04:38 PM, a spus:

Am si eu o reteta rapida si merge si pentru pitici (ai mei nu au reuzat niciodata mancarea asta).
E bine sa le pregatiti mai intai pe toate, sa le aveti la indemana ca merg rapid pe foc.

Mazare cu morcovi


Imi plac toate ingredientele din reteta asta. :)

adriana :headbang:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#79 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 01 April 2011 - 08:20 PM

Vezi postareakoral, la 26 March 2011 - 06:20 PM, a spus:

Tăieţei cu nucă, zahăr şi scorţişoară. Fiert paste, 8 minute. Scurse, clătite şi amestecate cu nucă măcinată, zahăr şi scorţişoară, încă 2 minute. Chinuit pozat, vreo 10 minute- la mine, la voi muuuult mai puţin.Se încadrează, nu-i aşa?



Se incadreaza,cum sa nu.Imagine postata
Vai am si uitat de cand nu am mai facut taietei cu nuca.
Si doamne,buni is.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#80 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 01 April 2011 - 08:24 PM

Vezi postareaaura, la 01 April 2011 - 04:38 PM, a spus:

Am si eu o reteta rapida si merge si pentru pitici (ai mei nu au reuzat niciodata mancarea asta).
E bine sa le pregatiti mai intai pe toate, sa le aveti la indemana ca merg rapid pe foc.

Mazare cu morcovi




O reteta plina de condimente .
Trebuie sa fie foarte aromata. Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi