Forum Culinar: Retete rapide - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete rapide 10-20-30 de minute !

#81 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 01 April 2011 - 09:41 PM

Vezi postareaPiscotel, la 01 April 2011 - 08:24 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 01 April 2011 - 04:38 PM, a spus:

Am si eu o reteta rapida si merge si pentru pitici (ai mei nu au reuzat niciodata mancarea asta).
E bine sa le pregatiti mai intai pe toate, sa le aveti la indemana ca merg rapid pe foc.

Mazare cu morcovi




O reteta plina de condimente .
Trebuie sa fie foarte aromata. Imagine postata

eu zic ca-i aromata atat cat trebuie. Si e buna si pentru copii, cel putin Stefania a mancat de fiecare data tot cat i-am pus in farfurie.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#82 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 20 May 2011 - 08:52 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 16 March 2011 - 04:25 PM, a spus:

Ati trecut aici mamaliga in paturi (mamaliga cu branzeturi) ?

O mamaliga care se respecta trebuie sa fiarba intre douazeci si douazeci si cinci de minute, deci ne-am incadra chiar si daca dam la cuptor cateva minute preparatusul.



Nope, da' o trecem pe nerespectabila cu brinza de veci si smintina . :wub: (fiarta la MO in citeva minute dupa reteta Mayei :D )

Imagine postata



#83 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,083
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 May 2011 - 08:16 AM

Antricot de vita cu sos din brinza Roquefort, maxim 15 minute.
In tigaia incinsa tare am pus un strop de ulei si feliile de carne, 4 minute pe o parte si 4 minute odihna cu foc stins. Intre timp intr-o craticioara am topit brinza, am spalat salata si taiat rosiile si castravetii.
Am pus totul in farfurie si sosul peste carne.
L-am mincat simbata la Briancon si am vrut sa incerc sa vad cum imi iese, a fost splendid 99% meritul carnii care era excelenta si efectiv se topea in gura.
Imagine postata
Imagine postata

#84 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 26 May 2011 - 10:45 PM

Adriana,poza cu fileul taiat mi-a produs salivatie instant.
Ce vita era ?Argentiniana ?
Asa carne frageda de vita aici nu gasesc.
Eventual vitel.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#85 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,083
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 May 2011 - 10:57 PM

Pai cum? :D
Bovin castrat nascut in Italia pe data de 1.04.2009, crescut idem si macelarit (?) pe data de 9.05.2011. 3 felii pentru 3 persoane aveau in total un kg, 26.50 euro.:D

#86 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 November 2011 - 03:04 PM

Li-pizze :headbang: Rulouri alla pizzaiola

(Se pare ca am reusit sa postez de doua ori)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#87 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 November 2011 - 03:04 PM

Azi m-am scos cu scurtatura asta.
5 minute pe ceas.
Mai repede decat pastele.

Li-pizze :headbang: Rulouri alla pizzaiola


Se prepara la rece un sos de rosii din pasta de rosii concentranta frecata cu ulei de masline, busuioc si oregano prospat macinate, sau proaspete fara macinare :) daca aveti frunza-verde.

Se unge o lipie libaneza cu sosul de mai la deal, se taie felii de mozzarella (cascaval in lipsa) se ruleaza, se infoliaza in film alimentar de plastic si se da la cuptorul cu microunde 2 minute pe maxim (pentru o bucata).
Se taie felii, se devoreaza.
.
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-168-1322053796968.jpg
.
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-168-13220538077965.jpg
.


Daca doriti puteti completa ad libitum cu prosciutto, ansoa, masline feliate, capere, rosii uscate, sunca, salamuri... you name it.
Mie imi plac si simplissime, alla marinara, doar cu sos de rosii.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#88 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 23 November 2011 - 06:06 PM

Shefu' respectele mele , idee geniala. Dar ...nu ti s-a topit filmul alimentar la MO? Pentru ca ...deoarece ...am facut si eu acum cateva minutele si s-a topit :headbang:
In schimb a mers perfect cu hartie de copt.

#89 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 24 November 2011 - 09:33 AM

Vezi postareaizuk, la 23 November 2011 - 06:06 PM, a spus:

Shefu' respectele mele , idee geniala. Dar ...nu ti s-a topit filmul alimentar la MO? Pentru ca ...deoarece ...am facut si eu acum cateva minutele si s-a topit :)
In schimb a mers perfect cu hartie de copt.

Stiu eu ce foglie :lol: de folie am ? :love7:
Nu s-a topit.

Retin insa ca valoroasa ideea cu hartia de copt pentru eventualitatea ca nimeresc si eu una topitoare.

Initial m-am inspirat de la supa svabeasca cu rulade de clatite umplute, unde clatitele se ambalau in staniol si se fierbeau cateva minute intr-un vas larg cu capac cu o cantitate mica de apa, aproape in abur. Am facut si asa li-pizze la inceput. Dovada:
.
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-168-13221198484605.jpg
.


La micro~ insa e mai rapiduleanu.
Esential e ca ruladele sa fie invelite in ceva, ca altfel in interior devin moi, dar la exterior si/sau margini pot sa faca scoarta.

Nu e cine stie ce haute-cuisine insa pentru un shortcut, un potol rapid, are gustul rezonabil de apropiat de original.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#90 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 November 2011 - 12:21 AM

eu pun lipia/tortilla (Se gasesc niste foi de tortilla in metro, cu 3 gusturi) pe o farfurie, pun sosul de rosii, mozzarella rasa si friptura din piept curcan taiata bucatele (sau ce alta carnita va place, eu pieptul de curcan la cuptor il am mereu in frigi pentru salate sau tortilla, sau ganitura repede ...orice masa de-a noastra e pe baza lui). Dau la cuptor. Cand scot arunc o salata mixta deasupra (diverse sortimente de salate verzi, spanac, porumb, sfecla, avocado necondimentate). Trec tortilla pe o bucata de aluminiu, pun ketchup si maio pentru tati, rulez si servesc ruloul infoliat pe farfurie. o mancam de la un capat ca si pe o saorma. Pentru doritori, presar fulgi de pepperoncino, ulei picant sau tai un ardeias iute in feliute fine. :tongue3:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#91 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 21 February 2012 - 10:33 PM

Ioana, am facut si eu reteta scrisa de tine,Oua la cuptor cu somon afumat a iesit foarte buna.
Eu am mai pus si o rosie si un pic de ceapa si a fost mult pe placul nostru. Orcum nu cred ca nu iesea buna daca faceam fara ele.

Multumesc mult de reteta :lol: :)

si dovada..

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1297-13298561590536.jpg

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#92 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 25 March 2012 - 02:44 PM

Pisco, azi n-am avut broccoli sa pun in supa ta, dar am folosit 1 esalota, 1 catel de usturoi, 2 tije de telina - toate tocate si calite (1') intr-o 1 Lg ulei de masline, iar apoi fierte in 6 dl apa timp de 5'. am adaugat sare/piper dupa gust, 1 lg de patrunjel verde tocat, miezul de la un avocado, si-am mixat supa, timp de 1' 30'' pina a devenit ca o crema. in mai putin de 10' a fost gata de servit.
imi plac tare mult la gust cum ies supele cu avocado. =)) inca o data merci pt. idee. :(( =))

Imagine postata




#93 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 25 March 2012 - 06:22 PM

Dana ,

Si eu m-am indragostit de supele crema .
Iar combinatiile sunt infinite .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#94 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 March 2012 - 07:00 PM

Vezi postareaOana S, la 21 February 2012 - 10:33 PM, a spus:

Ioana, am facut si eu reteta scrisa de tine,Oua la cuptor cu somon afumat a iesit foarte buna.
Eu am mai pus si o rosie si un pic de ceapa si a fost mult pe placul nostru. Orcum nu cred ca nu iesea buna daca faceam fara ele.

Multumesc mult de reteta :occasion14: :occasion14:

si dovada..

Atasament IMG_4008.JPG

Pupici!!

ce bine arata, le vazusem pe blog.ma bucur ca v-au placut
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#95 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 March 2012 - 08:30 PM

Pesto cu leurda
Am spalat si zvantat doua legaturi de leurda. Mi-am adunat aproape miez de nuca -cca 100gr, UEV - cca 100ml, parmezan - cca 150gr, sare. La cantitati puteti jongla in functie de consistenta pe care o doriti.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-100-13326997393566.jpg

le-am imprietenit pe toate cu mixerul stick, cred ca se poate si la robot, miniblender etc

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-100-13326997992303.jpg

asta mi-a iesit

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-100-13326998449442.jpg

am decorat :occasion14: cu boboci de leurda, care se pot consuma cu incredere, deaorece sunt prezenti din plin si in continut

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-100-1332699962048.jpg

mie-mi place ca atare cu paine integrala, ca sos ptr un gratar fad, amestecat cu niste paste integrale, ca dressing de salata verde. Are un gust si miros pregnant de usturoi, atentie cand il mancati!
Giani, inca un pupic - de data asta leurdos ptr ca mi-ai semnalat aparitia verziturii.

#96 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 March 2012 - 09:30 PM

Frumos tare, are o culoare nemaipomenita :occasion14: !

#97 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 March 2012 - 11:53 PM

Moatza, brava de reteta :rolleyes: ! arata magnific, ii simt gustul si mirosul! vreau si eu! cat timp se poate pastra si cum?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#98 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 March 2012 - 06:35 AM

n-o sa reziste prea mult, da' o luna in frigider sigur tine.

#99 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 March 2012 - 05:08 PM

:) si eu de unde iau leurda? :)
Sorina

#100 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 March 2012 - 05:34 PM

Vezi postareamoatza, la 25 March 2012 - 08:30 PM, a spus:

Pesto cu leurda
Giani, inca un pupic - de data asta leurdos ptr ca mi-ai semnalat aparitia verziturii.

Hi hi hi! Ieri am trecut prin piata mai devreme fata de alaltaieri si iar era piata plina de leurda de data asta buchetele decente (nu mai erau trii frunzi) 3 legaturi la leu,asa ca m-am gandit la voi ca stiu ca va place leurda.. :)

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi