Forum Culinar: Am ingrediente, n-am idei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente

#101 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 December 2011 - 09:45 PM

cre'că trebuie să las mai incet eggnoggu imbunătăţit cu rom, aş fi putut să jur că foxyy a pus o poză cu carnea :rolleyes:

#102 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 December 2011 - 10:34 PM

Vezi postareaDexter, la 21 December 2011 - 09:45 PM, a spus:

cre'că trebuie să las mai incet eggnoggu imbunătăţit cu rom, aş fi putut să jur că foxyy a pus o poză cu carnea :(

Asta vroiam sa intreb si io. Ce poza??? Carnea e bine-mersi bocna in congelator! :rolleyes:

#103 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 December 2011 - 10:39 PM

Vezi postareaDexter, la 21 December 2011 - 07:53 PM, a spus:

nu se stropeşte că n-are cine stropi , sucurile cad in tava de jos şi acolo nu stropeşte nime' Imagine postata , numa' grila se mîzgăleşte un pic, dar se curăţă foarte usor cu buretele de sârmă Imagine postata

editai să bag nişte zâmbilici, că la a doua citire mi s-a părut prea serios tonu' Imagine postata


atunci la mine nu'sh cre a fost problema, dar cand am incercat a face grill DIRECT pe gratarul de la aragaz, friptura a fost foarte buna, zici ca era gratar la iarba verde, darrrr cuptorul meu dupa :rolleyes: a fost un dezastru ... A fost tare demult, poate nu am actionat suficient de reepede cu interventia de curatare :(

tava teflonata se curata mai usor, dar nu e durabila, stratul de teflon se zgarie si apoi o ia la vale usor
tavile/vasele de inox se curata mai greu, dar sunt durabile si se pot folosi agenti de curatare agresivi, fara a le deteriora ...

tu si cu si fara zambilici, tot ai un ton prietenos, stai tranchilo :D cum se zice la moldova

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#104 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 December 2011 - 10:41 PM

Vezi postareaFoxyy, la 21 December 2011 - 10:34 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 21 December 2011 - 09:45 PM, a spus:

cre'că trebuie să las mai incet eggnoggu imbunătăţit cu rom, aş fi putut să jur că foxyy a pus o poză cu carnea :(

Asta vroiam sa intreb si io. Ce poza??? Carnea e bine-mersi bocna in congelator! :rolleyes:


ce mai tura-vura, lasati Dexterul, nu-l incoltiti! deci: ai un muschi de porc, de-al mare, de la spate adica. Ala sbtirel si scurt e de la pulpita ... cel putin asa intuiesc/cred

dar ce e eggnoggu? pe noi nu ne servesti? :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#105 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 December 2011 - 11:45 PM

Vezi postareaDexter, la 21 December 2011 - 09:45 PM, a spus:

cre'că trebuie să las mai incet eggnoggu imbunătăţit cu rom, aş fi putut să jur că foxyy a pus o poză cu carnea :rolleyes:

important e ca in cele din urma ne intelegem :(

#106 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 23 December 2011 - 01:39 PM

ca sa nu mai deschid topic nou, intreb aici
am doi heringi afumati, cum sa-i pregatesc? ceva rapid, care sa nu ceara mult timp
multumesc de ajutor
fiica dacilor

#107 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 December 2011 - 04:05 PM

Bristena, pentru ca sunt destuld e sarati sa ii poti manca precum sunt, mama pestii afumati ii face salata cu cartofi fierti in coaja, ceapa rosie, patrunjel, masline si putina maioneza.

Am jumatate de kg de smantana, exista posibilitatea sa fac un cheesecake din ea? Intarita cu ceva gelatina? am si mascarpone juma de kg, dar nu am branza de vaci sau similar.

Daca nu am tava cu peretii detasabili, cum pot proceda cu montajul unui cheesecake?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#108 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 23 December 2011 - 04:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 December 2011 - 04:05 PM, a spus:

Bristena, pentru ca sunt destuld e sarati sa ii poti manca precum sunt, mama pestii afumati ii face salata cu cartofi fierti in coaja, ceapa rosie, patrunjel, masline si putina maioneza.



Danie', am doi, marisori, asa ca pot pregati mai multe feluri (nu o data, ci pe rand)
imi pare rau ca nu te pot ajuta si eu cu o parere in ceea ce priveste ceesecake-ul, eu nu ma impac prea bine cu genul asta de prajitura si nu-l prepar.

multumesc de sfat si spor la ce faci
fiica dacilor

#109 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 December 2011 - 04:52 PM

Vezi postareabristena, la 23 December 2011 - 04:32 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 23 December 2011 - 04:05 PM, a spus:

Bristena, pentru ca sunt destuld e sarati sa ii poti manca precum sunt, mama pestii afumati ii face salata cu cartofi fierti in coaja, ceapa rosie, patrunjel, masline si putina maioneza.



Danie', am doi, marisori, asa ca pot pregati mai multe feluri (nu o data, ci pe rand)
imi pare rau ca nu te pot ajuta si eu cu o parere in ceea ce priveste ceesecake-ul, eu nu ma impac prea bine cu genul asta de prajitura si nu-l prepar.

multumesc de sfat si spor la ce faci


Eu ti-am scris si la Meniuri, eu fac o mousse si o servesc pe crostoni de paine!

#110 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 December 2011 - 07:41 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 December 2011 - 04:05 PM, a spus:

Am jumatate de kg de smantana, exista posibilitatea sa fac un cheesecake din ea? Intarita cu ceva gelatina? am si mascarpone juma de kg, dar nu am branza de vaci sau similar.

Daca nu am tava cu peretii detasabili, cum pot proceda cu montajul unui cheesecake?


Poti incerca mascarpone/smantana = 2/1, amestecat bine sa fie cremos, adaugi si gelatina daca vrei, cu toate ca mascarpone e destul de teapan.

Pentru baza: biscuiti, unt si zahar

In loc de forma detasabila, poti incerca cu o forma de tarta, din aia rotunda, deci o sa arate mai mult ca o tarta decat a cheesecake =))


Ai mai putea sa pui folie intr-o cratita, pui baza, crema si o dai la congelator cateva ore. In felul asta nu ai emotii cand o scoti din cratita, o sa trebuiasca sa o ridici cu tot cu folie.
O asezi pe platou si o lasi in frigider sa se dezghete incet, peste noapte.

Am uitat sa spun ca daca ai ceva ciocolata, poti sa o topesti si sa o bagi si pe aia in crema. In cazul asta nu-ti mai trebuie gelatina.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#111 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 December 2011 - 08:01 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 December 2011 - 10:41 PM, a spus:

dar ce e eggnoggu?

dani, eggnogu e un fel de lapte de pasăre dar fără găluşte care se bea mai ales de sărbători, cine pofteşte, e invitat că mai am vreo 3 litri =))

#112 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 December 2011 - 08:27 PM

eu poftesc =))

nu am baut niciodata, dar trebuie sa fie bun. Are si alcoooool?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#113 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 December 2011 - 08:55 PM

Vezi postareaaura, la 23 December 2011 - 08:27 PM, a spus:

Are si alcoooool?

depinde cine-l bea =)) ăla de cumpărat nu are, alcolu' se adaugă la domiciliu Imagine postata

#114 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 23 December 2011 - 09:15 PM

Vezi postareaDexter, la 23 December 2011 - 08:55 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 23 December 2011 - 08:27 PM, a spus:

Are si alcoooool?

depinde cine-l bea :) ăla de cumpărat nu are, alcolu' se adaugă la domiciliu Imagine postata

Mai zi-mi o data adresa un' domiciliezi 'mnieata! =))

#115 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 December 2011 - 09:48 PM

Vezi postareaFoxyy, la 23 December 2011 - 09:15 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 23 December 2011 - 08:55 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 23 December 2011 - 08:27 PM, a spus:

Are si alcoooool?

depinde cine-l bea :) ăla de cumpărat nu are, alcolu' se adaugă la domiciliu Imagine postata

Mai zi-mi o data adresa un' domiciliezi 'mnieata! :)

da, da....si eu as vrea sa stiu =))
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#116 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 December 2011 - 11:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 December 2011 - 04:05 PM, a spus:


Am jumatate de kg de smantana, exista posibilitatea sa fac un cheesecake din ea? Intarita cu ceva gelatina? am si mascarpone juma de kg, dar nu am branza de vaci sau similar....................


De ce nu faci terina lui Pisco..

http://artaculinara....rina-de-zmeura/

pe care foxulina a facut-o in varianta mascarpone-smantana =))

http://artaculinara....ersici-citrice/

#117 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 December 2011 - 01:50 PM

Stella, merci de sfat :) , asa am facut! a fost tare buna!

Acum am alta dilema: am o multime de branzeturi (Cas nesarat, telemea) care mi.e ca nu mai tin mult (si asa mezelurile traditionale le-am aruncat marti ... prinsesera o mazga ... bleah ... nici mezeluri nu mai iau pana la anul ... ).
Loc in congelator nu am. Ce fac cu ele? As face o tarta, un chec, paste, nu stiu ce, dar sa inglobeze cat mai multe branzeturi :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#118 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 December 2011 - 01:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 December 2011 - 01:50 PM, a spus:

Stella, merci de sfat :) , asa am facut! a fost tare buna!

Acum am alta dilema: am o multime de branzeturi (Cas nesarat, telemea) care mi.e ca nu mai tin mult (si asa mezelurile traditionale le-am aruncat marti ... prinsesera o mazga ... bleah ... nici mezeluri nu mai iau pana la anul ... ).
Loc in congelator nu am. Ce fac cu ele? As face o tarta, un chec, paste, nu stiu ce, dar sa inglobeze cat mai multe branzeturi :P



http://artaculinara....__1
Sau checul Stellei, am impresia ca are branza

#119 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 December 2011 - 05:10 PM

Mamaliga cu branza in paturi la cuptor...placintele /foetaje cu branza
macaroane cu branza la cuptor...

#120 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 29 December 2011 - 05:35 PM

Sufleuri cu brînza :lol:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi