Forum Culinar: Bagna caoda - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bagna caoda Piemonte - Italia

#21 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2011 - 11:24 AM

Nu stiu care-s pe nemteste, sarde-le aici sunt mai mari, dar fac parte din aceeasi familie deci eu zic ca se pot inlocui.

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 November 2017 - 08:25 PM

Facuta netraditional dar buna
http://artaculinara....post__p__242914

#23 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 November 2017 - 03:52 PM

chiar voiam sa te intreb, varianta cu smântână e ceva regional sau idea ta? trebuie sa fie foarte cremoasă

#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 November 2017 - 06:46 PM

Nu e ideea mea Doamne fereste =))
Baza e cu laptele, cred ca smintina a fost inlocuita in vremuri moderne probabil ca sa para mai cremoasa =))

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 November 2017 - 06:47 PM

Azi la prinz am mincat lejer =))
Imagine atasata: monthly_11_2017/post-4-1511023648012.jpg

#26 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 November 2017 - 07:48 PM

curat lejer =)) mi-ai dat idee buna cu radicchio di treviso, frunzele albe crețe ce sunt?

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 November 2017 - 12:25 PM

ii zice varza chinezeasca, dar nu e bog choi ala sau cum ii zice
nu prea are gust de varza, se poate minca fie cruda fie gatita
asta e o poza din internet
Imagine postata

#28 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 19 November 2017 - 12:57 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 November 2017 - 06:46 PM, a spus:

Nu e ideea mea Doamne fereste :D
Baza e cu laptele, cred ca smintina a fost inlocuita in vremuri moderne probabil ca sa para mai cremoasa :)


Io stiam ca baza e doar usturoiul, achoix-ul, ceva ulei de masline si unt. Cel putin asa vazui eu ca e reteta originala din Piemonte. Dar sunt variante si cu lapte, vin rosu sau... smantana.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#29 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 November 2017 - 10:21 PM

usturoi, anchoix, ulei
smintina a intrat in vremuri moderne cica sa para mai lejera si mai cremoasa

#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 November 2018 - 06:00 PM

cica sfirsitul asta de saptamina e dedicat ei asa ca eu azi la prinz am facut "bagna cauda day" la restaurant :sad3:
Imagine atasata: monthly_11_2018/post-4-0-18001900-1543075241.jpg

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi